» »

Cene stanovanj v LJ in drugod

Cene stanovanj v LJ in drugod

Temo vidijo: vsi
««
165 / 167
»»

Utk ::

Zanimivo kako vsi največji jamrači glede cen v tej temi zase pravijo da oni so sicer itak loaded, ampak strašno skrbi jih za druge. Vsi drugi, ki imamo kaj, smo pa sicer kapitalistični prasci, ampak vseeno reveži.

Se bi lahk že enkrat oglasil en konkreten "revež", ki dejansko kupuje?

David Mayer ::

Pa... Mislim, jaz sicer revež zagotovo sem, če drugače ne, je mentalni dovolj, ali so kakšni strožji kriteriji?

jernejl ::

TorrentXL je izjavil:

luli je izjavil:

Kupil sem več nepremičnin in nikoli nismo napisali nižje kupnine. Tudi pri prodaji ene ne. A tako se posluje v Ljubljani?

Recimo, da verjamem tvojim blodnjam
Siromak ni imel denarja za nakup in je jemal kredit, pa ni mogel napisat nižje kupnine, ker sicer ne bi dobil dovolj kredita za nakup. Ni edini.

Utk je izjavil:

Zanimivo kako vsi največji jamrači glede cen v tej temi zase pravijo da oni so sicer itak loaded, ampak strašno skrbi jih za druge.
To pravijo tisti, ki imajo naložbene nepremičnine in se bojijo davka, pa pravljičarijo o tem, kako bo davek slab za vse druge, samo zanje ne. In da nasprotujejo davku, ker jih v resnici skrbi za dobrobit tistih, ki nepremičnin nimajo :))
In medtem ko se počutijo fully loaded, se strašno bojijo davka, ki ga v resnici ne bi mogli plačati, ker si pod poštenimi kapitalističnimi pogoji niso sposobni lastiti svojih nepremičnin, ampak si jih lahko lastijo zgolj, če jim jih narod še naprej subvencionira.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

luli ::

Jerneja daj ne joči. Davka itak zaenkrat ne bo. Ko bo pa prišel pa boste najbolj najemali revcecki kot si sam. Te življenje še vedno ni dovolj naučilo?

Če bi ti siromak imel denar in približno funkcionalne možgane, ne bi za naložbo kupoval nepremičnin.
Pomanjkanje dnarja in vakum v glavi pa res lahko povzroči, da se greste zapufat za naložbeno nepremičnino in upate, da vam jo bo narod še naprej subvencioniral, ker sicer jo boste prisiljeni ceneje prodati, saj si plačila tiste revščine od davka, ki bi bil pošten, ne morete privoščiti.

jernejl je izjavil:

Če bi ti siromak imel denar in približno funkcionalne možgane, ne bi za naložbo kupoval nepremičnin.
Pomanjkanje dnarja in vakum v glavi pa res lahko povzroči, da se greste zapufat za naložbeno nepremičnino in upate, da vam jo bo narod še naprej subvencioniral, ker sicer jo boste prisiljeni ceneje prodati, saj si plačila tiste revščine od davka, ki bi bil pošten, ne morete privoščiti.

Ampak hkrati pa poveš, da je cena tako narasla, da si je tisti funkcionalni ne morete privoščiti.

TorrentXL ::

Utk je izjavil:

Zanimivo kako vsi največji jamrači glede cen v tej temi zase pravijo da oni so sicer itak loaded, ampak strašno skrbi jih za druge. Vsi drugi, ki imamo kaj, smo pa sicer kapitalistični prasci, ampak vseeno reveži.

Kdo je "loaded" je relativno. Lahko nas skrbi za druge, ampak to ne pomeni, da tud po tvoje "loaded" ljudje ne bi imeli nič od tega, če ne kupujejo nepremičnine za investicije, ampak za dom. Imamo tud drugi kaj. Kar vas naredi v bistvu komunistične prasce, je neprivoščljivost in jamranje o tem, kako je jugoslovanski davek odličen in ga nikakor ne smemo zamenjat, da se ne bi slučajno morali malo potrudit v kapitalizmu.

Zgodovina sprememb…

Meni bi sigurno vsaka olajšava pri dohodnini več prinesla kot bi pa plačal nepremičninskega davka tudi v najslabšem scenariju.

