Forum » Problemi človeštva » Cene stanovanj v LJ in drugod
Cene stanovanj v LJ in drugod
Temo vidijo: vsi
ViperR ::
johnnyyy ::
denabiker ::
Prej ste mesečne stroške omenjali, kolega ima na obisku žlahto iz Avstralije, jaz sem moral crkavat, kaj je razlagal, češ kako se je podražilo v Avstraliji, pa koliko je cena jajc pa še dobiti nisi mogel...no po parih dneh lutanja te žlahte tule, pa ta žlahta iz Avstralije v smislu, pa kaj ste fukjeni kakšne cene so tu, pa benz je tak drag, pa vse je tak drag, oni so mislili, da je ful ceneje, pa so šli v Hofer, joj pa kako tu ni ceneje? Oni dol imajo enako verigo Aldi.
Pa kako lahko Slovenci živijo je bilo vprašanje.
Okapi ::
feryz ::
V Sloveniji je življenje, za ta pridne, svinjsko poceni.
Če pogledam svoje stroške, od fotra, brata ... ne moreš verjeti, kako malo jih je.
Še najbolj najeda komunala s svojo vodo in kanalizacijo, vse ostalo ni vredno omembe.
Seveda se političnim kamarilam konca zaradi tega in se na vse pretege trudi, da pobere mnogo več, ampak, ker obstajajo tudi ne pridni in bi jih spravili na dno z dodatnimi davki, to ne gre tako enostavno.
Če ocenim strošek bivanja, gre mesečno nekako takole. Davki na bajto 30 evrov, komunala 100 evrov, štrom 25 evrov.
To je vse, kar je mus.
Vključuje v bistvu vse, bivanje, ogrevanje, funkcioniranje bajte, kdor ima ev, še vožnjo.
Vse ostalo je, seveda, opcijsko.
Če pogledam svoje stroške, od fotra, brata ... ne moreš verjeti, kako malo jih je.
Še najbolj najeda komunala s svojo vodo in kanalizacijo, vse ostalo ni vredno omembe.
Seveda se političnim kamarilam konca zaradi tega in se na vse pretege trudi, da pobere mnogo več, ampak, ker obstajajo tudi ne pridni in bi jih spravili na dno z dodatnimi davki, to ne gre tako enostavno.
Če ocenim strošek bivanja, gre mesečno nekako takole. Davki na bajto 30 evrov, komunala 100 evrov, štrom 25 evrov.
To je vse, kar je mus.
Vključuje v bistvu vse, bivanje, ogrevanje, funkcioniranje bajte, kdor ima ev, še vožnjo.
MadMen ::
Prej ste mesečne stroške omenjali, kolega ima na obisku žlahto iz Avstralije, jaz sem moral crkavat, kaj je razlagal, češ kako se je podražilo v Avstraliji, pa koliko je cena jajc pa še dobiti nisi mogel...no po parih dneh lutanja te žlahte tule, pa ta žlahta iz Avstralije v smislu, pa kaj ste fukjeni kakšne cene so tu, pa benz je tak drag, pa vse je tak drag, oni so mislili, da je ful ceneje, pa so šli v Hofer, joj pa kako tu ni ceneje? Oni dol imajo enako verigo Aldi.
Tvoje mentalne blodnje so bolj namenjene kakemu Med Over forumu.
bm1973 ::
Tako kot pri nas, je tudi v Avstraliji pomembno kje živiš...
Če si nekje izven velikih mest, bi rekel, da se mogoče še da ceneje živeti.
Sem bil 13 let nazaj v Melbournu, 3 mesece, ni bilo poceni mesto...
Če si nekje izven velikih mest, bi rekel, da se mogoče še da ceneje živeti.
Sem bil 13 let nazaj v Melbournu, 3 mesece, ni bilo poceni mesto...
TorrentXL ::
Numbeo pravi, da so v Melbournu cene nepremičnin podobne kot v LJ, povprečna neto plača pa več kot 2x višja in oni tud plačajo zdravstvo prek davkov na plače. Kar se tiče ostalih cen, je pivo res drago, ampak ostalo pa podobno kot pri nas, mnoge stvari celo cenejše.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TorrentXL ()
Stane2 ::
Numbeo pravi, da so v Melbournu cene nepremičnin podobne kot v LJ, povprečna neto plača pa več kot 2x višja in oni tud plačajo zdravstvo prek davkov na plače. Kar se tiče ostalih cen, je pivo res drago, ampak ostalo pa podobno kot pri nas, mnoge stvari celo cenejše.
