» »

Box Office - zaslužek filmov

Box Office - zaslužek filmov

Temo vidijo: vsi
««
111 / 131
»»

delavec44 ::

Danes pogledal The Marvels. Iskreno si nisem mislil, da bo tako slab kljub opozorilom. Najslabši MCU film do sedaj.

oo7 ::

delavec44 je izjavil:

Danes pogledal The Marvels. Iskreno si nisem mislil, da bo tako slab kljub opozorilom. Najslabši MCU film do sedaj.

Saj tudi prvi ni bil kaj prida. Bom pogledal zato, ker sem gledal vse MCU filme.

Kodrnusa ::

delavec44 je izjavil:

Tudi jaz pogledal.. kaj takega da posnamejo???!
Mešanica bolywooda in amaterskega gledalisca. Dialogi disaster nivo Černobila, karizma in igra igralcev (same zenske seveda crnka, indijka ne smejo manjkat)... Moških likov razen Jacksona ni.
Kdo sploh še v kino hodi ko pa take filme snemajo.
Ni mi jasno kako nabijejo tak budget za tak beden film. Ocena -10

Dodal bi še konstantno nesorazmerje moči. Glavna junakinja lahko sonce reaktivira, ampak po drugi strani ima pa probleme z borbami z navadnimi vojaki in slabo protagonistko (katere smrt je čisto nelogična).
Skoraj mi zgleda, da je moč glavne junakinje in obeh pomočnic pač tisto kar je scenarist v dani sceni potreboval. Pri Iron man-u in Captain America tega nikoli nisem opazil. Ampak ja, ona sta imela character arc. Pismo še Hulk je bil narejen ok, pa bi si mislil da bo z nesorazmerjem moči tam največji problem.

oo7 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Saj tudi prvi ni bil kaj prida. Bom pogledal zato, ker sem gledal vse MCU filme.

Prvi je imel srečo, da je bil umeščen med 2 najbolj uspešna MCU filma. Poleg tega so naredili hype, da je ogled vseh obvezen za Endgame.
Kljub temu je prvi mojstrovina v primerjavi z nadaljevanjem.

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Prvi je imel srečo, da je bil umeščen med 2 najbolj uspešna MCU filma. Poleg tega so naredili hype, da je ogled vseh obvezen za Endgame.
.

Vsekakor. Če film ne bi bil umeščen med 2 najbolj uspešna filma bi imel 50% nižji BO.

Emmy podelitve nagrad pa tudi gleda vsako leto manj :)

1987 14,4 mio gledalcev

1993-2000 so imeli povprečno 20 mio gledalcev. Leto 2000 je bilo rekordno 21,8 mio gledalcev.

2005 18,7 mio gledalcev

2008 12,2 mio gledalcev

2013 17,8 mio gledalcev - to leto je izstopalo

2015 11,9 mio gledalcev

2018 10,5 mio gledalcev

2020 6,36 mio gledalcev

2022 5,9 mio gledalcev

2023 4,3 mio gledalcev

kuglvinkl ::

Ja, ze internets smo dobil enkrat vmes.
Your focus determines your reallity

Internet je že dolgo časa.

v 1993-2000 je bilo internetov manj.

but still, your point being?

opeter ::

Verjetno hoče povedati, da ljudje vse manj gledajo takšne oddaje, prenose emmyjev, zlatih globusov oskarjev ipd. Neodvisno od razširjenosti interneta ...
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

BaTeMaN ::

... veliko ima to tud s tem, da ni več IKON, ZVEZD,... pač net je naredil te ljudi za navadne smrtnike... in potem takem, ljudje izgubljamo interes nad tem kaj delajo, kvaliteta glasbe in filma dandanes.... je pa :)
less then zero

Scorpy84 ::

BaTeMaN je izjavil:

... veliko ima to tud s tem, da ni več IKON, ZVEZD,... pač net je naredil te ljudi za navadne smrtnike... in potem takem, ljudje izgubljamo interes nad tem kaj delajo, kvaliteta glasbe in filma dandanes.... je pa :)

Za kvaliteto glasbe, je lahko tudi tvoj in moj emso kriv. Mladini je pa pac vsec, ko dam v avtu svojo "kvalitetno" glasbo, pa otroka jamrata, kaksno sranje je to. Pa sta komaj zacela v solo hodit, pa niti nista seznanjena, kaksna glasba se obstaja.
Vsaj glede filmov je podoben okus.

opeter je izjavil:

Verjetno hoče povedati, da ljudje vse manj gledajo takšne oddaje, prenose emmyjev, zlatih globusov oskarjev ipd. Neodvisno od razširjenosti interneta ...

