Forum » Problemi človeštva » Cene stanovanj v LJ in drugod
Cene stanovanj v LJ in drugod
Temo vidijo: vsi
Alcarinnn ::
"ne moreš je začeti pri drugi nepremičnini..."
Ne razumem zakaj ne? Lahko en človek živi v dveh bajtah? Lahko vozi 2 avta naenkrat?
Ja, lahko, ampak naj za to preseravanje plača nekaj več davka.
Lahko ima dvojne superge na nogah naenkrat?
![]()
Ja točno tak lol...
tony1 ::
Ne razumem zakaj ne? Lahko en človek živi v dveh bajtah? Lahko vozi 2 avta naenkrat?
Saj plača več davka, že zaradi nakupa in zaradi plačevanja vseh položnic za nepremičnino pa zavarovanj za avto pa cestnin... ti bi pa rad da še na to vse še več plača... torej davek na davek na davek... nikoli dovolj...
Lahko miljonarji s procentnim računom cepetate tako dolgo, da boste res rabili še en par čevljev, ampak izkušnje so pokazale, da za vzdrževanje socialne države rabimo progresivne davke.
Če ne bo progresije, pa pejte pogledat, kako revna večina dela z miljonarji v, kot sem že pisal, JAR. Pri rentanju avta se prepričajte, do bo na dno motorja zafire našrafana reč, ki se ji v BMWjevm ETKju reče Unterbodenagregatschuetz. Jaz brez tega ne bi niti speljal z dvorišča :-D
kamiKaZaA ::
V tej temi se lepo vidi kaj vse je narobe z levičarsko ideologijo in vse kar levičar zna je to, da bi vzel od tistih, kateri so se odrekali, da so si nekaj ustvarili.
Nauk Levice: delaj čim manj in obdavči tistega, kateri dela več s še več davki, da ga prisiliš, da bi delal manj in manj ustvaril. Ker nihče ne sme imeti več od člana Levice, kateri se izmika delu.
Nauk Levice: delaj čim manj in obdavči tistega, kateri dela več s še več davki, da ga prisiliš, da bi delal manj in manj ustvaril. Ker nihče ne sme imeti več od člana Levice, kateri se izmika delu.
Saj plača več davka, že zaradi nakupa in zaradi plačevanja vseh položnic za nepremičnino pa zavarovanj za avto pa cestnin... ti bi pa rad da še na to vse še več plača... torej davek na davek na davek... nikoli dovolj...
Lahko miljonarji s procentnim računom cepetate tako dolgo, da boste res rabili še en par čevljev, ampak izkušnje so pokazale, da za vzdrževanje socialne države rabimo progresivne davke.
Če ne bo progresije, pa pejte pogledat, kako revna večina dela z miljonarji v, kot sem že pisal, JAR. Pri rentanju avta se prepričajte, do bo na dno motorja zafire našrafana reč, ki se ji v BMWjevm ETKju reče Unterbodenagregatschuetz. Jaz brez tega ne bi niti speljal z dvorišča :-D
Kot pravim v osnovi se večina strinja s progresijo tudi jaz, s čemer se jaz ne strinjam in mnogi drugi je kdaj se začne ta progresija...
Če nekdo reče da nihče ne rabi 100 stanovanj se bomo verjetno vsi strinjali... oz. jih naj ima ampak plača davek ker je premoženje res bajno...
Ampak da bi nekomu dodatno računali samo zato ker ima 3 sobno stanovanje in potem še nek vikend(skoraj bajto) 19km stran z 2.500m2 vinograda je pa pač nekaj kar se mi zdi preveč...
Kot pravim, komot podpišem da začnemo obdavčevat ko nekdo doseže 1 MILIJON premoženja(in vsako leto to cifro dvignimo za inflacijo), če si teoretični MILIJONAR pol pač plačaj... ampak ko pa bi obdavčevali količino ne neko vrednost je pa pač too much...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Alcarinnn ()
V tej temi se lepo vidi kaj vse je narobe z levičarsko ideologijo in vse kar levičar zna je to, da bi vzel od tistih, kateri so se odrekali, da so si nekaj ustvarili.
Neumnost.
Skrbi nas tvoja in moja varnost. A misliš, da če mene reveži ustrelijo na sredi AC zaradi MOJE zafire to kaj manj boli kot Ferija? Kurac, tle sva oba enaka!
feryz ::
Plačo imam manjšo kot snažilka v Nemčiji, Švice niti omenili ne bomo, obdavčili bi me radi pa kot maska!?
Only in Slovenija.
Only in Slovenija.
V zgornjem postu vidiš, kje je težava kako realno obdavčiti prekomerno premožne.
