» »

Box Office - zaslužek filmov

Box Office - zaslužek filmov

Temo vidijo: vsi
««
122 / 130
»»

oo7 ::

Inside out 2 je sedaj drugi najbolj uspešen animirani film v BO. Film še vedno predvajajo v kinih.

top 5

1 The Lion King (2019) $1,663,079,059 2019

2 Inside Out 2 $1,462,769,628 2024

3 Frozen II $1,453,683,476 2019

4 The Super Mario Bros. Movie $1,361,992,475 2023

5 Frozen $1,290,000,000 2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

opeter ::

oo7, bo Rebel Moon bo dobil še en tretji del ali ne? ... A Zack ne zna delati več filmov, brez da na koncu naredi še Directors Cut?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

opeter je izjavil:

oo7, bo Rebel Moon bo dobil še en tretji del ali ne? ... A Zack ne zna delati več filmov, brez da na koncu naredi še Directors Cut?

Trenutno ni znano ali bo tretji del ali ne. Vse je odvisno od Netflixa.
Oba filma nista bila prav dobro sprejeta pri kritikih in gledalcih. Sicer ne vem kakšna je bila gledanost. Pa tudi taki filmi niso poceni.
Ampak Netflix je tudi že ukinil TV serijo katera je bila npr priljubljena že po prvi sezoni tako, da so nepredvidljivi.

Deadpool in Wolverine film s rekordnim četrtkom kar se tiče filmov s R ratingom.

delavec44 ::

Baje, da sta se z najbolj gledano prikolico vpisala v Guinessovo knjigo rekordov.

delavec44 je izjavil:

Baje, da sta se z najbolj gledano prikolico vpisala v Guinessovo knjigo rekordov.

Aja tega pa nisem vedel :)

Zgodovina sprememb…

DejchSLO je izjavil:

oo7 je izjavil:

Ta vikend 19-21 julij najbolj uspešni filmi v BO ZDA/Kanada

Twisters $80.5M
Despicable Me 4 $23.8M
Inside Out 2 $12.8M
Longlegs $11.7M
A Quiet Place: Day One $6.1M

Komi čakam da zadnja dva na spisku prideta na travnike!

Ravnokar opazil A Quiet Place: Day One na travniku ;)

psychoshorty ::

oo7 je izjavil:

Deadpool in Wolverine film s rekordnim četrtkom kar se tiče filmov s R ratingom.

Ves kaksna je bila cifra?

psychoshorty je izjavil:

oo7 je izjavil:

Ves kaksna je bila cifra?

38 mio $ to je verjetno domači trg se pravi ZDA/Kanada.

Na wikipediji pa piše 103 mio $ to je pa cel svet.

V nedeljo zvečer bodo najbolj točne številke za prvi vikend. Imam občutek, da bodo zelo visoke številke.

Zgodovina sprememb…

psychoshorty ::

Well, gledal film in mi je sedel. Zelo. Po dolgem casu videl, da se je cela dvorana tako smejala na trenutke.

Kot celota se mi je zdel film odlicno izpeljan.

psychoshorty je izjavil:

Well, gledal film in mi je sedel. Zelo. Po dolgem casu videl, da se je cela dvorana tako smejala na trenutke.

Kot celota se mi je zdel film odlicno izpeljan.

Super se že veselim ogleda.

BT52 ::

Vse kar ima te glupe fore z multivesolji ne negledljivo. pravzaorav preziram Marvel od 2012 zaradi tega, ker omogoče bližnjice...

Post apokaliptični film I Am Legend 2 v izdelavi. Prvi del je izšel leta 2007.

Budget $150 mio
Box office $585.4 mio

Obstajata pa tudi že dva starejša filma

The Last Man on Earth (1964)

The Omega Man (1971)

Vse skupaj pa je nastalo po noveli iz leta 1954 I AM Legend

Zgodovina sprememb…

Deadpool in Wolverine v 2,5 dneh v BO prinesel več kot The Marvels film v 56 dneh.

