» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
823 / 831
»»

svecka ::

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Seveda sem redno zaposlen. Ja, minimalca potegnem ven. :)) Kako si ti brihten...

Bolj kot ti, ki se zapletaš v lastne laži.

A res, zapletam se? Sej lahko preumserimo fokus na osebno raven, ker o nepremičninah in davkih itak nimate pojma, mogoče se bote tam manj osramotili. Kje sem se torej zapletel? Da vidimo to.

si dokazal da nimaš pojma o ekonomiji, si opica, ki nosi cesarjeva nevidna oblačila. Ti niti osnova o povpraševanju stanovanj in ponudbi ni jasna, kaj šele bluziš o nižjih davkih. Haha, ti to resno? Kvečjemu bodo davke navili, ko bo deficit na račun manj pobranih davkov. Sam ti si itak klovn prve klase.

Torrent ::

delavec44 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Sej lahko preumserimo fokus na osebno raven

A šele sedaj bomo začeli? Nismo že z janšisti z nizko inteligenco?

To vem, da vi jemljete zelo osebno, saj gre za neke vrste kult/religijo. Dejsta še ne pomenijo "osebno". :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

Kanban ::

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Povprečna oglaševana cena 3 sobnega stanovanja leta 2008 je bila 2600 evrov:
https://www.slonep.net/info/cene-neprem...
Povprečna neto plača maj 2008: 882,94 EUR.
Minimalna plača od 1.8.2008 dalje: 589,19 EUR.
https://www.racunovodja.com/clanki.asp?...

Število povprečnih plač za 82 m2 je 241, število minimalnih plač cca 480.

Tvoje stanovanje: 340 jurjev.
Povprečna neto plača je znašala 1.514,49 EUR
https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/...
MINIMALNA PLAČA ZA DELO S POLNIM DELOVNIM ČASOM OD 1. JANUARJA 2025 ZNAŠA 1.277,72 evra bruto oziroma približno 930 evrov neto.

Število povprečnih plač za 82 m2 je 224, število minimalnih plač cca 365.

Če to poračunamo, je danes 3 sobno stanovanje BISTVENO cenejše kot je bilo leta 2008. Pika. Konec. Pa nikjer ne piše da je tvoja stanovanje z linka "povprečno". To kar ti dokazuj.
Jaz sem svoje dokazal.

Hahaha. Kaj naj s to mešano solato, za katero ti misliš, da ima smisel? :))

Dajmo to malo popravit, da bo imelo vsaj približen smisel. Vidim, da navajaš oglaševane cene. Trenutno je povprečna oglaševana cena vseh 3s stanovanj (LJ) na m2 4.800EUR.

Torej je 82 x 4.800 = 393.000
Delimo to s povprečno plačo 393.000 / 1.514 = 259 povprečnih plač. Torej je potrebno še 18 povprečnih plač več, kot v času prejšnjega vrha nepremičninskega balona.

Sej itak tvoj izračun nima popolnoma nobenega smisla in nam nič ne pove. Glede na to, da sem samo malo popravil tvojo popolnoma zgrešeno logiko, je ta primerjava še vedno debilna, ampak malo manj.

Sedaj pa upoštevaj še cca 1x višje obresti v času prejšnjega vrha.

delavec44 ::

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Sej lahko preumserimo fokus na osebno raven

A šele sedaj bomo začeli? Nismo že z janšisti z nizko inteligenco?

To vem, da vi jemljete zelo osebno, saj gre za neke vrste kult/religijo. Dejsta še ne pomenijo "osebno". :))

Moj IQ test te postavi na laž. Še kaj?

svecka je izjavil:

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Seveda sem redno zaposlen. Ja, minimalca potegnem ven. :)) Kako si ti brihten...

A res, zapletam se? Sej lahko preumserimo fokus na osebno raven, ker o nepremičninah in davkih itak nimate pojma, mogoče se bote tam manj osramotili. Kje sem se torej zapletel? Da vidimo to.

si dokazal da nimaš pojma o ekonomiji, si opica, ki nosi cesarjeva nevidna oblačila. Ti niti osnova o povpraševanju stanovanj in ponudbi ni jasna, kaj šele bluziš o nižjih davkih. Haha, ti to resno? Kvečjemu bodo davke navili, ko bo deficit na račun manj pobranih davkov. Sam ti si itak klovn prve klase.

