» »

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Kaj je vzrok za tako rast in tak trenuten nivo cen nepremičnin v Sloveniji?

Temo vidijo: vsi
««
453 / 792
»»

sardina ::

deco16 je izjavil:

Bomo poslušali tvoj nasvet in seveda od sodelavcev ter le tega primerjali z šank debato. Ter modro počakali še kako leto in dve ter šli v nakup ok ? :)

Čakaj, a ti tole tule smatraš kaj drugega kot šank debato, kjer na 450 straneh nakladate kako ste bogi in boste živeli v najemninah do konca življanja (razen nekaj osebkov, ki so pa razlog, da boste živeli v najemninah do konca živiljenja). Verjetno smatraš je zate tole jokanje in stokanje visokointeligentna debata? Pojdi v nakup kadakoli hočeš, ampak v preteklosti so se ljudje v veliki večini zajebali.

Ko se ti bo zdela cena primerno nizka, se ne bo zdela samo tebi...

Torrent je izjavil:

Pospeševalec prodaje. Ah ja... :))

Teoretik zarote. Ah ja... :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sardina ()

gojira ::

denabiker je izjavil:

poslušam po radiu en apartma v Kranjski Gori prodan za 400k. Kolega pozna enega, ko mu je uspelo iztržit za starejšo garsonjerico v LJ- center za 240k, aja pa to še brez parkirišča. Ali so to kripto zaslužkarji, ker sploh nimajo občutka kaj je 100k, 500k,... in kar mečejo keš ali kaj?
Potem bereš, da novogradnje na Masarykovi so kupljene v 70 odstotkov kar na keš...

Vedno imas koga ki bo kupil iz taksnih ali drugacnih razlogov. Jst tud poznam en par, kjer so se starsi obeh zakreditirali da so jima kupili stanovanje. So sli z glavo skozi zid in niso nikogar poslusal da ni najbolj pametno kupovat rabljenega stanovanja za 5k/m2 ampak sonckom so prej placevali najemnino tko da jim je vseeno kaj placujejo

Torrent ::

denabiker je izjavil:

poslušam po radiu en apartma v Kranjski Gori prodan za 400k. Kolega pozna enega, ko mu je uspelo iztržit za starejšo garsonjerico v LJ- center za 240k, aja pa to še brez parkirišča. Ali so to kripto zaslužkarji, ker sploh nimajo občutka kaj je 100k, 500k,... in kar mečejo keš ali kaj?
Potem bereš, da novogradnje na Masarykovi so kupljene v 70 odstotkov kar na keš...

Tvoj radio ima stare informacije, ali pa slabo poslušaš. Finance: "Apartma v Kranjski Gori: kupec ni plačal skoraj 400 tisočakov; kdaj bo nova dražba" :))

Lepo, da je podaril 17.750 evrov varščine.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Torrent ()

sardina je izjavil:

Teoretik zarote. Ah ja... :))

Uf. Nora teorija zarote. Takšne kompleksne teorije pa že dolgo ni bilo. :))

zavajon ::

miha98 je izjavil:

Ne hodit na Ptuj , ker je revščina u tri pm. Mato nima pojma . Trenutno je stanje na Ptuju katastrofalno. Vsi so brez denarja razen tistih, ki imajo delavce po terenu. Ostali pač stradajo..... kruha in iger.... jaz sem se s težavo potegnil iz tega brezna revščine.... a mi je vendarle uspelo....

Že. že, ampak kaj naj naredi tisti, ki nima denarja za nakup nepremičnine drugje kot na Ptuju? A predlagaš samomor? :))

deco16 je izjavil:

Bomo poslušali tvoj nasvet in seveda od sodelavcev ter le tega primerjali z šank debato. Ter modro počakali še kako leto in dve ter šli v nakup ok ? :)

Nekateri bomo celo take svinje, da bomo čakali na nakup do takrat, ko bo najemnina višja od donosa kapitala, namenjenega nakupu stanovanja ;)

denabiker je izjavil:

Pravijo, da je na nivoju Slovenije tak odstotek nepremičnin kupljen na keš.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zavajon ()

Utk ::

Če bi se nekdo raje ubil kot živel na Ptuju, se pač naj, živimo v demokraciji. Ne bomo zato kupovali nekomu stanovanja v Ljubljani, ker grozi s samomorom, če se bo moral preselit na Ptuj ali Grosuplje.

