Forum » Problemi človeštva » Cene stanovanj v LJ in drugod
Cene stanovanj v LJ in drugod
Temo vidijo: vsi

Utk ::
2500 evrov obrok za hiško na 250 m2 parcelci (kako je na tako majhni sploh možno gradit). Kolk je pol normalna hiša na normalni parceli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()

Lonsarg ::
Hja, če greš iz nule bo bolj težka. Če pa kupiš najprej za 250k dvosobno in ga v 10 letih odplačaš pa potem samo ugpradaš na hiško kjer že imaš 50% (od prodaje tega stanovanja) pa je rpecej lažje. Lahko upgradaš žže prej rpedno je odplačana, ni noben problem prodajat neprmeičnin pod hipoteko, pač nekaj dobi banka razliko ti.
Pač taka je realnost, do "končne" nepremičnine pač težko prideš pred 40 letom starosti, prej živeti v najemu pa je nuemno, torej moraš pač v dva nakupa, najprej začasnega in potem prodaja in nekaj večjega.
Pač taka je realnost, do "končne" nepremičnine pač težko prideš pred 40 letom starosti, prej živeti v najemu pa je nuemno, torej moraš pač v dva nakupa, najprej začasnega in potem prodaja in nekaj večjega.

LeQuack ::
Mene bolj zanima kako do 450k
Tolk ima povprečen Ljubljančan na lagerju samo od kriptovalut. Od kje pa misliš da pridejo te cene nepremičnin.
Quack !

bm1973 ::

Zakaj pa misliš da vsi tako stokajo ko vlada razmišlja o obdavčitvi kripti ter stanovanj. Baje imajo Slovenci 250 milijard v nepremičninah, najbrž še enrkat toliko v kripto.
Quack !

borut_p ::

Scaramouche3 ::

slonneli ::
Če ti nekdo nekaj ne da, potem si v najemu in je nemogoče prišparat. Potem imaš samo dilemo, al boš šel "začasno" v neko luknjo, da se znebiš najemnine, in potem čez 15 let prodaš in nadaljuješ na nečem boljšem.
V vsakem primeru si v riti...
V vsakem primeru si v riti...

Saj tudi v podpovprečnih ne morejo biti. Realno če si mlad in da ostaneš v Sloveniji, narediš najslabšo možno finančno odločitev.
Quack !

Utk ::

bambam20 ::

mm&r ::
Kogar mika it čez lužo, so trenutno najbolj affordable hiše v Teksasu, Houston in Austin
https://www.newhomesource.com/community...

lemur233 ::

Izven velikih mest v tujini (Evropa) imaš cel kup poceni nepremičnin, ki sicer zahtevajo nekaj obnove, daleč je do "civilizacije", ampak vse je odvisno od načina življenja.
Ko v tujini rečeš vukojebina, je lahko obisk enega večjega mesta celodnevni potovalni projekt.
Za Nemčijo vem, da dobiš bajto tudi za 50k, sam to pomeni tam uro in pol do dve ven od enega večjega meta s vsaj pol milijona prebivalci. Plus, vzhodna Nemčija je poceni... Oz. vse kar je na poljski, česki, slovaški meji.
Ko v tujini rečeš vukojebina, je lahko obisk enega večjega mesta celodnevni potovalni projekt.
Za Nemčijo vem, da dobiš bajto tudi za 50k, sam to pomeni tam uro in pol do dve ven od enega večjega meta s vsaj pol milijona prebivalci. Plus, vzhodna Nemčija je poceni... Oz. vse kar je na poljski, česki, slovaški meji.

Realnost folka je, da vsi hočejo biti v Ljubljani...
Realnost je tudi, da so vsi večni študentje...
Realnost je pa tudi, da taki pač ne dobijo kredita na banki...
Če pogledaš okoli, je dovolj nepremičnin, tudi ugodnih.
Realnost je tudi, da so vsi večni študentje...
Realnost je pa tudi, da taki pač ne dobijo kredita na banki...
Če pogledaš okoli, je dovolj nepremičnin, tudi ugodnih.