Seveda, svečkarji vete vse o ekonomiji, zato me tako prizadanejo tvoje besede. Še dobro, da imamo plešastega, ki skrbno ravna z javnim propračunom, nič ne krade, krči JS in osebno odganja migrante. Mogoče pa res v kakem paralelnem vesolju. :))

Utk ::

Torrent je izjavil:

matic492 je izjavil:

Zdajšnji davek je dejansko bolj strikten, ker nima veze ali oddajaš ali ne, plačaš ga vedno. Edino to je tudi res, jaz sem do predkratkim (nekdo v tej temi me je popravil), mislil, da ga plačujejo tudi podjetja.

Tako da že to je dovolj, da samo zdajšnji davek razširijo na pravne osebe, pa je.

To po moje ni res. Davek na luksuz ne plačaš za stanovanje, ki ga oddajaš oz. če je nekdo prijavljen not. Razen, če je nepremičnina večja od 160m2. Se pa strinjam, da je treba ta davek tud na podjetja razširit.

Davčni strokovnjak...pametuje že od leta 2020.

Torrent je izjavil:

svecka je izjavil:

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Seveda, svečkarji vete vse o ekonomiji, zato me tako prizadanejo tvoje besede. Še dobro, da imamo plešastega, ki skrbno ravna z javnim propračunom, nič ne krade, krči JS in osebno odganja migrante. Mogoče pa res v kakem paralelnem vesolju. :))

Evo kot sem rekel, ko nimaš kaj rečt pač omeniš Janšo in bluziš nekaj v prazno. Tipičen klovn brez možganov. Kar tukaj pišeš samo dokazuješ, da :
- nimaš pojma o davkih
- nimaš pojma o ekonomiji
- nimaš pojma o centralizaciji
- nimaš pojma o ničemur.

svecka je izjavil:

Torrent je izjavil:

svecka je izjavil:

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Evo kot sem rekel, ko nimaš kaj rečt pač omeniš Janšo in bluziš nekaj v prazno. Tipičen klovn brez možganov. Kar tukaj pišeš samo dokazuješ, da :
- nimaš pojma o davkih
- nimaš pojma o ekonomiji
- nimaš pojma o centralizaciji
- nimaš pojma o ničemur.

Kaj pa naj neumnemu svečkarju odgovorim? A si kaj pametnega napisal? Ne. Aja, to je za tebe višji nivo komunikacije. Bom probal.

- nimaš pojma o politiki
- nimaš pojma o davkih
- nimaš pojma ne o gospodarstvu ne o ekonimiji
- nimaš pojma o meritokraciji
- nimaš pojma o ničemer
- manjka ti osnovna logika
- manjka ti sposobnost bralnega razumevanja
- manjka ti morala
- manjka ti marsikaj
....

A je to boljše?

Zgodovina sprememb…

Argumenti na nivoju 3 letnega otroka.
Potem so pa janšisti nizkointeligenčni. Kaj ti Golobu zbijaš povprečje inteligence volilcev?

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Se je na žalost potrebno spustit na vašo raven, da boste vsaj nekaj razumeli, ker drugač pišem v prazno.

Te kr boli to o Janši a ne? :))

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Se je na žalost potrebno spustit na vašo raven, da boste vsaj nekaj razumeli, ker drugač pišem v prazno.

Ja, troli dostikrat pišejo v prazno. To imaš prav.

Torrent je izjavil:

Te kr boli to o Janši a ne? :))

Ja lej, tolikokrat si že ponovil, da že počasi mislim da je res :D

Zgodovina sprememb…

delavec44 je izjavil:

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Res je. Jaz pa se morem na žalost spustit na vašo raven. Bi bilo boje, da bi trolal.

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Res je. Jaz pa se morem na žalost spustit na vašo raven. Bi bilo boje, da bi trolal.

Bolje bi bilo, da bi šel na sprehod. Ampak vsakomur svoje.

delavec44 je izjavil:

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Pičim na vikend zdaj. ;) Je pa bila debata dost boljša, dokler se niste janšisti in zaposleni na Nora24 vsipali sem po navodilu plešastega.