Problem je samo v tem da nepremičninski davek že plačujem, olajšave pa ne vidim. Niti je ni nihče zares obljubil.

Da bom na enem koncu še več plačeval, na drugem pa nič dobil, to pa ne hvala. Imamo že zdaj preveč subvencij na vseh koncih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Seveda, za tebe bi nepremičninski davek bil super, ampak se ga iz nekega razloga bojiš kot hudič križa.

A pol mi boš kupil parcelo za hišo? 230k bom dal na stran, če poveš kdaj bo to.

Zakaj bi rabil 230?

Najprej pokaži kaj misliš zgradit. Da ne bom potem dobil neke neuporabne podrtije, ki je še cigani ne bojo hoteli.

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Zakaj bi rabil 230?

Najprej pokaži kaj misliš zgradit.

Lahko tud za 200k, ampak za 230k bo bolj komot.

To naj te ne zanima kaj bom jaz zgradil. Hiša bo solidna, cca. 120 m2. Garaže ali lope ne bo za to ceno. Bo pa toplotna črpalka, rekuperacija, srednji razred stavbnega pohištva, talno ogrevanje... Sama notranja oprema (kuhinja, dnevna, spalnica, otroška soba...) ni všteta v to ceno. Če že iščeš, bi bilo fajn, če bi bila parcela v dosegu LPP, ravna in ne barje.

Zgodovina sprememb…

In čisto na koncu ščepec vegete in fajn premešajte.

Utk je izjavil:

Meni bi sigurno vsaka olajšava pri dohodnini več prinesla
Ti itak nisi za olajšave, tako da tebi bi morali olajšavo pri dohodnini odvzeti.

johnnyyy ::

TorrentXL je izjavil:

Hiša bo solidna, cca. 120 m2.

Kakšna bo lahko hiša ti bo povedala LI. Dokler nimaš zemlje in LI je brez veze sanjati kakšna bo hiša.

https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

Po tvojih izračunih imaš za 280 jurjev postavljeno hišo 20 min iz Ljubljane. Meni se to ne zdi drago. Če bi cena parcel padla za polovico, bi bila skupna cena praktično nepomembno nižja.

johnnyyy je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Hiša bo solidna, cca. 120 m2.

Kakšna bo lahko hiša ti bo povedala LI. Dokler nimaš zemlje in LI je brez veze sanjati kakšna bo hiša.

Ne skrbi. Zemljo bo zrihtal Utk, jaz pa se bom že prilagodil LI. Seveda predpostavljam, da bo zrihtal zemljo na kateri je možno graditi hišo. Če ne, stava nima poante.

Utk je izjavil:

https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

Po tvojih izračunih imaš za 280 jurjev postavljeno hišo 20 min iz Ljubljane. Meni se to ne zdi drago. Če bi cena parcel padla za polovico, bi bila skupna cena praktično nepomembno nižja.

Lol. Parcela sredi ničesar in še pod kulturno dediščino. Pa to sem na hitro preletel. Zdaj ko ni gužve je od tam skoraj 30min z avtom do centra LJ. V času jutranje konice 1h pi tamalem. Najbolj se zabaše ravno tam. To niti zdaj ni vredno 80k. Če bi cene padle, bi se to prodajalo za 20k, komaj.

Zgodovina sprememb…

.

Zgodovina sprememb…

Kako kulturno dediščino, gradiš lahko. Zakaj se bi vozil ravno v center. Če se pa, sej tudi iz viča do centra je 20 min.

Zgodovina sprememb…

Citiram:
Kulturne dediščine - Kulturna krajina Ljubljansko barje - pred posegi v prostor je potrebno pridobiti kulturno varstvene pogoje in soglasje za posege, ki jih izda organ pristojen za varstvo kulturne dediščine.

A pol nič ne bo z ravno parcelo s priključi v bližini LPP? Sem ti napisal, da tud ne barje, ti pa najdeš parcelo pod kulturno dediščino na barju.

Zgodovina sprememb…

Pač pridobiš soglasje. Za vsako uto rabiš kupe soglasij. Si ti sigurno že kdaj kaj gradil da se temu čudiš?

