» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
461 / 791
»»

zavajon ::

Boomerang je izjavil:

Poslušam poročila: Luksuzna stanovanja Schellenburg se prodajajo s ceno 7 do 12 tisoč eur za m2. Najdražje stanovanje za več kot 4 milijone eur je že prodano. 90% kupcev teh stanovanj pa je Slovencev.

1) Sprašujem se, kakšno službo/plačo ima Slovenec, ki si lahko privošči stanovanje za 4 milijone in koliko delavne dobe ima za sabo. So to navadni ljudje, so to podjetniki ali so ljudje, ki so delali nekje v tujini?

2) Zakaj sploh gradimo luksuzna stanovanja, ko pa še navadnih nimamo dovolj? Tudi če se bo tako stanovanje čez 10 let prodajalo, bo za Slovenca s povprečno plačo še zmeraj predrago?

3) Kdor za 4 milijone evrov kupi stanovanje v Ljubljani po moje ni čisto normalen. Za to ceno sigurno dobiš stanovanje na Dunaju ali v Berlinu in imaš od mesta več kot ponuja Ljubljana. Verjetno bi si lahko za tako ceno kaj privoščil celo v Californiji.

Mene pa bolj zanima, kdo so tistih 10%, ki niso Slovenci. To se mi zdi najbolj nemogoče.
Bi rekel, da gre najverjetneje za Slovence s kakim drugim državljanstvom.

LeQuack je izjavil:

Večinoma so to stanovanja za javni sektor z raznimi dodatki, kot so bili kovid dodatki in podobno. Končno je elita rešila svoj stanovanjski problem.

Ja potem pa super! Tam bo stanovalo veliko medicinskih sester, da boš takoj dobil zdravstveno pomoč po potrebi, pa veliko gasilcev, tako ne bo bojazni pred požarom. Pa gotovo nekaj učiteljev, da mulcu ne bo treba daleč na inštrukcije.
Za tak luksuz pa je vredno plačati milijonček ali dca.

kriptobog je izjavil:

Kupci so pa podjetniki in managerji. Kolega je direktor v srednje veliki firmi, solal in delal je v tujini, pred kratkim se je pa vrnil ko mu je bila ponujena sluzba in je kupil v LJ hiso 250m2 za 4 milijone.

Može seljak iz sela, ali selo iz seljaka nikako :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zavajon ()

kriptobog ::

Sem ga vprasal po detajlih. Kredo mu je dala firma, obrok placa 1x letno, odbijejo od bonusov in nagrade. Na 10 let. Ni zelel povedati kako visoke so nagrade in bonusi, ampak ocitno nanese vec kot je letna placa.

ZveeZ ::

Verjetno so se obresti blizu 0% in je to to:)
Ce imas denar ni tezko pridet do brezplacnega posojila:)

PersonaRuda ::

kriptobog je izjavil:

Sem ga vprasal po detajlih. Kredo mu je dala firma, obrok placa 1x letno, odbijejo od bonusov in nagrade. Na 10 let. Ni zelel povedati kako visoke so nagrade in bonusi, ampak ocitno nanese vec kot je letna placa.

+1

No to pa pije vodo, če od zadaj stoji firme in tudi obresti potem niso tako visoke kot na banki. Win-win tako za firmo kot managerja, ki je še dodatno motiviran, da ostane v takšni firmi in jo še boljše vodi.

miha98 ::

Ka pa dela ta zadetek, če smemo vedeti? Varilec ni, IT programer ni, mora biti nekakšen direktor ali vsaj blizu.... hmm...???

PrihajaNodi ::

Prodajalec kurjih vrat
Run chicken
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Grizzly ::

zavajon je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Večinoma so to stanovanja za javni sektor z raznimi dodatki, kot so bili kovid dodatki in podobno. Končno je elita rešila svoj stanovanjski problem.

Ja potem pa super! Tam bo stanovalo veliko medicinskih sester, da boš takoj dobil zdravstveno pomoč po potrebi, pa veliko gasilcev, tako ne bo bojazni pred požarom. Pa gotovo nekaj učiteljev, da mulcu ne bo treba daleč na inštrukcije.
Za tak luksuz pa je vredno plačati milijonček ali dca.

