Forum » Problemi človeštva » Cene stanovanj v LJ in drugod
Cene stanovanj v LJ in drugod
Temo vidijo: vsi
matobeli ::
Se mi zdi da je pri Janezih mejček te fovšije do Albancev, ne glede na to kolk prljav je albanc, mu že zrihtajo ženo, ki ga mora ubogat in če ne drugega, dobi šiht v pekarni/kebabđinici da si lahko nabav staro švabsko limuzino.
lay2er ::
To je danes kar standard po vseh krajih v okolici Lj. Greš v nedeljo na šolsko igrišče - plac za mali nogomet okupiraji stari šiptarji (25-50 let), mame v rutah sedijo po klopcah ali na rjuhah, ki jih razgrnejo po tleh, tamali se pa mal obešajo po različnih igralih. Slovenščino v takem okolju težko slišiš. Vse je logično, če pogledaš, da jih na 40 m2 živi tudi po 10 kom.
Se pa še vedno živo spomnim 20 let nazaj ko smo v učbeniku za OŠ gledali priraste prebivalstva po evropskih državah. Vse je bilo že takrat okol 0 (-/+ 5), in potem albanija na začetku lestvice z neko bizrano cifro (70)... Skratka, tega bo še več in prej ko se spijaznimo bolje bo za nas. Se pa nič ne veselim, da bodo morali otroci kmalu v šolo skupaj s tem g****
Se pa še vedno živo spomnim 20 let nazaj ko smo v učbeniku za OŠ gledali priraste prebivalstva po evropskih državah. Vse je bilo že takrat okol 0 (-/+ 5), in potem albanija na začetku lestvice z neko bizrano cifro (70)... Skratka, tega bo še več in prej ko se spijaznimo bolje bo za nas. Se pa nič ne veselim, da bodo morali otroci kmalu v šolo skupaj s tem g****
bigsmally ::
Smurf ::
A si naci če omeniš da maš na obali šiptarsko mafijo ki preprodaja zelenjavo, droge in orožje?
Ko to projeciras na vse albance, ja vsekakor.
Zakaj pa je Albanija tak šithole če so sami geniji da morejo hodit k nam z delom dvignit naš standard ko mi ne znamo?
Predlagam, da te zamenjamo za albanca, pa opazujemo kje se bo standard povisal >:D.
zavajon ::
@Slonic-tonic
A misliš, da boš z linkom na Reporter prepričal koga razen nacijev, ki pa so že itak prepričani?
A misliš, da boš z linkom na Reporter prepričal koga razen nacijev, ki pa so že itak prepričani?
PrimoZ_ ::
@Slonic-tonic
Jaz živim v Kranju in lahko iz prve roke povem, da se je v zadnjih desetih letih priselilo ogromno Albancev.
O tem ali izkoriščajo slovensko socialno zakonodajo, težko sodim. Verjetno do neke mere jo ampak tudi slovenci bi lahko imeli XY otrok in živeli od sociale, pa si pač želimo višjega standarda.
Invictus ::
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: kuglvinkl ()
matobeli ::
@Slonic-tonic
Jaz živim v Kranju in lahko iz prve roke povem, da se je v zadnjih desetih letih priselilo ogromno Albancev.
O tem ali izkoriščajo slovensko socialno zakonodajo, težko sodim. Verjetno do neke mere jo ampak tudi slovenci bi lahko imeli XY otrok in živeli od sociale, pa si pač želimo višjega standarda.
Izkoriščajo jo ne, dobijo tist kar jim pripada po zakonodaji. To da je lahko mati doma če ima 4 otroke in ji teče doba je mišljeno za vse.
Socialnih stanovanj v kranju pa je itak tako zelo veliko da je čisto vseeno kdo je notri.
Poznam par "asimiliranih", nimajo nobenega namena več met 4+ otrok, je preveč fino imet normalno službo in flet kjer ti ne skače cela familija po glavi.
Niso lenuhi ne, še manj pa neumni.
Lenuhi niso, neumni pa so...