Alien123 ::

miha98 je izjavil:

Aja? Pridi kaj na Ptuj med ljudi pa se prepričaj na lastne oči... kako jim gre fantastično.... kamorkoli grem na Ptuju vidim bedo in revščino ljudi.... sej tudi Maribor ni izjema.... ljudje so verjetno porabili zaloge, ki so jih imeli in zdaj je pač težko.... razen seveda teh montov, ki jih mrgoli na Ptuju....pa tudi oni se verjetno sočajo z visokimi cenami v tujini... verjetno tudi njim ne ostane veliko.... Ah zlovenija....

Daj ne bluzi, ki še ti bo kdo verjel :))

Utk je izjavil:

Če bi se nekdo raje ubil kot živel na Ptuju, se pač naj, živimo v demokraciji. Ne bomo zato kupovali nekomu stanovanja v Ljubljani, ker grozi s samomorom, če se bo moral preselit na Ptuj ali Grosuplje.

Nekje sem zgešil ta del, da nekdo zahteva, da mu ti kupiš stanovanje v LJ. Lahko bi pa recimo vsi študenti dobili prostor v študentskih domovih. A to se tud šteje, da si ti študentom kupil stanovanje? 8-O Aja, naj grejo študenti pač študirat na Ptuj, a ne? Al pa še boljše, v MS. Taki kot si ti, ponavadi najmanj prispevajo v državno blagajno, so pa najglasnejši. To pa ja.

Zgodovina sprememb…

Mato989 ::

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Nekje sem zgešil ta del, da nekdo zahteva, da mu ti kupiš stanovanje v LJ. Lahko bi pa recimo vsi študenti dobili prostor v študentskih domovih. A to se tud šteje, da si ti študentom kupil stanovanje? 8-O Aja, naj grejo študenti pač študirat na Ptuj, a ne? Al pa še boljše, v MS. Taki kot si ti, ponavadi najmanj prispevajo v državno blagajno, so pa najglasnejši. To pa ja.

Kot zahteva je mišljeno da hoče kaznovat lastnike ki imajo z davkom ipd. da bi mu prodali za njegovo "željeno" ceno (ali ceno ki jo je pripravljen dat) kaj pa je drugega to?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Nekje sem zgešil ta del, da nekdo zahteva, da mu ti kupiš stanovanje v LJ. Lahko bi pa recimo vsi študenti dobili prostor v študentskih domovih. A to se tud šteje, da si ti študentom kupil stanovanje? 8-O Aja, naj grejo študenti pač študirat na Ptuj, a ne? Al pa še boljše, v MS.

Če si zgrešil to zadevo, potem si precej čorav. Če si ga sam ne more kupit, mu ga mora nekdo drug, ne vem kako bi lahko še drugače prišel do njega.
Ne vem pa kaj imajo študentski domovi s tem. Študentski domovi so čisto komercialna stvar (če smo realni, cena na m2 ni nič kaj nizka, vsaj ni bila ko sem bil jaz tam), in več jih ni samo zato, ker nekomu tako ustreza.

Taki kot si ti, ponavadi najmanj prispevajo v državno blagajno, so pa najglasnejši. To pa ja.

Taki kot sem jaz? Kakšni to?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Kot zahteva je mišljeno da hoče kaznovat lastnike ki imajo z davkom ipd. da bi mu prodali za njegovo "željeno" ceno (ali ceno ki jo je pripravljen dat) kaj pa je drugega to?