Boš šel v kino? Sem videl, da vrtijo tudi 3D verzijo. Kdo ve, je bil dejansko sneman v 3D ali je samo postprodukcija?

delavec44 je izjavil:

Boš šel v kino? Sem videl, da vrtijo tudi 3D verzijo. Kdo ve, je bil dejansko sneman v 3D ali je samo postprodukcija?

Kaj pa vem že 6 et nisem bil v kinu in sem že zarjavel pa doma je najlepše gledat samo je treba pa čakat. Ti boš šel ?
O 3D pa ne vem.
Sem samo enkrat gledal 3D pa mi ni bilo preveč všeč.

Če bi imeli IMAX pri nas, bi šel takoj. Tako pa se mi ne da v Zagreb.

Pravijo da je v novih IMAX z laserjem izkušnja precej ok. Tudi frame breaks so baje odlični. Ne vem če ima to navaden 3D pri nas.

Recimo primer: https://www.facebook.com/watch/?v=31959...

Pa imajo v Slovneiji namen kje postaviti dvorano s IMAXom ?

Kot kaže bo leto 2025 leto Frankensteina saj izideta kar dva Frankenstein filma. Oba filma pa imata tudi močno igralsko zasedbo.

Frankenstein (2025)

Dr. Pretorius tracks down Frankenstein's monster, who is believed to have died in a fire forty years before, in order to continue the experiments of Dr. Victor Frankenstein.

Režiser: Guillermo del Toro

Igrajo : Jacob Elordi (Frankenstein) , Oscar Isaac, Christoph Waltz, Lars Mikkelsen, Charles Dance

The Bride (2025)

In 1930s Chicago, Frankenstein asks Dr. Euphronius to help create a companion. They give life to a murdered woman as the Bride, sparking romance, police interest, and radical social change.

Režiser: Maggie Gyllenhaal

Igrajo : Jessie Buckley (Bride), Christian Bale (Frankenstein) , Jake Gyllenhaal, Peter Sarsgaard, Penélope Cruz...

oo7 je izjavil:

Pa imajo v Slovneiji namen kje postaviti dvorano s IMAXom ?

Edino če bodo v novem Koloseju (vem da bo drugo ime). Ampak to je velik ČE za imax in kinodvorano na sploh.

Vidim,da imajo Hrvati že od leta 2010 IMAX.

Leta 2010 - Mreža kinodvoran s tehnologijo IMAX, za katero stoji istoimenska kanadska korporacija, šteje trenutno več kot 400 kinodvoran v 48 državah po svetu.

Zdaj jih je sigurno že veliko več.

Budget $100 mio
Box office $395.2 mio

Sem pogledal. Zgodba nič posebnega, akcija vredu še najboljša pa je komedija. Mike in Marcus sta dober duo.

Ta vikend 26-28 julij najbolj uspešni filmi v BO ZDA/Kanada

Deadpool & Wolverine $205.0M
Twisters $35.3M
Despicable Me 4 $14.2M
Inside Out 2 $8.3M
Longlegs $6.8M

Deadpool & Wolverine v 3 dneh - $438,300,000

Twisters v 9 dneh - $221,231,140

Longlegs v 16 dneh - $66,792,031

Despicable Me 4 v 25 deneh - $677,665,260

Inside Out 2 v 44 dneh - $1,505,606,731

Za primerjavo najbolj uspešen film z R ratingom Joker je imel otvoritveni vikend 247 mio $. Deadpool in Wolverine film ima otvorvirtveni vikend 438 mio $.

Deadpool in Wolverine ima trenutno 46% domačega BO in 54% tujega.

Joker pa je bil bolj močan v tujini kjer je imel končni BO 68%.

a_borlak ::

Priznam, ni mi jasno navdušenje nad Deadpool in Wolverine, ker je zgodba podpovprečna in gradi bolj kot ne na količini trupel.

BaTeMaN ::

a_borlak je izjavil:

Priznam, ni mi jasno navdušenje nad Deadpool in Wolverine, ker je zgodba podpovprečna in gradi bolj kot ne na količini trupel.