"Kot pravim, komot podpišem da začnemo obdavčevat ko nekdo doseže 1 MILIJON premoženja, če si teoretični MILIJONAR pol pač plačaj... ampak ko pa bi obdavčevali količino ne neko vrednost je pa pač too much..."
Kot družba bomo morali priti do dogovora, kje to je, in pri tem najbolj glasnih ne bomo smeli poslušati.
"Kot pravim, komot podpišem da začnemo obdavčevat ko nekdo doseže 1 MILIJON premoženja, če si teoretični MILIJONAR pol pač plačaj... ampak ko pa bi obdavčevali količino ne neko vrednost je pa pač too much..."
Kot družba bomo morali priti do dogovora, kje to je, in pri tem najbolj glasnih ne bomo smeli poslušati.
V zgornjem postu vidiš, kje je težava kako realno obdavčiti prekomerno premožne.
Predvsem ne smemo poslušat najbolj revnih in neambicioznih... Ker za njih je že 100k ogromno... ampak ne moremo it po taki poti.
Zgodovina sprememb…
Tudi tistih, ki imajo največ ne, ker so družbeno najbolj vplivni.
100k je v naši državi drobiž. Objektivno gledano.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
Milijon "premoženja" imata z lahkoto dva, ki sta celo življenje garala kot psa v proizvodnji, čez vikend pa garala na parcelah.
Na prvi sta si postavilo hišo, na drugi vikend.
In to sta zdaj največja izkoriščevalca in kapitalista, ki jima je treba nabiti davke.
Na prvi sta si postavilo hišo, na drugi vikend.
In to sta zdaj največja izkoriščevalca in kapitalista, ki jima je treba nabiti davke.
Jokam zaradi njunih žuljev.
A veš zakaj? Ker je tisočkrat več še bolj zgaranih, ki niso imeli priložnosti priti do takšnega premoženja!
Kdor se uspešno grebe za premoženje, naj plača davek nanj.
Kdor se uspešno grebe za premoženje, naj plača davek nanj.
Zgodovina sprememb…
Tudi tistih, ki imajo največ ne, ker so družbeno najbolj vplivni.
No torej kaj je cifra po tvoje ki je objektivno gledano neko realno premoženje?
Pač jaz menim da je to 1 milijon EUR... če ima nekdo ODPLAČANO premoženje 1 MIL EUR (vsako leto to dvignimo vsaj za realno inflacijo) potem menim da je premožen in če mora taka oseba plačevati nek davek od premoženja potem ajde... naj bo... ampak kar je pa pod pa mislim da je absolutno no go...
Cifra se mi zdi realna.
Ampak, bo pa težak naslednji korak: kakšna bo davčna stopnja in po kakšni progresiji?
Ampak, bo pa težak naslednji korak: kakšna bo davčna stopnja in po kakšni progresiji?
Cifra se mi zdi realna.
Mene bolj kot to moti kdo dovolj kompetenten bo ocenil neko vrednost premoženja... sam menim da GURS nima pojma in dela bedarije tako v plus kot minus... ok ajde za avte imamo eurotax ki se ne moti veliko... In katero vse premoženje bomo šteli? Ker premoženje je tudi zlato, srebro, pokemon karte, LEGO kocke, druge collectibles... skratka ja... tough shit ane...
jernejl ::
Če iz te teme flikneš 3 ljudi in pobrišeš njihove poste, bo problem s stanovanji čudežno izginil.Če ignoriraš opozorila mladih, pa GURSa, pa statistične podatke in primerjavo z drugimi državami, potem je jasno, da ta država nima nobenih problemov.
Trg je tak kot je, kdor rabi in zmore, si kupi kar si lahko. Tako je pri nas in kjerkoli drugje po svetu.Razlike vseeno so, v večini razvitih držav je razmerje med plačo in ceno nepremičnine ugodnejše.
Povsod po svetu, tudi pri nas seveda, se najbolj glasni derejo, da ne morejo kupiti stanovanj v centrih mest.Najbolj glasni pri nas se derejo, kako premožni niso sposobni plačevati davka od premoženja, kot ga zmorejo plačevati v drugih razvitih kapitalističnih državah. Če bi iz te teme fliknil tiste tri, ki se derejo, da so že 50 let nazaj plačali vse davke in da jim mora država naslednjih 5 milijard let v zameno brisati rit in varovati nepremičnine, davkov (primerljivih z drugimi razvitimi državami) pa sami niso sposobni plačati, potem problem davka tudi izgine.
Kako gre nam slabo, pa itak pokaže index lastniških stanovanj. Čeprav imamo najvišjega, smo, baje, najslabši na tem področju.Točno tako! Vsaj enkrat ti je - sicer po nesreči - uspelo ugotoviti nekaj, kar je res.
