» »

Postavitev osnovne spletne strani

Postavitev osnovne spletne strani

CleanPower ::

Rad bi postavil eno zelo basic spletno stran, namen katere bi bil samo ponuditi nekaj informacij. Stranka bi vpisala v okence šifro, ven pa bi vrglo tabelico in par vrstic teksta.

Koliko časa bi potreboval za izdelavo takšne spletne strani, glede na to da razen osnov html in javascript ne znam praktično nič?

Kaj bi rabil za to da bi ta spletna stran delovala(zakup serverja..?)

Na kakšen način bi se lotil tega?

illion ::

odvisno od podatkov, ki jih bos prikazoval glede na vpisano sifro.
Ce gre za preprost primer tipa sifra artikla -> prikaz podatkov o artiklu in je teh artiklov relativno malo (beri do 10k), potem lahko vse skupaj zapakiras v html+JS (loceno ali pa kar vse v en html fajl), kjer po opisu sifre iz JS objekta preberes podatke ter z njimi napolnis tabelo.

Za to potrebujes apache/nginx ki ti servira ta html (in ne pozabis vklopit gzip kompresije). V tem primeru bos imel logiko strani narejeno prakticbo med razrezom html-ja, dodaten cas bos porabil samo za zakup serverja in namestitev apache/nginx-a.

smacker ::

Boš postal osrednja tema članka z naslovom "Transparentna Slovenjia #123", sploh če boš upošteval zgornji predlog.

illion ::

smacker je izjavil:

Boš postal osrednja tema članka z naslovom "Transparentna Slovenjia #123", sploh če boš upošteval zgornji predlog.


lol:) a ker pri GET xy.whatever/sifra -> podatki bi blo pa kej drugac? Nikjer ni napisal kaksne podatke bo izpisoval..

smacker ::

Te stvari se dogajajo ravno zato, ker razvijalci ne poznate druga kot dva pristopa, ki si ju omenil.

illion ::

iz riti si potegnil dejstvo, da OP operira z obcutljivimi podatki in sedaj na podlagi svojega predvidevanja vleces potencialno brezpredmetne zakljucke.

kaj pa ce se je podjetnik, ki je do sedaj informacije na povprasevanja posiljal po mailu, odlocil za preprosto stran?

sicer sm tud jaz predvideval, da 'znanje osnov js in html' pomeni tudi poznati 'view page source' in da OP zna sesteti 1+1, tko da se strinjam, da si to izpostavil.

podal sem najpreprostejso in najhitrejso resitev, ki jo poznam in ki ustreza skopo opisani zelji, dokler se OP ne javi z vec informacijami, se mi ne zdi smiselno nadaljevat teme v trenutnem kontekstu.

Stari89 ::

@OP
Če ceniš svoj čas, boš ceneje prišel skozi, če za to nekoga najameš. Hkrati boš imel manjšo šanso podobnih fuckupov, kot jih je izpostavil smacker.
Če pa na to gledaš bolj kot hobi in ti je v veselje, pa ti priporočam taleVIDEO. V 20-ih minutah boš spoznal, kako globoko sega ledena gora web developmenta.

CleanPower ::

Zadeva je totalno neprofitna, na strani bi bilo samo par informacij, nekakšen katalog. Nobenih računov osebnih podatkov itd...

b3D_950 ::

za tabele mogoče kaj takega:
https://datatables.net/
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

Arey ::

Če ti je vseeno kako stran zgleda in če je tvoje polje z vnosom zelo enostavno (in podatki niso očutljive narave), lahko verjetno res kar vse skupaj narediš sam, zapakiraš v en html file in ga vržeš na random server. Če ti je to v izziv se sliši kot čisto zabavna naloga za spoznat osnove. Če ti je odveč, ali pa gre v resnici za bolj kompleksno stvar (kar se velikokrat zgodi), pa ima verjetno več smisla da nekoga najameš. Čim so v igri strežniki in baze podatkov se zadeva hitro napihne v kompleksen projekt.

CleanPower ::

Ne, stvar je tako simpl kot sem napisal

galu ::

Vzemi neko poceni domeno, npr: https://www.neoserv.si/domene/eu-domena (v resnici tega ravno ne potrebuješ, ampak zaradi 3€ ne boš bankrotiral)
Vzemi neko poceni gostovanje, npr: https://www.neoserv.si/gostovanje (beli ... ti potrebuješ samo strežnik, ki zna servirat datoteke - html, js)

Naredi en single-page website, ki glede na vnos v input field "vrača"/"spreminja" tabelico na strani s pomočjo JS. To je čist kul predlog: https://slo-tech.com/forum/t742208/p626...

V 1 dnevu si lahko fertik, če ne boš kompliciral z dizajnom in ob predpostavki da nimaš veliko podatkov.



Sčasom pa lahko stvar nadgradiš z backendom, ki bo serviral podatke glede na zahtevo iz input forma iz neke baze.
Tako to gre.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: galu ()

c3p0 ::

Nič ne kupuj gostovanja, domen in ostale navlake, dokler zadeva ne deluje pri tebi doma. Je pa to za nekoga "1h" projekt, mogoče najdeš na fiverr koga za 10$.

Samael ::

galu je izjavil:

Vzemi neko poceni domeno, npr: https://www.neoserv.si/domene/eu-domena (v resnici tega ravno ne potrebuješ, ampak zaradi 3€ ne boš bankrotiral)

Jaz bi mu raje predlagal, da vzame domeno, ki mu je ok v rangu .si ali .com (pogojno tudi .net), ne pa .eu samo zato, ker jo za tisto prvo leto registracije dobi s popustom. Pa ne, da bi imel kaj proti .eu končnici, le pač, leto se hitro obrne naokoli in na daljši rok teh par eur, ki jih prihraniš zgolj prvo leto, ne pomeni nič, medtem ko ti brand ostane.

c3p0 ::

EU tudi kasneje ni draga domena, seveda odvisno od požrešnosti providerja. Lahko pa jo vedno preneseš k cenejšemu.

W6fxBzMDqg ::

Pozdravljeni

Sem elektronik.
Znam od oka html in css in se učim javo.
Nimam potrebe po fancy strani, html in css sta več kot dovolj. Ampak kaj bi se moral naučiti, da naredim osnovno stran recimo na raspberrypi, kjer bom potem preko strani recimo lahko vpisal podatke in s tem upravljal java program v backendu. Torej kako program napisan z uporabo J4P povezati z frontendom na najbolj enostaven način?

kr?en ::

Poglej si kaj so REST servici in kako jih narest v Javi.

Potem pa klices te endpointe v Javascriptu.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iščem poceni gostovanje in domeno

Oddelek: Izdelava spletišč
497744 (844) FireSnake
»

gostovanje spletne strani - kateri ponudnik? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8624113 (226) Lonsarg
»

Gostovanje spletne strani

Oddelek: Omrežja in internet
233965 (1262) starfotr
»

Firefox: Težava z napako Vaša povezava ni varna

Oddelek: Programska oprema
142056 (1746) Egidij88
»

Kateri registar za .si domene?

Oddelek: Omrežja in internet
102929 (2498) pegasus

Več podobnih tem