» »

Cene stanovanj v LJ in drugod

Cene stanovanj v LJ in drugod

Temo vidijo: vsi
««
260 / 260
»
»»

Utk ::

Država ne zapravlja denarja za gradnjo nepremičnin...

Si bolj spal zadnja 4 leta?

Nov zagon stanovanjski politiki: 100 milijonov evrov letno za gradnjo javnih najemnih stanovanj

večina socilanih pomoči se pa plača izven Ljubljane, predvsem vzhodno od Trojan...

Če bi vzhodno od Trojan gradile štajerske firme zapore za 220 jurjev po postelji, bi bila sigurno kaka sociala manj.
No, bo pa 40-50 social manj zarad centra sodobnega plesa v Celju.

Velki ::

Benny123 je izjavil:

dobra ponudba:)

https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...

Če lahko tam narediš hotel potem ja :D.
Ti sanjači pa bi imeli kmečki turizem in še nevem kaj. Samo katero budalo bo šel vlagat še enkrat toliko da si zrihta nek spodben kmečki turizem (+se ukvarjati z zaposlenimi itd.) ko pa če daš 2 miljončka v etfje imaš vsaj 100.000 na leto plusa brez da migneš z kurcom (govorimo o relativno varnih etfjih, pri tveganih imaš lahko tudi x2).

zavajon ::

LeQuack je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

A so kakšni dobri deali na nepremicnine.net? Ste zasledili kakšno zanimivo ponudbo, ki je recimo nova in je prej ni bilo?

Kakor jaz spremljam niti ne. Imaš veliko oglasov nad 400-500k, ki se veliko vasa valjajo gor. Preostalo je pa tako mala ponudba da ni omembe vredno. Tudi glede na Finance je promet spet padel, tako da v trenutnem trgu je mrtvilo in dokler bodo cene take ne bo drugače.

A 400-500k ni zanimivo? Saj to je bagatela!
Promet je res upadel, a se je to kompenziralo z višjimi cenami. Ne more biti drugače, sicer bi Slovencu denar ostajal. In kaj naj ta z njim? Menda ga ne bo vlagal v industrijo ali kaj podobno nedonosnega!?
Pa tudi kreditiranje se je povečalo. Kar pomeni, da tisti siromaki, ki kupujejo polkletne garsonjere na kredit, držijo trg, da se rast cen ne bi ustavila.

Alcarinnn ::

Veste kaj me zanima (sicer delno off topic) ampak zanima me ali bodo TOrrent, jernej in podobni povzeli tudi mnenje OECDja ki je proti božičnici... >:D Ker tako radi ponavljajo samo dele OECDja (torej obdavčitev premoženja)

Mene pa zanima, ali bodo Alcarinnn, Utk, feryz in podobni povzeli tudi mnenje OECD, ki je za davek na nepremičnine >:D

zavajon je izjavil:

Mene pa zanima, ali bodo Alcarinnn, Utk, feryz in podobni povzeli tudi mnenje OECD, ki je za davek na nepremičnine >:D

Jaz sem ga že... vse od 1 mil premoćženja naprej obdavčit z neko stopnjo (zaradi mene tudi 0,5 ali 0,75%) ampak obdavčevati nizke vrednosti premoženja in neke absurde ala 2nd nepremičnina to pa sem proti... obdavčimo VSO vrednost ampak potem moramo tudi ukinit davke na dividende če bomo vzeli delnice v ta obzir (osebno bi to bilo odlično) s tem damo signal, da želimo da folk postane premoženjši, ampak ne preveč...

Te vaše komunisztične revolucionarne ideje da obdavčimo pa že takoj drugo uto tudi če je skupna vrednost premoženja 120k pa je absurd...

Utk ::

zavajon je izjavil:

Z nekom si me zamešal. Jaz sem za davek na nepremičnine. Drugi ste pa kao za, samo iščete 100 in eno olajšavo, da ga vam ne bi treba plačat. To je pa podlo. Sploh če potem MENI očitate, da sem proti.

Alcarinnn je izjavil:

Jaz sem ga že... vse od 1 mil premoćženja naprej obdavčit z neko stopnjo

S tvojo pomočjo (čeprav le moralno) bo kaj kmalu skoraj vsako stanovanje vredno milijon. Saj to čakaš, mar ne?
A se bojim, da boš potem trdil, da si za obdavčitev od 2 milijona navzgor...

feryz ::

zavajon je izjavil:

OECD je birokratska organizacija, skupek fikusov, ki jim denar pada z neba in ga niso še nikoli v življenju zaslužili. Oni so neposredno odvisni od denarja, ki ga poberejo preko davkov od ljudi.
Njih spraševati o davkih je enako, kot bi petrolovce spraševal, če je omejena cena goriva dovolj visoka.

Lahko pa date primer države, kjer so povečali davek na nepremičnine in z razliko zmanjšali davek na plače. Vsaj eno prosim.

Davki, pravite?
Prav. Poljaki imajo, pri povprečni plači, kompletno obdavčitev plač, se pravi bruto 2, 33%, 66% dobijo v roke.
Hmmm, torej imajo ogromno obdavčitev premoženja in nepremičnin, ker je obdavčitev plač majhna?
Jok brate, njihov davek na nepremičnine je zgolj slaba šala proti našemu NUZS.
Čez prst je med 5x in 10x nižji, odvisno od občine in lokacije.

Imajo pa nekaj drugega. Neomejeno gradnjo. Če je zemlja tvoja, imaš pravico graditi. Pika, konec, zaključeno.
Če se ti dvigne, da boš hišo postavil sredi polj, kjer so 10 km naokrog samo njive, greš po papirje in jo postaviš.
Kako boš prišel do infrastrukture, je seveda tvoj problem, ampak sezidaš jo pa lahko.