Mediji in politiki pa pumpajo zadeve. Vsake toliko, da se ne pozabi.Res je, recimo lastniki naložbenih nepremičnin pišejo lažne članke po medijih in se derejo, kako krivično bi bilo plačevati pravičen davek, ki ga sami itak ne bodo plačali, ampak ga bodo plačali drugi, za katerih dobrobit se lastniki naložbenih nepremičnin glasno borijo.
Najdejo tistih par najbolj glasnih in glorificirajo v nebo. Kako so bogi in bla bla.
Nekaj sprašujem naokrog in brez zajebancije, nikogar ne poznam, ki bi imel problem z nakupom stanovanja v Ljubljani.Če poznaš samo tista dva, ki pri šanku vaške gostilne slonita levo in desno od tebe, potem verjetno res ne poznaš nikogar, ki bi imel problem z nakupom stanovanja v Ljubljani. Ne vem pa, kakšno vezo imajo tvoja nepoznanstva s čimerkoli.
Si predstavljaš da bi dali davek 0,1% na vsak dan na izdelek ki stoji v trgovini? To bi sililo trgovce prodat in kupci bi dobili še večjo moč... to hočeš ti na trgu nepremičninFirme imajo kar nekaj tekočih stroškov, tudi če imajo zaprta vrata in ničesar ne prodajo. Bi se pa strinjal s tabo, da vsak, ki si hoče lastit naložbeno nepremičnino, mora odpret firmo in pisat to nepremičnino na firmo. Z vso birokracijo in stroški, ki jih firma prinaša, vred.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: jernejl ()
Na vse premoženje so že bili plačani davki in se tudi redno plačujejo.
Par vas tukaj širi blodnje, da temu ni tako.
Ko boš prišel do drugega stanovanja, boš spoznal, da imamo pri nas davek na premoženje.
Torej progresivno obdavčene nepremičnine.
Oz. ti ne boš prišel do tega spoznanja. Ampak lahko meni verjameš, da je tako.
Ko boš prišel do drugega stanovanja, boš spoznal, da imamo pri nas davek na premoženje.
zavajon ::
Pošten sistem ne obstaja, lahko pa je bolj pošten kot je danes, da se novim generacijam ne pobere vse možnosti.Pošten zate, ker nič nimaš in bi rad od drugih imel.
Tistim drugim, ki so nekaj pridelali, vsaj parkrat že plačali davke za to in jih še vedno redno plačujejo, zdaj pa bi jim ti nabil še nove, pa tak sistem nikakor ne more biti pošten.
No, če bi bil ta sistem pošten, ne bi tebi kot podeželskemu pleskarju omogočil kupovanja stanovanj kot žemljic. Pa ti je ;)
Koliko delovne dobe pa im Janša? In koliko Mahnič?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zavajon ()
Pošten sistem ne obstaja, lahko pa je bolj pošten kot je danes, da se novim generacijam ne pobere vse možnosti.Pošten zate, ker nič nimaš in bi rad od drugih imel.
Tistim drugim, ki so nekaj pridelali, vsaj parkrat že plačali davke za to in jih še vedno redno plačujejo, zdaj pa bi jim ti nabil še nove, pa tak sistem nikakor ne more biti pošten.
No, če bi bil ta sistem pošten, ne bi tebi kot podeželskemu pleskarju omogočil kupovanja stanovanj kot žemljic. Pa ti je ;)
Iz zakaj zdaj kaznovati te kateri so sposobni? Kdo pa tebi brani, da pljuneš v roke in greš delati? Dopoldne redni šiht za minimalca ali več in popoldne na normiran popoldanski s.p. pleskaš stanovanja in si sproti kot žemljice kupuješ stanovanja. Povpraševanje po pleskarjih je ogromno. Dela boš imel na pretek. Le delati boš moral!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kamiKaZaA ()
Višina davka na pr. je joke.
Argument, "da sem že vse davke plačal 50 let nazaj, k j Tito umru" je obsceno napačen.
" Iz zakaj zdaj kaznovati te kateri so sposobni? Kdo pa tebi brani, da pljuneš v roke in greš delati? Dopoldne redni šiht za minimalca ali več in popoldne na normiran popoldanski s.p. pleskaš stanovanja in si sproti kot žemljice kupuješ stanvonja. Povpraševanje po pleskarjih je ogromno. Delaš boš imel na pretek. Le delati boš moral! "
Neumnost. Če grejo vsi zagnani in sposobni v tej državi za fasaderje zato ker so videli prometno kazen Ferijeve zafire, gre cela država v kurac v dobrem tednu.
