Forum » Problemi človeštva » Cene stanovanj v LJ in drugod
Cene stanovanj v LJ in drugod
Temo vidijo: vsi
TorrentXL ::
Prisilno izseljevanje mladine, zato da se lahko parkira denar v nepremičnine, na žalost ostaja na sporedu.
David Mayer ::
Ja, drži, ostaja in bo ostalo - mi, slovenski nepremičniski lobi, smo nezlomljivi - sem sicer že to svetoval, samo če ne morem dopovedati normalnim iz globin kleti :D Dandanes sicer se ni potrebno več fizično seliti, če si dovolj kompetenten in delaš remote za tuje naročnike, če že EU skrahira, imaš še vedno US ali celo CN! Se beremo čez 10 let ponovno, ti iz kleti privoščim, da bo situacija kaj boljša... Čeprav... :D
[Strofa 1]
Gdje sam rođen, tu je sve sirotinja
Vuk je u nas domaća životinja
Škrta zemlja nikoga ne hrani
Da preživiš, moraš radit' vani
[Strofa 2]
Šljakao sam ja u tuđoj zemlji...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: David Mayer ()
Reče se lobi (brez J), dragi Torrent* - nekaj pa vas je na forumu, ne, ki imate zelo radi J povsod, recimo v lažnJivec, saj boš povezal :D
Ampak jaz ti vseeno privoščim nepremičnino, samo pohiti, agenda je proti tebi očitno...Tudi Robijeva Svoboda ne izgleda boljša :D
Moje deluzije gor ali dol, da ne pozabimo še na te deluzije - mogoče bo pa kmalu konec? :D
Ampak jaz ti vseeno privoščim nepremičnino, samo pohiti, agenda je proti tebi očitno...Tudi Robijeva Svoboda ne izgleda boljša :D
Moje deluzije gor ali dol, da ne pozabimo še na te deluzije - mogoče bo pa kmalu konec? :D
Od izhodiščnega leta 2015 do lani so cene stanovanj v EU zrasle za 53 odstotkov, v Sloveniji pa bistveno bolj, rast je bila 100-odstotna, cene so se v zadnjih 10 letih podvojile. Čeprav velika, pa rast v Sloveniji ni bila najvišja, pristala je na 8. mestu med evropsko sedemindvajseterico. Še bolj so cene poskočile na Madžarskem, za 210 odstotkov, v Litvi za 135 in na Portugalskem za 124 odstotkov.
Kr vi pohitite. Itak bo gospodarstvo propadlo v roku par mesecev, ker je agenda proti vam. Hrvaška vabi. Še blizu boste imeli do fašističnih koncertov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TorrentXL ()
Smo že na Hrvaškem, precej pogosto, tule nas izganjate celo v Bosno :D
Jebeni fašisti!
Čeprav velika, pa rast v Sloveniji ni bila najvišja, pristala je na 8. mestu med evropsko sedemindvajseterico.
Jebeni fašisti!
Jaz vas nikamor ne izganjam. Ne bi privoščil te nesreče nikomur. Eni nismo tako škodoželjni.
Zgodovina sprememb…
Zelo lepo, imaš prav, ampak to žal ne spreminja situacije, izgleda, da bo samo še slabše. Ne glede na moje deluzije, ali tvoje... Ok, ne da se mi več, reciva, da si zmagal, vsaj nekaj.
Čeprav velika, pa rast v Sloveniji ni bila najvišja, pristala je na 8. mestu med evropsko sedemindvajseterico.
Kr naj bo slabše. Bojo vsaj cene nepremičnin padle. Zarad takih kot si ti izgubimo vsi. Tu ni zmagovalcev.
Zgodovina sprememb…
zavajon ::
Žal če se avtoprevozniki in druga podjetja z nizko dodano vrednostjo selijo na Hrvaško, to nima vpliva na cene nepremičnin, kajti njihovi zaposleni so na minimalcu, zato ne kupujejo nepremičnin.
feryz ::
matobeli ::
Če govorimo o mestu z 300k prebivalci je v gradcu kar nekaj za dobit. https://www.immomarktplatz.at/de/immobi...