Kako kaznovat, da proda po "željeni" ceni? Zakaj bi moral prodat? Od kje ta ideja? Lahko plača davek. Lahko odda. Lahko nekdo drug not živi. Lahko sam not živi. Lahko pa tud proda, če želi. V niti še tako izkrivljeni teoriji, to ne pomeni, da bo on nekomu tako kupil stanovanje. Sicer pa nikjer ni omenjal davka na prazne nepremičnine. Mogoče si samo to spet ti svoje travme privlekel na plano? Ne paničari, na to nimaš vpliva, kot tudi jaz ne. Bo pa 1x prišel tud ta davek na vrsto, ko bo zmanjkalo denarja v JS. No, denarja je že zmanjkalo, ampak prvo bodo plače oskubili kolikor se da, potem pa pride še ostalo na vrsto. Še prej pa bote tud Matoti jokali, ko bo gospodarstvo začelo klecat in se spraševali, da mogoče ne bi bilo slabo, če bi pred plačami raje druge stvari obdavčili.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Kako kaznovat, da proda po "željeni" ceni? Zakaj bi moral prodat? Od kje ta ideja? Lahko plača davek. Lahko odda. Lahko nekdo drug not živi. Lahko sam not živi. Lahko pa tud proda, če želi. V niti še tako izkrivljeni teoriji, to ne pomeni, da bo on nekomu tako kupil stanovanje. Sicer pa nikjer ni omenjal davka na prazne nepremičnine. Mogoče si samo to spet ti svoje travme privlekel na plano? Ne paničari, na to nimaš vpliva, kot tudi jaz ne. Bo pa 1x prišel tud ta davek na vrsto, ko bo zmanjkalo denarja v JS. No, denarja je že zmanjkalo, ampak prvo bodo plače oskubili kolikor se da, potem pa pride še ostalo na vrsto. Še prej pa bote jokali, ko bo gospodarstvo začelo klecat in se spraševali, da mogoče ne bi bilo slabo, če bi pred plačami raje druge stvari obdavčili.

Ok, kako pa bi rekel če bi nekomu ki išče flet ga "kaznovali" da vsak dan ko ne kupi po ponujeni ceni prodajalcev mora plačat 1% davka letno /365 dni? Kaj bi rekel da je to če ne prisila kupit nekaj kar mu ni všeč?

Enako velja obratno

Lahko plača davek. Lahko odda. Lahko nekdo drug not živi. Lahko sam not živi. Lahko pa tud proda, če želi. V niti še tako izkrivljeni teoriji, to ne pomeni, da bo on nekomu tako kupil stanovanje.

Niti v še tako izkrivljeni teoriji to niti ne pomeni, da bo zato nekdo ceneje prišel do stanovanja. Ker že danes se stanovanja oddajajo, živi v njih, prodaja IN (ne ali) plačuje davke za njih. In tam, kjer so ti stroški višji, so stanovanja še dražja.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Ok, kako pa bi rekel če bi nekomu ki išče flet ga "kaznovali" da vsak dan ko ne kupi po ponujeni ceni prodajalcev mora plačat 1% davka letno /365 dni? Kaj bi rekel da je to če ne prisila kupit nekaj kar mu ni všeč?

Enako velja obratno

Rekel bi, da je to nesmiselna primerjava brez podlage v realnosti.

Utk je izjavil:

Lahko plača davek. Lahko odda. Lahko nekdo drug not živi. Lahko sam not živi. Lahko pa tud proda, če želi. V niti še tako izkrivljeni teoriji, to ne pomeni, da bo on nekomu tako kupil stanovanje.

Niti v še tako izkrivljeni teoriji to niti ne pomeni, da bo zato nekdo ceneje prišel do stanovanja. Ker že danes se stanovanja oddajajo, živi v njih, prodaja IN (ne ali) plačuje davke za njih. In tam, kjer so ti stroški višji, so stanovanja še dražja.

Mogoče ne bo, bo pa dalo jasen signal, da obstajajo druge opcije za investicije. Sej pravim, tak davek je samo vprašanje časa. Država rabi denar, plače so pa že tako ali tako zelo obdavčene. Kaj misliš? Po kaj pridejo naslednje? Kje imamo Slovenci največ denarja?

Kater davek to? Če si tako neizobražen, da ne veš, da imamo že vse možne davke, potem si verjetno še daleč od tega, da bi si znal kupit 10 dag pršuta, kaj šele stanovanje.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Enako velja obratno

Rekel bi, da je to nesmiselna primerjava brez podlage v realnosti.