Tako je.

brett ::

oo7 je izjavil:

Jutri naj bi film Napoleon prišel na VOD video on demand torej bo tudi na travnikih ta teden.

Budget $130 mio
Box office $213.4 mio

Ravnokar pogledal Napoleona...
Kaj je +? Odlična kostumografija, maska, par panoramskih scen, zvok in igra Kirbiyeve.

Kaj je o: igra Phoenix

Kaj je - : vse ostalo, še posebej pa scenarij in po mojem mnenju namerno izkrivljanje zgodovine in še posebej Napoleonove osebnosti.

Če ne poznaš zgodovine tega obdobja in ne znaš scen povezati v svoji glavi ter dodati manjkajoče koščke "zgodbe", si povsem zmeden. In kot glavno: ne veš kaj je sploh point filma oz. Napoleona kot Osebe...

Škoda za zamujeno priložnost.

Ocena: 4/10

brett je izjavil:

oo7 je izjavil:

Jutri naj bi film Napoleon prišel na VOD video on demand torej bo tudi na travnikih ta teden.

Budget $130 mio
Box office $213.4 mio

Ravnokar pogledal Napoleona...
Kaj je +? Odlična kostumografija, maska, par panoramskih scen, zvok in igra Kirbiyeve.

Kaj je o: igra Phoenix

Kaj je - : vse ostalo, še posebej pa scenarij in po mojem mnenju namerno izkrivljanje zgodovine in še posebej Napoleonove osebnosti.

Če ne poznaš zgodovine tega obdobja in ne znaš scen povezati v svoji glavi ter dodati manjkajoče koščke "zgodbe", si povsem zmeden. In kot glavno: ne veš kaj je sploh point filma oz. Napoleona kot Osebe...

Škoda za zamujeno priložnost.

Ocena: 4/10

Jaz moram film še pogledati.

Upam, da Scottu uspe vsaj Gladiator 2.

Superman bo od leta 2034 v javni lasti.

Lik je debitiral leta 1938 in v skladu z ameriškimi zakoni bo vsaka lastnina ali lik, ustvarjen pred letom 1978, šel v javno last po 95 letih. To pomeni, da bo zadnje leto, v katerem ima DC avtorske pravice za to različico lika, leto 2033, od leta 2034 dalje pa bo Superman v javni lasti.

Bomo v Sloveniji posneli film Superman :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Scorpy84 ::

oo7 je izjavil:

Superman bo od leta 2034 v javni lasti.

Lik je debitiral leta 1938 in v skladu z ameriškimi zakoni bo vsaka lastnina ali lik, ustvarjen pred letom 1978, šel v javno last po 95 letih. To pomeni, da bo zadnje leto, v katerem ima DC avtorske pravice za to različico lika, leto 2033, od leta 2034 dalje pa bo Superman v javni lasti.

Bomo v Sloveniji posneli film Superman :))

Bollywood? Ko bojo oni naredili film o Supermanu, bomo šele rekli da je to Superman. Pa do takrat bojo že cgi obvladali v nulo.

Predvsem kakšne XXX ali grozljivke bodo zanimive. Miki Miška že ima par projektov v tej smeri.

Ganon ::

Killers of the Flower Moon 4K Dolby Vision BD je na voljo. Čas za ogled. :D

Ganon je izjavil:

Ja treba se bo počas spravit pogledat ta film :)

Ta vikend 19-21 januar najbolj uspešni filmi v BO ZDA/Kanada

Mean Girls $11.7M
The Beekeeper $8.5M
Wonka $6.4M
Anyone But You $5.4M
Migration $5.3M

Budget $95 mio
Box office $35.9 mio

Film Ferrari pride na TV 23 januarja na DVD in Blu ray pa 12 marca.

Je pa film kar bombardiral v BO.

2dark je izjavil:

oo7 je izjavil:

Indiana Jones 5 v četrtek na predpremieri 2 mio $ manj kot FLASH. Tole bi znal biti hud FLOP. Kathleen Kenedy bo uničila vse disnijeve franšize :))

Majo oni zajca v rokavu. Frozen 3.

Menda tudi že delajo na filmu Frozen 4.

