Forum » Problemi človeštva » Cene stanovanj v LJ in drugod
Cene stanovanj v LJ in drugod
Temo vidijo: vsi

NuMaN ::
PujsekPepe je izjavil:
Sej bikojn pa tesline delnice so ble vcasih tud po par dolarjev pa jih ni nihce kupoval
https://x.com/zoomyzoomm/status/1968659...
A ti zmanjkalo pomij v bitkojn temi?
Ne moremo ti pomagati, če si lačen.
Kupi si nekaj futra za 0,00000000001 Bitkojna, bo zadostovalo za nekaj časa ...
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

PujsekPepe ::
Ja, zakaj nisem pri 17ih gemblal s svojimi prihranki od štipendije..a smo res tako daleč prišli? Redkokdo si bo odrekal od standarda, mlajše generacije bodo enostavno črtale določene stvari kot so otroci. Vsaj do 30ih ali dlje. V par letih pričakujem kolaps rojstev na 1.10-1.20 otroka na žensko, rešitev bo pa še bolj odpret vrata za tujce. Mene ne moti, jamral bodo tisti, ki so to povzročili
Kdo pa je to povzročil? Sej če pridejo tujci se bodo otroci pač nadomestili. Nepalci pa indijci bodo tekli za slovensko (minimalno) plačo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PujsekPepe ()

denabiker ::
PujsekPepe je izjavil:
Sej bikojn pa tesline delnice so ble vcasih tud po par dolarjev pa jih ni nihce kupoval
Še moji sodelavci so kupovali, to se še prav spomnim, ko so plačevali BTC po 500, en drug je kupil 5 BTC-jev tudi po 500, vem da smo rekli, mater reskiraš...

Velki ::
Je mladih žensk ki so polne denarja še pa še, jih jaz poznam en kup pa sem z ženskami bolj slab. Je pa pri vseh ista pesem non stop se fijakajo naokoli. Bi si upal trditi da tudi če se nepremičninska situacija popravi z rojstvi ne bi bili dosti na boljšem, saj je to bolj problem na drugi stopnji. Prva stopnja za rešitev rodnosti je da narediš ženske bolj odvisne od moških ne glede kako "grdo" to zveni. Z ureditvijo nepremičninskega trga rešiš problem na drugi stopnji.

Velki ::
Kar razumljivo, da si bolj slab pri ženskah![]()
Kot napisano dejstva so dejstva, pač jaz povem direktno kaj si mislim to tudi precej vpliva na rezultat, je zelo nezaželena vrlina sploh pri ženskah. Resnica večinoma boli ker marsikdo živi v svojem mehurčku. Sam nisem v nobeni stvari najboljši, niti nimam nekega prirojenega talenta, znam pa razmišljati realno zato sem navadno sposoben večino stvari opravljati bolje kot 90% populacije čeprav sem po gausovi krivulji verjetno nekje na povprečnem IQju.
Ljudje si pač po večini niso sposobni priznati resnice, ker ti ta na kratki rok povzroči več tegob, na dolgi rok pa se štorja močno obrne...
Najlažje je za slabo rodnost kriviti nekaj na kar nimaš vpliva in si tako opereš roke glej saj jaz nisem nič kriv...

PujsekPepe ::
PujsekPepe je izjavil:
Še moji sodelavci so kupovali, to se še prav spomnim, ko so plačevali BTC po 500, en drug je kupil 5 BTC-jev tudi po 500, vem da smo rekli, mater reskiraš...
A ti pa ne?

