Forum » Izdelava spletišč » Širina strani - vaše mnenje!
Širina strani - vaše mnenje!
whatson ::
Alo
Delam eno novičarsko stran ..., ki ni proporcionalno raztegnjena (100%) ampak ima fixed width. Le ta je klasično 800 pixlov (zarad 800x600 userjev), premišljeval sem pa, da bi stran naredil tako, da bi bil width kar 1024 pixle. Nekatere spletne strani so te korak že naredile. Sam sem malo v dvomih.
Kaj vi porečeste?
hwala
Delam eno novičarsko stran ..., ki ni proporcionalno raztegnjena (100%) ampak ima fixed width. Le ta je klasično 800 pixlov (zarad 800x600 userjev), premišljeval sem pa, da bi stran naredil tako, da bi bil width kar 1024 pixle. Nekatere spletne strani so te korak že naredile. Sam sem malo v dvomih.
Kaj vi porečeste?
hwala
Čas včlanitve v Slo-Tech - 6. nov 2000 ob 20:39
Raw ::
IMHO je bols da pustis na 800 oziroma se bols je imet v %. Imas nekaj vec dela z celotno postavitvijo, ampak le dokler ne najdes najboljsega razmerja.
Ponavadi se odlocas glede na ciljno skupino, torej na tiste, ki pricakujes da bodo tvojo stran obiskovali. Pravis, da imas novicarsko stran - to pomeni veliko stevilo razlicnih uporabnikov, potemtakem mora biti cimbolj pregledna vsakomur - tudi tistim z 800x600 resolucijo. Ceprav se stevilo takih uporabnikov manjsa iz dneva v dan, jih je se vedno kar nekaj odstotkov. Veliko jih ima na delovnem mestu se vedno 14" oz. 15" monitorje, ker novi so pac predragi, da bi jih zamenjali dokler so tile se 'za silo'. Ekonomski razlogi pac... :\
Kot sem rekel - IMHO.
.raw
Ponavadi se odlocas glede na ciljno skupino, torej na tiste, ki pricakujes da bodo tvojo stran obiskovali. Pravis, da imas novicarsko stran - to pomeni veliko stevilo razlicnih uporabnikov, potemtakem mora biti cimbolj pregledna vsakomur - tudi tistim z 800x600 resolucijo. Ceprav se stevilo takih uporabnikov manjsa iz dneva v dan, jih je se vedno kar nekaj odstotkov. Veliko jih ima na delovnem mestu se vedno 14" oz. 15" monitorje, ker novi so pac predragi, da bi jih zamenjali dokler so tile se 'za silo'. Ekonomski razlogi pac... :\
Kot sem rekel - IMHO.
.raw
david ::
ce ze delas 800px width dej raje 786px nared ... mors racunat, da ce je prevec vsebine po dolzini, da se ti potem pojavi drsnik, ki zavzame 16px ... vsaj vcasih je :) nekje standard za 800x600 za fiksno sirino strani je 750-780px, ce zelis met cez celo stran ... hm, da bi pa delal 1024 je pa trenutno se neumnost ... res je, da se 800x600 ne uporablja vec toliko, vendar se se vedno kar dosti ... pac, nekateri ne menjajo opreme tako pogosto ... tako da, najbolje da uporabis %, bos imel se najmanj tezav ...
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
splet01.net
splet01.net
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Problem z digitalnim okvirjem.Oddelek: Pomoč in nasveti | 1752 (1557) | Heaven |
» | Spletna stran 100% in širina monitorja npr 1920 pxOddelek: Izdelava spletišč | 2328 (1649) | Road Runner |
» | eno vprasanje o izdelaviOddelek: Izdelava spletišč | 1672 (1472) | bluefish |
» | Obrazložitev anketeOddelek: Novice / Obvestila | 2599 (2599) | d-mon |
» | Nova stranOddelek: Omrežja in internet | 1655 (1485) | Ales |