Bistvo je da je oboje kaznovanje ker nekaj ne želiš storiti takrat ko drugi želijo da to storiš... to je point

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Mogoče ne bo, bo pa dalo jasen signal, da obstajajo druge opcije za investicije. Sej pravim, tak davek je samo vprašanje časa. Država rabi denar, plače so pa že tako ali tako zelo obdavčene. Kaj misliš? Po kaj pridejo naslednje? Kje imamo Slovenci največ denarja?

Slovenci imamo dejansko največ denarja v depozitih!

Sploh pa davek na nepremičnine ŽE IMAMO, samo ti si neizobražen, imenuje se sicer malo drugače davek na PREMOŽENJE ampak zaobjame pa samo nepremičnine

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

zavajon ::

Glej Mato, veliko držav pozna davek na nepremičnine, najbrž večina v Evropi, pa temu nikjer ne rečejo "kaznovanje".

zavajon je izjavil:

Glej Mato, veliko držav pozna davek na nepremičnine, najbrž večina v Evropi, pa temu nikjer ne rečejo "kaznovanje".

saj mi tudi že imamo davek na nepremičnine...

imenuje se davek na premoženje... plača ga vsak ki ima več kot 120m2 v nepremičninah... ali več kot 1 nepremičnino

Pa tudi NUSZ spada pod to.

Utk je izjavil:

Kater davek to? Če si tako neizobražen, da ne veš, da imamo že vse možne davke, potem si verjetno še daleč od tega, da bi si znal kupit 10 dag pršuta, kaj šele stanovanje.

Davek na prazne nepremičnine. Sem mislil, da nisi tolko neumen, da se ne zavedaš, o čem že dolgo poteka debata tukaj.

Zgodovina sprememb…

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Spremenjen davek na nepremičnine. Sem mislil, da nisi tolko neumen, da se ne zavedaš, o čem že dolgo poteka debata tukaj.

Slovenija ima dejansko 2 davka na nepremičnine

1. NUSZ oz. nadomestilo za stavbno zemljišče

2. Davek na premoženje ki je nad 120m2

Kaj bi ti še rad?

razslastitev kajne?

DAVEK NA PREMOŽENJE JE ENAKO DAVEK NA PRAZNE NEPREMIČNINE!

Zgodovina sprememb…

matobeli ::

Mi bi samo radi da cene na Ptuju padejo za 50%. Vsaj 50.

matobeli je izjavil:

Ne bodo pozabite... cene bodo šle dolgoročno gor za 30% v naslednjih 4-8 letih...

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Spremenjen davek na nepremičnine. Sem mislil, da nisi tolko neumen, da se ne zavedaš, o čem že dolgo poteka debata tukaj.

Slovenija ima dejansko 2 davka na nepremičnine

1. NUSZ oz. nadomestilo za stavbno zemljišče

2. Davek na premoženje ki je nad 120m2

Kaj bi ti še rad?

razslastitev kajne?

DAVEK NA PREMOŽENJE JE ENAKO DAVEK NA PRAZNE NEPREMIČNINE!

NUSZ ni davek.

VIŠJI DAVEK NA PRAZNE NEPREMIČNINE! KONKRETNO VIŠJI! A si neumen? :))

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Davek na prazne nepremičnine. Sem mislil, da nisi tolko neumen, da se ne zavedaš, o čem že dolgo poteka debata tukaj.

To že imamo.

matobeli je izjavil:

This.

NUSZ ni davek.

A da ni? Kaj pa je?

Utk je izjavil:

NUSZ ni davek.

A da ni? Kaj pa je?

Nadomestilo.

Tko kot naročnina na netflix.

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

NUSZ ni davek.

A da ni? Kaj pa je?

Nadomestilo.

LOL

V zvezi z NUSZ davčni organ izvaja odmero in pobiranje te dajatve za občino.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

NUSZ ni davek.

A da ni? Kaj pa je?

Nadomestilo.

LOL

LOL

https://www.fu.gov.si/zivljenjski_dogod...

Utk je izjavil:

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

To že imamo.

Višji davek za prazne nepremičnine rabimo, konkretno višji, da boste čim bolj jokali. Še posebej tisti, ki na črno oddajajo. Takrat bom zadovoljen, pa lahko cene nepremičnin zarad mene ostanejo iste. Pa če zberemo kaj omembe vrednega, zmanjšamo prispevke na plačah.