Država rabi še kaj drugega kot fasaderje, in če hoče funkcionirati kot država bi morala biti izjemno zainteresirana, da cvet narodaTM ne bo šel samo v fasaderstvo. To pa lahko zagotovi samo tako, da jim omogoči pogoje, da ne bojo vsi šli v građevino.
Zgodovina sprememb…
Višina davka na pr. je joke.
Argument, "da sem že vse davke plačal 50 let nazaj, k j Tito umru" je obsceno napačen.
" Iz zakaj zdaj kaznovati te kateri so sposobni? Kdo pa tebi brani, da pljuneš v roke in greš delati? Dopoldne redni šiht za minimalca ali več in popoldne na normiran popoldanski s.p. pleskaš stanovanja in si sproti kot žemljice kupuješ stanvonja. Povpraševanje po pleskarjih je ogromno. Delaš boš imel na pretek. Le delati boš moral! "
Neumnost. Če grejo vsi zagnani in sposobni v tej državi za fasaderje zato ker so videli prometno kazen Ferijeve zafire, gre cela država v kurac v dobrem tednu.
Država rabi še kaj drugega kot fasaderje, in če hoče funkcionirati kot država bi morala biti izjemno zainteresirana, da cvet narodaTM ne bo šel samo v fasaderstvo. To pa lahko zagotovi samo tako, da jim omogoči pogoje, da ne bojo vsi šli v građevino.
Kje zdaj ti vidiš da promoviram samo slikopleskarstvo? Opcij za popoldanski s.p. je ogromno in so dela katera se lahko priučiš, če imaš voljo in nimaš glave samo za striženje:
- keramičar,
- monter klime,
- čiščenje,
- košnja, urejanje okolice,
- strežba v lokalu/restavraciji,
- catering,
- wolt,
- uber/taxi,
- delavec na raznih prireditvah (prodajalec kart, varovanje/rediteljstvo, strežba...)
...
Opcij je ogromno. @zavajon je ravno to očital @feryzu, da se je trgal narazen cele dneve in da mu je sistem kot je omogočil, da sedaj ima to kar ima. Kdo pa sedaj brani @zavajonu da pljune v roke in začne delati bolj produktivna (donosna) dela? Zgoraj sem omenil le peščico teh opcij.
Tukaj sedaj vidimo, da je po @zavajonovo narobni sistem, da nagrajuje tiste, ki se trgajo cele dneve in se odrekajo prostemu času za namen več dela in jim potem očita, da sistem ni pošten, ker nagrajuje bolj delovne od tistih, kateri ležijo doma na kavču.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kamiKaZaA ()
Na vse premoženje so že bili plačani davki in se tudi redno plačujejo.Bistveno premalo, in niti približno ne na vse premoženje. Niti na vse naložbene nepremičnine ne.
Ko boš prišel do drugega stanovanja, boš spoznal, da imamo pri nas davek na premoženje.Ja, če kupuješ stare luknje, ki slučajno niso pod spomeniškim varstvom. Če bi bil malo bolj sposoben in kupil kako novogradnjo, ne bi imel priložnosti spoznati tega davka.
Ker ti ne boš prišel do tega spoznanja, lahko meni verjameš, da je tako.
Jaz nisem dedoval še nič, starši mi niso dali še nič. Pa vendar sem pridelal kar nekaj.Hočeš reči, da so ti te stvari vsaj delno pridelali drugi, ki so namesto tebe plačevali previsoke davke.
Par hiš si lastim, par stanovanj
Iz zakaj zdaj kaznovati te kateri so sposobni?Tudi jaz ne razumem, zakaj imamo tak sistem, da mora en mlad, priden in sposoben inženir biti kaznovan s plačevanjem previsokih davkov od svojega dela, zato, da lahko ima nek lenuh ali pa bogataš, ki nikoli v Sloveniji ni delal nič, tukaj naložbeno nepremičnino, ki mu jo varujejo davkoplačevalci na račun mladega, pridnega in sposobnega inženirja.
Ampak da bi nekomu dodatno računali samo zato ker ima 3 sobno stanovanje in potem še nek vikend(skoraj bajto) 19km stran z 2.500m2 vinograda je pa pač nekaj kar se mi zdi preveč...Česar ti že v osnovi ne razumeš je, da država stane, in če ne bomo stroškov države zaračunali temu, ki ima premoženje, katerega država varuje, bomo te stroške pač morali zaračunati nekomu drugemu. Kar tudi počnemo. Po kaki zblojeni logiki je pa pošteno, da moramo nekomu dodatno zaračunati za nekaj, česar nima in ne uporablja, pa boš najbrž vedel samo ti.
Zgodovina sprememb…
In pogoje zagotoviš tako da tisto kar baje praviš da rabimo plačaš primerno visoko... ne pa da uničiš vrednost drugih, da bo mizerna plača teh ki jih bojda rabimo, izpadla solidno!