Glede na to, da gre za elitna stanovanja, je vsakršno zganjanje hrupa (čeprav je med 6:00 in 22:00 ta dovoljen) verjetno prepovedano oz. bi mi hitro kdo potrkal na vrata. V mislih nimam nekega razbijanja in vrtanja, ampak na primer igranje glasbenih inštrumentov. Sam imam v navadi, da vsake toliko časa med vikendom raztegnem harmoniko. Trenutno s tem nimam težav. Ravno nasprotno - ko naletim na kakšnega soseda, ta celo pohvali moje igranje, celo za izpolnitev glasbene želje me je že kdo prosil.

Predvidevam, da bi mi v kakšni prestižni ljubljanski vili hitro kdo potrkal na vrata: "A lah prosim nehaš?!"
Če te svobode nimam, ne plačam niti procent od milijončka, ne glede na vsa prestiž in kvaliteto materialov.

Meni pa se zdi, da bi tam lahko raztegoval meh po mili volji, kajti tam najverjetneje ne bo nihče živel. Vsi, ki so kupili stanovanja, že nekje živijo. In zakaj bi se preselili ob eno najbolj prometnih ljubljanskih cest, kjer je praktično cel dan stoječ promet?

Danes v Financah:

Srednja cena (mediana) rabljenega stanovanja v Ljubljani je v letošnjem prvem polletju znašala 3.880 evrov na kvadratni meter, kar je okroglih sto evrov na kvadratni meter manj kot v enakem lanskem obdobju, v najnovejšem poročilu o dogajanju na nepremičninskem trgu ugotavljajo na Geodteski upravi. Na trgu nasplošno opažajo velik upad transakcij.

Najprej na splošno o trgu, to je nekaj glavnih poudarkov iz Gursovega poročila:

- V letošnjem prvem polletju se je na slovenskem nepremičninskem trgu nadaljeval trend upadanja kupoprodaj nepremičnin, skokovita rast cen nepremičnin, ki smo ji bili priča predvsem v prvi polovici leta 2022, pa se je povsem umirila.

- Število transakcij s stanovanji v večstanovanjskih stavbah se je med največjimi mesti v primerjavi z drugo polovico leta 2021 najbolj zmanjšalo v Mariboru, in sicer za okoli 40 odstotkov, najmanj pa v Celju, za okoli 15 odstotkov. V Ljubljani, kjer je sicer število transakcij s stanovanji začelo upadati najprej in je občutno upadlo že v drugi polovici leta 2021, pa je bilo število transakcij manjše za okoli 20 odstotkov.

V kratkem je pričakovati množične migracije iz Ptuja v Ljubljano :))
Žal bo pa ob tem Mato obubožal, ker bodo cene na Ptuju strmoglavile>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zavajon ()

LeQuack ::

Nov članek danes.

Gurs: Cene stanovanj v Ljubljani so v prvem polletju upadle
https://www.finance.si/gurs-cene-stanov...

Ali pa:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/n...
Quack !

zavajon je izjavil:

Danes v Financah:

Srednja cena (mediana) rabljenega stanovanja v Ljubljani je v letošnjem prvem polletju znašala 3.880 evrov na kvadratni meter, kar je okroglih sto evrov na kvadratni meter manj kot v enakem lanskem obdobju, v najnovejšem poročilu o dogajanju na nepremičninskem trgu ugotavljajo na Geodteski upravi. Na trgu nasplošno opažajo velik upad transakcij.

Najprej na splošno o trgu, to je nekaj glavnih poudarkov iz Gursovega poročila:

- V letošnjem prvem polletju se je na slovenskem nepremičninskem trgu nadaljeval trend upadanja kupoprodaj nepremičnin, skokovita rast cen nepremičnin, ki smo ji bili priča predvsem v prvi polovici leta 2022, pa se je povsem umirila.

- Število transakcij s stanovanji v večstanovanjskih stavbah se je med največjimi mesti v primerjavi z drugo polovico leta 2021 najbolj zmanjšalo v Mariboru, in sicer za okoli 40 odstotkov, najmanj pa v Celju, za okoli 15 odstotkov. V Ljubljani, kjer je sicer število transakcij s stanovanji začelo upadati najprej in je občutno upadlo že v drugi polovici leta 2021, pa je bilo število transakcij manjše za okoli 20 odstotkov.