Zakaj že, mogoče zato, ker niso šli še 100km bolj severno in bi imeli še precej boljši standard ?
Problem je kvečjemu primitivizem, sploh kadar jih je več na kupu. Integracija v družbo deluje ko se priseljuje po kapljicah, takoj ko imaš relativno množično priseljevanje v navezi z neobstoječo politiko integracije imaš pa probleme.
@Slonic-tonic
Izkoriščajo jo ne, dobijo tist kar jim pripada po zakonodaji. To da je lahko mati doma če ima 4 otroke in ji teče doba je mišljeno za vse.
Socialnih stanovanj v kranju pa je itak tako zelo veliko da je čisto vseeno kdo je notri.
Poznam par "asimiliranih", nimajo nobenega namena več met 4+ otrok, je preveč fino imet normalno službo in flet kjer ti ne skače cela familija po glavi.
Se strinjam.
Točno to sem mislil sam, pač izkoristijo kar je zapisano v zakonu, ker to velja za vse in ne samo za "prave" slovence.
Razlika je samo to, da oni so še pripravljeni imeti 4 otroke in živeti od sociale v vosobnem stanovanju, slovenski par pa pač ni.
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: kuglvinkl ()
Trenutno se v Slovenistanu dogaja siptarska invazija. Vse to da se umetno vzdrzuje javnosektorski nadstandard, dumpanje plac v manj zazeljenih dejavnosti (pravzaprav kompletno gospodarstvo, se posebej v gradbenistvu). Placni dumping in uvoz suznjev povzroca domino efekt, se manj zanimanja za vse povezano z gospodarstvom, se vec prpeljanih sipcev in ostalih balkancev. Vse se placa, vse se vraca, enkrat bo prisel racun za zapitek, takrat bo prepozno, oz je ze.
Nehit volit SDS pa bo.
Tule zravn mene imam človeka k za SDS piknike golža kuha, sicer pa ma odprto neko računovodsko in svetovalno firmo in je specializiran samo na uvažanje delovcev iz Kosova, Bih in Albanije.
Pa seveda so ga polna usta o tem kako bodo Albanci vse pokupli in pofukali slo hčere...
Ampak denar pač ne smrdi :)
StarMafijec ::
Vprašanje je, zakaj se v Slovenijo večinoma priseljujejo iz Kosova, BIH in Albanije, iz ostalih držav pa niti ne v takšnem številu.
mr_chai ::
Nehit volit SDS pa bo.
Tule zravn mene imam človeka k za SDS piknike golža kuha, sicer pa ma odprto neko računovodsko in svetovalno firmo in je specializiran samo na uvažanje delovcev iz Kosova, Bih in Albanije.
Pa seveda so ga polna usta o tem kako bodo Albanci vse pokupli in pofukali slo hčere...
Ampak denar pač ne smrdi :)
Hvala za info.
