» »

Problem s šobami VW Polo

Problem s šobami VW Polo

Klemen997 ::

Pozdravljeni,

imam sledeč problem, lastim si VW Polo letnik 2010, 1.6 TDI 55KW (75 konjev). Kupil sem ga pri 150k, sedaj jih ima nekaj čez 200000.
Letos ob začetku leta se je avto začel čudno obnašati (ob vžigu pojemanje moči, ob pritisku sklopke nihanje obratov med 800-1200- ki preneha šele ko se avto ogreje, cukanje ob nizkih obratih v višji prestavi, ter močno tresenje ter ropotajoč zvok ob pospeševanju).

Peljal sem ga na pregled, za zgornje napake naj bi bili krivi injektorji (šobe). Tester ni pokazal nobene napake.

Ker so šobe 4 ter naj bi original bila vsaka čez 400€, sem dobil predračun za kompatibilne šobe+ delo+ veliki servis 1900€. (privat servis, ne uradni)

Kaj narediti v takem primeru? Dati avto v takem stanju v avtohišo in strošek popravila dati zraven za drug avto, ga dati na servis, kakšna tretja alternativa?

hojnikb ::

šobe obnovit, velik servis pa pustiš, če je bil ze narejen... To nebi smel stat 1900€
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

šobe obnovit, velik servis pa pustiš, če je bil ze narejen... To nebi smel stat 1900€

Velik servis še ni bil narejen, ravno zaradi tega sem ga omenil zraven, ker bi verjetno bilo priporočljivo narediti pri 200k.
Je obnova šob zanesljiva rešitev proti vgradnji novih, ter kakšna je cenovna razlika?

Scorpy84 ::

Ce sobe niso toliko poskodovane ali zamasene, se jih da lepo resiti in bi znalo se dolgo zdrzati. Lahko poizkusis s kaksnim aditivom, vcasih pomaga. Ce te cenovno skrbi lahko v srbijo posljes sobe in ti tam obnovijo. So cenejsi, pa modeli obvladajo, ker je tam vsak avto star 10 let in vec, tako da jim prakse ne manjka.

K0l1br1 ::

Za mojega 2.0 tdija sem gledal šobe po ebayu in so nove 300 EUR. 250 bi bile obnovljene (nekje v Sloveniji, pojma nimam kje). Menjal nisem, ker dela.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: K0l1br1 ()

Mehanik mi je priporočil tudi, da notri zlijem dizel aditiv Antigrippante 25 (rdeča steklenica), ki naj bi pomagal- Antigrippante 25

Eno celo sem že zlil notri, pa je sicer lepše delovalo, dokler je bila tekočina v obtoku, potem pa spet isto.
Bom probal še kakšni 2, pa se potem vidi, če se izboljša.

K0l1br1 ::

Še filter goriva zamenjaj, če še ni bil v zadnjih letih.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

EGR (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6510700 (5624) TadejVW
»

Koliko je realna življenska doba vozila? (strani: 1 2 )

9919803 (16593) Klemzz
»

Prilivanje motornega olja ali menjava? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6912039 (10621) bbbbbb2015
»

Hladilna tekočina izginja a ne vemo kam... (strani: 1 2 3 )

10146393 (42577) Telbanc
»

Zbijanje št. prevoženih km na števcih avtomobilov (strani: 1 2 3 4 5 )

20958527 (49334) kixs

Več podobnih tem