TorrentXL ::
Je mladih žensk ki so polne denarja še pa še, jih jaz poznam en kup pa sem z ženskami bolj slab. Je pa pri vseh ista pesem non stop se fijakajo naokoli. Bi si upal trditi da tudi če se nepremičninska situacija popravi z rojstvi ne bi bili dosti na boljšem, saj je to bolj problem na drugi stopnji. Prva stopnja za rešitev rodnosti je da narediš ženske bolj odvisne od moških ne glede kako "grdo" to zveni. Z ureditvijo nepremičninskega trga rešiš problem na drugi stopnji.
Poznam kr nekaj ljudi, ki še nimajo otrok zarad nepremičninskega problema, pa bi jih imeli. Partnerko imajo. Jaz vem, da če bi problem z nepremičninami bil manjši, bi danes imel že 2. Zdaj pa morem najprej čakat, da se zgradi moje stanovanje, potem pa bom že malo ven iz tega, da bi mel še enega otroka. Tako da bom po vsej verjetnosti ostal pri enem.
Zdaj dvomim, da bi to rešilo celoten problem s prirastom, ampak bi pa zagotovo pomagalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TorrentXL ()

Utk ::
Jaz res ne razumem kako nekateri, kao "pametni", "izobraženi", z "dobrimi plačami", dovolite firmi, da definira kje boste živeli, v kakšni lukni, celo koliko otrok boste imeli, in kar je še najslabše, prodajajo vam zgodbico kako ste "super plačani".
Neverjetno.
Nimate niti trohice lastne pameti?
Trgovko v mercatorju, ki je rojena v Ljubljani in noče drugam, bi še napol razumel. Čeprav bi tudi ona lahko delala tudi v katerem drugem mercatorju, ampak če ji znese ostat tam kjer je rojena, tudi v redu. Ampak zakaj bi se kdorkoli drugi mučil? Ste malo sadomazo?
Neverjetno.
Trgovko v mercatorju, ki je rojena v Ljubljani in noče drugam, bi še napol razumel. Čeprav bi tudi ona lahko delala tudi v katerem drugem mercatorju, ampak če ji znese ostat tam kjer je rojena, tudi v redu. Ampak zakaj bi se kdorkoli drugi mučil? Ste malo sadomazo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

denabiker ::
PujsekPepe je izjavil:
PujsekPepe je izjavil:
A ti pa ne?
Žal ne, ker se nisem dovolj pozanimal, da bi me prepričalo v nakup takrat in sem kupoval pozneje. Eni so zaslužili milijone na coinih, ko so kupovali po smešnih cenah nove coine, enega poznam, ko je dal hčerki 2 milijona, da si bajto zazida. Ta znanec je samo na coinih kup milijonov obrnil.

Jaz res ne razumem kako nekateri, kao "pametni", "izobraženi", z "dobrimi plačami", dovolite firmi, da definira kje boste živeli, v kakšni lukni, celo koliko otrok boste imeli, in kar je še najslabše, prodajajo vam zgodbico kako ste "super plačani".
Neverjetno.
Problem je, da ti očitno nisi dovolj "pameten", "izobražen", "razgledan", da bi to razumel. Recimo da doštudiraš v LJ in dobiš tam prvo zaposlitev, ker je v svojem kraju nisi mogel dobit v tistem času. Potem pa delaš, šparaš, vmes spoznaš punco, greta v najem, imata otroka in ko se postaviš na noge, nek znesek prišparaš in prilezeš do boljše plače, naenkrat cene poskočijo v nore višave in to ob katastrofalni ponudbi. To pa samo zato, ker je država to dopustila. Toliko "pametni" kot ti, bojo seveda predlagali: "Oba dajta odpoved, popakirajta otroka in vse kar imata ter se preselita drugam, npr. v neko vukojebino. Tam si poiščita drugo službo, nov vrtec, nove prijatelje... in imejta še kakega otroka.". V preprostih glavah se to sliši kot preprosta rešitev, čeprav je daleč od tega.
Vem pa, da ko zmanjka argumentov, je pač treba it na osebni nivo in obtoževat posameznika, da je neumen, len, neprilagodljiv...
Zgodovina sprememb…

bm1973 ::
Ne, ti si dopustil, bil neumen da si šel v najem, ker se nisi hotel zakreditirati za 20 let...
2 osebi z normalno plačo si komot kupita stanovanje s kreditom na 20 let.

