Forum » Problemi človeštva » Cene stanovanj v LJ in drugod
Cene stanovanj v LJ in drugod
Temo vidijo: vsi
Utk ::
A hiša ne bo imela dovoza? Boš na travi v breg parkiral? Nadstreška tudi ne, če ne garaže?
Ti bi ravno parcelo? Hja, zravnaj si jo. Na "naravno" ravnem se ne gradi, tam so polja. Misliš da je bila Ljubljana ravna dokler niso začeli gradit po njej?
Komunale ne bo? Ti moram tudi izkop naredit, izkopat jarke, potegnit kable, cevi?
To je vse drobiž, ampak za manj kot jurja se nič ne naredi, jurja tam, jurja tam, in gre 50 jurjev prej ko začneš kaj gradit.
Ti bi ravno parcelo? Hja, zravnaj si jo. Na "naravno" ravnem se ne gradi, tam so polja. Misliš da je bila Ljubljana ravna dokler niso začeli gradit po njej?
Komunale ne bo? Ti moram tudi izkop naredit, izkopat jarke, potegnit kable, cevi?
To je vse drobiž, ampak za manj kot jurja se nič ne naredi, jurja tam, jurja tam, in gre 50 jurjev prej ko začneš kaj gradit.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
TorrentXL ::
Seveda se ne da nič primerjati, pa še vseeno zelo rad primerjaš vse od Bruslja do Maribora. Kvadrature pa ti ne bom še tretjič razlagal, imaš linke par strani nazaj. Ne vem zakaj, ker je itak irelevantno, če se ne da nič primerjat. Tvoja namišljena hiša verjetno tudi nima nič urejeno in je brez pomožnih prostorov.
Kaj je zdaj s kvadraturo? Jaz nikjer nisem videl kvadrature za ta projekt. Al pričakuješ, da bomo vzeli kvadraturo od projekta Glince in pri tem drugem projektu delili s ceno?
Hiša bo imela vse kar rabi, samo da tvoj prijatelj Utk najde parcelo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TorrentXL ()
Jaz sem jo našel.
Uuu, daj da vidim. Kateri LPP avtobus pelje tja? A za 200k? Denar imam pripravljen. Lahko greva k notarju in hitro začnema s projektom.
Zgodovina sprememb…
https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...
Evo, tu imaš. Jaz sicer tu ne bi živel, tako da brez načrta za hišo in predračunov ne bo nič, ker tvoji presoji ali se bo dalo prodat potem ko zafuraš niti slučajno ne verjamem.
Evo, tu imaš. Jaz sicer tu ne bi živel, tako da brez načrta za hišo in predračunov ne bo nič, ker tvoji presoji ali se bo dalo prodat potem ko zafuraš niti slučajno ne verjamem.
Zgodovina sprememb…
To ni ravna parcela. Tud ni nobenih ostalih informacij, lahko pa ti povem, da se to prodaja že leta. Vidim pa, da so ceno spustili kr konkretno. Sem prepričan, da se tu ne da gradit hiše, tud če bi hotel.
Zgodovina sprememb…
Zravnaj si jo.
Če boš stalno neke pogoje postavljal ne bo nič. Sej to je cel point, da nič ne najdete tisti, ki vam ni nič prav. Itak da je prvi predlog veliko boljši.
Če boš stalno neke pogoje postavljal ne bo nič. Sej to je cel point, da nič ne najdete tisti, ki vam ni nič prav. Itak da je prvi predlog veliko boljši.
Zgodovina sprememb…
Kanban ::
Seveda se ne da nič primerjati, pa še vseeno zelo rad primerjaš vse od Bruslja do Maribora. Kvadrature pa ti ne bom še tretjič razlagal, imaš linke par strani nazaj. Ne vem zakaj, ker je itak irelevantno, če se ne da nič primerjat. Tvoja namišljena hiša verjetno tudi nima nič urejeno in je brez pomožnih prostorov.
Kaj je zdaj s kvadraturo? Jaz nikjer nisem videl kvadrature za ta projekt. Al pričakuješ, da bomo vzeli kvadraturo od projekta Glince in pri tem drugem projektu delili s ceno?
A nisi malo nazaj težil, da ne znamo poiskati stvari na internetu? Povprečna velikost stanovanj v teh blokih je cca 63m2 (od tega točno 7.2m2 balkona, saj imajo vsa stanovanja identična).
Zravnaj si jo.
Na tej parceli se ne da gradit hiše, tud če jo zravnaš. Nimaš pojma kaj kvasiš. Kr nekaj zvlečeš iz nepremičnin brez kakršnihkoli informacij in potem delaš zaključke, da mi kompliciramo.