Telbanc ::
@Slonic-tonic
Dal sem sam link, a si vidu kak so se razpisali. Mogu bi jaz tražiti kako priznanje od slo techa, LOL.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
aviator ::
Mal smo zaplavali res. Xd ne vem malo gledam, baje da so zrasle čeprav vidim drugače vidim pa da se je na trgu pojavilo nekaj novih starih stanovanj poleg tega kar sloni gor zd vsaj 1 leto. . Trenutno kupovati... Ne vem, če ni druge variante je neumno. Najemnine padajo, in sam glede nato, da bi se rad odselil drugo leto bi šel najbrz v zaenkrat v najem. Na trg pride nekaj novih nepremičnin, bolj pa mislim da bo zadeva, da se zna zgoditi efekt krize ali ne daj bog nepremičninski davek, novi ZUJF itd. Znanec mi je razlagal kako je v Celovških kupil 80 kv. za 160 2015 danes bi z lahkoto dobil 250. Najbrž je v teh 80 kv. se neka terasica. No jaz, če bi bi zagotovo prodal in s tem denarjem gladko zidal hiško, pa bi se kaj ostalo. Samo eni pač z Ljubljane ne gredo. Easy money teh 90 jurjev. Tole kar gledamo pač ni realno. Spet drug znanec je bivši nepremicninar, pravi takole realno je novogradnja nekje okoli 2500-2800 rabljeno pa nekje okoli 2000. Se to je čisto preveč a Ljubljana je pač Ljubljana. Te cene so se dosegale nekje 2015 preden je tole pobezljalo. Mene dolgoročno za življenje Ljubljana ne zanima, bi pa potreboval stanovanje v njej za približno 5 let. Pač spekulativni nakup kot večina. Kupiš, si noter prodaš oddas. Malo 1 sobno gre vedno v promet, če ne drugega pride prav za mulce. V kombinaciji z gradnjo hiše 45 min stran iz lj si na istem kot če nabavis novo 3 sobno v lj. To je že težko skreditirat, prna kes se pa kot vemo iz sumljivih virov bolj kupuje nova. Fužinski in drugi staroselci gredo tudi proti zasluženem počitku in kmalu bo teh starih lukenj, ki so čisto kvalitetno grajene dovolj. V poznih 70 80 so bloki, ki so že obnovljeni in bodo stali najbrž se vsaj 50 let. Kar se je zidalo prej pač ni bilo ravno po jus in niti pod razno nebi kupil. Novogradnje izgledajo izjemno lepo vendar bo prej ali slej neko drago vzdrževanje z njimi. Čudne geometrije,razporeditve, smotani spoji, neki leseni remelni za katere veš, da katere koli barva je zgnijejo prej ali slej. Ne vem. Sej je super pasivno samo durable pa... Izvedba niha, vsak berač svojo malho hvali samo Celovški so baje kot je znano za mnoge Vegradove projekte polom. Tisto o vtičnicah in vodi iz nijh bi kar verjel. Da ti fekalna spusti na 10 let stari stavbi, kot sem imel priložnost doživeti, vsepovsod neka kolena, butasto zasnovana skeleta konstrukcija v kleti. Omet odpada, spenglarija res tako po domače. Res je šlo za industrijski objekt samo res polom. Slabo sprojektirano in se izvedba porazna. Sej crknili so pa par mesecev po tistem, ko je bila primopredaja. Sem pač tak, če bi dal večji denar zidam nekaj kjer bom zraven sam, za manjši denar kupim nekaj na lepe oči.Si predstavljaš zapufas se za cel lajf in ti priteče voda z vtičnic. Jst bi Hildo v mortadelo predelu. Vzdrževana stara stavba ali poceni novogradnja to je vprašanje za milijon.
Taip4n ::
Poceni novogradenj ni. V večini primerov je potrebno kupiti hočeš nočeš parkirno mesto ali dva, ki je takoj okoli 10k-20k eur.
Pri gradnji se začne pri parceli. Če jo imaš/dobiš super, drugače odštej ene 100k, da bo kakor toliko normalna za gradnjo (LJ). Ali imaš štrom čez glavo ali je ozka itd.
Za 150k pa ne pozidaš kaj dosti. Kje je še notranja oprema itd. Čeprav tudi izven LJ (Vrhnika itd.) so pomoje cene tam tam.
Glede celovških dvorov za 250k bi pa rad videl nekoga, ki to kupi. Poznam nekoga tam...ah ja zgodbice.
Glede lesenih bajt pa, meh...
Pri gradnji se začne pri parceli. Če jo imaš/dobiš super, drugače odštej ene 100k, da bo kakor toliko normalna za gradnjo (LJ). Ali imaš štrom čez glavo ali je ozka itd.
Za 150k pa ne pozidaš kaj dosti. Kje je še notranja oprema itd. Čeprav tudi izven LJ (Vrhnika itd.) so pomoje cene tam tam.
Glede celovških dvorov za 250k bi pa rad videl nekoga, ki to kupi. Poznam nekoga tam...ah ja zgodbice.