Ne, ti si dopustil, bil neumen da si šel v najem, ker se nisi hotel zakreditirati za 20 let...
Neumen si ti, ker nekaj obtožuješ brez da bi poznal okoliščine. Ne moreš se zakreditirat za 20 let, če nimaš vsaj 20% vrednosti nepremičnine. To kot prvo. Kot drugo, pa nimaš pojma če je bila punca brezposelna nekaj časa, če je še hodila na faks, medtem ko si samo ti delal za ne preveč visoko plačo v začetku kariere itd. Ampak kaj bi ti razlagali, ti veš vse. Samo v kristalno kuglo pogledaš, ki ti pove preteklost in prihodnost vsakega posameznika. Najbolj zanimivo je, da obtožujete vse povprek, obenem pa vam je meritokracija španska vas, ko se omeni da bi danes drugi, tud taki, ki ne podedujejo, morali imet podobne možnosti kot predhodniki.
Zgodovina sprememb…

zavajon ::

Kje pa ti razbereš, da bi firme določale, kako naj ljudje živijo?
Beri komentarje. Ne grejo živet v hišo ali normalno stanovanje, raje preplačujejo 45 m2 v "mestu". To se pa tolk zavleče da nimajo tolk otrok kot jih bi radi imeli.
Vem pa, da ko zmanjka argumentov, je pač treba it na osebni nivo in obtoževat posameznika, da je neumen, len, neprilagodljiv...
To ni res, ne obtožujemo posameznike, ampak celo jamrajočo populacijo, ki ne pokaže fakiča Ljubljani in gre drugam. Jaz sem sred največje krize dobil službo v največji vukojebini v enem mescu. Res je bila plača manjša, ampak ne tolk kot je (že takrat) stalo več tam stanovanje. In punca tudi.
Ste vi vsaj poskusili? Kaj pa 5 let kasneje, ko ni bilo več tako hudo?
Zgodovina sprememb…

Sem že večkrat pojasnil, da problem ni samo Ljubljana. Je pa zanimivo, kako spet na posameznike prenašaš krivdo, da je stanje na trgu abnormalno. Samo dodajaš žalitve, da so zdaj to še jamrači.
Pa spet se moremo ponavljat. Ni dovolj delovnih mest, da bojo vsi, ki nimajo nepremičnine, šli drugam delat. Niti drugje ni dovolj nepremičnin, kar bi pomenilo, da bo tam bolj ponorela cena.
Pa spet se moremo ponavljat. Ni dovolj delovnih mest, da bojo vsi, ki nimajo nepremičnine, šli drugam delat. Niti drugje ni dovolj nepremičnin, kar bi pomenilo, da bo tam bolj ponorela cena.
Zgodovina sprememb…

Benny123 ::
PujsekPepe je izjavil:
Ja to je ista stvar mas prou
Neverjetno.
Problem je, da ti očitno nisi dovolj "pameten", "izobražen", "razgledan", da bi to razumel. Recimo da doštudiraš v LJ in dobiš tam prvo zaposlitev, ker je v svojem kraju nisi mogel dobit v tistem času. Potem pa delaš, šparaš, vmes spoznaš punco, greta v najem, imata otroka in ko se postaviš na noge, nek znesek prišparaš in prilezeš do boljše plače, naenkrat cene poskočijo v nore višave in to ob katastrofalni ponudbi. To pa samo zato, ker je država to dopustila. Toliko "pametni" kot ti, bojo seveda predlagali: "Oba dajta odpoved, popakirajta otroka in vse kar imata ter se preselita drugam, npr. v neko vukojebino. Tam si poiščita drugo službo, nov vrtec, nove prijatelje... in imejta še kakega otroka.". V preprostih glavah se to sliši kot preprosta rešitev, čeprav je daleč od tega.
Lej cel lajf sem v lj zdej naj grem pa v Celje zato ker je cenej.. dej pust brez veze
Mediana plac je neki cez 1300 , s tem ne bo stanovanja ce nisi ravno 20 let star .
Beri komentarje. Ne grejo živet v hišo ali normalno stanovanje, raje preplačujejo 45 m2 v "mestu". To se pa tolk zavleče da nimajo tolk otrok kot jih bi radi imeli.
To ni res, ne obtožujemo posameznike, ampak celo jamrajočo populacijo, ki ne pokaže fakiča Ljubljani in gre drugam. Jaz sem sred največje krize dobil službo v največji vukojebini v enem mescu. Res je bila plača manjša, ampak ne tolk kot je (že takrat) stalo več tam stanovanje. In punca tudi.
Kaj yi ni jasno, Ljubljana je moje mesto, olimpija moj klub, ne grem drugam pa ce mam sam macka cel lajf a ti je to jasno stajerc glup
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Benny123 ()