Childcare
Private Full-Day Preschool or Kindergarten, Monthly Fee per Child 1,838.38 €
carsko, ni kaj
Kr ja, glede na to, da je vrtec cenejši kot pri nas ko upoštevaš subvencije. Tako pravi ChatGPT za družino, ki zasluži 6000 neto na mesec in ima enega otroka:
Scenario 1 -- Lower-Cost Centre (~A$100/day)
Daily fee: A$100
CCS subsidy ~ A$90 (90% of A$100 up to cap)
Your cost ? A$10/day
For ~20 days/month -> A$10 × 20 = ~A$200/month
Scenario 2 -- Mid-Range Centre (~A$130/day)
Daily fee: A$130
CCS covers up to A$105 (approx)
You pay difference: A$25/day
Monthly cost: A$25 × 20 ? A$500/month
Scenario 3 -- Higher-End Centre (~A$180/day)
Daily fee: A$180
CCS covers up to ~A$105
You pay difference: A$75/day
Monthly cost: A$75 × 20 ? A$1,500/month
Zdaj kolk je to točno ne vem in se mi ne da preverjat, sigurno pa po subvenciji ne stane toliko kot ti trdiš.
Scenario 1 -- Lower-Cost Centre (~A$100/day)
Daily fee: A$100
CCS subsidy ~ A$90 (90% of A$100 up to cap)
Your cost ? A$10/day
For ~20 days/month -> A$10 × 20 = ~A$200/month
Scenario 2 -- Mid-Range Centre (~A$130/day)
Daily fee: A$130
CCS covers up to A$105 (approx)
You pay difference: A$25/day
Monthly cost: A$25 × 20 ? A$500/month
Scenario 3 -- Higher-End Centre (~A$180/day)
Daily fee: A$180
CCS covers up to ~A$105
You pay difference: A$75/day
Monthly cost: A$75 × 20 ? A$1,500/month
Zdaj kolk je to točno ne vem in se mi ne da preverjat, sigurno pa po subvenciji ne stane toliko kot ti trdiš.
Zgodovina sprememb…
To pa je za tiste, ki zaslužijo 10k AUD na mesec.
Scenario A -- Average centre (A$130/day)
Monthly cost: A$2,600
CCS covers ~65% (up to hourly cap)
You pay ? A$900/month
? Scenario B -- Cheaper centre (A$115/day)
Monthly cost: A$2,300
You pay ? A$750/month
? Scenario C -- Expensive centre (A$160/day)
Monthly cost: A$3,200
You pay ? A$1,200-1,300/month
You pay ? A$900/month
You pay ? A$750/month
Zako ::
Dobil sem ponudbo za novogradnjo Pod hribom v Ljubljani. Vselitev 2028/9. 3 sobno stanovanje od 629.000 EUR.
Pismo to pa so nabil cene.
Zako je zakon!!!
tony1 ::
Teti, ki mi je zrecitirala točno tole ceno ni bilo niti slučajno nerodno: "taka cena je". Dokler bo balkanska mafija v LJ ceglih prala denar bo tako.
Je pa zanimivo, lokalni kitajski firmi je NLB zaprla račun, Š. ga pa očitno ne sme.
Je pa zanimivo, lokalni kitajski firmi je NLB zaprla račun, Š. ga pa očitno ne sme.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
MadMen ::
če se proda stara garsonjera brez lastnega parkirišča za 200k v LJ,potem novogradnja 3S, verjetno bo moderno in svetlo sploh ni drago
To pa je za tiste, ki zaslužijo 10k AUD na mesec.