Glede lesenih bajt pa, meh...
mr_chai ::
Mal smo zaplavali res. Xd ne vem malo gledam, baje da so zrasle čeprav vidim drugače vidim pa da se je na trgu pojavilo nekaj novih starih stanovanj poleg tega kar sloni gor zd vsaj 1 leto. . Trenutno kupovati... Ne vem, če ni druge variante je neumno. Najemnine padajo, in sam glede nato, da bi se rad odselil drugo leto bi šel najbrz v zaenkrat v najem. Na trg pride nekaj novih nepremičnin, bolj pa mislim da bo zadeva, da se zna zgoditi efekt krize ali ne daj bog nepremičninski davek, novi ZUJF itd. Znanec mi je razlagal kako je v Celovških kupil 80 kv. za 160 2015 danes bi z lahkoto dobil 250. Najbrž je v teh 80 kv. se neka terasica. No jaz, če bi bi zagotovo prodal in s tem denarjem gladko zidal hiško, pa bi se kaj ostalo. Samo eni pač z Ljubljane ne gredo. Easy money teh 90 jurjev. Tole kar gledamo pač ni realno. Spet drug znanec je bivši nepremicninar, pravi takole realno je novogradnja nekje okoli 2500-2800 rabljeno pa nekje okoli 2000. Se to je čisto preveč a Ljubljana je pač Ljubljana. Te cene so se dosegale nekje 2015 preden je tole pobezljalo. Mene dolgoročno za življenje Ljubljana ne zanima, bi pa potreboval stanovanje v njej za približno 5 let. Pač spekulativni nakup kot večina. Kupiš, si noter prodaš oddas. Malo 1 sobno gre vedno v promet, če ne drugega pride prav za mulce. V kombinaciji z gradnjo hiše 45 min stran iz lj si na istem kot če nabavis novo 3 sobno v lj. To je že težko skreditirat, prna kes se pa kot vemo iz sumljivih virov bolj kupuje nova. Fužinski in drugi staroselci gredo tudi proti zasluženem počitku in kmalu bo teh starih lukenj, ki so čisto kvalitetno grajene dovolj. V poznih 70 80 so bloki, ki so že obnovljeni in bodo stali najbrž se vsaj 50 let. Kar se je zidalo prej pač ni bilo ravno po jus in niti pod razno nebi kupil. Novogradnje izgledajo izjemno lepo vendar bo prej ali slej neko drago vzdrževanje z njimi. Čudne geometrije,razporeditve, smotani spoji, neki leseni remelni za katere veš, da katere koli barva je zgnijejo prej ali slej. Ne vem. Sej je super pasivno samo durable pa... Izvedba niha, vsak berač svojo malho hvali samo Celovški so baje kot je znano za mnoge Vegradove projekte polom. Tisto o vtičnicah in vodi iz nijh bi kar verjel. Da ti fekalna spusti na 10 let stari stavbi, kot sem imel priložnost doživeti, vsepovsod neka kolena, butasto zasnovana skeleta konstrukcija v kleti. Omet odpada, spenglarija res tako po domače. Res je šlo za industrijski objekt samo res polom. Slabo sprojektirano in se izvedba porazna. Sej crknili so pa par mesecev po tistem, ko je bila primopredaja. Sem pač tak, če bi dal večji denar zidam nekaj kjer bom zraven sam, za manjši denar kupim nekaj na lepe oči.Si predstavljaš zapufas se za cel lajf in ti priteče voda z vtičnic. Jst bi Hildo v mortadelo predelu. Vzdrževana stara stavba ali poceni novogradnja to je vprašanje za milijon.
Pokaž mi nova stanovanja za 2500-2800/m2 , takoj kupim Ne se hecat fant, stvari so šle krepko na sever od 3000.
Pa bajto za 250k dans tud že komaj postaviš z neko normalno kvadraturo, če moraš kupiti še zemljo in če ničesar ne bi delal sam...
sandmat ::
ne primerjat stanovanja v Lj vs. hiše 45 minut stran.