Benny123 ::
PujsekPepe je izjavil:
Ja to je ista stvar mas prou
Neverjetno.
Lej cel lajf sem v lj zdej naj grem pa v Celje zato ker je cenej.. dej pust brez veze
Mediana plac je neki cez 1300 , s tem ne bo stanovanja ce nisi ravno 20 let star .
Kaj ti ni jasno, Ljubljana je moje mesto, olimpija moj klub, ne grem drugam pa ce mam sam macka cel lajf a ti je to jasno stajerc glup. Zivi ti v vukojebini zarad mene, ce hoces . Flete so pokradli mafijasi in privatniki na črno, pa neki kripto dilerji ki so zame enaki kriminalci kot tisti ki vozijo kes v davčne oaze.odjebi

Ne vem zakaj jemljete tako osebno. Jebe se meni za vas. Če ste si izračunali da je Lj optimum, prav, ampak ne vem zakaj bi zarad tega morala država nam pobirat davke in vam gradit stanovanja.

Sej jebe se nam tud za tebe. Država pa more pobirat davke in gradit za druge, ker je edina druga alternativa, da si vsak vzame kaj hoče in zmore in gradi kjerkoli mu paše. Dvomim, da bi ti bila všeč anarhija.

Župan ne more nabit davka na premoženje, kot tudi ne omejit kratkoročno oddajanje itd., lahko pa mu očitamo slabo prostorsko politiko in mafijska posla.
Zgodovina sprememb…

Oddajanje lahko omeji, tudi pred novim zakonom bi lahko, če bi res hotel, tudi davek na prazna zemljišča bi lahko dal, pa ni. Predvsem bi pa lahko nateral lastnike da se prazne parcele sred Ljubljane pozidajo.
Drugje pa tega ne rabimo.
Zgodovina sprememb…

Oddajanje lahko omeji, tudi pred novim zakonom bi lahko, če bi res hotel, tudi davek na prazna zemljišča bi lahko dal, pa ni. Predvsem bi pa lahko nateral lastnike da se prazne parcele sred Ljubljane pozidajo.
Nič od tega ne more, razen davek na zemljišča, ki pa je drobiž po trenutnem zakonu.
Zgodovina sprememb…

No, potem pa nam povej kako bo župan nateral lastnike, da se prazne parcele pozida? Pa pusti zdaj dejstvo, da Jankoviču to ni v interesu, ker je lopov.

Pri Križankah namesto da bi se gradilo imamo realno na črno narejeno parkirišče, kjer se normalno pobira parkirnina. Lahko ti pokažem gradbeno dovoljenje za dovoz pred hišo, naklon, lovilec olja, vse po spisku. Tam parkira 100 ali pa še več avto, ne zastonj, kaj od tega ima tisto parkirišče?
In to občina dovoli, preko prostorskega načrta, sred mesta. Ne vem kdo je lastnik, morda celo občina.
Podobno za Bežigradom, samo da gor še parkinga ni. Ne moreš imet faking džungle sred mesta. Pošlješ vse žive inšpekcije, spremeniš opn, zmeraj se da naredit nekaj. Občina lahko predpiše barvo fasade, ne more pa nekomu preprečit da ima 20 let slabo zagrajeno džunglo. Koga tu hecaš?
In to občina dovoli, preko prostorskega načrta, sred mesta. Ne vem kdo je lastnik, morda celo občina.
Podobno za Bežigradom, samo da gor še parkinga ni. Ne moreš imet faking džungle sred mesta. Pošlješ vse žive inšpekcije, spremeniš opn, zmeraj se da naredit nekaj. Občina lahko predpiše barvo fasade, ne more pa nekomu preprečit da ima 20 let slabo zagrajeno džunglo. Koga tu hecaš?