V kratkem je pričakovati množične migracije iz Ptuja v Ljubljano :))
Žal bo pa ob tem Mato obubožal, ker bodo cene na Ptuju strmoglavile>:D

Me ne preseneča da je tak upada, ker je enostavno prevelik razkorak med temi cenami, po katerih se še kaj proda, in pa oglaševalnimi. Ko gledaš nepremicnine.net se ti zdi kot da so prodajalci slepi za kakršne novice o nepremičninskem trgu in se držijo 10% na leto gor pravila.
Quack !

Telbanc ::

Prijajajo nove inf. ki bojo zatolkle nepremičninski trg. V tretjem četrletju se nakazuje pad BDP za 0,7 %. Ukrajinci so tisti, ki so kupili veliko najdražjih stanovanj, če vas že zanima. Ukrajinci so verjetno kupli kar so, ker nimamo obale kot hrvati, pač je jasno, kaj sledi. Seveda vsi mirijo, in šlogajo ko 2008, da "ne vidijo možnosti, da bo šlo dol"....da ne poči spet u gradbenem sektorju. Sam jaz ne vidim druzga ko da bo šlo dol, kolk bo šlo, bo kmal jasno.

Torej kdo bo mel gotovino bo spet car.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Torrent ::

Telbanc je izjavil:

Prijajajo nove inf. ki bojo zatolkle nepremičninski trg. V tretjem četrletju se nakazuje pad BDP za 0,7 %. Ukrajinci so tisti, ki so kupili veliko najdražjih stanovanj, če vas že zanima. Ukrajinci so verjetno kupli kar so, ker nimamo obale kot hrvati, pač je jasno, kaj sledi. Seveda vsi mirijo, in šlogajo ko 2008, da "ne vidijo možnosti, da bo šlo dol"....da ne poči spet u gradbenem sektorju. Sam jaz ne vidim druzga ko da bo šlo dol, kolk bo šlo, bo kmal jasno.

Bodoči car tukaj, če se ti besede pozlatijo. Sej ne vem, če bom bolj vesel, v primeru da cene res padejo, ker bom ceneje kupil ali zato, ker se bodo določeni komentatorji tukaj tipa "gor, gor, gor" poskrili v luknje. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

Mene zanima, če vsi ti kriptomilijonarji ki so vložili v 10+ stanovanj ali bodo prodali sedaj če je napoved dol, ali bodo HODL-ali tudi če bi se jim splačalo prodati?
Quack !

Lonsarg ::

Telbanc je izjavil:

Zihr ja, minimalna plača čez 20 let bo 2000€ neto, stanovanja pa miljon. Inflacija dela svoje. Ti bi pa v gotovini imel :)

Lonsarg je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Zihr ja, minimalna plača čez 20 let bo 2000€ neto, stanovanja pa miljon. Inflacija dela svoje. Ti bi pa v gotovini imel :)

Govorimo o tem, kaj bo čez 6-12 mesecev. Čez 20 let no, si sigurn da ne bo kaka kitajska valuta neka osnova.

Nekaj je minimalno odlašati z nakupom (lahko da bo čez 12 mesecev korelirano z inflacijo isto, lahko da bo malo ceneje, veliko ceneje ne bo, gibanja so počasna), nekaj drugega pa je vmes med čakanjem držati v gotovini, brez da daš vsaj vezat na banko, to pa je čista izguba.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Lonsarg je izjavil:

Nekaj je minimalno odlašati z nakupom (lahko da bo čez 12 mesecev korelirano z inflacijo isto, lahko da bo malo ceneje, veliko ceneje ne bo, gibanja so počasna), nekaj drugega pa je vmes med čakanjem držati v gotovini, brez da daš vsaj vezat na banko, to pa je čista izguba.

Noo zgleda da se vsaj tle strinjamo, da gor ne bo šlo več v tem času. Jaz pa trdim da bo še padec. Do novega leta, če ne že prej bo vse jasno.

LeQuack je izjavil:

Mene zanima, če vsi ti kriptomilijonarji ki so vložili v 10+ stanovanj ali bodo prodali sedaj če je napoved dol, ali bodo HODL-ali tudi če bi se jim splačalo prodati?

Oddajal bodo. Kriptomiljonarji pa nimajo vsega v ceglih
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

perci ::

Poznavalec nodi je povedal.

Mato989 ::

Telbanc je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Noo zgleda da se vsaj tle strinjamo, da gor ne bo šlo več v tem času. Jaz pa trdim da bo še padec. Do novega leta, če ne že prej bo vse jasno.