Česar ti že v osnovi ne razumeš je, da država stane, in če ne bomo stroškov države zaračunali temu, ki ima premoženje, katerega država varuje, bomo te stroške pač morali zaračunati nekomu drugemu. Kar tudi počnemo. Po kaki zblojeni logiki je pa pošteno, da moramo nekomu dodatno zaračunati za nekaj, česar nima in ne uporablja, pa boš najbrž vedel samo ti.
Jaz to razumem, problem je samo v tem, da se ti potem začneš delati "francoza" ko ti jaz povem da dajmo potem it v detajle premoženja s katerim se naša država ukvarja, takrat pa ti to več ni smiselno...
Torej
Če se policija ukvarja z vlomom v stanovanje = naj plača lastnik stanovanja (davek na nepremičnine CHECK)
Če se policija ukvarja z krajo telefona = naj plača nekdo drug kot lastnik telefona (davek na telefone na leto NO GO)
In tako lahko greva naprej na vsako premoženje, ampak tu se pa naenkrat NE STRINJAŠ da bi zaračunali po tvoje PRAVIČNE davke za VAROVANJE premoženja, to se strinjaš samo pri nepremičninah...
Ti nisi sposoben niti predstavit trditve koliko denarja se porabi za neposredno varovanje in ukvarjanje policije z premoženjem in koliko z ljudmi... koliko od tega je z nepremičninami in koliko z drugim premoženjem...
Zgodovina sprememb…
Jaz to razumem, problem je samo v tem, da se ti potem začneš delati "francoza" ko ti jaz povem da dajmo potem it v detajle premoženja s katerim se naša država ukvarja, takrat pa ti to več ni smiselno...Ne, ti ne razumeš in nisi sposoben.
Torej
Če se policija ukvarja z vlomom v stanovanje = naj plača lastnik stanovanja (davek na nepremičnine CHECK)
Če se policija ukvarja z krajo telefona = naj plača nekdo drug kot lastnik telefona (davek na telefone na leto NO GO)
In tako lahko greva naprej na vsako premoženje, ampak tu se pa naenkrat NE STRINJAŠ da bi zaračunali po tvoje PRAVIČNE davke za VAROVANJE premoženja, to se strinjaš samo pri nepremičninah...
Ti nisi sposoben
Davek na varovanje telefonov (ali pa banan in paštet v domači kuhinji) je butast in nepravičen, ker bi bilo s pobiranjem več stroškov, kot bi se davka lahko pobralo.
Česar ti ne razumeš je to, da je precej bolj smiselno pobrati davek od 90% premoženja, tam kjer je to racionalno, kot pa od 0% premoženja, samo zato, ker ga ni racionalno pobirati od 10% premoženja.
Ker si pri razmišljanju bolj počasen, raje ena bolj oprijemljiva primerjava: ti praviš, da ni pošteno, da kaznujemo morilce, dokler ne kaznujemo onega, ki je prejšnji četrtek v Majšperku v zabojnik za mešane odpadke odvrgel pločevinko. Popolnoma jasno je, da je logika, da nikogar ne smemo za nič kaznovati, dokler ne zmoremo kaznovati vsakogar za vse, butasta.
Zgodovina sprememb…
Jaz to razumem, problem je samo v tem, da se ti potem začneš delati "francoza" ko ti jaz povem da dajmo potem it v detajle premoženja s katerim se naša država ukvarja, takrat pa ti to več ni smiselno...Ne, ti ne razumeš in nisi sposoben.
Torej
Ti nisi sposoben
Davek na varovanje telefonov (ali pa banan in paštet v domači kuhinji) je butast in nepravičen, ker bi bilo s pobiranjem več stroškov, kot bi se davka lahko pobralo.
Česar ti ne razumeš je to, da je precej bolj smiselno pobrati davek od 90% premoženja, tam kjer je to racionalno, kot pa od 0% premoženja, samo zato, ker ga ni racionalno pobirati od 10% premoženja.
Ker si pri razmišljanju bolj počasen, raje ena bolj oprijemljiva primerjava: ti praviš, da ni pošteno, da kaznujemo morilce, dokler ne kaznujemo onega, ki je prejšnji četrtek v Majšperku v zabojnik za mešane odpadke odvrgel pločevinko. Popolnoma jasno je, da je logika, da nikogar ne smemo za nič kaznovati, dokler ne zmoremo kaznovati vsakogar za vse, butasta.