TorrentXL je izjavil:

A pol nič ne bo z ravno parcelo s priključi v bližini LPP? Sem ti napisal, da tud ne barje, ti pa najdeš parcelo pod kulturno dediščino na barju.

Ne spomnem se nič o takih pogojih.

Zgodovina sprememb…

Ne, jaz nisem še nič gradil. Zdaj bom prvič, ko mi kupiš parcelo. Sem pa slišal, da omemba kulturne dediščine ravno ne poenostavi postopke gradnje. Tako kot tud barje ne.

Sej sem ti zgoraj lepo napisal kaj preferiram. To ne bi smel bit problem, saj si sveto prepričan, da mi tako ali tako ne bo uspelo.

Evo, ti še enkrat skopiram:
Če že iščeš, bi bilo fajn, če bi bila parcela v dosegu LPP, ravna in ne barje.

Zgodovina sprememb…

Jaz tudi preferiram vilo z bazenom in helioportom, ampak stegneš se lahk kolk si dolg. In če je 280k max, smo tu nekje, če ima kdo več, gre lahko 5 ali 8 min bližje centru.

Da bi treba strašno jamrat zarad česa pa ne vidim razloga.

Ne, jaz nisem še nič gradil

Nikoli ne bi uganil.

Zgodovina sprememb…

Jaz ti kupim parcelo, ti pa gor zgradi hišo za 200k za vselit. Če ti uspe, je tvoje vse skupaj, če ne, moje.

To so tvoje besede. Logično, da bova to delala na dobri lokaciji, če se že lotimo.

Aha, torej smo nazaj pri tem, da je nov davek potreben, tako kot več zazidljivih zemljišč. Zakaj bi današnja uspešna mladina bila prisiljena gradit samo v vukojebini na barju in še za to bila primorana plačat 80k za ta ološ od zemlje, medtem pa bojo nesposobneži živeli na dobrih lokacijah v njihovih vilah, samo zato, ker so prej bili tam.

Utk je izjavil:

Ne, jaz nisem še nič gradil

Nikoli ne bi uganil.

Še boljše za tebe. Ni rizika, a ne? Tak genij kot si, bi moral priložnost zagrabit z obema rokama. No, daj najdi pol eno zemljišče v bližini LPP.

Zgodovina sprememb…

Rizik je da boš postavil nekaj napol in da bom moral dat še 150 jurjev za dokončat. Poleg 200 jurjev ki bi jih po tvoje moral dat za parcelo. Za 350 jurjev si pa sam postavim kjer hočem jaz in ne ti, in hišo kot je hočem jaz, in ne ti.

Tu ni nobenega rizika. Zemlja bo še vedno tvoja in prav tako hiša, tud če ne bo dokončana. Boš pač prodal. Če pa si sposoben iz tega naredit izgubo, pa moreš bit res talent.

Za 200k boš našel tako parcelo??? Vsaka ti čast. To bi pa rad videl.

Zgodovina sprememb…

Ales78 ::

Utk je izjavil:

Rizik je da boš postavil nekaj napol in da bom moral dat še 150 jurjev za dokončat. Poleg 200 jurjev ki bi jih po tvoje moral dat za parcelo. Za 350 jurjev si pa sam postavim kjer hočem jaz in ne ti, in hišo kot je hočem jaz, in ne ti.

To je sicer res, ampak najprej si moraš teh 350 jurjev zaslužit, ne pa da živiš od sociale, zavidaš Romom, da dobijo več in fantaziraš po slotechu, kako oddajaš stanovanja.
Travel is fatal to prejudice, bigotry, and narrow-mindedness, and many of our
people need it sorely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of
men and things cannot be acquired by vegetating in one little corner of earth.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()

TorrentXL je izjavil:

Zakaj bi današnja uspešna mladina bila prisiljena gradit samo v vukojebini na barju in še za to bila primorana plačat 80k za ta ološ od zemlje
Zato, ker so se boomerji vse življenje odrekali in vsak dan po šihtu z golimi rokami obdelovali to zemljo, vanjo vložili desetletja svojih plač in deset tisoče ur dela ter tam prelili hektolitre znoja, še na morje niso nikdar šli, da so si to vse ustvarili, zato pa je danes ta zemlja toliko vredna.
Zdaj bi pa prišel nekdo in jim vse to bogastvo, ki so ga s krvjo in odrekanjem vseh prostih popoldnevov zadnjih 30 let ustvarili, obdavčil. Nezaslišano! Take krivice ni nikjer na svetu!