Ja ampak oni ki so ali bodo zgubli šiht si spet ne bodo mogli privoščit oz. še manj kot pred 2 leti... tu je osnovni problem.

Ne pozabi tu govorite in debatiramo kako koristi padec cen nepremičnin VELIKI VEČINI? In Odgovor je skoraj nič...

Edina razlika je če imaš na TRR 250k in pol pade 10% in zaradi tega ne rabiš kredita ker je 280k flet zdaj 250k (primer) ampak taki so lahko tudi 2020 kupli (razen če si slučajno od konca 2020 do 2023 janaurja zaslužil teh 250k... kar pa je spet koliko ljudi v SLO? 2? 5?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Old Spice ::

Jest sem prvi. Torrent drugi. Evo imaš vsaj 2 :)

Malidelničar ::

Telbanc je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Ja ampak a bo padec ali pa samo korekcija, to je sedaj vprašanje ..... :|
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

matobeli ::

Samo korekcija, ker tisti ki so lahko kupili tudi v krizi ne bodo rabili nujno prodajat, še vedno lahko oddajo da. Bi se moralo zraven najmanj še davek na nepremičnine usekat da bi bilo treba dat tako investicijo v likvidacijo.

Fora je, da če bi se gradnje nadaljevale s predkriznim tempom, cene dejansko BI kar nekaj padle. Ampak se gradnja precej ustavlja in potem je kot je.

Trenutno kapljajo na trg pretežno gradnje, ki so bile začete še pred krizo, novih projektov je sila malo, tak da bo čez 5 let hujše pomanjkanje nepremičnin kot je trenutno.

Zgodovina sprememb…

matobeli je izjavil:

Samo korekcija, ker tisti ki so lahko kupili tudi v krizi ne bodo rabili nujno prodajat, še vedno lahko oddajo da. Bi se moralo zraven najmanj še davek na nepremičnine usekat da bi bilo treba dat tako investicijo v likvidacijo.

Korekcijo mamo zaj, ko je v prvem polletju malce padlo, nekaj pa je pobrala inflacija. Tko da padec bo. Sploh ker smo že napol u stagflaciji.

mm&r ::

@Malideničar Ali obstaja kakšna uradna definicija, kaj je korekcija in kaj je padec?
Pri korekciji bi lahko bili še bolj pogumni in bi rekli, da se pričakuje korekcija navzdol verjetno ? :)

Lonsarg je izjavil:

Fora je, da če bi se gradnje nadaljevale s predkriznim tempom, cene dejansko BI kar nekaj padle. Ampak se gradnja precej ustavlja in potem je kot je.

Trenutno kapljajo na trg pretežno gradnje, ki so bile začete še pred krizo, novih projektov je sila malo, tak da bo čez 5 let hujše pomanjkanje nepremičnin kot je trenutno.

Nova stanovanja: koliko jih je v gradnji?

Gurs je v prvem polletju letos zaznal 256 kupoprodaj novih stanovanj, od tega 141 v Ljubljani. »Letos je na trg prišlo več kot 1.200 novih stanovanj, večina oziroma dobra polovica v Ljubljani. Poudariti kaže še Celje z okoli 400 novimi stanovanjskimi enotami, medtem ko so bile številke v preostalih največjih mestih precej nižje. Dokler ne pride do nove krize nepremičninskega trga, je pričakovati, da se bo trend rasti prodaje novih stanovanj nadaljeval, saj se v državi trenutno gradi od 6.500 do sedem tisoč stanovanj. V ospredju je Ljubljana z okoli tri tisoč enotami, sledijo Maribor z okoli 1.200 ter Koper in Celje s po 600 enotami,« ugotavljajo na Gursu.

Bo dovolj.

Malidelničar je izjavil:

Padec = korekcija. Lahko pa rečemo, da je znižanje za 30% padec, za 20% pa korekcija. :)

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Ja ampak oni ki so ali bodo zgubli šiht si spet ne bodo mogli privoščit oz. še manj kot pred 2 leti... tu je osnovni problem.

Ne pozabi tu govorite in debatiramo kako koristi padec cen nepremičnin VELIKI VEČINI? In Odgovor je skoraj nič...