Lahko pa davek na isti način sprejmemo. Pač ne bo popoln. Zakaj kompliciraš?
Lahko to, samo mi boš povrnil komunalni prispevek, priključke in vse ostalo kar je v ceni parcele od tvojih 200k.
Lahko to, samo mi boš povrnil komunalni prispevek, priključke in vse ostalo kar je v ceni parcele od tvojih 200k.
A nisi malo nazaj težil, da ne znamo poiskati stvari na internetu? Povprečna velikost stanovanj v teh blokih je cca 63m2 (od tega točno 7.2m2 balkona, saj imajo vsa stanovanja identična).
Jaz nisem našel s hitrim iskanjem. Daj še z nami deli vir, kjer si našel koliko je m2 v celem projektu.
Zgodovina sprememb…
Tja ne gre LPP in parcela ni ravna. Na taki parceli se ne da postavit hišo za 200k - 230k. Komunalni prispevek še razumem, ampak zakaj bi ti vrnil za priključke na parceli?
Morem pa rečt, da je to vseeno bolje kot ostale bedarije, ki si jih do zdaj lepil.
Zgodovina sprememb…
Kanban ::
Jaz nisem našel s hitrim iskanjem. Daj še z nami deli vir, kjer si našel koliko je m2 v celem projektu.
Zakaj me ne čudi, da ne najdeš GURS-ovih javnih podatkov o nepremičninah?
Itla da znam. Daj ulico pa pogledam.
Ne rabiš, našel.
Ne rabiš, našel.
Zgodovina sprememb…
Sicer ne vem kje si ti našel povprečno velikost stanovanj za oba bloka, ampak bom jutri na računalniku malo lažje preveril.
johnnyyy ::
Tja ne gre LPP in parcela ni ravna. Na taki parceli se ne da postavit hišo za 200k - 230k.
Jaz jo imam na ravnini sicer ni LPP in daleč od LJ je pa lepa. Povedal sem že kaj manjka in je še potrebno zgraditi/urediti.
Samo tu ne boš za 200k nič postavil. Jaz sem sosed ki gradi pa imam izkušnje. Načrti, zakoličba, ureditev mej in te zadeve te pridejo cca 20k, ravna streha ni po LI, naklon max 35°, korci ali njim podobna kritina, osnovni kubus mora bit pravokoten (razmerje stranic ne vem iz glave), komunalc cca 10k. Izkop nasutje in utrditev po geomehaniki lahko računaš 30k za 100m2 (ilovnata tla, sicer so trdna a je treba ves material pripeljat), temeljna plošča z komunalo, HI in TI 50k. Ureditev okolice še 20-30k odvisno od velikosti parkinga. Tako da za hišo računaj 50k da jo narediš
To dvoje se ne more primerjat. Pri blokih so še podzemne garaže, urejanje okolice, igrišča, skupni prostori, komunala, ceste in ne vem kaj še vse. Od mnogih faktorjev je odvisna cena gradnje.
Ti praviš da je normalno da je m2 v bloku enako kot samostojna hiša na svoji samostojni parceli.
Sej če država gradi blok, potem je to najbrž res normalno.
Sori, s takimi "logiki", "matematiki" in "graditelji" (ki niso še nič zgradili) ne grem v noben biznis.
matobeli ::
Sej zato pa raje oddajaš bosancem ki so hvaležni da imajo vsaj nekaj, kot pa slovenci ki imajo tudi pravice.
A hiša ne bo imela dovoza? Boš na travi v breg parkiral? Nadstreška tudi ne, če ne garaže?
Seveda bo imela dovoz. V breg ne bom parkiral, ker bo parcela ravna, a ne? Tud kleti ne bi delal. Ne zaenkrat ne bo imela garaže in nadstreška. Komunalno se bo uredila, glavno da so v bližini priključki. Okolico bom tud sam malo porihtal.
Če pa bo parcela v bregu, more bit pa cena nižja in bom pač moral več porabit za ureditev okolice.
Zgodovina sprememb…
Se pravi ti bi parcelo v katero je nekdo že vložil par 10 jurjev, dobil za 50 jurjev. In da je pod LPP. Ker tisto kar boš na roke zravnal, zruval skale in podobno, si kar vtakni nekam. Ni to vrtiček pred blokom, ki ga treba preštihat. Seveda morajo bit priključki na meji, kar je nekdo tudi že na tak ali drugačen način plačal. Pa še bi reku da je predraga.
I tata bi sine...
I tata bi sine...
Zgodovina sprememb…
bm1973 ::
50 jurjev za parcelo ni dovolj praktično nikjer v Sloveniji, sploh če je komunalno urejena...