» »

Cene stanovanj v LJ in drugod

Cene stanovanj v LJ in drugod

Temo vidijo: vsi
««
185 / 185
»
»»

LeQuack ::

TorrentXL je izjavil:

Cene rabljenih nepremičnin spet gor. V Sloveniji je samo nebo meja. :))

https://www.stat.si/StatWeb/News/Index/...

Zakaj pišejo laži:
"Cene novih stanovanjskih nepremičnin po zvišanju v predhodnem četrtletju upadle za desetino …
Nove stanovanjske nepremičnine (tj. nova stanovanja in nove družinske hiše skupaj) so se po podražitvi v letošnjem 2. četrtletju (za 9,9 %) tokrat pocenile, in sicer skupno za 10,6 %. Cene novih stanovanj so upadle za 12,0 %, novih družinskih hiš pa za 1,6 %."

Katerokoli novo nepremičnino pogledaš, je dražja od lani. SURS nima pojma.
Quack !

TorrentXL ::

Ta statistika novih stanovanj je brezvezna, saj se gleda samo za celotno Slovenijo. To pomeni, da je npr. bilo v 2. četrtletju večina novih nepremičnin prodanih v LJ, zato je bila povprečna cena višja, v 3. četrtletju pa se jih je večina prodala drugod po Sloveniji, npr. v MB, MS, NM... in zato je bila cena nižja. To nočejo poročat posebej za LJ in MB, tako kot za rabljene nepremičnine, da bi zaščitili podatke o cenah. Ponavadi se zelo malo novih proda in bi tako vsi vedeli kaka je cena novih stanovanj v MB ali LJ oz. bi v določenih primerih zvedeli ceno celo za posamezen projekt. Gre za poslovno skrivnost, pomaga pa ta praksa tud pri mešetarjenju in korupciji. :)

Zgodovina sprememb…

Zako ::

Šteje se tudi samo uradna cena na kupoprodajni. Sem kupil stanovanje in hišo, oboje smo na kupoprodajno napisali manjšo ceno, ostalo sem dal v gotovino. Pa še 50k EUR popusta pri hiši in 40k EUR pri stanovanju sem dobil.

Ne verjet statistiki...
Zako je zakon!!!

LeQuack ::

Za novo stanovanje dvomim da je to praksa, mogoče pri rabljenih.
Quack !

TorrentXL ::

Zako je izjavil:

Šteje se tudi samo uradna cena na kupoprodajni. Sem kupil stanovanje in hišo, oboje smo na kupoprodajno napisali manjšo ceno, ostalo sem dal v gotovino. Pa še 50k EUR popusta pri hiši in 40k EUR pri stanovanju sem dobil.

Ne verjet statistiki...

Torej so cene rabljenih stanovanj že na nivoju New Yorka, samo pri nas uradna statistika tega ne zazna. :))

Zako ::

Nova hiša, rabljeno stanovanje.
Zako je zakon!!!

zavajon ::

Sprememba je izjavil:

Nore cene na stanovanjske trgu mlade dobesdno silijo da se prodajajo prek only fansa. Ženska na spodnjem linku pravi, da bo v samo 2 letih z only fansom zaslužila za stanovanje v Kopru. Z običajno služno nikoli. Sramota kaj se v tej državi dogaja. Kriv pa je sistem, ki ne samo da to dopusti, ampak je NAČRTNO narejen tako, da so stanovanja izjemno, nečloveško draga. To ne vodi nikamor drugam kot v počasen in boleč propad Slovenije. Ljudje zbudite se, če ne pride do revolucije se ne bo nič spremenilo.

https://www.facebook.com/share/r/1Dd1H8...

A torej ti meniš, da pri nas stanovanja kupujejo samo ženske?
In kakšen je ta sistem, ki kupce obvezuje, da so pripravljeni toliko plačati? Ti namreč dvigajo cene nepremičnin.

Zako je izjavil:

Ne verjet statistiki...

Pa si prepričan, da ne bo policija od slo-techa zahtevala tvoj IP in te obiskala?

Zgodovina sprememb…

««
185 / 185
»
»»