KG-348 ::
ja seveda, z gorenjske sem model
okolica škofje loke nima kaj bit skoraj 4000/m2
okolica škofje loke nima kaj bit skoraj 4000/m2
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: KG-348 ()

nejc_nejc ::
Škofja Loka je bila vedno dražja od Kranja...
Pa razumi za tisto luknjo...
Manj adidasa....
(tri črtice, da se razume)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()

KG-348 ::

Malidelničar ::
Evo spet nova novica, to gre sam gor. Mlad folk je obupan totalno ko gledam komentarje:
https://www.24ur.com/novice/slovenija/t...
https://www.24ur.com/novice/slovenija/t...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

MojsterX ::
večje kot je povpraševanje, dražje bo. Dokler ne bo upad prebivalcev v Sloveniji, ne bo nikdar ceneje. Novi davki gor ali dol, nič ne spremeni dejstvo da se prebivalstvo v Sloveniji veča vsako leto na račun priseljencev in bo zatorej tudi vsako leto še večje povpraševanje po nepremičninah. Osnove ekonomije osnovne šole.

Ring0Ruin ::
večje kot je povpraševanje, dražje bo. Dokler ne bo upad prebivalcev v Sloveniji, ne bo nikdar ceneje. Novi davki gor ali dol, nič ne spremeni dejstvo da se prebivalstvo v Sloveniji veča vsako leto na račun priseljencev in bo zatorej tudi vsako leto še večje povpraševanje po nepremičninah. Osnove ekonomije osnovne šole.
MojsterProjiciranja, priseljencev je za vzorec (in bodi srecen za vsakega, sicer bos med penzijo travo jedel), torej ni tako. Vsi hocejo ziveti v mestih, ker tam studirajo in nocejo iti nazaj na vas ali iz Ljubljane nazaj v en jeben Maribor. Ker jim to predstavlja zivljenski poraz.
Drug veliki problem je oddajanje turistom in parkiranje prihrankov v nepremicnine, zaradi katerega dejansko cene v Ljubljani rastejo, kar je vlada hotela nasloviti, pa ste se vkopali s petami, da nepremicninskega davka pa ne. Pa ne. Samo ne potem jamrati nad cenami nepremicnin.
Padel na ekonomiji osnovne sole.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.
Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ring0Ruin ()

CiClon ::
In zakaj bi morala država reševati problem visokih cen v Ljubljani? Najboljše da se zgradi 50000 stanovanj in se jih daje zastonj, da bodo ja šli v Ljubljano še vsi tisti, ki so zdaj na periferiji. To bi povleklo s sabo pa še x drugih problemov, ne samo ceno ceglou v LJ.

MojsterX ::
MojsterProjiciranja, priseljencev je za vzorec (in bodi srecen za vsakega, sicer bos med penzijo travo jedel), torej ni tako. Vsi hocejo ziveti v mestih, ker tam studirajo in nocejo iti nazaj na vas ali iz Ljubljane nazaj v en jeben Maribor. Ker jim to predstavlja zivljenski poraz.
Drug veliki problem je oddajanje turistom in parkiranje prihrankov v nepremicnine, zaradi katerega dejansko cene v Ljubljani rastejo, kar je vlada hotela nasloviti, pa ste se vkopali s petami, da nepremicninskega davka pa ne. Pa ne. Samo ne potem jamrati nad cenami nepremicnin.
solatko spokaj z zokijem nazaj v osvnovno šolo, ker še osvnovne šole nisi naredil, ampak si kupil, ker si preneumen za logiko:
"1. januarja 2025 je imela Slovenija 6.901 prebivalca več kot leto dni prej. V letu 2024 se je število državljanov Slovenije zmanjšalo za skoraj 4.800, število tujcev pa se je povečalo za skoraj 11.700."
https://www.stat.si/statweb
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MojsterX ()

Malidelničar ::
Rin0Ruin: ampak ravno to JE narobe: Maribor NI življenjski poraz.
Na dolgi rok je verjetno Vzhodna SLO ogromna priložnost, ker bo moralo priti do razvojne konvergence z zahodom države in industrijski potencial tam je. To je že nakazala država pred leti z Magno, nasploh pa industrijsko zadeva v vzhodni Sloveniji zdaj ob nizkih cenah zemljišč v industrijskih conah in ob relativno manjših plačah, ki spodbujajo zaposlovanje dosega rast.
Na isto novico iz 24ur je že odprta debata na Redditu:
https://www.reddit.com/r/Slovenia/comme...
Kar velik občutek brezizhodnosti med (mladimi) komentatorji.
Na dolgi rok je verjetno Vzhodna SLO ogromna priložnost, ker bo moralo priti do razvojne konvergence z zahodom države in industrijski potencial tam je. To je že nakazala država pred leti z Magno, nasploh pa industrijsko zadeva v vzhodni Sloveniji zdaj ob nizkih cenah zemljišč v industrijskih conah in ob relativno manjših plačah, ki spodbujajo zaposlovanje dosega rast.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