Ne poznam tega primera, ampak še vedno nisi povedal, kako bo župan prisilil lastnika privat zemljišča, da ga bo pozidal s stanovanji. Pa pustimo, da niti ne veš čigava je zemlja, ampak tud če onemogoči parkiranje tam, s tem še ni prislil lastnika, da ga pozida.
Daj lokacijo na mapsih, pa pogledam kdo je lastnik.
Daj lokacijo na mapsih, pa pogledam kdo je lastnik.
Zgodovina sprememb…

Ti si mi nek Ljubljančan ja...
Vseeno kdo je lastnik, kake veze ima to? Poskusi ti sred mesta podret hišo in postavit gor parking. To ti mora občina dovolit. Pa še marsikdo drug. Drugače pač ne dobiš gradbenega.
Če njive ne pokosiš dobiš kazen, če gozda ne čistiš dobiš kazen, samo sred Ljubljane imaš pa lahko 20 let zapuščeno parcelo i nikom ništa.
Vseeno kdo je lastnik, kake veze ima to? Poskusi ti sred mesta podret hišo in postavit gor parking. To ti mora občina dovolit. Pa še marsikdo drug. Drugače pač ne dobiš gradbenega.
Če njive ne pokosiš dobiš kazen, če gozda ne čistiš dobiš kazen, samo sred Ljubljane imaš pa lahko 20 let zapuščeno parcelo i nikom ništa.
Zgodovina sprememb…

Kaj bi naj to pomenilo? Pri Križankah nisem bil že vsaj 15 let. Drugač pa sem Ljubljančan samo po stalnem prebivališču. Živim in delam na drugi strani.
Ti si trdil, da župan lahko prisili privat lastnike, da zemljo pozidajo s stanovanji. Mene zanima kako. Me ne zanima kako lahko prepreči parkiranje, ker to vem, da lahko.
Ti si trdil, da župan lahko prisili privat lastnike, da zemljo pozidajo s stanovanji. Mene zanima kako. Me ne zanima kako lahko prepreči parkiranje, ker to vem, da lahko.
Zgodovina sprememb…

Lastnik je Republika Slovenija, upravljalec pa Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Dost načinov je. Preko opn. Ali bo zidal, prodal nekomu, ki bo zidal, ali bo pa parcela namenjena parku in bo tržno postala ničvredna.
Druga možnost je da se občina odloči da bo tam zgradila šolo, vrtec, garažno hišo, potem ga lahko tudi nazadnje razlasti.
Nice. In od te države ti pričakuješ da se bo pretegnila za cenejša stanovanja.
Si pa res sucker...
In po drugi strani pokvarjena gnida, ker naj bi mi plačevali davke na stanovanja, ki jih oddajamo in parcele, država pa dobesedno sedi na njih in se ne zgodi nič.
Druga možnost je da se občina odloči da bo tam zgradila šolo, vrtec, garažno hišo, potem ga lahko tudi nazadnje razlasti.
Lastnik je Republika Slovenija, upravljalec pa Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije.
Nice. In od te države ti pričakuješ da se bo pretegnila za cenejša stanovanja.
Si pa res sucker...
In po drugi strani pokvarjena gnida, ker naj bi mi plačevali davke na stanovanja, ki jih oddajamo in parcele, država pa dobesedno sedi na njih in se ne zgodi nič.
Zgodovina sprememb…