45 minut stran je postojna v srednji gužvi (lahko je tudi 30), ampak definitivno to ni primerljivo s stanovanjem v lj, ker je ekonomsko neupravičeno, v kolikor imaš službo z delno-do-pretežno visoko dodano vrednostjo.
Enostavno, če imaš čas pustit 1.5h življenja na cesti, ki je verjetno podhranjena in preobremenjena/nevarna, potem je čisto vseeno kje živiš, ker je verjetno kompenzacija potnih stroškov višja od vrednosti tvojega časa.
45 minut stran je postojna v srednji gužvi (lahko je tudi 30), ampak definitivno to ni primerljivo s stanovanjem v lj, ker je ekonomsko neupravičeno, v kolikor imaš službo z delno-do-pretežno visoko dodano vrednostjo.
Enostavno, če imaš čas pustit 1.5h življenja na cesti, ki je verjetno podhranjena in preobremenjena/nevarna, potem je čisto vseeno kje živiš, ker je verjetno kompenzacija potnih stroškov višja od vrednosti tvojega časa.
trancer01 ::
Najbolje, da se vsi preselite v Ljubljano, da bo v okolici ostalo čim več praznega prostora in miru za nas preostale, ki smo se mesta že naveličali.
Utk ::
Da se ne boste razpočili od pomembnosti - regija z najvišjo dodano vrednostjo na zaposlenega je jugovzhodna Slovenija, se pravi Dolenjska. In še to z velikim deležem v industriji, ne pa šverc komercu.
StarMafijec je izjavil:
Vprašanje je, zakaj se v Slovenijo večinoma priseljujejo iz Kosova, BIH in Albanije, iz ostalih držav pa niti ne v takšnem številu.
Vprašanje je, zakaj se kdorkoli priseli v Slovenijo, ko bi lahko šel 50 km bolj na sever ;)
Da se ne boste razpočili od pomembnosti - regija z najvišjo dodano vrednostjo na zaposlenega je jugovzhodna Slovenija, se pravi Dolenjska. In še to z velikim deležem v industriji, ne pa šverc komercu.
Jaz bi si želel, da bi bila Ljubljana regija z najnižjo dodano vrednostjo, ker bi bile tako cene in najemnine nižje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zavajon ()
PrihajaNodi ::
Cene najemnin enostavno ne morejo biti nizji ko najemodajalcem drzava vzame 25%! Nehajte ze jokat.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
sandmat ::
Groot ::
PrihajaNodi je izjavil:
Cene najemnin enostavno ne morejo biti nizji ko najemodajalcem drzava vzame 25%! Nehajte ze jokat.
Zanimivo da so potem npr. v Mariboru ali pa Celju vseeno precej nižje. Nehaj že nabijat o krivičnosti obdavčitve.
PrihajaNodi je izjavil:
Zanimivo da so potem npr. v Mariboru ali pa Celju vseeno precej nižje. Nehaj že nabijat o krivičnosti obdavčitve.
Seveda, tudi brezposelnost je visja. Kera budala pa bo investiral zato da bo potem drzava uzela 25%? Ti nehaj jokat. Najemnine so cisto na mestu.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
PrihajaNodi je izjavil:
Koliko pa misliš, da pobere meni na kapitalske dobičke? Pa ne jokam zaradi tega in ne omenjam tega na vsaki strani.
PrihajaNodi je izjavil:
Koliko pa misliš, da pobere meni na kapitalske dobičke? Pa ne jokam zaradi tega in ne omenjam tega na vsaki strani.
To je tvoj problem. Pa si dobi fiskalno rezidenstvo zunaj.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Utk ::
Kar se odraža v cenah. Za ceno hiše v Lj lahko kupiš vas na Dolenjskem. :)
1. to ni res.
2. tudi če bi bilo to res, bi to samo pomenilo, da so tisti, ki silijo v Ljubljano...neumni.
PrihajaNodi je izjavil:
To je tvoj problem. Pa si dobi fiskalno rezidenstvo zunaj.