ginekk ::
Drug veliki problem je oddajanje turistom in parkiranje prihrankov v nepremicnine, zaradi katerega dejansko cene v Ljubljani rastejo, kar je vlada hotela nasloviti, pa ste se vkopali s petami, da nepremicninskega davka pa ne. Pa ne.
To so itak dokazano floskule. Tistih nekaj enot je na takih krajih, kjer večina ne bi hotela živet. AirBnb-ja ni v Fužinah ali Šiški, Škofljici ali Igu, je okoli neposrednega centra Lj. Takisto za obalo. Me zanima koliko teh prikrajšanih državljanov bi šlo živet v Kranjsko Goro ali pa v Piran. Po enem mescu bi imel dovolj, ker tam si praktično nemobilen.
Tudi o parkiranju prihrankov so floskule, GURS se posul s pepelom po napačnih interpretacijah podatkov, ampak tega mediji povečini niso povzeli.
Skratka gre za neke površne psevdo-analize.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ginekk ()

In zakaj bi morala država reševati problem visokih cen v Ljubljani? Najboljše da se zgradi 50000 stanovanj in se jih daje zastonj, da bodo ja šli v Ljubljano še vsi tisti, ki so zdaj na periferiji. To bi povleklo s sabo pa še x drugih problemov, ne samo ceno ceglou v LJ.
Tega ne bos spremenil, ljudje nocejo iti nazaj. Lahko pa poskrbis, da v Ljubljani, ne bodo obubozali.
Pa verjami, da teh ljudi, jaz osebno, res nocem v Ljubljani.
solatko spokaj z zokijem nazaj v osvnovno šolo, ker še osvnovne šole nisi naredil, ampak si kupil, ker si preneumen za logiko:
"1. januarja 2025 je imela Slovenija 6.901 prebivalca več kot leto dni prej. V letu 2024 se je število državljanov Slovenije zmanjšalo za skoraj 4.800, število tujcev pa se je povečalo za skoraj 11.700."
https://www.stat.si/statweb
Ja, drobiz. In rabimo jih se vsaj se 20x toliko. Skratka, sedi, sus.
Drug veliki problem je oddajanje turistom in parkiranje prihrankov v nepremicnine, zaradi katerega dejansko cene v Ljubljani rastejo, kar je vlada hotela nasloviti, pa ste se vkopali s petami, da nepremicninskega davka pa ne. Pa ne.
To so itak dokazano floskule. Tistih nekaj enot je na takih krajih, kjer večina ne bi hotela živet. AirBnb-ja ni v Fužinah ali Šiški, Škofljici ali Igu, je okoli neposrednega centra Lj. Takisto za obalo. Me zanima koliko teh prikrajšanih državljanov bi šlo živet v Kranjsko Goro ali pa v Piran. Po enem mescu bi imel dovolj, ker tam si praktično nemobilen.
Tudi o parkiranju prihrankov so floskule, GURS se posul s pepelom po napačnih interpretacijah podatkov, ampak tega mediji povečini niso povzeli.
Skratka gre za neke površne psevdo-analize.
Kaj bluzis, kaj ima veze, ali AirBnbja ni v Fuzinah (pa grem staviti, da je tudi tam). Takoj, ko ni dovolj stanovanj, za potrebe, zraste cena celi okolici. In AirBnB (in ostali) so sesuli stevilo stanovanj v centru in okolici. A zdaj bodo pa Fuzine to kar iz zraka nadomestile.
Pa saj ni to noben unikum, dogaja se po celem svetu, povsod, kjer se fejstbukavi narcisi radi slikajo.
Zgodovina sprememb…

Malidelničar je izjavil:
Rin0Ruin: ampak ravno to JE narobe: Maribor NI življenjski poraz.
Če ne delaš v Avstriji in nisi alkoholik, potem je...
Za alkoholike zna biti Maribor super...
Malidelničar je izjavil:
Mladim je bilo sedaj stišano vse v rit... Pač starši so imeli dovolj kinte... Zato niso navajeni malo stopiti izven svojega standarda...
50 let nazaj se je folk odtegoval od ust, da je prišel do hiše. In stanovanj...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()