You pay ? A$900/month
You pay ? A$750/month
Ne vem kje to pobiraš, ampak sestra je šla dol prvo, ima visoko izobrazbo mislim da medicino, sama si je ustvarila dom, ima neko lepo hišo ob obali, živi lepo, brat je pa šel v Nemčijo, gor je kar lepo zaslužil, je dipl. inž. elektrotehnike, zdaj pa živi dol v Avstraliji, ker se je pač zaljubil v morje in si je tudi dol hišo kupil. Slišal sem, da skos potujejo po svetu. Ne vem koliko inženirjev pri nas si lahko kupi ob obali hišo, če so po milijon in več.
Katerega leta?
Ko sem bil dol 2012, so jamrali, ker bodo morali 10 let plačevati kredit za bajto. Obrok kredita 5000 AUD. Plača 12k AUD... Mije žal, da nisem ostal. Bi dobil 120k letne plače, plus rast... Bivša se ni hotela preselit.
Zdaj so se zadeve spremenile... Najcenejša bajta, 3 spalnice, 1 uro od centra Sydneya, 1,75 milijona...
Ko sem bil dol 2012, so jamrali, ker bodo morali 10 let plačevati kredit za bajto. Obrok kredita 5000 AUD. Plača 12k AUD... Mije žal, da nisem ostal. Bi dobil 120k letne plače, plus rast... Bivša se ni hotela preselit.
Zdaj so se zadeve spremenile... Najcenejša bajta, 3 spalnice, 1 uro od centra Sydneya, 1,75 milijona...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bm1973 ()
Uff ne vem sedaj točno, ampak ene 25-30 let nazaj se je prvo sestra odselila, brat je pa šel v D delat, nekaj tudi delal v BMW-ju, no ko pa je hodil k sestri dol na obiske se je pa zaljubil v Avstralijo, sestra ima dve bajte na različnih lokacijah ob obali. Ampak sta oba šla brez podpore, ker sem poznal starše, sedaj pokojne, niso imeli nič kaj denarja, bolj kot ne revna srednje velika kmetija, sedaj vse zapuščeno.
Utk ::
Tako je to. Nekdo se preseli v Avstralijo, kupi 2 hiši, "car", "je uspel".
Nekdo ostane tu, kupi dve hiši...in je zlobna kapitalistična izkoriščevalska pizda.
Nekdo ostane tu, kupi dve hiši...in je zlobna kapitalistična izkoriščevalska pizda.
brett ::
Dobil sem ponudbo za novogradnjo Pod hribom v Ljubljani. Vselitev 2028/9. 3 sobno stanovanje od 629.000 EUR.
Se niti ne čudim več... Sem za foro pogledal na netu novogradnjo v Ajdovščini. Soseska Šturje: https://brn-nepremicnine.si/novogradnje...
Od 320-350k za 3sobno do 450-518k 4sobno. Da padeš dol. Vemo kakšne so plače in da velika večina mladih oz. do starosti okoli 35 nima ne vem kakšne plače in da naj bi dajal nekaj na stran, da si vsaj opremi flat ali ima za aro, ostalo pa puf...
Pa recimo, da imaš pri 26tih povprečno plačo. To je okoli 1600€. + da dobiš za malico in prevoz še 300€. In si šparoven in si malico nosiš od doma, prevoz vsaj deloma deliš še z nekom, da ti od teh 300 ostane polovico.
Torej cca 1750€. Pa da sta par = 3500€/mesec. Potem odbiti vse življenjske stroške tekom meseca. Pa bognedaj, da sta v najemu. Ampak hotel mama in daješ delež za položnice in hrano. Torej recimo, da bi lahko dala oba skupaj 2k€/mesec v pujska. To je 24k€/leto. Pa sta pridna in to delata 4 leta in nabereta recimo 100k€. In pri 30tih - v začetku leta 2026 želita kupiti flat v Ajdovščini za 400k€. Torej puf za vsaj 320k€, ker kuhinjo, belo tehniko, kako omaro, posteljo, kavč, mizo, stole, posodo, etc. je treba kupit + stroški notarja, banke...
Torej 320k€ pufa. To je na 20let s fiksni obrokom cca 1800€!! Brez pogajanj. Ampak tudi, če si optimist pod 1700€ ga sigurno ne dobiš nikjer. Noro!
Kje so še otroci, avto ali avta za oba tekom let, ker dosedanja dva ne bosta večno, pa počitnice, itn.