Enako velja zate ;)
Sc0ut ::
V NM skoraj ni vec parcel, oziroma lepih in komunalno opremljenih. OPN ne star ze 10 let. Sedaj je cena že nad 100 eur/m2 v NM. Tud Šentjernej ni več 25 eur ampak bolj 60-70 eur m2. Pa itak parcel ni. V Dolenjskih toplicah so po 60 eur, vendar zraven trdega gozda, kjer imaš pozimi ob pol dveh že temo.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850
PrihajaNodi je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Seveda, tudi brezposelnost je visja. Kera budala pa bo investiral zato da bo potem drzava uzela 25%? Ti nehaj jokat. Najemnine so cisto na mestu.
Sam prav nič ne jokam, za razliko od tebe ki na vsaki strani nabijaš o nepravični obdavčitvi. Sicer pa res zanimivo da se toliko ukvarjaš s SLO, če pa je v Romuniji baje vse tako super
Glede na to, da je v tej temi predvsem stokanje nad cenami, ter kako malo v dejstvih in realnih cifrah, predlagam preimenovanje teme v "izpovedne zgodbe pri zelji po nepremicnini in dusevna samopomoc".
:)
:)
trancer01 ::
Osnovni problem so itak prenizke plače v tej državi. Pač prenizke glede na želje prebivalstva.
buttcrack ::
če vse plače v tem trenutku povišajo za 20%, gredo cene nepremičnin in najmenine na +30%
perci ::
Jst pa zdej (ko so šle cene se gor) vseeno mislim, da prihaja obrat - zato sem tudi zdajle na hitro prodal.
poweroff ::
A res? A nisi pred kratkim trdil, da ne bo šlo dol? (mogoče sem te zamešal s kom)
sudo poweroff
Najbrž si me zamešal. Jaz sem rekel, da ne vemo kaj bo in da cene NISO šle dol.
Nisem pa pričakoval, da bodo šlo cene gor.
To mi pa kaže na nerazsodnost kupcev in v takih situacijah dostikrat balon poči.
Pojma nimam kaj se bo zgodilo ampak, če bi moral stavit, bi v naslednjih dveh letih stavil na padec.
Nisem pa pričakoval, da bodo šlo cene gor.
To mi pa kaže na nerazsodnost kupcev in v takih situacijah dostikrat balon poči.
Pojma nimam kaj se bo zgodilo ampak, če bi moral stavit, bi v naslednjih dveh letih stavil na padec.
Telbanc ::
Jst pa zdej (ko so šle cene se gor) vseeno mislim, da prihaja obrat - zato sem tudi zdajle na hitro prodal.
Nepremičnine ne padejo tko zlepa, ker jih ne kupujejo reveži. Vsak če ma mal poslevne žilice ma tud mal špeha, ki ga reže, ko ni tolk dohodka. Tko da za konkreten padec bi blo treba počakat še najmanj eno leto, raje več, do takrat pa bo Korona mim. In pol bo šlo spet gor. Lah že spomlad.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
genesiss ::
A so jih sploh že začeli graditi?
Mislim da ne, mogoce so samo parcelo malo spucali.
Sicer so pa meni kar simpatična stanovanja, še posebej če jih primerjaš s Peco in tistimi ob Šmartinki. Žal je pa lokacija milorečeno slaba, tam poleg tistih transformatorjev, železnice, Celovških, LPP delavnice in Aleje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: genesiss ()
borut_p ::
Magic1 ::
Nepremičnine ne padejo tko zlepa, ker jih ne kupujejo reveži. Vsak če ma mal poslevne žilice ma tud mal špeha, ki ga reže, ko ni tolk dohodka. Tko da za konkreten padec bi blo treba počakat še najmanj eno leto, raje več, do takrat pa bo Korona mim. In pol bo šlo spet gor. Lah že spomlad.