Ti to vidiš tako jaz pa to vidim tako:
Ti bi rad da prenehamo z logiko da nekdo ki nima nepremičnine "SUBVENCIONIRA" varovanje nepremičnine nekomu ki jo ima... (ampak to perverzno skrivaš pod besedo premoženje)
Hkrati pa se zavzemaš da OHRANIMO da torej lastniki nepremičnin (enega dela premoženja) subvencionirajo varovanje drugega dela premoženja ostalim pod falsifikacijo "poštenega plačevanja"
Se pravi ti bi rad da nadalje nekdo nekomu nekaj subvencionira, samo spremnil bi tiste ki subvencionirajo...
Glede Majšperka. Zna se zgoditi ena zanimiva situacija. Zgraditi nameravajo okoli 50 stanovanj. Za zemljišče so odšteli borih 210.000€. Vir: https://svet24.si/dom/nepremicnine/po-4...
Sedaj bo zgrajenih v 1. fazi 27 stanovanj. Trenutno prodanih le 7. Kaj sledi? Najprej bodo znižali cene za -5% (in še vedno bodo imeli ogromen profit). Sledilo bo mogoče še večje znižanje (-10%). In potem bodo v tej začeli tuliti, da cene nepremičnin padajo v Sloveniji. Ker bodo sledili takšni članki v medijih.
Pozabili pa dopisati, da padajo na območjih, kjer skorajda nihče ne želi živeti.
Enaka situacija se danes dogaja v tujini.
Sedaj bo zgrajenih v 1. fazi 27 stanovanj. Trenutno prodanih le 7. Kaj sledi? Najprej bodo znižali cene za -5% (in še vedno bodo imeli ogromen profit). Sledilo bo mogoče še večje znižanje (-10%). In potem bodo v tej začeli tuliti, da cene nepremičnin padajo v Sloveniji. Ker bodo sledili takšni članki v medijih.
Pozabili pa dopisati, da padajo na območjih, kjer skorajda nihče ne želi živeti.
Enaka situacija se danes dogaja v tujini.
LeQuack ::
No ni čisto res, v tujini pada tam kjer so bili trgi precenjeni. Sydney, Melbourne, Auckland, London, itd. Pri nas če bi v Ljubljani začelo padati bi lahko rekli da res padajo cene.
Quack !
Ti bi rad da prenehamo z logiko da nekdo ki nima nepremičnine "SUBVENCIONIRA" varovanje nepremičnine nekomu ki jo ima... (ampak to perverzno skrivaš pod besedo premoženje)
Hkrati pa se zavzemaš da OHRANIMO da torej lastniki nepremičnin (enega dela premoženja) subvencionirajo varovanje drugega dela premoženja ostalim pod falsifikacijo "poštenega plačevanja"
Se pravi ti bi rad da nadalje nekdo nekomu nekaj subvencionira, samo spremnil bi tiste ki subvencionirajo...
Jaz bi rad, da ljudje ne subvencionirajo več 100% premoženja, ampak manj, ker je vse, kar je manj od 100%, bolj pošteno od 100%. Nima pa nobenega smisla obdavčevati kozarcev marmelade v domači kuhinji, ker je to popolnoma neracionalno. Večina držav zato pobira davek od nepremičnin, nekatere tudi od splošnega premoženja, pa še v teh primerih so take malenkosti pač izvzete, ker se ne splača državi imeti sto tisoč inšpektorjev, zato da bodo odkrili tisoč kozarcev marmelade, od katerih bo plačanih 10 evrov davkov.
Če pobiraš davke na neracionalen način, kar bi ti rad, bodo vsi plačevali več davkov (tudi tisti ki marmelade nimajo), kot če davkov na marmelade sploh ne pobiraš.
Pri telefonih je podobno kot pri marmeladah.
Zgodovina sprememb…
Jaz bi rad, da ljudje ne subvencionirajo več 100% premoženja, ampak manj, ker je vse, kar je manj od 100%, bolj pošteno od 100%. Nima pa nobenega smisla obdavčevati kozarcev marmelade v domači kuhinji, ker je to popolnoma neracionalno. Večina držav zato pobira davek od nepremičnin, nekatere tudi od splošnega premoženja, pa še v teh primerih so take malenkosti pač izvzete, ker se ne splača državi imeti sto tisoč inšpektorjev, zato da bodo odkrili tisoč kozarcev marmelade, od katerih bo plačanih 10 evrov davkov.
Če pobiraš davke na neracionalen način, kar bi ti rad, bodo vsi plačevali več davkov (tudi tisti ki marmelade nimajo), kot če davkov na marmelade sploh ne pobiraš.
Pri telefonih je podobno kot pri marmeladah.
Ne to ni res... davke na telefone je zelo enostavno pobirat... vsak ki je v omrežju (to država lahko zajame za đabe) plača davek... pa bomo spet korak bližje... ne bo za vsak telefon ampak bo za veliko večino uporabljenih telefonov
Ti boš seveda to zavil v meglo z plačevanjem davka na marmelado...