Nič od tega ne more prisilit privat lastnika, da pozida zemljo s stanovanji. Niti davek ne, ga pa lahko vzpodbudi.
Torej, če te prav razumem, v mestu ne sme bit večjega parkinga? Potem praviš, da je treba vsakemu kosu zemlje spremenit namembnost v večstanovanjske zgradbe? Se strinjam.
Več kot očitno je, da država ni nič naredila za cenejša stanovanja in niti ne misli, če še davka ni sposobna reformirat ali pa zgradit več kot 60 stanovanj v LJ do leta 2027.
Gnide ste predvsem taki, ki ste proti vsemu, kar bi olajšalo stanovanjski problem, pa če je to gradnja socialnih stanovanj, davek, subvencije... Še malo nazaj so bili krivi "leni" posamezniki, zdaj pa se spet strinjaš, da je krivec država. V bistvu si gnida, ki se obrača po vetru.
Torej, če te prav razumem, v mestu ne sme bit večjega parkinga? Potem praviš, da je treba vsakemu kosu zemlje spremenit namembnost v večstanovanjske zgradbe? Se strinjam.
Več kot očitno je, da država ni nič naredila za cenejša stanovanja in niti ne misli, če še davka ni sposobna reformirat ali pa zgradit več kot 60 stanovanj v LJ do leta 2027.
Gnide ste predvsem taki, ki ste proti vsemu, kar bi olajšalo stanovanjski problem, pa če je to gradnja socialnih stanovanj, davek, subvencije... Še malo nazaj so bili krivi "leni" posamezniki, zdaj pa se spet strinjaš, da je krivec država. V bistvu si gnida, ki se obrača po vetru.
Zgodovina sprememb…

Parking je lahko, ampak ne tak. Meni takega dovoza do hiše ne bi dovolili, tam je pa cel parking. Tisto je proti vsem predpisom. Ampak če praviš da je lastnik država, potem je vredu, zakaj se bi država držala lastnih predpisov.
In mi naj bi ji reševali nesposobno rit še z več davki. How yes no.
Kriva je država, ker posameznikom, in sama sebi, to dovoli. Ne pa ker ni pobrala še več davkov in z njimi zgradila stanovanja.
In mi naj bi ji reševali nesposobno rit še z več davki. How yes no.
Kriva je država, ker posameznikom, in sama sebi, to dovoli. Ne pa ker ni pobrala še več davkov in z njimi zgradila stanovanja.
Zgodovina sprememb…

Kakšno vezo ima zdaj dovoz na parkirišče s stanovanjsko problematiko? Tebi se je konkretno poslabšalo, pa že prej ni bilo stanje rožnato. Če je proti predpisom, jih pa prijavi ali pa idi v medije s tem, če ne boš nič dosegel s prijavo.
Ne, ne bi reševali državo z davki, ampak stanovanjsko problematiko, ki so jo povzročili nesposobna država in hoarderji nepremičnin. S tem da bi to moral bit samo eden od ukrepov, ampak nesposobna država niti tega ni sposobna.
Ne, ne bi reševali državo z davki, ampak stanovanjsko problematiko, ki so jo povzročili nesposobna država in hoarderji nepremičnin. S tem da bi to moral bit samo eden od ukrepov, ampak nesposobna država niti tega ni sposobna.
Zgodovina sprememb…

LeQuack ::
Ljubljana dražja kot Silicon Valley, s standardom ki je 1/10 tistega.
Lestvica najdražjih nepremičnin naprodaj ta hip
- Razpon cen najdražjih je od 3,25 do 5,9 milijona evrov
https://si.bloombergadria.com/ekonomija...
Quack !

Kakšno vezo ima zdaj dovoz na parkirišče s stanovanjsko problematiko? Tebi se je konkretno poslabšalo, pa že prej ni bilo stanje rožnato. Če je proti predpisom, jih pa prijavi ali pa idi v medije s tem, če ne boš nič dosegel s prijavo.
Veze ima to da ti praviš da je lastnik nelegalnega parkinga država, na mestu kjer bi komot zgradili 50 stanovanj. In obenem bi rad obdavčil vse druge, ker ne prodajo in gradijo na svoji parceli.
Se ne čudim da tak pokvarjen retard ne vidi povezave...

