Forum » Sedem umetnosti » Box Office - zaslužek filmov
Box Office - zaslužek filmov
Temo vidijo: vsi

oo7 ::
Budget $38 mio
Box office $256 mio
Pogledal film Weapons. Sicer mi čedalje manj paše gledat grozljivke ampak sem pogledal zaradi dobrih ocen.
Dobra grozljivka nimam pripomb.
Režiser kateri je režiral film Weapons njegov naslednji film bo Resident Evil. Torej lahko rečemo, da je RE v dobrih rokah ? :)

Ta vikend 12-14 september najbolj uspešni filmi v BO ZDA/Kanada
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Infinity Castle $70.0M
The Conjuring: Last Rites $26.1M
Downton Abbey: The Grand Finale $18.1M
The Long Walk $11.5M
Toy Story 2025 Re-release $3.5M
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba - Infinity Castle $70.0M
The Conjuring: Last Rites $26.1M
Downton Abbey: The Grand Finale $18.1M
The Long Walk $11.5M
Toy Story 2025 Re-release $3.5M

Demon Slayer s 386.2 mio $ je že 4 najbolj uspešen anime film v BO.
Top 5
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba: Mugen Train $506,473,668 - 2020
Your Name $405,349,022 - 2016
Spirited Away $395,580,000 - 2001
Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba: Infinity Castle + $386,294,092 - 2025
Suzume $323,638,107 - 2022
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()

dronyx ::
Budget $38 mio
Box office $256 mio
Pogledal film Weapons. Sicer mi čedalje manj paše gledat grozljivke ampak sem pogledal zaradi dobrih ocen.
Zame je pa konec filma praktično komedija. Definitivno ne moj tip filma. Tudi prejšnji film tega režiserja Barbarian je bil vsaj zame razočaranje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

Budget $38 mio
Box office $256 mio
Zame je pa konec filma praktično komedija. Definitivno ne moj tip filma. Tudi prejšnji film tega režiserja Barbarian je bil vsaj zame razočaranje.
Glede konca ?
A to, ko so otroci na koncu raztrgali čarovnico ?
Barbarian pa nisem gledal.
Zgodovina sprememb…

Micheal Mann bo posnel film Heat 2.
Leta 1995 je posnel prvi del Heat
Budget $60 mio
Box office $187.4 mio
Michael Mann - "It's totally planned to be a movie... Is it a modest movie? No. Is it a very expensive series? No. It's going to be one large movie."
"It's sustained in culture. It's known. I could delude myself into thinking that the whole world is familiar with it, but when you check out its prominence in home vid for over 20 years, this thing really has legs. People are still watching it, people are still talking about it. It's a brand. It's kind of a Heat universe, in a way. And that certainly justifies a very large ambitious movie."
Heat 2 knjiga izide 9 avgusta 2022
Leonardo Di Caprio naj bi zaigral v filmu HEAT 2
Leonardo DiCaprio to Star in Michael Mann’s ‘Heat 2,’ Shoot Eyed for 2026
https://www.worldofreel.com/blog/2025/9...

Predsednik11 ::

mAXTER ::
Kot že rečeno, trg je že zdavnaj prenasičen s stripovskimi franšizami. Ljudje so se enostavno prenajedli količine teh filmov ki so izhajale vsa ta leta. Isti primer Superman, mislim da je na koncu obrnil nekje 500 mio...
Mene od vseh teh block busterjev letos najbolj zanima box office Avatar 3 filma...če jim spet uspe presežit 2 miljarde...
Mene od vseh teh block busterjev letos najbolj zanima box office Avatar 3 filma...če jim spet uspe presežit 2 miljarde...

delavec44 ::
Glede na to, da so kino karte 2x dražje, mogoče. Če pa upoštevaš inflacijo, pa ne bojo presegli prvih dveh.

Gregor P ::
Kakšnega dobrega Supermana in Batmana si na vsake toliko časa vedno rad pogledam. Ampak za kaj za božjo voljo bi gledal kakšnega Kravena (sem moral iti posebej iskati v brskalnik, da sem sploh pravilno zapisal to ime! Ker sem ga takoj pozabil, ko sem ga prvič slišal) in druge tretjerazredne super-heroje? Sicer mene tudi Spiderman nikoli ni zares animal (ampak je očitno zelo uspešen med mladino), kaj šele Fantastic Four - to mora biti zares dobro potem, da bom dejansko šel pogledat.
Potem pa naredijo v vseh teh desetletjih dva Judge Dredda in enega Constantina; kaj novega pa rajši niti ne poskusijo. Nimam pojma kaj jih vodi pri njihovih odločitvah, očitno samo denar ne, če tako radi delajo izgube z zgrešenimi filmi?
Potem pa naredijo v vseh teh desetletjih dva Judge Dredda in enega Constantina; kaj novega pa rajši niti ne poskusijo. Nimam pojma kaj jih vodi pri njihovih odločitvah, očitno samo denar ne, če tako radi delajo izgube z zgrešenimi filmi?