Aja, pozabil sem še to: za ves material in vse delo na tej zemlji so plačali vse davke, ki jih človek mora plačati, da jih potem nikdar ne rabi več plačevati. Država bi morala razmislit o tem, da bi si ti sposobneži lahko odbijali DDV pri nakupih v štacunah, tako kot firme, glede na to, da so vse davke že davno plačali.... mnogo njih!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

:)):)):)) Dobra...

Zgodovina sprememb…

Ja, tako se hecate, ker resnica je dosti bolj kruta za vas. Tako je kot je ker volite pokvarjenega mafijskega župana, ki trguje s parcelami na svoj račun. In zarad te mafije naj bi po celi Sloveniji plačevali dodaten davek. Jebitese.

Druga rešitev po vaše je državna gradnja. Državna gradnja ki gradi na državnih parcelah po neprofitni ceni za večji strošek na meter kot so komericalne prodajne cene v Bruslju.

Bravo, še ena genialna rešitev.

Zgodovina sprememb…

Če ti zgradiš 120 m2 za 200 jurjev, kako državo to stane 360 do 400 jurjev? In to v stolpnici, kjer ima 20 stanovanj eno streho.

Dajte se malo zamislit...

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Ja, tako se hecate, ker resnica je dosti bolj kruta za vas. Tako je kot je ker volite pokvarjenega mafijskega župana, ki trguje s parcelami na svoj račun. In zarad te mafije naj bi po celi Sloveniji plačevali dodaten davek. Jebitese.
A praviš da je župan kriv, da mora lastnik to zemljo tako drago prodajati? :))
Sej jo lahko proda za ceno enega prašiča, tako kot je to bilo nekoč, potem bo tudi davek zanemarljiv.
Bolj kot bodo lastniki cene spustili, manj davkov od premoženja bodo plačevali. Nobenih skrbi torej.

Zakaj bi dal tisto parcelo za 40 jurjev, če Janković take prodaja 15 km stran za 400?

Druga rešitev po vaše je državna gradnja. Državna gradnja ki gradi na državnih parcelah po neprofitni ceni za večji strošek na meter kot so komericalne prodajne cene v Bruslju.
Hja, če država gradi tako zelo drago in zasebniki zmorejo mnogo ceneje, potem vemo, kako ogromne zaslužke imajo ti zasebniki, ko na koncu vseeno prodajajo mnogo dražje, kot drago gradi država.

Zakaj bi dal tisto parcelo za 40 jurjev, če Janković take prodaja 15 km stran za 400?
Janković ga ne sili, da mora drago prodajati.

Jankovič je navaden lopov. Me pa vseeno zanima, če je na Primorskem tud Jankovič župan? Kaj pa v Kranjski Gori? Mariboru?

Smo ugotovili, da država gradi za cca. 2,5k na m2, ampak očitno te dejstva ne zanimajo. So preveč moteča za tvoje nakladanje. Mimogrede, cene novogradenj v Bruslju so cca. 4,5k na m2.

Če se ti norčuješ, da je ideja genialna, potem je prodaja stanovanj po neprofitnih cenah 100% genialna rešitev.

Zgodovina sprememb…

Telbanc ::

Utk je izjavil:

Tavelki reveži, ko kdo omeni kake davke, ki bi jih blo treba uvest za take ....drgač pa.....8-)
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Utk je izjavil:

Če ti zgradiš 120 m2 za 200 jurjev, kako državo to stane 360 do 400 jurjev? In to v stolpnici, kjer ima 20 stanovanj eno streho.

Je ne. To so samo tvoje blodnje.

Kanban ::

TorrentXL je izjavil:

Utk je izjavil:

Kako ne?

feryz ::

Preden se boste tukaj dogovorili, če je dovolj 3 jurje za zgraditi kvadrat nepremičnine, bodo parcele prišle na to vrednost.
Marsikje že zdaj ni jurja dovolj in pridno raste.

Ampak ja, cene bodo šle dol. Vsak moment.

Kanban je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Utk je izjavil:

Kako ne?