Ganon ::
Ljubljana dražja kot Silicon Valley, s standardom ki je 1/10 tistega.
Poleg tebe ni nihče sposoben natipkati podobne kozlarije in to brez kančka sramu. V članku so omenjeni grad in nadpovprečno velike nepremičnine na elitnih lokacijah. Najdražje, kar so našli. Tudi objekti s 1400m2 uporabne površine. In tebi od nekje v glavo prileti primerjava s Silicijevo dolino. Kjer elitizem stane po več 10 milijonov dolarjev. Res si eno žalostno bitje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ganon ()

KG-348 ::
penziči pa lahko dobivajo bonbončke v vseh možnih oblikah, saj ta država kot evropa nasploh postaja gerontokracija, kar poglejte Francijo, penzije večje od plač, potem pa zastonj javni prevoz, regres in božičnice. Potem pa še mlajše odirajo z najemninami. No saj se bo vse vrnilo

Veze ima to da ti praviš da je lastnik nelegalnega parkinga država, na mestu kjer bi komot zgradili 50 stanovanj. In obenem bi rad obdavčil vse druge, ker ne prodajo in gradijo na svoji parceli.
Se ne čudim da tak pokvarjen retard ne vidi povezave...
Jaz ne pravim, da je parking nelegalen. To ti trdiš in jaz ne vem, če je to res al samo še ena tvoja blodnja več, kar je bolj verjetno. A si ti mutav? Sej država nikjer ne gradi oz. gradi premalo in to trdimo mi že ves čas. Ko pa gradi, pa itak gradi na "svoji" zemlji. To se s tem, da obdavčiš zemljišča države ne da rešit bumbar.
Zgodovina sprememb…

Da je nelegalen pravim jaz, ja, ampak tudi če bi bil legalen bi imeli isti problem. Namesto bloka je tam parking. V lasti države. In tam je bila stavba, tako da za parking so morali spremenit opn ali je pa še bolj nelegalen. Eno in drugo je slabo. Dokler se država in občine tako obnašajo do prostora za gradnjo, ki ima vse priključke na parceli, nima nihče nobene pravice obdavčevat nepremičnin zarad pomankanja oz. visokih cen.
Zgodovina sprememb…

Da je nelegalen pravim jaz, ja, ampak tudi če bi bil legalen bi imeli isti problem. Namesto bloka je tam parking. V lasti države. In tam je bila stavba, tako da za parking so morali spremenit opn ali je pa še bolj nelegalen. Eno in drugo je slabo. Dokler se država in občine tako obnašajo do prostora za gradnjo, ki ima vse priključke na parceli, nima nihče nobene pravice obdavčevat nepremičnin zarad pomankanja oz. visokih cen.
To, da se ti zapičiš v nek parking v mestu, ker nimaš nič pametnega za povedat in misliš, da je potrebno na podlagi tega parkinga vodit stanovanjsko politiko, je samo sramotni poskus preusmerjanja pozornosti zarad pomanjkanja argumentov.

Argumentov za kaj? Da država tega niti ni sposobna niti nima volje rešit? Pa zaboga, sej isto tudi ti praviš. Jaz pa še pravim da dokler se to ne spremeni, nima niti pravice obdavčevat drugih, ki naredijo kaj.

bm1973 ::
Pri Križankah namesto da bi se gradilo imamo realno na črno narejeno parkirišče, kjer se normalno pobira parkirnina. Lahko ti pokažem gradbeno dovoljenje za dovoz pred hišo, naklon, lovilec olja, vse po spisku. Tam parkira 100 ali pa še več avto, ne zastonj, kaj od tega ima tisto parkirišče?
Kolikor jaz vem, je tisto parkirišče zaprto, tam naj bi se pa gradil NUK 2... Že zadnjih 20 let...