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Po moje bo vsak naslednji Avatar prinesel malo manj kot predhodnik. Ampak to sta lahko še vedno 2 miljardi.
Zgodovina sprememb…

endelin ::
Do prvega ironmana je bilo število superhero filmov majhno. Potem pa gasa par filmov letno in folk se prenaje

Kakšnega dobrega Supermana in Batmana si na vsake toliko časa vedno rad pogledam. Ampak za kaj za božjo voljo bi gledal kakšnega Kravena (sem moral iti posebej iskati v brskalnik, da sem sploh pravilno zapisal to ime! Ker sem ga takoj pozabil, ko sem ga prvič slišal) in druge tretjerazredne super-heroje? Sicer mene tudi Spiderman nikoli ni zares animal (ampak je očitno zelo uspešen med mladino), kaj šele Fantastic Four - to mora biti zares dobro potem, da bom dejansko šel pogledat.
Potem pa naredijo v vseh teh desetletjih dva Judge Dredda in enega Constantina; kaj novega pa rajši niti ne poskusijo. Nimam pojma kaj jih vodi pri njihovih odločitvah, očitno samo denar ne, če tako radi delajo izgube z zgrešenimi filmi?![]()
Gradijo zgodbo spet, do velikega finala Avengers. V naslednjih dveh letih dva Avengers filma katera bosta verjetno pokrila kar nekaj stroškov filmov kateri so bombardirali ali flopnili.
Do prvega ironmana je bilo število superhero filmov majhno. Potem pa gasa par filmov letno in folk se prenaje![]()
Do Endgame finala je šlo dobro, ker je bila zgodba dobro povezana med sabo. Potem naprej ne več. Bosta pa Avengers filma ne glede na vse imela dober BO.
Zgodovina sprememb…

Budget $130-175 million
Najnovejši film Leonarda Di Capria dobiva visoke hvalospeve. Film ima trenutno na RT 98%.
Paul Thomas Anderson and Leonardo DiCaprio finally team up, and the result is a 10/10 masterpiece.
'One Battle After Another' Review: Leonardo DiCaprio and Paul Thomas Anderson's Latest Is a Generation-Defining Masterpiece
Leonardo DiCaprio's New Action Movie Becomes Oscar Frontrunner After Near-Perfect Rotten Tomatoes Score
One Battle After Another | Official Trailer 2
Bomo videli kakšna ocena bo, ko začnejo gledati ljudje v kinih. Film začnejo predvajati 26 septembra in film ima R rating.

opeter ::
Do prvega ironmana je bilo število superhero filmov majhno. Potem pa gasa par filmov letno in folk se prenaje![]()
Pozabil si omeniti velikansko število serijo, tudi na temo superherojev. Če je bil v preteklosti poleg Zvezdnih strez (Star Trek) morda kakšen Superman (npr. Lois & Clark: The New Adventures of Superman, 1993) in pa Batman (1960-ta), morda še Power Rangers ali pa Captain Power (1990+), je tega danes na tone.
Risanih serij je bilo kar dosti tudi v preteklosti, a vseeno ne toliko kot dandanes.
Zato je folk že izmučen, naveličan. Ko je preveč, je enostavno preveč. V življenju pa imaš (žal ali pa na srečo) omejeno število časa.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()

Gregor P ::
To bi bila težava, če bi ti filmi in serije bili res tako dobri, da bi jih hotel vse pogledati, a ni časa in bi bilo preprosto preveč - in delno je morda res danes več kakovostnih produktov kot prej. Za mene je mislim da bolj problem, da težko najdem kakovostne zadeve v poplavi vsega tega materiala in potem spregledam dobre stvari, ker se mi ne da več iskat. Ker tudi prej nisem pogledal vseh zanič ZF filmov, serij, risank in me ti res niso obremenjevali, razen če bi si jih zanalašč hotel pogledati, da se malo nasmejem :-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.

Če gledaš filme posnete po stripih sproti potem se, da brez problema. Koliko pa izide na leto teh filmov okoli 5.