Zgodovina sprememb…

Na tvojemu linku piše:
Drugi davek, ki ga v določenih primerih plača lastnik ali uživalec nepremičnine, pa je davek od premoženja

Kater je pa PRVI davek, če je davek na premoženje drugi davek? Ne boš uganil, NUSZ.

Višji davek za prazne nepremičnine rabimo, konkretno višji, da boste čim bolj jokali. Še posebej tisti, ki na črno oddajajo. Takrat bom zadovoljen, pa lahko cene nepremičnin zarad mene ostanejo iste.

Če misliš, da bojo tisti s praznimi stanovanji naenkrat bolj jokali kot tisti brez, potem živiš v nekem zelo naivnem domišljskem svetu.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Na tvojemu linku piše:
Drugi davek, ki ga v določenih primerih plača lastnik ali uživalec nepremičnine, pa je davek od premoženja

Kater je pa PRVI davek, če je davek na premoženje drugi davek? Ne boš uganil, NUSZ.

Višji davek za prazne nepremičnine rabimo, konkretno višji, da boste čim bolj jokali. Še posebej tisti, ki na črno oddajajo. Takrat bom zadovoljen, pa lahko cene nepremičnin zarad mene ostanejo iste.

Če misliš, da bojo tisti s praznimi stanovanji naenkrat bolj jokali kot tisti brez, potem živiš v nekem zelo naivnem domišljskem svetu.

Ne rabijo bolj. Dovolj bo, da jočejo zraven. Jaz sicer pravim, da bo stanje na trgu potem boljše, ampak tud če ne bo, bom že s tem zadovoljen. Še sploh, če bodo malo manj napadali plače zarad tega. Tud gospodarstvo bo bolj zadovoljno.

Zgodovina sprememb…

Jap, sej vsi zakoni, ki so kdaj bili sprejeti, so bli namenjeni temu, da bo raja zadovoljna, bogati pa jokali zraven. Čisto vsi.

/s

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Na tvojemu linku piše:

Ne rabijo bolj. Dovolj bo, da jočejo zraven. Jaz sicer pravim, da bo stanje na trgu potem boljše, ampak tud če ne bo, bom že s tem zadovoljen. Še sploh, če bodo malo manj napadali plače zarad tega. Tud gospodarstvo bo bolj zadovoljno.

Torej ti hočeš da drugi bolj trpijo, tudi če tebi ne bo boljše, namesto da bi želel da se okolje uredi tako da bodo tisti ki držijo nepremičnine HOTELI prodat ne zaradi palice ampak korenčka drugje... vidiš to je vse kar je narobe z jokicami tukaj

dajte 0% davka na dividende pa prodajo in nakup delnic pa olajšajte nakup delnic na SLO borzi da ne rabimo brokerja pa bo marsikdo raje prodal...

Samo ne, to je preveč korenček, vi ste navajeni hlapčevsko biti tepeni

Alien123 ::

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

NUSZ ni davek.

A da ni? Kaj pa je?

Nadomestilo.

LOL

LOL

https://www.fu.gov.si/zivljenjski_dogod...

Utk je izjavil:

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

To že imamo.

Višji davek za prazne nepremičnine rabimo, konkretno višji, da boste čim bolj jokali. Še posebej tisti, ki na črno oddajajo. Takrat bom zadovoljen, pa lahko cene nepremičnin zarad mene ostanejo iste. Pa če zberemo kaj omembe vrednega, zmanjšamo prispevke na plačah.

Kaj si prereven v "najlepši" Ljubljani in zdaj si jezen na druge, ker imajo nekateri več nepremičnin? Sam si pa v najemu? Komot se lahko kateri od sorodnikov prijavi na drugo nepremičnino za 0€ mesečnega najema. In kaj boš pol?

Utk je izjavil:

Jap, sej vsi zakoni, ki so kdaj bili sprejeti, so bli namenjeni temu, da bo raja zadovoljna, bogati pa jokali zraven. Čisto vsi.