Bistveno je v tem da ti nočeš da se NEHA subvencioniranje, ti bi rad izvzel eno skupino...
Ker zdaj je pač tako da ZAPOSLENI subvencionirajo vse oz delovno aktivni... čeprav spet to ne drži povsem ampak je en tak lep spin, ker vsak davkoplačevalec ki kupuje v SLO plača DDV od katerega se subvencionira tudi varovanje policije...
Potem imava tisoče če ne sto tisoče primerov ko dejansko se delovno aktivni in lastnik pokrivata v 1 osebi... torej sam sebi subvencionira varovanje premoženja...
Ker takih oseb ki NISO zaposleni in imajo XY nepremičnin je v SLO nekaj 10 morda... jaz ne poznam nobene... če pa so že pa od davkov od najema plačujejo za varovanje posredno (DDV ni nek davek v luft)
Pač poizkušaš prikazati kot da nek lastnik nepremičnine NE PLAČA davka za varovanje svojega premoženja oz. nepremičnine čeprav v realnosti nas večina to plača preko drugih davkov (od oddajanja, DDV, ipd...)
Enako bi recimo lahko pobirali DAVKE OD TELEVIZIJE... če imaš shemo naročeno ti pribijejo še 10 EUR davka na leto na shemo za ukvarjanje policije z krajo televizije... saj veš tako kot je za POP TV pa KANAL A, pa RTVSLO...
Vsako tako zadevo se da praktično AVTOMATIZIRAT in ne rabimo 1000 inšpektorjev.
Zgodovina sprememb…
zavajon ::
Kdo pa sedaj brani @zavajonu da pljune v roke in začne delati bolj produktivna (donosna) dela? Zgoraj sem omenil le peščico teh opcij.
Za moje potrebe zaslužim čisto dovolj in sem očitno dovolj produktiven brez pljuvanja v roke.
Pa delam, da živim, ne pa živim, da delam. Takih, ki živijo, da delajo, nimam za preveč inteligentne, četudi so lahko polni denarja.
TorrentXL ::
Jaz ne rabim nič od drugih. Prej rabijo drugi več od mene (predvsem starejši), ker mislijo da jim vse pripada, ne bi pa plačali poštenega davka na premoženje. Praktično vse razvite države tega sveta prikazujejo, da je tak sistem, kjer se več pobere od premoženja (predvsem nepremičnin), normalen in tud OECD nam to tupi, ampak eni zarukani boomerji in nesposobni nepoti mislijo, da so požrli pamet vsega sveta in vejo kak sistem je najbolj pošten. Vem da je tukaj veliko pomanjkanja osnovne logike, ampak če niste sposobni sprocesirat kaj vam pišemo, potem pač preprosto verjemite, da niste pametnejši od celega sveta.
Saj mora biti, če hočeš kaj denarja pobrati.
V Sloveniji ni ravno veliko tistih, ki so konkretno kradli.
Pa še ti imajo nakradeno na varnem.
Torej moraš od manjših revežev pobrati denar za večje reveže.
Torent je trenutno večji revež.
Če bo slučajno kdaj prišel do stanovanja, bo prešel med manjše reveže, po merilih te države že med bogataše in se ga bo konkretno obdavčilo.
Hipoteka na 99 let, tega dejstva ne spremeni. Šteje premoženje, kreditov se ne gleda.
Revež si samo ti in to mentalni. Jaz spadam med bogataše, če pogledam davke/prispevke, ki mi jih država pobere pri plači in položnico od vrtca. Še vedno pa ne dovolj bogate, da bi kaj imel od socialne kapice.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TorrentXL ()
rtsvds ::
Pred kratkim objavljen oglas, tole bo slo za med https://www.nepremicnine.net/oglasi-pro...
Mogoče bo pa dražba, a ni to običajno za Ljubljano in okolico da se gredo dražbe kupci?
Quack !
Ara je ara, ce ne pa nic.
To je delovalo včasih. Zdaj agencije zmeraj delajo dražbe in jih ne zanima če nekdo aro prinese, ne bodo prvemu prodali. Tak je trg zdaj.
Quack !
Plačani so bili prenizki davki in še naprej se plačujejo prenizki. Sej v tem je cel problem. Ti pa misliš, da si pameten, ko omeniš davek iz časa Jugoslavije, kot da si edini, ki ve za njega. Pa ignorirajmo, da tud tega nizkega davka velika večina ne plačuje zarad obvodov in slabega nadzora.