Zgodovina sprememb…

Ni vsak, ki se ne strinja s tabo janšist ali njegov zaposleni. Ampak da to razumeš, rabiš že višji nivo inteligence.

Pa upam, da boš davek plačeval od vikenda.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Torrent je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Pičim na vikend zdaj. ;) Je pa bila debata dost boljša, dokler se niste janšisti in zaposleni na Nora24 vsipali sem po navodilu plešastega.

Haha, vikend zapor ane. Lj Polje ti drugače sporoča, da si dosegel dnevno kvoto menumnih praznih sporočil in te vabijo nazaj po možgane, ker si jih prejšnič pozabil tam. Tvoje izjave pa je itak debunkal pravi nepremičninski strokovnak (in ne ti, ki si nepremičninski klovn): https://nepremicnine.siol.net/novice/pr...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

Bellator ::

Torrent, a res pri vsakem nasprotniku vidiš Janšo?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

socialec ::

Bellator je izjavil:

To je kar pogosto na tem forumu, navadno gre za enega in istega trola.

kamiKaZaA ::

Bellator je izjavil:

Meni to tudi ni jasno. Sem politično desno usmerjen. Janše videt ne morem. Kaj šele, da bi ga volil. Hkrati pa na teh volitvah nisem niti Goloba volil. Nisem pa pričakoval, da je Svoboda najbolj idiotska stranka kaj smo jo dobili (v zgodovini Slovenije). En kup izmečkov in največjih nesposobnežev se je skupaj našlo v tej stranki. In vedno, ko pljuvam po po Svobodi, Levici in SD (nikoli nisem nič od tega volil) sem takoj označen za Janšista (katerega tudi nisem nikoli volil. In nikoli ga ne bom, ker ne bom nikoli pozabil kaj nam je nazadnje delal).

matobeli ::

O trolih govorita en model ki fura politični račun od leta 2023 in drug ki je naredil 10strani odgovorov do korone, od takrat naprej pa 130.

Sicer je pa vseeno, vsi vemo da če gaga, pol to ni polž.

kamiKaZaA je izjavil:

In vedno, ko pljuvam po po Svobodi, Levici in SD (nikoli nisem nič od tega volil) sem takoj označen za Janšista

Lej, pač padeš pod določene kriterije ki jih izpolnjujejo janšisti in njegovi troli.

A zdej bomo pa zaradi tistega enega švaba ki ni pobijal židov zato ker mu je dolfi tako rekel spremenil definicijo nacistov?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Ja, MSM definicije so zelo zavajujoče, jasno je, čemu.

svecka je izjavil:

Tvoje izjave pa je itak debunkal pravi nepremičninski strokovnak (in ne ti, ki si nepremičninski klovn): https://nepremicnine.siol.net/novice/pr...

Ravnokar sem prebal do konca in ja, drži. Odličen povzetek trenutnega stanja. Od dviga davka na oddajanje, varnosti pri oddajanju, do birokracije, ki onemogoča, da se ponudba pribilža ali preseže povpraševanje, počasnih sodišč, nesmiselnosti davka, ki bo poskrbel predvsem za to, da bodo investitorji gradili manj v prihodnje. Povprečen projekt traja 7 let, od tega gradnja 3 leta.

Zgodovina sprememb…

Kaj bi torej svetovali mladi družini, ki išče stanovanje v Ljubljani?

Svetujem, da si ogledajo tudi ponudbo v bližnji okolici Ljubljane. Kaj dosti drugega jim težko svetujem. Cene so takšne, kakršne so.

Lahko da je strokovnjak, ampak to je isto kot če bi vprašal general majorja če so oklepniki res potrebni...

Ja, res je najboljše, da pride vprašat v to temo.

Tvoje besede, ne moje.

Sicer pa, vse so nas vprašal na volitvah.

bm1973 ::

matobeli je izjavil:

Tvoje besede, ne moje.

Če bi bolitve kaj rešile, bi jih ukinili...

Dejstvo je, da je stanje pri nepremičninah tako kot še iz časov Jugoslavije.

Vsi samo čakajo, da jim pade kaj v žep...

To samo pomeni, da moraš podkupiti celotno verigo, da nekaj spelješ...

matobeli je izjavil:

Tvoje besede, ne moje.