kamiKaZaA ::
Pa saj ni to noben unikum, dogaja se po celem svetu, povsod, kjer se fejstbukavi narcisi radi slikajo.
Zadnjič mi je trol s 100+ Ring0 pisal na ZS in zatrjeval, da oni ni @one-half. Ne, seveda ni, kje pa. A piše čisto isto: zmerja s fašisti in edini trol kateri uporablja besedo narcis. Izvolite in sam presodite ali je @Ring0Ruin = @one-half:
Ce take polovijo (seveda dragi fasist, vem, da bi to rad), se ne bo nic spremenilo, zdaj si pa predstavljaj koliko lepsa bi postala druzba, ce polovijo egoisticne antivaxerje. Meditiraj o tem... kdo je pravzaprav slabsi, mogoce ti tvoja slika ne bo vec tako vsec.
jaz napišem dejstva pa me brišejo, tega one-half pa pustijo pr mir. ker je po godu adminom?? lejte kake piše.
Tega sicer ne vem, upam pa, da so admini ugotovili, da se obregnem ob najvecji cloveski gnoj in, da sem dejansko druzbeno koristen, ker najvecjim egoisticnim gnojem na forumu razlozim kaksno stvar, ki jim bi jo morali starsi, pa so bili prevec nesposobni v vzgoji in so vzgojili egoisticne, narcisisticne, laznjive, sociopatske posasti, ki unicujejo druzbo. Pa mogoce jim grejo jokaste snezinkice ravno tako na zivce kot meni. Vem pa ne, tako, da ti bolj natancno odgovoriti ne morem.
Vec bos naredil, ce bos vzel baseball kij in vse, ki so v nedelju na izletih, na kavcih ipd. spravil volit. Dosti boljse opcije pa ne bo (je ne bo - ne mores v narodu goljufov, laznjivcev, "bomzrhtal", utajevalcev, egoistov, narcisov,... dobiti kaj dosti boljsega, politiki so samo ogledalo naroda), kup populistiv a la Stevanovic bo zavohalo priloznosti in SDS bo potem spet najvecja parlamentarna stranka, populisti se bojo pa prodali kupckanju. Pa bos gledaj JJa se 4 leta.
Das zraven se egoizem in narcisizem, povzrocena s strani permisivne vzgoje in produkt socialnih omprezij, pa imas razlago na dlani.
(fundamentalen dokaz boste videli pa tule: ker je vec kot nekaj vrstic, tega ne bo nihce prebral ali videl - javite se, kdorkoli je prisel do sem - vas pohvalim)
So grdi in zabiti, so pa pokvarjeni in so si prigoljufali veliko denarja. Vrednost jim pa dajejo socialna omrezja, enakih brezveznikov, morda v drugi kombinarciji lastnosti, skupna lastnost pa jim je, da je inteligenca ostala nekje dalec zadaj.

Zadnjič mi je trol s 100+ Ring0 pisal na ZS in zatrjeval, da oni ni @one-half. Ne, seveda ni, kje pa. A piše čisto isto: zmerja s fašisti in edini trol kateri uporablja besedo narcis. Izvolite in sam presodite ali je @Ring0Ruin = @one-half:
Povedal sem ti, da te en trola, ali pa trolas samega sebe. Ampak butasti narcis si preneumen, da bi razmislil.
In ja, si fasist, pa se OCD imas, paranoidno sizofrenijo, in zabit si kot noc. Mamico vprasaj, mogoce bos njej verjel.
Ostalega se mi pa ne da brati.
Mladim je bilo sedaj stišano vse v rit... Pač starši so imeli dovolj kinte... Zato niso navajeni malo stopiti izven svojega standarda...
To bi znalo tudi drzati in na vrhu podrazenih stanovanj, da se horde malih razvajencev, kjer starsi ekonomsko ne prenesejo vec cene stanovanj.
Zgodovina sprememb…

Povedal sem ti, da te en trola, ali pa trolas samega sebe. Ampak butasti narcis si preneumen, da bi razmislil.
In ja, si fasist, pa se OCD imas, paranoidno sizofrenijo, in zabit si kot noc. Mamico vprasaj, mogoce bos njej verjel.
Napisal sem, da je tvoj bivši račun od @one-half. Potem sem pa dobil na ZS sporočilo od tebe, da to nisi ti. Zdaj imam že ogromno dokazov, da si nekoč pisal pod vzdevkom @one-half. Ti pa še kar trolaš, da to nisi ti. In trolaj naprej. Zdaj vsaj vem s kom imam opravka.