Nepremičnine ne padejo, ker ljudje pričakujejo da dobijo nek znesek(ki pa v danem trenutku ni realen) in potem se pač ne proda. Ko pol leta ni nobenega interesanta, spustijo ceno, vendar takrat že nova spuščena cena ni več realna. Spet čakajo pol leta in štorija se ponovi. Dokler ne pride v medije, da cene padajo, potem je pa prodajna mrzlica in cene zgrmijo. Takrat pa pridejo prekaljeni investitorji in pokupijo zadeve. To privede zopet v pomanjkanje stanovanj na trgu in cene začnejo rast.
Magic
https://kvartet.si/stanovanja
Ima kdo cene?
Nekaj časa nazaj so je bil članek o cenah na Siolu. Če se prav spomnim povprečje okrog 3500-4000/m2. Sicer pa so načeloma deloma že začeli z gradnjo oziroma pripravami na temelje.
Taip4n ::
blink ::
Nepremičnine so kot delnice s trmastimi prodajalci, ki si ne priznajo da je cena upadla ampak še kar trmarijo na ceni ki so si jo narisali v glavi. Ampak temu ne moreš reči niti trg, niti resnost. Ko združiš to še s politično-občinsko mafijo dobiš katastrofo od trga. Potem imaš pa anomalije - cena v oglasu X eur, prodano pa po X/2 eur.
Scaramouche1 ::
Nepremičnine so kot delnice s trmastimi prodajalci, ki si ne priznajo da je cena upadla ampak še kar trmarijo na ceni ki so si jo narisali v glavi. Ampak temu ne moreš reči niti trg, niti resnost. Ko združiš to še s politično-občinsko mafijo dobiš katastrofo od trga. Potem imaš pa anomalije - cena v oglasu X eur, prodano pa po X/2 eur.
Ko sem jaz prodajal flat, je veliko celo priznalo da so prišli pogledati koliko je dober flat za ceno in potem svoj prodajali glede na to..
Veliko cen je enostavno navitih, treba se je pogajati, samo ljudje so trmasti in mesece držijo ceno, tako da se ljudem ne da več ukvarjati, potem pa pride nekdo ki ima srečo ko se njim več ne da in prodajo 20k-30k pod ceno...
Bi pa vsem svetoval, da prodajajo sami, brez agenta. Jaz sem prodajal sam, dovolil pa sem tudi agentom, da iščejo kupce.
Agenti so mi pripravili 6 ogledov, sam sem jih imel cca 30. In tudi prodal sem brez agenta. Na koncu se kar pozn v ceni, nekega posebnega znanja pa ne rabis. Dobro, pri meni je malo posebno stanje, ker je treba razložit zapleteno ZK stanje ampak če je zadeva clean, je pa definitivno boljše prodajat sam. Sem tudi opazil, da kupci raje hodijo na zasebne ponudbe. Tudi, ko sem sam kupoval, so mi bile zasebne ponudbe bolj zanimive.
Agenti so mi pripravili 6 ogledov, sam sem jih imel cca 30. In tudi prodal sem brez agenta. Na koncu se kar pozn v ceni, nekega posebnega znanja pa ne rabis. Dobro, pri meni je malo posebno stanje, ker je treba razložit zapleteno ZK stanje ampak če je zadeva clean, je pa definitivno boljše prodajat sam. Sem tudi opazil, da kupci raje hodijo na zasebne ponudbe. Tudi, ko sem sam kupoval, so mi bile zasebne ponudbe bolj zanimive.
Bi pa vsem svetoval, da prodajajo sami, brez agenta. Jaz sem prodajal sam, dovolil pa sem tudi agentom, da iščejo kupce.
Koliko pa je bilo vlozenih ur pri 30 ogledih?
Čisto različno, najmanj 15 minut, en primerek pa je vzel celo uro, neuravnovešena ženska.
V povprečju je ogled trajal pol ure, torej 15 ur plus še enih 5 za prevoz plus 30 telefonov po recimo 5 minut.
V povprečju je ogled trajal pol ure, torej 15 ur plus še enih 5 za prevoz plus 30 telefonov po recimo 5 minut.