In potem, kje je šele LJ (z okolico)...
Če je na dobri lokaciji, bo tvoja hiša enkrat milijon:)
Kaj pa Postojna, ni daleč se vozit v LJ, vidim nove bloke, cene verjetno smešne proti LJ cenam, pa kvaliteta veliko boljša za živet kot v tej megleni umazani LJ, ko te kar mine do življenja. Čisto drugače priti domov na boljši zrak in lepše vreme, klub temu da zabiješ nekaj časa na AC. Kolikokrat sem se peljal iz LJ proti Primorski in ko sem prišel do Postojne in se je odprlo nebo ter sonček, vauuu to je to.
Kaj pa Postojna, ni daleč se vozit v LJ, vidim nove bloke, cene verjetno smešne proti LJ cenam, pa kvaliteta veliko boljša za živet kot v tej megleni umazani LJ, ko te kar mine do življenja. Čisto drugače priti domov na boljši zrak in lepše vreme, klub temu da zabiješ nekaj časa na AC. Kolikokrat sem se peljal iz LJ proti Primorski in ko sem prišel do Postojne in se je odprlo nebo ter sonček, vauuu to je to.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: denabiker ()
Malidelničar ::
brett: kalkulacija bolj ali manj drži. Edina opcija je, da ima en (ponavadi moški) del para še S.P in prinese notri ekstra keš. Ali pa, da nimata oba univerzitetne izobrazbe in vsaj en od njiju pride nekaj let prej na trg dela s kakšno finančno dobro poklicno-tehnično izobrazbo.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Malidelničar ()
Malidelničar je izjavil:
brett: kalkulacija bolj ali manj drži. Edina opcija je, da ima en (ponavadi moški) del para še S.P in prinese notri ekstra keš. Ali pa, da nimata oba univerzitetne izobrazbe in vsaj en od njiju pride nekaj let prej na trg dela s kakšno finančno dobro poklicno-tehnično izobrazbo.
Delničar bi lahko svetoval investicije, pa kripto so možnosti za hiter zaslužek, zakaj ne bi iz jurja naredil 10 jurjev ali 100 jurjev?
Če je na dobri lokaciji, bo tvoja hiša enkrat milijon:)
Postojna?!?
Bolj prepišni kraj (ali okolico) težko dobiš v Sloveniji. Večina leta piha; poleti ni nobenega pravega poletja ali pozimi zime. Imam dva sodelavca od tam. Rojena tam, živita tam in iščita opcije kako "pobegniti" od tam.
enemon ::
V Sloveniji je življenje, za ta pridne, svinjsko poceni.
To je vse, kar je mus.
Za ceno stanovanja v LJ (350k) se lahko v slovenskih vukojebinah (Prlekija, Haloze, Goričko) praktično upokojiš. Zrihtana bajta je bila še nedolgo nazaj cca. 50k, iz portfelja 300k pa si lahko izplačuješ cca. 800 evrov mesečno. Voda zastonj iz vodnjaka, kanalizacije ni, odvoz smeti 10 evrov mesečno, elektrika 50, karta za javni prevoz 45, zdravstveno zavarovanje 100, NUSZ 5 evrov na mesec, hrana 300, ogrevanje 100, internet in mobitel 30, ostalo daješ na stran za popravila ali večje nakupe. Električni skiro imaš do 2 km oddaljene trgovine, zdravnika, lekarne in železniške postaje, 200 metrov stran je avtobusna.
Postojna?!?
Bolj prepišni kraj (ali okolico) težko dobiš v Sloveniji. Večina leta piha; poleti ni nobenega pravega poletja ali pozimi zime. Imam dva sodelavca od tam. Rojena tam, živita tam in iščita opcije kako "pobegniti" od tam.