Napisal sem, da je tvoj bivši račun od @one-half. Potem sem pa dobil na ZS sporočilo od tebe, da to nisi ti. Zdaj imam že ogromno dokazov, da si nekoč pisal pod vzdevkom @one-half. Ti pa še kar trolaš, da to nisi ti. In trolaj naprej. Zdaj vsaj vem s kom imam opravka.
Pa ves kako me boli kurac, kaj si mislis? Taka sitna mala prepotentna podrepna muha si. Zdaj pa sibaj na search in poisci kje kdo uporablja besedo muha.
Zgodovina sprememb…

Pa ves kako me boli kurac, kaj si mislis?
Vseeno mi je. Sem samo enkrat napisal, da si ti bivši @one-half. To je vsa poanta. Sledil pa je ZS s strani tebe, kjer si pisal esej o tem, da to nisi ti. Pa si!!!
Ma jaz bom pa napisal, da si plagiator233, bedak1, pigzigmer666 in Podancica. Pa kaj.
Mogoce sem pa jype?

Daj pojdi se samoprijavit, da svinjas temo.
To bi znalo tudi drzati in na vrhu podrazenih stanovanj, da se horde malih razvajencev, kjer starsi ekonomsko ne prenesejo vec cene stanovanj.
Zgodovina sprememb…

CiClon ::
Torej imamo situacijo, kjer "vsi" hočejo v Ljubljano in za tiste, ki so tam, sploh ni opcija niti Maribor, kaj šele druge "luknje". In potem čudenje, da so cene visoke? No shit Sherlock. Kaj bo naslednje - grozno čudenje kakšne cene so za kupit hišo v Kranjski gori al pa Portorožu?

Na splošno je celo Gorenjska draga za popizdit.
Vsaka bajturina je že pol milijona...
Mladina pa ni sposobna našparat niti za tistih 20 %, zahtevanega za hipotekarni kredit.
Pa moramo mal definirati kaj mladina pomeni. Se mi zdi, da je to danes generacija do 40 let
.
Po statistiki so mladi do 30tega, če se prav spomnim...
Mladina pa ni sposobna našparat niti za tistih 20 %, zahtevanega za hipotekarni kredit.
Pa moramo mal definirati kaj mladina pomeni. Se mi zdi, da je to danes generacija do 40 let

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()

Ma ni tako hudo, takoj, ko gres stran od avtoceste in limanic za fejstbukave, cene strmoglavijo.
Pac folk se vozi v Ljubljano delat in avtocesta je za to, prakticno nujna.
Preprosta resitev je, da se uvede cestnino za Ljubljano, znotraj AC obroca, pa bodo cene po celi Sloveniji popadale - razen v Ljubljani seveda.
Zgodovina sprememb…

