» »

Zaposlitev v JU

Zaposlitev v JU

Messi1980 ::

Zaposlen sem v manjšem privatnem podjetju, ki občasno posluje z javno upravo - servisiranje tiskalnikov. Jaz osebno ne izvajam servisiranja in nimam neposrednega stika z JU. Pred kratkim se mi je pojavila priložnost zaposlitve v javni upravi - na enem iz med ministrstev - s katerimi naše podjetje še ni sodelovalo. Prijavil sem se na razpis, na katerem sem bil tudi izbran. Zanima me, ali bi bila takšna zaposlitev pravno sporna? V pogodbi nimam nobenih določil, da se ne smem zaposliti v podjetju, s katerim poslujemo. Na razgovoru pa so tudi rekli, da ni problema. Zanima me tudi, ali bi me zelo očrnilo, če bi  zaposlitev v JU zavrnil, glede na to, da me že pričakujejo? Ali gre moja zavrnitev službe v javne evidence, iz katere lahko v prihodnosti kakšen drug delodajalec (po možnosti tudi v JU) izbrska to informacijo, ki bi me avtomatsko označila za "neresnega"?

anketar ::

ni ti to udba

PS. Ker plačilni razred so te uvrstil?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: anketar ()

Messi1980 ::

V 27. placni razred.

TheBlueOne ::

Messi1980 je izjavil:

V 27. placni razred.


Ce ti je placa OK vzemi. Konkurencne klavzule okoli teh zadev dvomim, da sploh lahko obstajajo.

Zgodovina sprememb…

zavajon ::

O zavrnitvah zaposlitve se ne vodi nobena evidenca, brez skrbi.
Drugo vprašanje pa je, zakaj bi ponujeno službo zavrnil, če si se že prijavil in s tem izkazal interes za menjavo službe. Najprej mi pade na pamet to, da so ti v sedanji firmi ponudili višjo plačo, ko si dal odpoved. Se to pogosto dogaja. Boš pač moral pretehtati, kaj se ti bolj splača, ali (skoraj) varna služba v JU z morda nižjo plačo, a 8-urnim delavnikom, ali manj varna služba v zasebni firmi z višjo plačo, a (morda) dosegljivostjo 24/7. Ampak take dileme imajo povsod na svetu, tako da zaradi tega nisi čudak. ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zavajon ()

Messi1980 ::

Točno to se mi je zgodilo. Trenuten delodajalec mi je dal boljše pogoje glede plače in vsega ostalega. Zdaj me pa skrbi, da ne bi bil na kakšni črni listi, do katere imajo vsi dostop.

Smurf ::

Erm take crne liste ne obstajajo. Ce nisi podpisal nove pogodbe, jih obvestis, da si dobil novo boljso ponudbo v stari sluzbi in je to to.

GregiB ::

Messi... argument do novega (nesojenega) delodajalca, da ti je sedanji delodajalec ob dani odpovedi ponudil boljše pogoje (delo, plača, perki ipd) je popolnoma "valid". Na zadevo moraš gledati tako, da ponujaš storitev, ki jo trg bodisi rabi ali ne in je za to pripravljen plačati xy. Ti si tisti, ki svoje delo ponujaš in ti si tisti, ki odločaš komu. Ponavadi je to najboljšemu ponudniku (po plči, pogojih in ostalo). Če je trenutni delodajalec postal boljši ponudnik, kot možni bodoči, je pač tako. Ne boš menda zdaj šel k novemu za 2 tedna in dal tam odpoved, pa šel nazaj staremu, da zadostiš nekim listam...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

OracleDev ::

Lepo jim pojasni kaj se je zgodilo se zahvali/opraviči za njihov čas in to je to. To se povsod pogosto dogaja.

MadMicka ::

A veš kako široka je javna uprava, tudi v ožjem smislu, če gledamo vlado, ministrstva, organe v sestavi, ipd.. Brez skrbi, da vlada ne vodi nek seznam, neka evidenca, kjer bi bilo razvidno, na katere razpise si se prijavil. Tako da vrata v javno upravo ti ostajajo na široko odprta :)

Messi1980 ::

Hvala za odgovore, ste me potolazili.

poweroff ::

Jaz sem (ko sem bil zaposlen v JU) sodeloval pri nekaj zaposlitvenih razpisih kot član komisije za izbor.

V nekaj primerih se je zgodilo, da je bil kandidat izbran, in si je premislil.

In? Smo ga čisto razumeli. Lahko bi se premislil tudi čez en teden oz. kadarkoli v času poskusne dobe. Pač, smo ponovili razpis in je bilo to.

To je pač normalno, da se dogaja. In nihče ne vodi nikakršnih evidenc glede tega. Niti se nihče ne sekira pretirano zaradi tega.
sudo poweroff


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Protikorupcijska komisija koruptivna?

Oddelek: Loža
418357 (7568) BALAST
»

Manjšanje plač v javnem sektorju? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12034476 (32171) nobodyelse

Več podobnih tem