... lej nisi edini. vsakemu svoje.
less then zero

Po moje ni Deadpool tako dober kot so ostali aktualni MCU filmi slabi.

Če bi že šel v kino, bi šel gledati akcijo v 3D. Konkurence skoraj ni.

Gre za dva najbolj popularna lika. Hugh Jackman je že zelo dolgo Wolverine sploh pa je bil njegov zadnji film Logan eden najbojših filmov v tem žanru. Deadpool je pa itak priljubljen in Ryan Reynolds ima glavno besedo in zaradi njega so sploh posneli prvi film Deadpool in on je rekel Dizniju tako bo ali pa ne bo nič :)
Je pa to prvi R rated MCU film plus zadnji MCU filmi so bili katastrofalni razen Guardiansov 3 in ljudje gredo v kino.

Zgodovina sprememb…

oo7 je izjavil:

DejchSLO je izjavil:

oo7 je izjavil:

Ta vikend 19-21 julij najbolj uspešni filmi v BO ZDA/Kanada

Twisters $80.5M
Despicable Me 4 $23.8M
Inside Out 2 $12.8M
Longlegs $11.7M
A Quiet Place: Day One $6.1M

Komi čakam da zadnja dva na spisku prideta na travnike!

Ravnokar opazil A Quiet Place: Day One na travniku ;)

Tole sem pa komaj pogledal do konca. Dolgčas. Pa sta mi bila predhodnika ok.

delavec44 je izjavil:

Tole sem pa komaj pogledal do konca. Dolgčas. Pa sta mi bila predhodnika ok.

Ah potem pa bom prišparal ta film za kakšen drug čas, ko res ne bo kaj drugega za pogledat.

Ronald Emerich kateri je ustvaril Stargate in posnel prvi film leta 1994 pravi, da so pravice za Stargate preveč komplicirane, da bi se z njimi ukvarjal.

Roland Emmerich says Stargate franchise rights issues are too complicated to deal with

https://www.joblo.com/stargate-exclusiv...

DejchSLO ::

Če koga zanima, a quiet place day one je že na travniku

Po 6 dneh film že več kot pol miljarde $ v BO.

Trenutno ima film Deadpool in Wolverine v BO že slabih 600 mio $ tako, da bo ob koncu prvega tedna film verjetno že prehitel Prvi film Deadpool in Deadpool 2 kar pomeni, da bo postal tretji najbolj uspešen film s R ratingom. Po vsej verjetnosti bo v manj kot 1 mesecu prehitel tudi Jokerja na prvem mestu in Oppenheimerja na drugem mestu.

Pisanje scenarija za film Constantine 2 napreduje dobro. Keanu Revees bo ponovno zaigral v glavni vlogi. Film bo po vsej verjetnosti imel R rating.

Prvi del Constantine je izšel leta 2005

Budget 100 mio $
Box office 230.9 mio $

BaTeMaN ::

Peter Stormare je star 70.
Keanu Reeves je 59.
less then zero

BaTeMaN je izjavil:

Peter Stormare je star 70.
Keanu Reeves je 59.

Če je Indiana Jones čez 80 pa ne bo problem če je hudič 70 :)

Deadpool in Wolverine v 7 dneh $630.4 mio kar je že več kot celoten BO filma Logan.

Glede na govorice naj bi Marvel počistil hišo aktivistov. Kot kaže so uvideli, da woke ne prinaša denarja.

Gore stated, "I do know people who work at Marvel. They have cleaned house. They quietly, months ago fired all the producers could be labeled activist."

He continued, 'Unlike Lucasfilm. Lucasfilm is lost. They're lost. They are doubling down on all the nonsense. You will never get anything good out of Lucasfilm and Star Wars. That's it."

Duros ::

Končno. Upam da se počasi konča ta woke lgbtq+ agenda.

kuglvinkl ::

Kaj to pomeni, da se konča lgbt+ whatever agenda? Več Dirty hary filmov? Izključno cis igralci?
Your focus determines your reallity

Čudno, da so MCU lahko počistili, Star Wars pa ne morejo. Kaj so delali in-house in se agenda Disneya ni spremenila?