LeQuack ::
Če govorimo o mestu z 300k prebivalci je v gradcu kar nekaj za dobit. https://www.immomarktplatz.at/de/immobi...
Ja samo, a imajo tudi tam celo zimo onesnažen zrak in smog? Ker to je treba dodatno plačati.
Quack !
Slovenci se zaradi visokih cen vse pogosteje ozirajo proti Trstu, opozarja tamkajšnja nepremičninska posrednica Maja Vrtovec. Po njenem so stanovanja v Furlaniji še vedno bistveno cenejša - povprečno 2400 EUR/m?, na obrobjih pa že od 1400 evrov. Medtem ko v Ljubljani in na Obali cene prebijejo skoraj 5000 EUR/m?, je italijanski trg bolj urejen, transparenten in davčno predvidljiv.
https://vecer.com/slovenija/italijanski...
https://vecer.com/slovenija/italijanski...
Quack !
bm1973 ::
- Zakaj v Julijski krajini stoji praznih okoli 100.000 stanovanj.
Ker tam nič ni...
Nobenega pametnega dela, nič...
Pozabljena krajina, kot pri nas praktično vse kar je južno od primorske avtoceste...
V stari Gorici so stanovanja na pol zastonj. Tudi v Trstu, ja.
Ampak zato, ker jih noben noče.
Čudno da naši mladci množično ne derejo tja. Praktično za vogalom sta obe mesti.
Čudno da naši mladci množično ne derejo tja. Praktično za vogalom sta obe mesti.
Okej, pustmo mesta okoli 300k ker jih "res ni za primerjat."
Dejmo raje vzet... Kranj in Celovec, za ST kriterije enaki mesti. cca 50-100k prebivalcev, obe v dobro stoječi ekonomiji, lepa narava in kar nekaj starih blokov v različnih stanjih.
https://www.immomarktplatz.at/de/immobi...
V kranju bi se stepli za 200k+
Aja pozabljam, pri nas hitro prideš do megle in smoga. Torej so cene avtomatsko višje, gor pa kvečjem do enga usranga jezerčka.
Dejmo raje vzet... Kranj in Celovec, za ST kriterije enaki mesti. cca 50-100k prebivalcev, obe v dobro stoječi ekonomiji, lepa narava in kar nekaj starih blokov v različnih stanjih.
https://www.immomarktplatz.at/de/immobi...
V kranju bi se stepli za 200k+
Aja pozabljam, pri nas hitro prideš do megle in smoga. Torej so cene avtomatsko višje, gor pa kvečjem do enga usranga jezerčka.
V Gorici se baje še nekaj kupuje...
Tako sem slišal...
Saj je v tujini isto.
Folk hoče živeti blizu službe, ne zabiti 2-3 ure dnevno za prevoz.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Prisilno izseljevanje mladine, zato da se lahko parkira denar v nepremičnine, na žalost ostaja na sporedu.Kam praviš da se mladina prisilno izseli in si kupi stanovanje v centru prestolnice? Baje celo takoj, ko tja pride.
Samo povej, kje je to, da mulcem javim naprej.
Bruselj recimo. Še vedno bo treba met za polog in zaposlitev, ampak to je praktično "takoj", še sploh v primerjavi z našo prestolnico. Marsikje jih pa čakajo vsaj nižje najemnine glede na plačo.
Zakaj bi to svojim mulcem javljal, če si rekel, da so nesposobni in boš zato ti poskrbel za njihova stanovanja? Al sem samo jaz narobe razumel?
Zgodovina sprememb…
Naši mladci niso afriški migranti, ki bi rinili nekam kjer ne znajo jezika in za njih ni služb. Če bi ta mesta izpolnjevala ta 2 kriterija, bi drli kot še nikoli videno v zgodovini. Eksodus bibličnih razsežnosti. Je pa res, da bi potem tud tam cene nepremičnin zrastle. Parkiralci denarja bi zavohali priložnost, tako da bi še oni pristavili svoj lonček itd. Bi pa se dobro izšlo za tiste v prvem valu.
Aha aha, bruseljsko pa znajo govoriti. Dobro da si povedal, ker si v postu višje omenil, da naj bi tja množično drli.