/s

A lastniki podjetij v gospodarstvu niso bogati? A njim ne bi pasalo manj davka na plače? Hm... Ne razumem zakaj potem jočejo konstantno po TV.

Mato989 je izjavil:

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Na tvojemu linku piše:

Torej ti hočeš da drugi bolj trpijo, tudi če tebi ne bo boljše, namesto da bi želel da se okolje uredi tako da bodo tisti ki držijo nepremičnine HOTELI prodat ne zaradi palice ampak korenčka drugje... vidiš to je vse kar je narobe z jokicami tukaj

dajte 0% davka na dividende pa prodajo in nakup delnic pa olajšajte nakup delnic na SLO borzi da ne rabimo brokerja pa bo marsikdo raje prodal...

Samo ne, to je preveč korenček, vi ste navajeni hlapčevsko biti tepeni

Jaz mislim, da bo večini boljše. Tvoj odvetnik pravi, da ne bo, pa se mi ne da več razlagat. Bomo videli, ko bo.

Zgodovina sprememb…

Eni bi raje videli da je cela slovenija manj konkurečna in ljudje dobivajo nižje plače kot pa da bi plačali 700€ davka letno.

Alien123 je izjavil:

Kaj si prereven v "najlepši" Ljubljani in zdaj si jezen na druge, ker imajo nekateri več nepremičnin? Sam si pa v najemu? Komot se lahko kateri od sorodnikov prijavi na drugo nepremičnino za 0€ mesečnega najema. In kaj boš pol?

LOL. Sem daleč od revnosti. Imam tud več nepremičnin. Komot se naj prijavljajo. Ne razumem, zakaj potem vsi paničarite na to temo.

deco16 ::

Mi sam hočemo da Mato plača več davka na nepremičnino :D Da pol nebo pametoval kolk je u izi se zapufat za xx let z pomočjo staršev in še vedno gledat na vsak €. U bistvu hočemo, da pač njegov foter nima vikenda in da na ptuju kot so že prej rekli se vse poceni. Pač da bo primoran prodat :D

/s

Nevem kaj ni jasno, eni pač morjo davke dvigovat, v času debelih krav se nič ne dviguje še tala dnar pa so lahk vsi hepi, pol je treba pa dvignit in je cel jok, pa subvencije, pa blaginja itd.

A lastniki podjetij v gospodarstvu niso bogati? A njim ne bi pasalo manj davka na plače? Hm... Ne razumem zakaj potem jočejo konstantno po TV.

Jaz sem takoj za to, da se pobere milijarda več pri nepremičninah in se ta milijarda razdeli med 1 mio zaposlenih. To je 1000 evrov neto več na zaposlenega. 85 evrov na mesec. Pri povprečni plači seveda, pri minimalcu to pomeni kakih 15 evrov, pri višjih plačah pa 200-300.
Kaj pa to pomeni pri nepremičninah? Hja, treba bo vsako stanovanje in hišo, brez ene izjeme, obdavčit s 1000 evri VEČ kot so obdavčene danes (ne glede na to kako pravite, da danes sploh niso). Ne glede ali je to stanovanje polno, prazno, v najemu, podrto, kakršnokoli. V povprečju 1000 evrov več kot danes.
Jaz sem za. Ste vi tudi, tako zares?

Samo da ne bo potem jokanja pri Tedniku, kako zdaj nekdo dobi 15 evrov več na mesec, konec leta pa mora plačat 1000 evrov VEČ davka, ker ima pojerbano hiško, ali pa si jo je celo sam zgradil v 10 letih.

Ker če bomo obdavčili samo prazna, potem pač ne bo od tega 1000 evrov višji neto na leto, ampak morda 30 evrov.

Zgodovina sprememb…

kriptobog ::

Utk je izjavil:

Jaz sem takoj za to, da se pobere milijarda več pri nepremičninah in se ta milijarda razdeli med 1 mio zaposlenih. To je 1000 evrov neto več na zaposlenega. 85 evrov na mesec. Pri povprečni plači seveda, pri minimalcu to pomeni kakih 15 evrov, pri višjih plačah pa 200-300.
Kaj pa to pomeni pri nepremičninah? Hja, treba bo vsako stanovanje in hišo, brez ene izjeme, obdavčit s 1000 evri VEČ kot so obdavčene danes (ne glede na to kako pravite, da danes sploh niso). Ne glede ali je to stanovanje polno, prazno, v najemu, podrto, kakršnokoli. V povprečju 1000 evrov več kot danes.