Samo je pa zaradi prepišnosti čist zrak in megle praktično ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: enemon ()
Baja ::
kolko je to "nedolgo nazaj"? ker ko sem jaz 3 leta nazaj iskal v teh vukojebinah si za 50k dobil bolj parcelo z bajto za porušiti. kar je blo "zrihtano" al pa zrihtano je blo tam ranga 150k kakorkoli obrneš
kolko je to "nedolgo nazaj"? ker ko sem jaz 3 leta nazaj iskal v teh vukojebinah si za 50k dobil bolj parcelo z bajto za porušiti. kar je blo "zrihtano" al pa zrihtano je blo tam ranga 150k kakorkoli obrneš
Dobilo se je npr. malo bolj ven iz Murske (30 km), proti avstrijsko-madžarski meji, tam do 2021, potem so pa tudi tam cene podivljale. So pa to bile malo starejše stavbe, sicer vseljive, ampak malo za porihtati še.
Baja ::
saj to glih, malo za porihtati še. ko porihtas si na 150k, pa nima veze al si dal za bajto 50 al pa 100k. pa danes lahko verjetno se kakih par 10k kcoj dodama.
no, se vedno pol ceneje kot flet v lj plus tega dobis zastonj 10 parkirnih mest in 1500 kvadratov zasebnih zelenih površin :P
no, se vedno pol ceneje kot flet v lj plus tega dobis zastonj 10 parkirnih mest in 1500 kvadratov zasebnih zelenih površin :P
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Baja ()
Dobr, to je odvisno, kakšne standarde imaš in koliko hočeš spreminjati stvari. Da se priti precej poceni skozi, je pa res, da nekega luksuza ne moreš pričakovati.
Pa njim tudi vladajo komunisti že 80 let? Ne? Zakaj potem primerjaš z njimi?
Jim ne. Zato pa so dobra primerjava, ker kljub odsotnosti komunizma, je stanje na trgu boljše. Pri nas bi brez tega, čemur ti praviš komunizem, bilo stanje na trgu še slabše kot je.
Ne vem kje to pobiraš, ampak sestra je šla dol prvo, ima visoko izobrazbo mislim da medicino, sama si je ustvarila dom, ima neko lepo hišo ob obali, živi lepo, brat je pa šel v Nemčijo, gor je kar lepo zaslužil, je dipl. inž. elektrotehnike, zdaj pa živi dol v Avstraliji, ker se je pač zaljubil v morje in si je tudi dol hišo kupil. Slišal sem, da skos potujejo po svetu. Ne vem koliko inženirjev pri nas si lahko kupi ob obali hišo, če so po milijon in več.
To sem prilepil cene vrtca, ker je nekdo trdil, da je ful dražji kot pri nas. Mi je jasno, da v Avstraliji lažje prideš do solidne nepremičnine, ki ni v vukojebini.
Zgodovina sprememb…
Tako so pisali še v začetku leta:
Na Stoji so tudi že objavili predvideno ceno, ki je okvirna, in sicer med pet in šest tisoč evri na kvadratni meter površine plus pritikline, torej loža, atrij, terasa.
Očitno so dobili zagotovilo ljubljanske mafije, da bodo še naprej skrbeli za visoke cene.
Zgodovina sprememb…
KG-348 ::
Se niti ne čudim več... Sem za foro pogledal na netu novogradnjo v Ajdovščini. Soseska Šturje: https://brn-nepremicnine.si/novogradnje...
Od 320-350k za 3sobno do 450-518k 4sobno. Da padeš dol. Vemo kakšne so plače in da velika večina mladih oz. do starosti okoli 35 nima ne vem kakšne plače in da naj bi dajal nekaj na stran, da si vsaj opremi flat ali ima za aro, ostalo pa puf...
Pa recimo, da imaš pri 26tih povprečno plačo. To je okoli 1600€. + da dobiš za malico in prevoz še 300€. In si šparoven in si malico nosiš od doma, prevoz vsaj deloma deliš še z nekom, da ti od teh 300 ostane polovico.
Torej cca 1750€. Pa da sta par = 3500€/mesec. Potem odbiti vse življenjske stroške tekom meseca. Pa bognedaj, da sta v najemu. Ampak hotel mama in daješ delež za položnice in hrano. Torej recimo, da bi lahko dala oba skupaj 2k€/mesec v pujska. To je 24k€/leto. Pa sta pridna in to delata 4 leta in nabereta recimo 100k€. In pri 30tih - v začetku leta 2026 želita kupiti flat v Ajdovščini za 400k€. Torej puf za vsaj 320k€, ker kuhinjo, belo tehniko, kako omaro, posteljo, kavč, mizo, stole, posodo, etc. je treba kupit + stroški notarja, banke...