Edina razlika je če imaš na TRR 250k in pol pade 10% in zaradi tega ne rabiš kredita ker je 280k flet zdaj 250k (primer) ampak taki so lahko tudi 2020 kupli (razen če si slučajno od konca 2020 do 2023 janaurja zaslužil teh 250k... kar pa je spet koliko ljudi v SLO? 2? 5?

Ni to edina razlika. Tud, če rabiš manjši kredit na krajše obdobje je razlika. Sicer sem imel plan kupit novogradnjo v LJ, ampak glede na to kakšna greznica postaja LJ, se vedno bolj nagibam nakupu drugje. Ziher sem samo, da na Ptuju ne bi nikoli živel. :)

Zgodovina sprememb…

Gaj Preserje - toplo priporacam:) odlicna gradnja, odlicna soseska
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

Sem gledal, ker imajo še nekaj prostih 3s. Je malo predrago, glede na lokacijo. 320k za 3 sobno praktično na vasi. Morem še it v živo pogledat, da ne bom delal krivice. Ponudil bi seveda vsaj 15% manj.

Zgodovina sprememb…

cesnja ::

Glede novogradenj od znancev stalno poslusam, da so zaradi hitrosti gradnje in dobre izolacije pogoste tezave z vlago in plesnijo, projektno podjetje investitorja pa itak gre po dokoncanju del v stecaj. Da je bolj pametno kupiti par let staro stanovanje, kjer so bile take tezave ze odkrite in resene. Ne poznam pa nikogar, ki je kupil novo stanovanje, tako da ne vem, ce ni to slucajno samo fovsija, basen o lisici in (kislem) grozdju.

A kdo ve, kako pogoste so take tezave?

cesnja je izjavil:

Glede novogradenj od znancev stalno poslusam, da so zaradi hitrosti gradnje in dobre izolacije pogoste tezave z vlago in plesnijo, projektno podjetje investitorja pa itak gre po dokoncanju del v stecaj. Da je bolj pametno kupiti par let staro stanovanje, kjer so bile take tezave ze odkrite in resene. Ne poznam pa nikogar, ki je kupil novo stanovanje, tako da ne vem, ce ni to slucajno samo fovsija, basen o lisici in (kislem) grozdju.

A kdo ve, kako pogoste so take tezave?

Na Brdu je bila to velika težava. Dvomim pa, da je to pogosta težava. Poznam nekaj prijateljev v novogradnjah in s tem nimajo težav. Drugače pa lahko prodajalec lepo prepleska in ti proda, brez da bi vedel, da bo to težava. :)

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Sem gledal, ker imajo še nekaj prostih 3s. Je malo predrago, glede na lokacijo. 320k za 3 sobno praktično na vasi. Morem še it v živo pogledat, da ne bom delal krivice. Ponudil bi seveda vsaj 15% manj.

Mogoce dobis kako rabljeno za ok ceno. Nekaj blokov pa na movo gradijo zraven. Je pa Lek zraven, ki se hitro siri in gradijo proizvodne enote, tako da cisto na “vasi” glih ni.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Ni to edina razlika. Tud, če rabiš manjši kredit na krajše obdobje je razlika. Sicer sem imel plan kupit novogradnjo v LJ, ampak glede na to kakšna greznica postaja LJ, se vedno bolj nagibam nakupu drugje. Ziher sem samo, da na Ptuju ne bi nikoli živel. :)

Če jemlješ kredita 200k+ je 10% skoraj statistična napaka... torej ali boš odplačeval 30 let 230k ali 200k 27 let... meh to ni odločilnega vpliva...

Invictus ::

Koliko folka tukaj bi pa res kaj kupilo, če bi cene padle za 20%???

Meni se zdi, da nihče od jamračev...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

kriptobog ::

Seveda da nihce. Potem bi jokali da so krediti predragi in da nimajo za polog.

matobeli ::

20% na 50%+ kar so zrasle v določenih krajih je v resnic bolj na nivoju korekcije kot padca :))

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Če jemlješ kredita 200k+ je 10% skoraj statistična napaka... torej ali boš odplačeval 30 let 230k ali 200k 27 let... meh to ni odločilnega vpliva...

Spet nisi razumel. Če je stanovanje 280k in pade cena za 30k. Ti pa nimaš 250k, ampak malo več kot 200k in vzameš kredit za 50k na 5 let, si še vedno zmagal.