Samo da ne bo potem jokanja pri Tedniku, kako zdaj nekdo dobi 15 evrov več na mesec, konec leta pa mora plačat 1000 evrov VEČ davka, ker ima pojerbano hiško, ali pa si jo je celo sam zgradil v 10 letih.

Ker če bomo obdavčili samo prazna, potem pač ne bo od tega 1000 evrov višji neto na leto, ampak morda 30 evrov.

Pa ne jokat ko vam bodo dvignili najemnine, da pokrijejo ta davek.

Utk je izjavil:

Kaj pa to pomeni pri nepremičninah? Hja, treba bo vsako stanovanje in hišo, brez ene izjeme, obdavčit s 1000 evri VEČ kot so obdavčene danes (ne glede na to kako pravite, da danes sploh niso). Ne glede ali je to stanovanje polno, prazno, v najemo, podrto, kakršnokoli. V povprečju 1000 evrov več kot danes.

Zakaj bi obdavčil primarno nepremičnino? Zakaj bi obdavčil nepremičnino, ki se oddaja in se davek iz tega naslova pobira? Zakaj bi enako obdavčil vikend od Matota v vukojebini, ki pol kurca ni vreden, medtem, ko bo nekdo imel prazno ali "prazno" hišo v centru LJ vredno milijon+?

deco16 ::

Ma nič ne bo višji neto na leto, tko kot DDV ni padu. Kaj pa vam je, to sam grabijo.

Davk ko delaš, davk ko zapravljaš, davk da se voziš(ker to je bolj kot zapravljanje), pa še davk da imaš. Torej še mal pa bo davek na sanje da bi nekaj mel :D

Torrent je izjavil:

Utk je izjavil:

Kaj pa to pomeni pri nepremičninah? Hja, treba bo vsako stanovanje in hišo, brez ene izjeme, obdavčit s 1000 evri VEČ kot so obdavčene danes (ne glede na to kako pravite, da danes sploh niso). Ne glede ali je to stanovanje polno, prazno, v najemo, podrto, kakršnokoli. V povprečju 1000 evrov več kot danes.

Zakaj bi obdavčil primarno nepremičnino? Zakaj bi obdavčil nepremičnino, ki se oddaja in se davek iz tega naslova pobira? Zakaj bi enako obdavčil vikend od Matota v vukojebini, ki pol kurca ni vreden, medtem, ko bo nekdo imel prazno ali "prazno" hišo v centru LJ vredno milijon+?

Obdavči se enako vsem ne glede na uporabo predvsem iz 1 razloga... da noben ne more sleparit... takrat pač davek od oddajanja ukinemo, hkrati pa ni izjeme... tudi primarna se obdavči, če ne moreš plačevat prodaj in kupi manjšo (penzič) ali pojdi v dom ali k sinovom hčerkam ne pa babica s 400 penzije v bajti za 200k... to pač ne gre potem

Zakaj bi obdavčil primarno nepremičnino?

Če ne bomo obdavčili tudi primarnih, potem se bo zbralo iz tega daleč premalo, da se ti bi to poznalo pri neto plači kaj več kot na 5. decimalki. Sej smo rekli, da hočemo obdavčit nepremičnine zarad tega, da bo manj obdavčeno delo, a nismo?

Zakaj bi obdavčil nepremičnino, ki se oddaja in se davek iz tega naslova pobira?

Isti razlog kot zgoraj. Najemodajalec bo plačal davek na stanovanje ranga jurja letno, najemnik bo imel ranga jurja večji neto na leto. S katerim bo lahko izbiral ali kupi stanovanje ali pa plačuje višjo najemnino zarad tega davka. V najslabšem primeru bojo vsi na nuli.

Zakaj bi enako obdavčil vikend od Matota v vukojebini, ki pol kurca ni vreden, medtem, ko bo nekdo imel prazno ali "prazno" hišo v centru LJ vredno milijon+?