Torej 320k€ pufa. To je na 20let s fiksni obrokom cca 1800€!! Brez pogajanj. Ampak tudi, če si optimist pod 1700€ ga sigurno ne dobiš nikjer. Noro!
Kje so še otroci, avto ali avta za oba tekom let, ker dosedanja dva ne bosta večno, pa počitnice, itn.
In potem, kje je šele LJ (z okolico)...
Zato pa gledamo samo še manjša stanovanja in garsonjere. Otroke pač črtaš pa uživancija na polno.
LeQuack ::
1,4 mio evrov za hišo ob Koseškem bajerju
V začetku prejšnjega meseca je bila prodana več kot 300 kvadratnih metrov velika stanovanjska nepremičnina v ljubljanskih Kosezah, ki je manj kot 100 metrov oddaljena od tamkajšnjega bajerja. Zgrajena je bila leta 2008.
Do sedaj je bila v lasti nekdanjega direktorja republiškega stanovanjskega sklada Primoža Pirca, ki se je zaradi predragih nakupov zemljišč, pri katerih so nastale visoke razlike v cenah, znašel na zatožni klopi, a ga je na koncu sodišče oprostilo očitkov o zlorabi položaja.
Vilo v Kosezah je od njega za 1,4 milijona evrov kupil Žiga Snoj. Gre za radiologa, ki je bil do zdaj redno zaposlen v UKC Ljubljana, po podatkih Zavoda za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) pa je hkrati za druge, zunanje naročnike opravljal zelo veliko število preiskav. Ob nakupu je na nepremičnino vpisal 500 tisoč evrov visoko hipoteko.
https://necenzurirano.si/clanek/novice/...
V začetku prejšnjega meseca je bila prodana več kot 300 kvadratnih metrov velika stanovanjska nepremičnina v ljubljanskih Kosezah, ki je manj kot 100 metrov oddaljena od tamkajšnjega bajerja. Zgrajena je bila leta 2008.
Do sedaj je bila v lasti nekdanjega direktorja republiškega stanovanjskega sklada Primoža Pirca, ki se je zaradi predragih nakupov zemljišč, pri katerih so nastale visoke razlike v cenah, znašel na zatožni klopi, a ga je na koncu sodišče oprostilo očitkov o zlorabi položaja.
Vilo v Kosezah je od njega za 1,4 milijona evrov kupil Žiga Snoj. Gre za radiologa, ki je bil do zdaj redno zaposlen v UKC Ljubljana, po podatkih Zavoda za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) pa je hkrati za druge, zunanje naročnike opravljal zelo veliko število preiskav. Ob nakupu je na nepremičnino vpisal 500 tisoč evrov visoko hipoteko.
https://necenzurirano.si/clanek/novice/...
Quack !
To, da zdravniki kupujejo nepremičnine po milijon+, ni nič novega. Tud njegov oče je zdravnik in profesor na medicinski fakulteti. Boljše vprašanje je, kako je direktor stanovanjskega sklada to lahko kupil leta 2008. Ironično še kao dela pri "EFBS - European Association of the housing banks".
Zgodovina sprememb…
Utk ::
V resnici jim to uspeva zarad idiotov kot si ti, ki jim zmeraj uspe najt napačno drevo za lajat nanj.
Itak, vsako drevo, ki bi znižalo cene nepremičnin, je napačno po vaši teoriji. Poznamo take zveste kužke svojim lastnikom, ki lajajo na komando.
Zgodovina sprememb…
Ali pa nek penzionist. Ki je slučajno foter sekretarja stranke.
Nekdo je pred časom v tej ali sorodni debati povedal, kako imajo uradniki iz UE, z oddleka "prostorskega urejanja" največ nepremičnin. In kako stvari delujejo v praksi. Očitno imamo pri nas korupcije ogromno in velika verjetnost je, da se večino korupcije vrti okrog nepremičnin.
Ne pozabi še na CSD, kjer se starim, invalidnim, prizadetim poberejo nepremičnine in poceni prodajo prijateljem...