Razen če je tam zaščiten park, natura 2000 in podobne zadeve. Ampak to velja itak povsod.

zavajon je izjavil:

Alcarinnn je izjavil:

Jaz sem ga že... vse od 1 mil premoćženja naprej obdavčit z neko stopnjo

S tvojo pomočjo (čeprav le moralno) bo kaj kmalu skoraj vsako stanovanje vredno milijon. Saj to čakaš, mar ne?
A se bojim, da boš potem trdil, da si za obdavčitev od 2 milijona navzgor...

To je simple rešitev, vsako leto bi se morala ta lestvica dvignit za inflacijo vsaj pol pa ni panike, če bodo nepremičnine rastle hitreje od inflacije pač jebiga.

PROTEINSKI ::

Krediti močno gor. Nove obrestne mere so začele veljati 17. junija. Cene nepremičnin pa so tudi poskočile. Žalostno.

J.McLane ::

Močno? Ne bluzi, se spomnim kolega ko je vzel leta 2007 stanovanjski kredit s fiksno obrestno mero nekje pri 6% ker so vsi vpili da bo še višja in naj ne vzame variabilne.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

jernejl ::

Alcarinnn je izjavil:

Veste kaj me zanima (sicer delno off topic) ampak zanima me ali bodo TOrrent, jernej in podobni povzeli tudi mnenje OECDja ki je proti božičnici... >:D Ker tako radi ponavljajo samo dele OECDja (torej obdavčitev premoženja)
Ne vem sicer, ali se OECD res kje pritožuje proti božičnici (URLPLZ), sem pa definitivno proti temu, da se firme sili v obvezne božičnice.

feryz je izjavil:

OECD je birokratska organizacija, skupek fikusov, ki jim denar pada z neba in ga niso še nikoli v življenju zaslužili. Oni so neposredno odvisni od denarja, ki ga poberejo preko davkov od ljudi.
Njih spraševati o davkih je enako, kot bi petrolovce spraševal, če je omejena cena goriva dovolj visoka.
Ja, za razliko od forumskih vseznalcev, ki so vse, kar so si nagrebli, nagrebli na račun drugih, zdaj pa iščejo izgovore, zakaj na to nagrabljeno premoženje ne bi plačevali davkov. Na OECD imajo strokovnjake, njihove ugotovitve temeljijo na raziskavah podatkov in znanstvenih člankih, kjer so tudi prikazovali učinke različnih obdavčitev, ampak to ni nič proti sloteh nakladaču, katerega kavna usedlina ima bistveno višjo napovedno vrednost in vse te raziskave in znanstvene članke koj pošlje na smetišče zgodovine.
Aja, pa drugih bolj razvitih držav tudi ne smemo spraševati o davkih, kajneda, kaj pa oni vedo proti trem forumskih nakladačem s sloteha, kako je treba voditi državo, da bo razvita in konkurenčna.

Lahko pa date primer države, kjer so povečali davek na nepremičnine
Povprečje najrazvitrejših držav je bistveno višje od tega, kar poberemo mi. Torej so ga morali bistveno bolj povečati kot mi, da so prišli do toliko višjih prihodkov od tega davka.
Ampak oni itak nimajo pojma, najboljši je slovenski zakon, ki so ga spisali člani komunistične partije. Taki sedaj tudi čepijo na čelu državne politike in nas peljejo po poti konkurenčnosti, s polno močjo tiščijo po plinu, le menjalnik imajo v vzvratni prestavi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jernejl ()

jernejl ::

Alcarinnn je izjavil:

Seveda, to pa vse za to, ker bi eni radi katastrofalno udarli po lastništvu v imenu socializma in komunizma...

dajmo nastavit davek na premoženje na 1 milijon EUR, pa je.
Komunisti ste tisti, ki ste si nagrabili nepremičnine, zdaj pa bi radi živeli na račun drugih na ta način, da bi lestvice postavljali nerazumno visoko, bistveno višje kot je praksa drugih razvitih kapitalističnih držav. Tako bi lahko vi komunisti še naprej plačevali premalo davkov in - kot ste že vse življenje navajeni - živeli na račun drugih, predvsem tistih, ki pridno delajo in ustvarjajo.

jernejl je izjavil:

Alcarinnn je izjavil:

Seveda, to pa vse za to, ker bi eni radi katastrofalno udarli po lastništvu v imenu socializma in komunizma...

dajmo nastavit davek na premoženje na 1 milijon EUR, pa je.
Komunisti ste tisti, ki ste si nagrabili nepremičnine, zdaj pa bi radi živeli na račun drugih na ta način, da bi lestvice postavljali nerazumno visoko, bistveno višje kot je praksa drugih razvitih kapitalističnih držav. Tako bi lahko vi komunisti še naprej plačevali premalo davkov in - kot ste že vse življenje navajeni - živeli na račun drugih, predvsem tistih, ki pridno delajo in ustvarjajo.

Treba je najt balans med vzpodbujanjem "varčnosti" in investiranja in med davkom na premoženje...

In ta bariera zagotovo NE SME biti postavljena pri 1 nepremičnini... lahko pa postavimo to na SKUPNO premoženje kakih 1 mil EUR... morda celo 750k... seveda pod pogojem da se ta lestvica avtomatsko usklajuje z inflacijo... ne da potem ostane 20 let enaka kot je navada v naši državi.
««
260 / 260
»
»»