Ne rabi bit enako, ampak v povprečju bi pa rabili jurja od vseh matotov. Če ima nekdo vilo v Lj vredno 5 mio, lahko plača tudi 50 jurjev davka, ampak v resnici to na matote ne bo kaj dost vplivalo, bojo pač morali plačat 990 evrov namesto jurja.

Utk je izjavil:

Zakaj bi obdavčil primarno nepremičnino?

Če ne bomo obdavčili tudi primarnih, potem se bo zbralo iz tega daleč premalo, da se ti bi to poznalo pri neto plači kaj več kot na 5. decimalki. Sej smo rekli, da hočemo obdavčit nepremičnine zarad tega, da bo manj obdavčeno delo, a nismo?

Zakaj bi obdavčil nepremičnino, ki se oddaja in se davek iz tega naslova pobira?

Isti razlog kot zgoraj. Najemodajalec bo plačal davek na stanovanje ranga jurja letno, najemnik bo imel ranga jurja večji neto na leto. S katerim bo lahko izbiral ali kupi stanovanje ali pa plačuje višjo najemnino zarad tega davka. V najslabšem primeru bojo vsi na nuli.

Zakaj bi enako obdavčil vikend od Matota v vukojebini, ki pol kurca ni vreden, medtem, ko bo nekdo imel prazno ali "prazno" hišo v centru LJ vredno milijon+?

Ne rabi bit enako, ampak v povprečju bi pa rabili jurja od vseh matotov. Če ima nekdo vilo v Lj vredno 5 mio, lahko plača tudi 50 jurjev davka, ampak v resnici to na matote ne bo kaj dost vplivalo, bojo pač morali plačat 990 evrov namesto jurja.

Kar se bo zbralo, se bo pač zbralo. Boljše nekaj, kot nič.

Ne bo isto. Več stanovanj se bo oddajalo, zato bo najemnina nižja. Pa še plača bo malo višja. Sami plusi.

Ne rabimo jurja od vseh Matotov. Sem ti rekel, da bo najemnina nižja in plača višja, za kolk pač bo. Tvoji radikalni in sarkastični predlogi so pač tu, ker te je strah. Sej te razumem. S tem, da so pač predlogi vlade pred volitvami bili povsem realni, glede na primere v svetu.

Zgodovina sprememb…

Ne Torrent, moj in Utkjev predlog dejansko nekaj spremenita, vaši predlogi pa samo dodajajo davek in to je to...

Kot pravim

1% (ali 0,5%) davka na nepremičnine BREZ IZJEME (na vrednost) ta davek je na vse, na cerkvene objekte, poslovne stavbe, trgovske centre (ajde na proizvodnjo lahko damo 0,1% davek je olajšava 0,9% če PROIZVAJAŠ nekaj)

Nato pa spremeniti dohodnino in prispevke tako, da povprečna plača dobi ven najmanj 200NETO/mesec več...

To pomeni da če bo 1% davka na 200k vredno nepremičnino je to 2k davka in nekdo z povprečno plačo dobi letno 2,4k več ven, če živita not 2 s povprečno sta v plusu 2,8k!!!

Ampak seveda to pomeni davek za vse, tudi penziče socialce itd... če nočejo plačat vzame država nepremičnine po smrti in na dražbo, ali pa naj potomci in dediči plačajo če hočejo obdržat

To bi rešilo dejansko marsikaj, tudi nihče ne bi mogel fiktivno prijavljat ker je davek neodvisen od vsega tega... samo vi tega nočete, vi bi mutibarili pa neke olajšave pa prazna samo bla bla bla

Zgodovina sprememb…

Najlažje je potem da kar ukinemo vračilo dohodnine in ostale socialne transferje, pa nažgemo 500€/odraslega (250€/otroka) UTD ki se pokriva direktno iz davka na nepremičnine.

Rabimo pobrat samo 1MRD. Če kdo zbrska ven koliko so vredne vse nepremičnine v sloveniji bomo imeli točno cifro koliko davka je treba plačati na 1€ vrednosti nepremičnine.
««
453 / 792
»»