V Bruselj hodijo točno tisti mulci, ki so v spregi s politično kamarilo in jim pomagajo krasti. In noben drug.
V Bruselj hodijo točno tisti mulci, ki so v spregi s politično kamarilo in jim pomagajo krasti. In noben drug.
Folk hoče živeti blizu službe, ne zabiti 2-3 ure dnevno za prevoz.
A pol pravš da se iz Celovca furajo v Ljubljano na šiht ker je ravno 1h več vožnje kot pa iz Kranja, kar se jasno preslika v vsaj 30% nižje cene nepremičnin?
Sam idiot bi se fural iz Celovca v Ljubljano na šiht...
Ali pa nekdo, ki pač noče biti s familijo...
Sicer bi pa v Avstriji dobil boljšo plačano službo, če ni ravno na državnih joških...
Kolk let moraš dlje delati za stanovanje v Sloveniji? 10, 15 let več? To pomeni da bi ves ta čas v drugi državi porabil za kaj drugega.
Quack !
Daj ne bluzite.
Pol mladih Avstrijcev bi rado spizdilo iz Avstrije, ker se jim zdi zahojena in neperspektivna.
Kakorkoli greš, ista situacija. Mularija, ki drka telefone, misli da se drugje cedi med in mleko. In komaj čakajo da nekam gredo. Za sužnje.
Pol mladih Avstrijcev bi rado spizdilo iz Avstrije, ker se jim zdi zahojena in neperspektivna.
Kakorkoli greš, ista situacija. Mularija, ki drka telefone, misli da se drugje cedi med in mleko. In komaj čakajo da nekam gredo. Za sužnje.
Aha aha, bruseljsko pa znajo govoriti. Dobro da si povedal, ker si v postu višje omenil, da naj bi tja množično drli.
Verjetno misliš flamsko ali francosko. V Bruslju se da tud z angleščino marsikaj delat, pa ne samo v EU institucijah. Množično ravno ne drejo gor, ker je kr daleč in mnogi so raje bližje družini in prijateljem. To sem dal bolj kot primer, da se da marsikje ceneje in lažje kupit ali pa vsaj najet, kjer so tud službe. Drugač pa sem mel tud sam priložnost delat v Bruslju (EU), pa se nisem za to odločil in nisem v spregi z nobeno politiko. Prijaviš se na delovno mesto, greš pisat EPSO test in če nisi zabit, te povabijo na razgovor. Če se izkažeš, dobiš pomudbk za službo, ali pa te dajo vsaj na čakalno listo. Je kr nekaj služb, ki niso na politično zaupanje, po katerem je službo dobil Janšev sin z izkušnjami pri delu na Petrol črpalki.
Zgodovina sprememb…
Daj ne bluzite.
Ti se kr tolaži. Mularija so sužnji pri nas, kjer si s povprečno plačo ne morejo privoščit dostojnega življenja.
Zgodovina sprememb…
Dvomim, da Avstrijci emigrirajo k nam, ker mislijo, da se pri nas cedita med in mleko. Prej obratno. Mislim, da to dost pove.
Zgodovina sprememb…
mat xxl ::
Prisilno izseljevanje mladine, zato da se lahko parkira denar v nepremičnine, na žalost ostaja na sporedu.
Utemelji to neumnost, kdo prisilno koga izseljuje, mladi bi danes, da pač pade z neba država, kar da, ja pod levimi vlada I, država da samo migrantom, tujcem, združevalcem družin in Romom.
Ste želeli perjad, ne jokajte sedaj, pa raje razmislite, ko bodo volitve …
Pa še nekaj, kapital se bo spet selil iz naložb, kjer prihajajo tem I časi nazaj v stabilnejše naložbe nepremičnine, tako ne sanjajte o znižanju cen, kar sanjajo Hrvati, samo tam že pada, pri nas pa NE BO, ker ja Rusi z denarjem se masovno selijo, k nam.
Daj ne bluzite.
Ti se kr tolaži. Mularija so sužnji pri nas, kjer si s povprečno plačo ne morejo privoščit dostojnega življenja.