Frozen 3 will be the first Disney Princess threequel to be released in theaters, making it the only proper Disney Princess movie trilogy so far.
Disney does not have any other Disney Princess sequels or threequels in the works, making Frozen 3 their top princess priority.
Frozen 3 will be followed by Frozen 4, solidifying Frozen as the biggest Disney Princess franchise in history.

Ganon je izjavil:

hvala za info; the time is now :)
less then zero

Predicting The 10 Highest Grossing Movies Of 2024 - https://screenrant.com/highest-grossing...

10 Sonic the Hedgehog 3
Predicted box office total: $500 Million

9 Godzilla X Kong: The New Empire
Predicted box office total: $525 Million

8 Kung Fu Panda 4
Predicted box office total: $575 Million

7 Venom 3
Predicted box office total: $675 Million

6 Dune: Part Two
Predicted box office total: $715 Million

5 Mufasa: The Lion King
Predicted box office total: $750 Million

4 Joker: Folie a Deux
Predicted box office total: $825 Million

3 Inside Out 2
Predicted box office total: $875 Million

2 Deadpool 3
Predicted box office total: $1.1 Billion

1 Despicable Me 4
Predicted box office total: $1.3 Billion

Budget $274.8 million
Box office $206.1 million

Mi je uspelo pogledati film Marvels. Eden slabših MCU filmov slabša sta edino Black Panther 2 in Eternals. Kar je dobro pri tem filmu, da je eden krajših MCU filmov.

Budget $125 mio
Box office $534.7 mio

Včeraj sem pogledal Wonka film pa sem komaj pogledal, ker mi taki filmi kjer plešejo in pojejo ne sedejo :|
Malo se spomnim Wonke s Wilderjem, Wonke s Jonijem Deppom pa nisem nikoli gledal.

https://m.imdb.com/title/tt7599146/

Z ženo pogledala Sound of Freedom. Oba čustveno prizadeta v dno duše in lahko rečem, da me je ob takih grozodejstvih človeške pokvarjenosti resnično sram, da sem član te vrste!
Film v tehničnem smislu zlata sredina, skratka nič posebnega. Režija solidna, enako scenarij. Igra protagonistov na nivoju, Caviezel pa mi je itak vedno top. Z dušo in telesom predan liku.

Kar pa dela film izvenserijski, je njegova tematika in sporočilnost. In zato je to moj no. 1 v letu 2023. To bi moral biti obvezen ogled za vse: od mladostnikov, do ostarelih.

Svak, ki živi v ZDA, pravi da niso droge ali klasičen kriminal največji problem države. Temveč to kar prikazuje ta film. Kot dokaz nama je pokazal na stotine slik pogrešanih otrok iz svojega mesta. In to belskih otrok povečini. Kje so še vsi ti revčki iz tretjih držav. Država, oblast pa to daje na stranski tir ... le zakaj!? Iz istega razloga kot je dekadentni Hollywood zaviral distribucijo tega filma.

Ocena: 10/10

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: kuglvinkl ()

scipascapa ::

pogledam, te držim za tekst!

POGLEDAL TOP!

Zgodovina sprememb…

Ta vikend 26-28 januar najbolj uspešni filmi v BO ZDA/Kanada

The Beekeeper $7.4M
Mean Girls $7.3M
Wonka $5.9M
Migration $5.2M
Anyone But You $4.8M

Zaenkrat 10 najbolj uspešnih filmov v BO v letu 2024

1 The Beekeeper $104,188,291

2 Mean Girls $83,405,000

3 Night Swim $41,469,000

4 Kleks Academy $8,822,843

5 Alienoid: The Return to the Future $8,097,342

6 I.S.S. $5,569,215

7 The Book of Clarence $5,560,000

8 Kolpaçino 4 4'luk $4,158,180

9 Golden Kamuy $3,602,704

10 3391 Kilometre $2,645,793

scipascapa je izjavil:

pogledam, te držim za tekst!

POGLEDAL TOP!

Zanimivo mi je, da je ocena na Imdb 7,7. Na RT pa 39%.
Skupaj je na Imdb preko 2600 reviewjev, od tega ocene 1-7 skupaj cca 120 reviewjev, ocena 8 73 reviewjev, oceno 9 ima 151 reviewjev in oceno 10 ima 2301 review!!!