D3m ::

kuglvinkl je izjavil:

Kaj to pomeni, da se konča lgbt+ whatever agenda? Več Dirty hary filmov? Izključno cis igralci?

Hahaahahaha@kugla

|HP EliteBook|R5 6650U|

kuglvinkl je izjavil:

Nisi daleč od resnice.
Ali mora biti res v vsakem novodobnem filmu vsaj en istospolno usmerjeni (oziroma par), oz. še bolje če je transgender, nujno mora biti prisotnih nekaj igralcev različnih ras in ženske upodabljajo v vlogah, ki niso primerne za njih? Menjava ras zgodovinskih osebnosti, in vloge žensk, kjer je fizična moč pomembna, je pa sploh neposrečena. Različne rase ljudi so navadno dodane samo zaradi kvot, ki jih morajo doseči, da imajo mir pred pritožbami.

Si upam trditi, da večina razmišlja tako. Ampak zaradi politične korektnosti raje ne rečejo nič. V ameriki pa smo že tako daleč, da take izjave pomenijo javno linčanje.

BT52 ::

Jaz ne razumem niti logike koliko je gejev 3% ? Zakaj bi mogli potem bit v vsakem filmu?

D3m ::

Procentualno še manj.

Ostali so "wannabe" zaradi trenda.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Duros je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Nisi daleč od resnice.
Ali mora biti res v vsakem novodobnem filmu vsaj en istospolno usmerjeni (oziroma par), oz. še bolje če je transgender, nujno mora biti prisotnih nekaj igralcev različnih ras in ženske upodabljajo v vlogah, ki niso primerne za njih? Menjava ras zgodovinskih osebnosti, in vloge žensk, kjer je fizična moč pomembna, je pa sploh neposrečena. Različne rase ljudi so navadno dodane samo zaradi kvot, ki jih morajo doseči, da imajo mir pred pritožbami.

Si upam trditi, da večina razmišlja tako. Ampak zaradi politične korektnosti raje ne rečejo nič. V ameriki pa smo že tako daleč, da take izjave pomenijo javno linčanje.

A nisi ziher vašse, v svojo usmerjenost, al zakaj te to moti?

Zato ker je namesto kvalitetne zgodbe, potem notri polno nekih problemov, ki nas ne zanimajo. Pa še igralci so slabi.

Dejansko je pa kul, ker imam več prostega časa. Namesto prej 4 filme na teden, sedaj pogledam enega, če sploh :)

kuglvinkl je izjavil:

Moti ker nikakor ne paše v film. Sem tudi okvirno argumentiral zakaj me kaj moti. Te zanima kaj specifično?
Imam dobro razčiščeno svojo spolno usmerjenost, tako da mi verjemi na besedo, da to ni vzrok mojemu negodovanju :)

delavec44 je izjavil:

Zato ker je namesto kvalitetne zgodbe, potem notri polno nekih problemov, ki nas ne zanimajo. Pa še igralci so slabi.

Dejansko je pa kul, ker imam več prostega časa. Namesto prej 4 filme na teden, sedaj pogledam enega, če sploh :)

No, to so gay filmi, bas o tej temi, namenjeni sirota, ki do se v omarah.

Če se pa v random filmu pojavi bi zveza, simpatije blah blah, in zato flipnes... je to isto, ko muslici, ki flipnejo, če kdo nariše Alaha.

Duros je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Moti ker nikakor ne paše v film. Sem tudi okvirno argumentiral zakaj me kaj moti. Te zanima kaj specifično?
Imam dobro razčiščeno svojo spolno usmerjenost, tako da mi verjemi na besedo, da to ni vzrok mojemu negodovanju :)

Kaj ne paše v film točno? Povej mi film, al pa dva, sam ne marvel, k tega ne gledam, da bom stekal, kaj te vznemiri. Da te nemara ne vzburi, pa si nočeš priznat?

Zgodovina sprememb…

««
122 / 130
»»