Volili ste levičar je, goltajte njihov drek sedaj in finansiranje, migrantom, Romov, zdruźevalcev druźin, ki bodo volili za njih, sami se pa potrudite z z iranjem zamaškov, da pomagamo, do zdravja slovenski bila I’m otrokom, Holob pa poleg tega masovno krade v svoj žep, lenuhi, ki jim z neba pada denar za pomoči mu pa tudi ploskajo!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat xxl ()
Glede na to da so šle cene v zadnjih 5 leti gor 100%, a pričakujete enako za naslednjih 5 let?
Quack !
Volili ste levičar je, goltajte njihov drek sedaj in finansiranje, migrantom, Romov, zdruźevalcev druźin, ki bodo volili za njih, sami se pa potrudite z z iranjem zamaškov, da pomagamo, do zdravja slovenski bila I’m otrokom, Holob pa poleg tega masovno krade v svoj žep, lenuhi, ki jim z neba pada denar za pomoči mu pa tudi ploskajo!
Kaj je ta zmazek od komentarja? To se sploh ne da prebrat. Smo se pa nagoltali dreka desnice z zajemalko, zato pa danes goltamo drek levice z žlico.
Zgodovina sprememb…
Drek boš goltal, ko boš dal jurja ali par njih davka.
Stanovanja bodo pa ravno tako draga ali se dražja.
Stanovanja bodo pa ravno tako draga ali se dražja.
Telbanc ::
Tvoj sladoljedar je ko je bil na oblasti povečal pomoč za večje družine. "Sigurno" za slovenčke.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zako ::
Sam sem ravno kupil hišo v Ljubljani. Novogradnja. Investitor mi je rekel, da pričakuje drugo leto 20% padec starih stanovanj, medtem ko novogradnje ne, mogoče stagnaciji, padca pa ne. Trenutno ima zaaranih 8 novogradenj pred začetkom gradnje, vse plačano na gotovino oz brez kredita.
Trenutno obrtnika ni mogoče dobiti. Kater ima takoj čas je nekaj narobe z njim oz z njegovim delom. Dobil sem enga kolega,mizarja, pa me je skoz klical, kdaj bi lahko prišel pogledat, da bi on čimprej pričel z delom. Malo sem obrnil telefon in izvedel,da je nategun, šalabajzer, in sem mu to povedal. Aja, se to, blokirane ima poslovni TRR.
Vse je priznal, da ima težave z banko, češ da ima nek dolg do banke, ampak da se trudi in da želi delat. Sem ga prijazno odslovil in rekel, da žal ne upam si z njim v posel.
Sem klical vsaj 20 drugih mojstrov, vsi zasedeni do Marca, 2026. 3 so rekli, če plačaš se 20% zraven, lahko pridem takoj. Sem se zahvalil in dobil mojstra ki je že začel z delom. Je Ravno končal z enim projektom. Pa še pravi Slovenec je, pa nimam nič proti tujcem ali cafurjem, sem bil samo presenečen, da je mojster Slovenec.
Mlad in natančen, z končanimi velikimi projekti. Res se potrudi in delo opravi odlično. Je pa res, da je tudi plačan pošteno. Tukaj sem prvič doživel, da je keramičar plačan kot programer. Zato fantje v srednji šoli ali osnovni šoli, ce vam ne gre šola preveč, izuči se za mojstra.
Samo dobronameren post...
Trenutno obrtnika ni mogoče dobiti. Kater ima takoj čas je nekaj narobe z njim oz z njegovim delom. Dobil sem enga kolega,mizarja, pa me je skoz klical, kdaj bi lahko prišel pogledat, da bi on čimprej pričel z delom. Malo sem obrnil telefon in izvedel,da je nategun, šalabajzer, in sem mu to povedal. Aja, se to, blokirane ima poslovni TRR.
Vse je priznal, da ima težave z banko, češ da ima nek dolg do banke, ampak da se trudi in da želi delat. Sem ga prijazno odslovil in rekel, da žal ne upam si z njim v posel.
Sem klical vsaj 20 drugih mojstrov, vsi zasedeni do Marca, 2026. 3 so rekli, če plačaš se 20% zraven, lahko pridem takoj. Sem se zahvalil in dobil mojstra ki je že začel z delom. Je Ravno končal z enim projektom. Pa še pravi Slovenec je, pa nimam nič proti tujcem ali cafurjem, sem bil samo presenečen, da je mojster Slovenec.