Kaj nam to pove o izkazanih ocenah plačanih kolumnistov časopisnih hiš na RT in ocenah povprečnega Janeza, Micke na Imdb ... 8-O

Za primerjavo o številu reviewjev na Imdb: Barbie 1.6k, LOTR FotR 5,7k, Avatar 2 nekaj 3k, Avengers Endgame 9,7k. Pa so blockbusterji... In razen LOTR FotR (pa še ta z velikim deležem 8 in 9) noben niti približno tako razmerje 10tk napram drugim cifram.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brett ()

Od kje vlečeš RT 39%?

SOUND OF FREEDOM
PG-13 2022, Crime/Drama, 2h 11m
57%
TOMATOMETER
82 Reviews
99%
AUDIENCE SCORE
10,000+ Verified Ratings

Kot vedno je tukaj sicer ocena gledalcev veliko bolj relevantna.

delavec44 je izjavil:

Od kje vlečeš RT 39%?

SOUND OF FREEDOM
57%
TOMATOMETER
82 Reviews
99%
AUDIENCE SCORE
10,000+ Verified Ratings

PARDON!!! Moja napaka, se opravičujem!:P
Hvala za opozorilo!
Metascore 36%. KOlumne cajtngov so pa pristno nizke, če se klikne link na Metscore... https://www.imdb.com/title/tt7599146/cr...

delavec44 je izjavil:

Od kje vlečeš RT 39%?

SOUND OF FREEDOM
57%
TOMATOMETER
82 Reviews
99%
AUDIENCE SCORE
10,000+ Verified Ratings

Režiser je povedal, da je Jim ku ku.

Včeraj mi je uspelo pogledati pol filma Napoleon. Bom zdaj poiskusil pogledati, do konca.

Ne vem tale igra Phoenixa me nikakor ne prepriča. Pa tudi Napoleon bi moral biti star okoli 25 let Phoenix pa je skoraj 50.

kuglvinkl je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Od kje vlečeš RT 39%?

SOUND OF FREEDOM
57%
TOMATOMETER
82 Reviews
99%
AUDIENCE SCORE
10,000+ Verified Ratings

Kaj to pomeni, da je Jim ku ku?

yayo ::

brett je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Od kje vlečeš RT 39%?

SOUND OF FREEDOM
57%
TOMATOMETER
82 Reviews
99%
AUDIENCE SCORE
10,000+ Verified Ratings

v temu članku so linki do ostalih režiserjevih izjav/intervjujev o filmu in dogajanj okoli njega.

'Sound of Freedom' director: Nine actors turned down lead role before Jim Caviezel

yayo je izjavil:

brett je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Od kje vlečeš RT 39%?

SOUND OF FREEDOM
57%
TOMATOMETER
82 Reviews
99%
AUDIENCE SCORE
10,000+ Verified Ratings

v temu članku so linki do ostalih režiserjevih izjav/intervjujev o filmu in dogajanj okoli njega.

Sem prebral in vidim kam pes taco moli in kaj je ku-ku...
S tem se ne morem strinjati, čeprav nisem pristaš večine t. i. teorij zarot. Za to problematiko pa sem trdno prepričan, da je res nekaj na tem, ker sem se na lastne oči prepričal, ko sem bil junij-julij v ZDA + svakova razlaga o tej temi... Torej pred samim filmom. Izginotje otrok so dejansko masovna. Pa je to načeloma ruralno območje (osrednji del Zahoda ZDA). Kalifornija pa je še posebej na udaru... Pristojni pa si precej zatiskajo oči oz. jemljejo z levo roko. In to ni od včeraj ali zadnjih par let. Le sedaj prihaja vedno bolj na površje, ker dosegajo številke grozne višine. In se ne da več držati "v predalu" problematike.

Ajd nehaj, nisi prebral. Tema filma je cist spot on, ampak eni vidijo v njej poleg belih misi se kaj drugega, cesar npr. reziser ne vidi.

Weisse Mause.

Mi je uspelo pogledati Napoleona.
Glasba je bila dobra in tudi nekatere bitke.
Jacquin Phoenix je dober igralec ampak ne vem mi ne paše v vlogo Napoleona.
Pa kot je že nekdo rekel bi bilo bolje če bi naredili TV serijo kot pa tole hitenje v filmu.

Upam, da se Ridley Scott vrne na stara pota slave s filmom Gladiator 2.

BT52 ::

Lol ? ne ker scenarij je od enakega kekca, kot od Napoleona. Ne da bi sploh rabli part 2. Brezveze samo cashgrab.