Nekdo je pred časom v tej ali sorodni debati povedal, kako imajo uradniki iz UE, z oddleka "prostorskega urejanja" največ nepremičnin. In kako stvari delujejo v praksi. Očitno imamo pri nas korupcije ogromno in velika verjetnost je, da se večino korupcije vrti okrog nepremičnin.
Kar nekaj na pamet...
Prostorsko urejanje ima Občina v rokah. UE samo izdajajo gradbena dovoljenja.
In glede na to, da si na UE max višji svetovalec I, in imaš max 3134€bruto, potem imajo res lahko več nepremičnin, hehehe
Kar nekaj na pamet...
In glede na to, da si na UE max višji svetovalec I, in imaš max 3134€bruto, potem imajo res lahko več nepremičnin, hehehe
Ja, ne kar nekaj na pamet. UE ne izdaja samo GD ampak je njihova glavna naloga tudi da so vključeni vsi soglasjedajalci, da so vsi sosedje seznanjeni itd. In tukaj je ogromno manevra, ko proti plačilu kakšen ni seznanjen (ker ups so pozabili) ali pa je kakšen sosed preveč zatežen, pa se postavijo na drugo stran - da kršijo zakon in hočejo več kot predvideva zakonodaja.
Kar nekaj na pamet...
Ja, ne kar nekaj na pamet. UE ne izdaja samo GD ampak je njihova glavna naloga tudi da so vključeni vsi soglasjedajalci, da so vsi sosedje seznanjeni itd. In tukaj je ogromno manevra, ko proti plačilu kakšen ni seznanjen (ker ups so pozabili) ali pa je kakšen sosed preveč zatežen, pa se postavijo na drugo stran - da kršijo zakon in hočejo več kot predvideva zakonodaja.
Jaz sem repliciral na besedno zvezo prostorsko urejanje.
Vem, da ni na UE samo GD, ampak še drugi postopki. In da, tudi med temi cca 2400 zaposlenimi na 58 UE v SLO, se najde - našel kdo z "lepljivimi" prsti. Samo, tvoj dopis se je bral kot, da je to skorajda splošna praksa - da imajo zaposleni na UE največ nepremičnin. In, da so kar povprek podkupljivi. In to v takih zneskih, da kupujejo nepremičnine. Kar je BS. In ja, poznam nekaj oseb iz UE-jev in vsi so ok. Nemalokrat podcenjeni, čeprav na srečo jih lokalna skupnost šteje med pozitivce!
Ponavadi mi gredo Država in birokrati na kak organ. Samo ljudje bi se morali ozreti na tiste, ki imajo škarje in platno. In to so zdaleč prej tisti na ministrstvih, da ne govorim o odločevalcih.
Jaz sem repliciral na besedno zvezo prostorsko urejanje.
Vem, da ni na UE samo GD, ampak še drugi postopki. In da, tudi med temi cca 2400 zaposlenimi na 58 UE v SLO, se najde - našel kdo z "lepljivimi" prsti. Samo, tvoj dopis se je bral kot, da je to skorajda splošna praksa - da imajo zaposleni na UE največ nepremičnin. In, da so kar povprek podkupljivi. In to v takih zneskih, da kupujejo nepremičnine. Kar je BS. In ja, poznam nekaj oseb iz UE-jev in vsi so ok. Nemalokrat podcenjeni, čeprav na srečo jih lokalna skupnost šteje med pozitivce!
Ponavadi mi gredo Država in birokrati na kak organ. Samo ljudje bi se morali ozreti na tiste, ki imajo škarje in platno. In to so zdaleč prej tisti na ministrstvih, da ne govorim o odločevalcih.
Nikjer nisem napisal da imajo ljudje na UE največ nepremičnin, ampak da je velikokrat premoženje tistih ki so v oddelkih "prostorskega načrtovanja" večje od ostalih.
Pa ni problem samo UE. Kolikor sem urejal zadeve in debairal z ljudmi pri gradnji smrdi na vseh nivojih.
Citiram tvoj zapis...: "imajo uradniki iz UE, z oddleka "prostorskega urejanja" največ nepremičnin."
Sedaj pa konec z moje strani. Lepo praznujte in vse dobro vsem!