Res je, niti botri koalicije niso navdušeni nad rezultati in že opozarjajo :D
Če bi vam Janša obljubi 5% davek na drugo nepremičnino, ga bi volili?
Kaj pa 3% na vsako nepremičnino?
:D

Sej se strinjam, kar se mene tiče zagovarjam samo to da je na nek način potrebno v stanovanjske nepremičnine dat ljudi.

Za davek sem mnenja da je trenutno edini izvedljiv ukrep, za ostalo bo potrebno počakat na kakšno vlado z manj globokimi žepi.

Ok, kaj pa če Janša obljubi 10% davek, bi ga volil?

socialec je izjavil:

Ne buhtel. 1% bi bil popolnoma dovolj.
Ne ravno Janše, ker vemo da stalno laže, ampak če bi recimo Boscarol rekel da bo dal 1% davek, da bo zreduciral birokracijo, da bo dal zastonj kosila v šolstvo, da bo spucal zdravstvo, SV, RTV... in obenem še dvignil gospodarstvo.

Ja, definitivno.

Nisem vprašal za Boscarola.
Namenoma sem vprašal glede Janše - obljubi 10% davka na nepremičnine.
Zakaj ga ne bi volil, kakšno laž pričakuješ? Višji davek? Nižji davek? Brez davka?
Boscarol pa bi bil Janšev vsega zaupanja finančni minister z zelo oprijemljivimi rezultati v realnem sektorju, recimo.
Pač za razliko od Klemna Belizejsko - Litijskega :D
Voliš za Janšo ali ne?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

luli ::

socialec je izjavil:

matobeli je izjavil:

Tvoje besede, ne moje.

Res je, niti botri koalicije niso navdušeni nad rezultati in že opozarjajo :D

A ne gre za to, da se čim več pobere? Vsaj tako ste trdili zadnjih 100 strani. Potemtakem bi bil boljši davek 3% na vsako a ne?
Ali bi zdaj rad, da se uvede davek samo za ene in da ni odvisen od vrednosti, temveč bolj od števila?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: luli ()

socialec je izjavil:

Namenoma sem vprašal glede Janše - obljubi 10% davka na nepremičnine.
Zakaj ga ne bi volil, kakšno laž pričakuješ?

Kaj točno ti ni jasno? Golobu ali Boscarolu se pač bolj zaupa. Če bo Golob kaj izpolnil se ga bo spet volilo, drugač bomo pa probal z drugim.

Enkrat bo že prišel nekdo ki nekaj več nardi, ni treba vzet janeza k že vemo da nič ne nardi.

matobeli je izjavil:

Kaj bi torej svetovali mladi družini, ki išče stanovanje v Ljubljani?

Svetujem, da si ogledajo tudi ponudbo v bližnji okolici Ljubljane. Kaj dosti drugega jim težko svetujem. Cene so takšne, kakršne so.

Lahko da je strokovnjak, ampak to je isto kot če bi vprašal general majorja če so oklepniki res potrebni...

Ne, ni isto. Če je za izpeljavo projekta potrebnih 7 let in od tega gradnja traja le tri leta, potem imaš odgovor o vprašanju, zakaj so najemnine tako visoke, na dlani. Nekompetentnemu delu javne uprave, ki je za to zadolžen, in počasnim sodiščem dodaj še višji davek na oddajanje, za katerega vlada meni, da ni nobenega dokaza, da višina davka vpliva na višino najemnin, lol.

Članek me je spomnil na fiasko z AirB’n’B, na katerega sem bil že čisto pozabil.

Sej pravim, če noben ne misli spucat države da bo kaj štimal pol bo tudi davek ok. Efekt bo manjši in bolj kot ne samo obliž, bo pa.

matobeli je izjavil:

Kaj točno ti ni jasno? Golobu ali Boscarolu se pač bolj zaupa. Če bo Golob kaj izpolnil se ga bo spet volilo, drugač bomo pa probal z drugim.

Enkrat bo že prišel nekdo ki nekaj več nardi, ni treba vzet janeza k že vemo da nič ne nardi.