Invictus je izjavil:

Ne vem, če me šteješ med jamrače, ampak jaz bom kupil v roku 2 let, tud če ne pade za 20%. Če pade za 20%, je to samo plus. Čez 6 mesecev mi država vrne denar in bomo videli kakšna bo situacija.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

Invictus je izjavil:

Ne vem, če me šteješ med jamrače, ampak jaz bom kupil v roku 2 let, tud če ne pade za 20%. Če pade za 20%, je to samo plus. Čez 6 mesecev mi država vrne denar in bomo videli kakšna bo situacija.

Ja ampak ti nisi tisti ki prej ni mogel kupit zdaj pa bi lahko razumeš?

Mene pa zanima kolko je takih ki 2 leti nazaj niso mogli kupit, zdaj pa bodo naenkrat magično lahko če padejo cene 5,10,20%

Verjetno skoraj nič

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Invictus je izjavil:

Ja ampak ti nisi tisti ki prej ni mogel kupit zdaj pa bi lahko razumeš?

Mene pa zanima kolko je takih ki 2 leti nazaj niso mogli kupit, zdaj pa bodo naenkrat magično lahko če padejo cene 5,10,20%

Verjetno skoraj nič

Verjetno zelo malo, ampak tud ne rabijo vsi kupit. Za te sem že napisal rešitev. Rabimo višje davke na nepremičnine in airbnb, študentske domove, domove za ostarele, državna/občinska stanovanja itd., pa bo naenkrat najemnina nižja in tud cena stanovanja. Pa še nakup več ne bo tako privlačen. Že samo študentski domovi bi situacijo izboljšali v LJ in MB.

miha98 ::

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Zakaj pa taki zadetek kot si ti, nebi nikoli živel na Ptuju? Sej po napisanem boljše , da ne hodiš sem... Mirno , vse leto je enako.. nič se ne spremeni... za ljudi , ki se ne starajo.... družinsko življenje , nightlife praktično ne postoji...

Torrent je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Nova stanovanja: koliko jih je v gradnji?

Gurs je v prvem polletju letos zaznal 256 kupoprodaj novih stanovanj, od tega 141 v Ljubljani. »Letos je na trg prišlo več kot 1.200 novih stanovanj, večina oziroma dobra polovica v Ljubljani. Poudariti kaže še Celje z okoli 400 novimi stanovanjskimi enotami, medtem ko so bile številke v preostalih največjih mestih precej nižje. Dokler ne pride do nove krize nepremičninskega trga, je pričakovati, da se bo trend rasti prodaje novih stanovanj nadaljeval, saj se v državi trenutno gradi od 6.500 do sedem tisoč stanovanj. V ospredju je Ljubljana z okoli tri tisoč enotami, sledijo Maribor z okoli 1.200 ter Koper in Celje s po 600 enotami,« ugotavljajo na Gursu.

Bo dovolj.
No saj to govorim, to so vse projekti ki so že bili začeti in to bo še prihajalo na trg počasi, potem pa se bo pa v roku nekaj lez zmanjšalo.

In ne 7000 čez obdobje nekaj let ni nič, to je komaj nadomeščanje sprotnega propadanja starejših hiš! Mi rabimo šopat 10k na leto 20 let zapored da pridemo do saturacije.

Zgodovina sprememb…

redtech ::

Potem napoveduješ 20 let inflacije - nepremičninski krediti so 2. največji izvir denarja.

US Banks Are Closing 100s Of Branches And Laying Off 1000s Of Workers

Ko ni novih kreditov, banke porežejo v momentu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: redtech ()

miha98 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Telbanc je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

Zakaj pa taki zadetek kot si ti, nebi nikoli živel na Ptuju? Sej po napisanem boljše , da ne hodiš sem... Mirno , vse leto je enako.. nič se ne spremeni... za ljudi , ki se ne starajo.... družinsko življenje , nightlife praktično ne postoji...

Ptuj, Zagorje, Harastnik in Trbovlje. Trbovlje so kul
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

sbawe64 ::

Kaj je kul Trbovljah ?
Termoelektrarna ?
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

miha98 je izjavil:

Ker so tam doma večinoma "zaostali" ljudje, kar ponosno dokazujeta ti in Mato. Pa še službe so bolj, hm, kako bi to povedal, za "zaostale" pač. 🤣

Zgodovina sprememb…

««
461 / 791
»»