Bom si izposodil en komentar iz sosednje teme, katerega bom prilepil na koncu tega komentarja.
Razlika med plačo trgovca med Mariborom in Ljubljano je v trgovini Hofer samo 187€/bruto. Cene nepremičnin pa so nekje cca. duplo dražje v prestolnici. In tu je glavni problem, da so "delavske" plače katere prejema več kot polovica ljudi prenizke glede na ceno nepremičnin v Ljubljani. Rešitev? Zahtevat višje plačilo ali se odseliti v kraj, kjer so nižje cene nepremičnin (Maribor...). Ali pa, da začne birokracija za občino LJ po hitrem postopku izdajati gradbena dovoljenja in da se poenostavi sama gradnja in s tem poveča gradnjo novih stanovaj. Parcel je več kot dovolj.
To pa seveda ni v interesu mafije, katera vlada v LJ. Bo pa Zoki pihal na dušo svojim volilcem, da bo on zrihtal poceni stanovanja. Delal pa bo vse čisto kontra, ker mu ni v interesu, da bi se nepremičnine v LJ pocenile, ker so odzadaj lastni interesi več vredni kot interesi množice.
Razlika med plačo trgovca med Mariborom in Ljubljano je v trgovini Hofer samo 187€/bruto. Cene nepremičnin pa so nekje cca. duplo dražje v prestolnici. In tu je glavni problem, da so "delavske" plače katere prejema več kot polovica ljudi prenizke glede na ceno nepremičnin v Ljubljani. Rešitev? Zahtevat višje plačilo ali se odseliti v kraj, kjer so nižje cene nepremičnin (Maribor...). Ali pa, da začne birokracija za občino LJ po hitrem postopku izdajati gradbena dovoljenja in da se poenostavi sama gradnja in s tem poveča gradnjo novih stanovaj. Parcel je več kot dovolj.
To pa seveda ni v interesu mafije, katera vlada v LJ. Bo pa Zoki pihal na dušo svojim volilcem, da bo on zrihtal poceni stanovanja. Delal pa bo vse čisto kontra, ker mu ni v interesu, da bi se nepremičnine v LJ pocenile, ker so odzadaj lastni interesi več vredni kot interesi množice.
Pred časi so imeli na tleh tudi še narisano košaro.
Opažam da ponuja Hofer v Ljubljani in na Obali prodajalcem 187,5€ višjo bruto plačo kot v ostalih regijah.
Primer za Maribor in Ljubljano.
https://www.mojedelo.com/prodajalec-v-p...
Po našem večstopenjskem plačilnem modelu osnovna bruto plača za 30 ur tedensko v 1. letu zaposlitve znaša najmanj 1.388,25 €/mesec. Vsako naslednje leto zaposlitve osnovna bruto plača samodejno zviša, vse do zadnje, 6. stopnje, kjer znaša najmanj 1.533,75 €/mesec.
Zraven nadpovprečne plače pa vsi HOFERjevi prodajalci, zaposleni za HOFER (po)polni delovni čas, prejmejo še:
nadpovprečni regres - 1.800 € (za leto 2025),
maksimalno neobdavčeno nadomestilo za prehrano - 7,96 €/dan,
vplačevanje v dodatno specialistično zdravstveno zavarovanje Vzajemna - Varuh zdravja - 59,76 €/letno,
decembrsko nagrado za poslovno uspešnost - 400 € bruto in
vplačevanje v 2. pokojninski steber po dopolnjenem enem letu zaposlitve - 420 €/leto.
Rok prijave
25.05.2025
https://www.mojedelo.com/prodajalec-v-p...
Plačilo
Po našem večstopenjskem plačilnem modelu osnovna bruto plača za 30 ur tedensko v 1. letu zaposlitve znaša najmanj 1.575,75 €/mesec. Vsako naslednje leto zaposlitve osnovna bruto plača samodejno zviša, vse do zadnje, 6. stopnje, kjer znaša najmanj 1.721,25 €/mesec.
Zraven nadpovprečne plače pa vsi HOFERjevi prodajalci, zaposleni za HOFER (po)polni delovni čas, prejmejo še:
nadpovprečni regres - 1.800 € (za leto 2025),
maksimalno neobdavčeno nadomestilo za prehrano - 7,96 €/dan,
vplačevanje v dodatno specialistično zdravstveno zavarovanje Vzajemna - Varuh zdravja - 59,76 €/letno,
decembrsko nagrado za poslovno uspešnost - 400 € bruto in
vplačevanje v 2. pokojninski steber po dopolnjenem enem letu zaposlitve - 420 €/leto.
Rok prijave
22.5.2025

redtech ::
Pa moramo mal definirati kaj mladina pomeni. Se mi zdi, da je to danes generacija do 40 let.
OK
Polog 100.000
Kredit (OTP v izračunu ima samo do 350.000) = 1800 EUR/mesec
Kreditna sposobnost pri samo 1 otroku: na 1800 EUR prihodkov = 720 EUR
Mora se najti par, ki imata obadva vsaj minimalno 2300/mesec, brez drugi kreditov in skupaj 100.000 v roki za hiško 450.000.
Good luck :D

FTad ::
Kogar mika it čez lužo, so trenutno najbolj affordable hiše v Teksasu, Houston in Austin
Tisto na slikah je kar lepo videt. Kaka je pa kaj kvaliteta gradnje? Izolacija itd...

hunter01 ::
OK
Polog 100.000
Kredit (OTP v izračunu ima samo do 350.000) = 1800 EUR/mesec
Kreditna sposobnost pri samo 1 otroku: na 1800 EUR prihodkov = 720 EUR
Mora se najti par, ki imata obadva vsaj minimalno 2300/mesec, brez drugi kreditov in skupaj 100.000 v roki za hiško 450.000.
Good luck :D
Za nakup take nepremičnine je v 90%:
a) dedovanje ali bogati starši
b) podjetnik z uspešnim podjetjem
c) najprej nakup manjše, potem pa 5, 10, 15 let kasneje prodaja in nakup večje

Okapi ::
Katere množice? Množice Štajercev, ki bi radi prišli v Ljubljano?
V Ljubljani ima večina prebivalcev (oziroma vsaj družin) lastna stanovanja, in je v interesu vse te množice Ljubljančanov, da so cene nepremičnin v Ljubljani visoke.