BT52 je izjavil:

Lol ? ne ker scenarij je od enakega kekca, kot od Napoleona. Ne da bi sploh rabli part 2. Brezveze samo cashgrab.

Ja imaš prav gre za istega pisca. Originalni Gladiator je imel druge pisce.

Ampak vseeno mogoče se mu posreči.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

Buffalo '66 (1998)
En redkih lirerally me filmov, ki ga do včeraj še nisem gledal. Drugačen film, kot sem pričakoval. Nevšečen ampak simpatičen glavni lik z zelo simpatično glavno žensko vlogo. Temna drama... ni mi bilo žal, da sem gledal, sem pa rabil cca 20-30 minut, da sem padel "not".
less then zero

kuglvinkl je izjavil:

Ajd nehaj, nisi prebral. Tema filma je cist spot on, ampak eni vidijo v njej poleg belih misi se kaj drugega, cesar npr. reziser ne vidi.

Weisse Mause.

Kaj naj neham?! Če rečem, da sem prebral, sem prebral (del, ki mi ni bil čisto razumljen, sem celo uporabil prevajalnik). Pika! Ko je podal komentator link, sem ga odprl in prebral. Kdo pa si, da me posredno obtožuješ, da lažem, brez dokazov! Zato, ker se mi poraja dvom ali režiser govori iskreno...
Razumem in spoštujem režiserjev "zagovor", mislim pa si lahko svoje. Moje mnenje: najbrž je v startu in procesu ustvarjanja res tako želel, kot govori, potem pa je "duh iz stekleničke ušel" iz zastavljenih okvirjev in namena ter podrezal tiste kroge, ki tega niso želeli sploh... Morda je tudi dobil kakšno "ponudbo, ki je ni mogel zavrniti", da tako govori.

Pa tudi če pustimo ob strani ali je prišlo v ozadju do namerne blokade in udrihanja, je dejstvo, da je to izredno huda problematika, ki želi biti potlačena.

Box office $104 million

Sem pogledal film Čebelar.
John Wick je dobil močno konkurenco v pretiravanju :) no tukaj malo manj z orožje in bolj s pestmi drugače pa pretiravanje na čisto vseh nivojih. Akcija je dobra Statham je še v formi.

BT52 ::

brett je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Weisse Mause.

Kaj naj neham?! Če rečem, da sem prebral, sem prebral (del, ki mi ni bil čisto razumljen, sem celo uporabil prevajalnik). Pika! Ko je podal komentator link, sem ga odprl in prebral. Kdo pa si, da me posredno obtožuješ, da lažem, brez dokazov! Zato, ker se mi poraja dvom ali režiser govori iskreno...
Razumem in spoštujem režiserjev "zagovor", mislim pa si lahko svoje. Moje mnenje: najbrž je v startu in procesu ustvarjanja res tako želel, kot govori, potem pa je "duh iz stekleničke ušel" iz zastavljenih okvirjev in namena ter podrezal tiste kroge, ki tega niso želeli sploh... Morda je tudi dobil kakšno "ponudbo, ki je ni mogel zavrniti", da tako govori.

Pa tudi če pustimo ob strani ali je prišlo v ozadju do namerne blokade in udrihanja, je dejstvo, da je to izredno huda problematika, ki želi biti potlačena.

Sem povsem na tvoji strani. Kar malce žalostno. ROI filma pove vse. Ideologija in politična korektnost pa to... My ass potem pa bi oni dovolili beta blokerje otrokom pri 12ih letih WTF. Folku se je odpeljalo. Čisto mimo svet.

brett je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Weisse Mause.

Sem ze srecal taksne ljudi. Gledava z enim modelom moder avto, pa prav model, ne, rdec je. Ko se zmeniva, da res ni farben blind, me zacne skrbet. Pa recem, dejva pogledat oznako barve. Pokaze, da je modra. Pa rece model, mogoce so hotl res modr avto, sam na koncu je izpadel rdec. Mogoce je duh usel iz steklenicke. Mogoce so placal koga, da je oznaka barve vrnila modro.

Mislim, da nima smisla, da te vprasam, ce ves kolk si premaknjen, tako da te ne bom.

Kaj pa, če se moder avto identificira kot rdeč? Niso več zadeve tako enostavne v današnjem svetu veš.

Mozno, samo kamp, ki mu je ta film vsec izven tega, kar je avtor v resnici hotu povedat, tega ne priznava.
««
111 / 131
»»