Torej ne voliš Janše niti, če ti obljubi 10% davek na nepremičnine? Razumem, da bi se zlagal - ampak glede česa bi se zlagal - bi bil davek višji, nižji ali bi ostalo, kot je bilo do sedaj? Pretežko vprašanje, saj vem... Luli, ti pa malo bolje spremljaj temo :D

Zakaj pa 10? Dejmo rajš kar 100. Vse kar ne rabiš postane državna last.

Lahko takoj zapremo pol JU ker se začne izplačevat UTD, delal bo pa tist k bo hotel na dopust na bahame ali furat teslo.

socialec je izjavil:

ampak glede česa bi se zlagal -

Glede česarkoli, fural bi egotrip kot do sedaj, pol ko gre pa lahko vse pogori.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

matobeli je izjavil:

Sej pravim, če noben ne misli spucat države da bo kaj štimal pol bo tudi davek ok. Efekt bo manjši in bolj kot ne samo obliž, bo pa.

Kaj bo? Najemnine bodo šle še bolj gor. Računam, da bo treba dvigniti za 150-200€. Lahko bi sicer že sedaj, trg to dopušča, pa nisem hotel biti oderuh, ker imam raje skrbne najemnike. Najemnikom bo pa tudi jasno, da naj volijo za koga drugega.

10% je takšna lepa davčna stopnja, ko se raznim matobelijem učke zasvetijo :D Meni se učke zasvetijo veliko prej.

Tako je tudi prav. V primeru da se ne bo nič poznalo je pravilno da se garnituro menja.

A boš volil goloba če se bodo cene spustile?

matobeli je izjavil:

Zakaj pa 10? Dejmo rajš kar 100. Vse kar ne rabiš postane državna last.

Lahko takoj zapremo pol JU ker se začne izplačevat UTD, delal bo pa tist k bo hotel na dopust na bahame ali furat teslo.

Mal si zmotil, nagrajevanja za poseben doprinos v sistemu “From each according to his ability, to each according to his needs” ni. V teoriji bodo nekateri opravili več dela kot drugi in nagrajeni enako, v praksi pa bo zelo malo ljudi kaj naredilo.

Zgodovina sprememb…

A tko kot danes?

matobeli je izjavil:

A tko kot danes?

Ne mi zdaj JU in RTV vleči v debato.

Zgodovina sprememb…

Kaj pa? Proizvodnjo? Če res verjameš da je od šefa odvisno koliko naročil bo imela fabrika...

luli ::

socialec je izjavil:

10% je takšna lepa davčna stopnja, ko se raznim matobelijem učke zasvetijo :D Meni se učke zasvetijo veliko prej.

Kmalu se vam bo zgodil Vučič. Holob v kletko, DeDe pa v Smrderovec.

Tako, in potem bomo ponovno pripravljeni na obdobje socializma.

denabiker ::

Malo gledam garsonjere v CE, ker me je ena sorodnica prosila naj ji kaj najdem, saj bo prodala hišo na podeželju. Ampak res so cene visoke za takšne male luknje, kot npr. med novejšimi oglasi, 25m2 za 120k, aja 1m2 balkon mater to pa je, vprašanje če se bo lahko obrnila, ker je malo široka:)
https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

matobeli je izjavil:

A boš volil goloba če se bodo cene spustile?

Če se davki spustijo in dvoletne omejitve zaslužkov povrnejo ali celo povišajo - T.A.K.O.J.!!!!!!

luli je izjavil:

socialec je izjavil:

Kmalu se vam bo zgodil Vučič. Holob v kletko, DeDe pa v Smrderovec.

Vi kar skenslajte to gamad, ekstremno nesposobno, še botra Jankovića si peljite :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

socialec je izjavil:

Če se davki spustijo in dvoletne omejitve zaslužkov povrnejo ali celo povišajo

Govora je seveda o višini najemnin in nepremičnin.

Torej ne, tudi če bi porihtal celo JU, zdravstvo, odkril zdravilo za raka... če bo diral zaslužek naj odjebe?

Ne verjamem, da je kdorkoli na slovenski politični sceni dejansko zmožen porihtati celo JU, zdravstvo, odkriti zdravilo za raka.

Ti pa seveda verjemi MSM leposlovju (da ne rečem, propagandi) še naprej, enkrat se boš že naučil, verjetno zgrda :D
««
823 / 831
»»