Mlad in natančen, z končanimi velikimi projekti. Res se potrudi in delo opravi odlično. Je pa res, da je tudi plačan pošteno. Tukaj sem prvič doživel, da je keramičar plačan kot programer. Zato fantje v srednji šoli ali osnovni šoli, ce vam ne gre šola preveč, izuči se za mojstra.
Samo dobronameren post...
Zako je zakon!!!
mat xxl ::
Tvoj sladoljedar je ko je bil na oblasti povečal pomoč za večje družine. "Sigurno" za slovenčke.
Tvoj kradljivec Holob pa je vsem iko Il, obdavcil noro podjetja in podjetnike, da lahko da Romom, migrantom in združevalcrm družin res pohvalno, pa krade na veliko in te gleda v oċi, še podgane niso tako predrzne!
Sam sem ravno kupil hišo v Ljubljani. Novogradnja. Investitor mi je rekel, da pričakuje drugo leto 20% padec starih stanovanj, medtem ko novogradnje ne, mogoče stagnaciji, padca pa ne. Trenutno ima zaaranih 8 novogradenj pred začetkom gradnje, vse plačano na gotovino oz brez kredita.
Zakaj pa pričakuje padec starih stanovanj, če je ponudbe še vedno premalo in se vse proda? Ni logike.
Quack !
Excalibur ::
A zato meni pošiljajo investitorji še dve leti po tem ko smo se zanimali za nakup hiše še vedno ponudbe, samo z še višjo ceno ker ne morjo prodat - hiše v LJ. Sicer vidim, da določeni projekti se pa hitro prodajo. Tko da ni ravno tako da vse gre tako hitro. Nekateri se kar (na)mučijo s prodajo.
En intervju z nekim nepremičninskim agentom v Sloveniji je bil, kjer je rekel da če daš nepremičnini prenizko ceno, se težje proda, ker ljudje mislijo da je sumljivo. Torej mogoče ti je zato investitor zvišal.
Quack !
Excalibur ::
En intervju z nekim nepremičninskim agentom v Sloveniji je bil, kjer je rekel da če daš nepremičnini prenizko ceno, se težje proda, ker ljudje mislijo da je sumljivo. Torej mogoče ti je zato investitor zvišal.
~700k za 3GP se mi ne zdi malo :) Pa prejšna cena ~600k za 3GP tudi ne :) Pa mislim, da večini ne.
zavajon ::
Folk je postal pač malo glup, jasno pa agent navija za višje cene, ker so pol provizije višje...
Fora pa je, das se gradbeni material sploh ni tako podražil, oz, je marsikaj celo na predkoronski ceni. Malo povišani zaradi inflacije.
Zato so pa zaslužki investitorjev toliko večji...
BuDi79 ::
A zato se gradi tako veliko novih naselij?En intervju z nekim nepremičninskim agentom v Sloveniji je bil, kjer je rekel da če daš nepremičnini prenizko ceno, se težje proda, ker ljudje mislijo da je sumljivo. Torej mogoče ti je zato investitor zvišal.
Folk je postal pač malo glup, jasno pa agent navija za višje cene, ker so pol provizije višje...
Zato so pa zaslužki investitorjev toliko večji...
aja, se saj se jih ne.
po mnenju gostilne tako sanjski zaslužek samo čaka da ga kdo pobere - pa kar ni interesentov... niti tujci ne pridejo... pa pregovorno menda tako radi "izčrpavajo" našo rodno grudo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
Nisem rekel, da je preprosto.
Če se ti ljubi zajebavati z občinami, kjer moraš podkupiti pravega...
Potem se pa da služit...
Če se ti ljubi zajebavati z občinami, kjer moraš podkupiti pravega...
Potem se pa da služit...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Evo nekaj sveže literature iz prve roke o tem kako so leta '80 samske mamice brez prihrankov kupovale nova stanovanja.
https://www.dnevnik.si/novice/ljubljana...
https://www.dnevnik.si/novice/ljubljana...