Iz tega se ne da razbrat koliko je m2 gradnje.

feryz je izjavil:

Preden se boste tukaj dogovorili, če je dovolj 3 jurje za zgraditi kvadrat nepremičnine, bodo parcele prišle na to vrednost.
Marsikje že zdaj ni jurja dovolj in pridno raste.

Ampak ja, cene bodo šle dol. Vsak moment.

Vedno več se vas strinja, da so potrebni radikalni ukrepi. Me veseli.

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Niti ne.
Ker eni smo s svojim delom že prišli do nepremičnin.

Nesposobni še niso, bi pa radi dovolj ukradli drugim, da jim bo.

TorrentXL je izjavil:

Kanban je izjavil:

TorrentXL je izjavil:

Utk je izjavil:

Kako ne?

Iz tega se ne da razbrat koliko je m2 gradnje.

Zakaj ne?

Jaz ne vidim podatka o skupni površini, kaj vse je vključeno v oceno (npr. zemljišče)...

Je bila že enkrat narejena napaka, ko se je s polovičarskimi podatki napačno izračunalo ceno gradnje, ki jo potem Utk kot nek papagaj nekritično ponavlja za podpkrepitev svojih neumnih argumentov.

Zgodovina sprememb…

Smo ti že zadnjič dali linke z vsemi temi podatki, razen tega o parceli. Če je vključena je to to, če pa parcela slučajno ni vključena pa prištej še 2 ali 3 milijone.

Tisto je bilo za drug projekt, kjer se je vzelo neke pavšalne številke in se z njimi opletalo. Jaz sem vam dal tak pavšalni izračun za MB projekt, ki je bil 2,5k na m2 uporabne, parcela gor ali dol. Seveda je so tu še skupni prostori, garaže itd., ampak dovolj za občutek.

Zgodovina sprememb…

Jaz pa za tega, ki je vsaj jurja več. In če se najdeva nekje v sredini, ugotoviva, to, kar je napisal Utk - da država stolpnice gradi dražje kot bi ti v teoriji hišo.

Kanban je izjavil:

Jaz pa za tega, ki je vsaj jurja več. In če se najdeva nekje v sredini, ugotoviva, to, kar je napisal Utk - da država stolpnice gradi dražje kot bi ti v teoriji hišo.

Se nimava kaj iskat na sredini, ker ne more m2 gradnje v LJ stat toliko več kot v MB, če je parcela "zastonj".

Zgodovina sprememb…

Tudi 2500 na meter je 300 jurjev za 120 m2, ti pa praviš da zgradiš za 200.

Če bo država gradila za 1200, max 1500, potem pa ok, naj gradi. Za 2500 z mojim denarjem - ne. Ker tolk niti zase ne bi dal, zakaj bi dal za druge?

Zgodovina sprememb…

Tudi če odšteješ milijon, za tisti kos parcele, na katerem stojita dva bloka v Kopru, prideš na 3200eur/m2. Pa je milijon precej radodarno, glede na to, da gre za manj kot 2500m2 parcele, ki je bila kupljena leta 2019.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kanban ()

To dvoje se ne more primerjat. Pri blokih so še podzemne garaže, urejanje okolice, igrišča, skupni prostori, komunala, ceste in ne vem kaj še vse. Od mnogih faktorjev je odvisna cena gradnje.

Ti boš meni zrihtal ravno parcelo s priključki. Si jo že našel v območju LPP za 200k?

Kanban je izjavil:

Tudi če odšteješ milijon, za tisti kos parcele, na katerem stojita dva bloka v Kopru, prideš na 3200eur/m2. Pa je milijon precej radodarno, glede na to, da gre za manj kot 2500m2 parcele, ki je bila kupljena leta 2019.

In kako si prišel na 3,2k? Kaka pa je kvadrutra?

Zgodovina sprememb…

Seveda se ne da nič primerjati, pa še vseeno zelo rad primerjaš vse od Bruslja do Maribora. Kvadrature pa ti ne bom še tretjič razlagal, imaš linke par strani nazaj. Ne vem zakaj, ker je itak irelevantno, če se ne da nič primerjat. Tvoja namišljena hiša verjetno tudi nima nič urejeno in je brez pomožnih prostorov.
««
165 / 167
»»