Da zaključimo debato. Do leta 2030 tega davka, ki bi dodatno odiral lastnike nepremičnin ne bo. Potem pa tudi, če spet levi pridejo na oblast, ga ne bo. Ker so v tem mandatu imeli najmočnejšo koalicijo pa ga niso sprejeli. Torej nobenemu ni v interesu uvesti nepremičninski davek. Zdaj pa dalje jočite tisti, ki nimate nepremičnine v lasti, da bi bilo potrebno sprejeti ta davek. Ne bo ga in pika.
Iz zakaj zdaj kaznovati te kateri so sposobni? Kdo pa tebi brani, da pljuneš v roke in greš delati? Dopoldne redni šiht za minimalca ali več in popoldne na normiran popoldanski s.p. pleskaš stanovanja in si sproti kot žemljice kupuješ stanovanja. Povpraševanje po pleskarjih je ogromno. Dela boš imel na pretek. Le delati boš moral!
Ravno to se mi sprašujemo. Zakaj so nove generacije, ki so bolj sposobne, sedaj kaznovane, ker je nekdo prej prostor zasedel in ga seveda še dodatno omejil. Zraven pa za omejen prostor še tekmujejo proti takim, ki so imeli desetletja podlage in ne vejo ali nočejo kam drugam parkirat denar. Vem, to je preveč za razumet. Vprašaj AI naj ti razloži.
Zgodovina sprememb…
Ravno to se mi sprašujemo. Zakaj so nove generacije, ki so bolj sposobne, sedaj kaznovane
To dvoje ne gre skupaj. Namreč da je nek mlad bolj sposoben od enega malerja in si potem maler lahko privošči stanovanje ta ki bi pa naj bil bolj sposoben od tega malerja pa ne. To enostavno ne drži. Te že ni bolj sposoben od malerja. Tako da prosim ne prodajaj takšnih bučk.
Da zaključimo debato. Do leta 2030 tega davka, ki bi dodatno odiral lastnike nepremičnin ne bo. Potem pa tudi, če spet levi pridejo na oblast, ga ne bo. Ker so v tem mandatu imeli najmočnejšo koalicijo pa ga niso sprejeli. Torej nobenemu ni v interesu uvesti nepremičninski davek. Zdaj pa dalje jočite tisti, ki nimate nepremičnine v lasti, da bi bilo potrebno sprejeti ta davek. Ne bo ga in pika.
Bo uveden takrat, ko bo prepozno za njega. Medtem pa Hrvati lepo služijo od Slovencev ki imajo prazne apartmaje dol, to so kar lepi denarji, ki jih bodo porabili za svojo državo.
Quack !
Bo uveden takrat, ko bo prepozno za njega. Medtem pa Hrvati lepo služijo od Slovencev ki imajo prazne apartmaje dol, to so kar lepi denarji, ki jih bodo porabili za svojo državo.
Res mastno služijo. Za hišo/vilo ob morju vredno med 500.000€ in 1.000.000€ pokasirajo od 500€ do 1500€ letno. V procentih to znese od 0,10% do 0,30% vrednosti nepremičnine. Levica pa je želela uvesti 1,45% vrednosti.
Ni važno koliko je hotela, kolik je uvedla? Mislim da 0%.
Drugače pa sami sebi jamo kopljemo. Medtem ko upokojenci uživajo ko vidijo kako so bogati, čeprav ne bodo prodali edine nepremičnine. Torej za ta "navidezni" občutek bogatosti pri starih se zapravlja vsa možnost za razvoj države v prihodnje na mladih. Je res vredno?
Stanovanjska kriza mladih se poglablja: Za 50 kvadratov več kot 150 plač
Cene stanovanj še naprej rastejo, mladi pa se od doma odselijo pozneje kot drugi Evropejci. Koalicija napoveduje ukrepe, na Mladinskem svetu Slovenije pa opozarjajo, da brez sistemskih rešitev preboja ne bo.
https://vecer.com/slovenija/stanovanjsk...
Drugače pa sami sebi jamo kopljemo. Medtem ko upokojenci uživajo ko vidijo kako so bogati, čeprav ne bodo prodali edine nepremičnine. Torej za ta "navidezni" občutek bogatosti pri starih se zapravlja vsa možnost za razvoj države v prihodnje na mladih. Je res vredno?
Stanovanjska kriza mladih se poglablja: Za 50 kvadratov več kot 150 plač
Cene stanovanj še naprej rastejo, mladi pa se od doma odselijo pozneje kot drugi Evropejci. Koalicija napoveduje ukrepe, na Mladinskem svetu Slovenije pa opozarjajo, da brez sistemskih rešitev preboja ne bo.
https://vecer.com/slovenija/stanovanjsk...
Quack !
No če smo že pri apartmajih, pa Hrvati za vreden apartma med 200.000€ in 300.000€ pokasirajo od 200€ do 500€ letno. Nore cifre. 
Pri nas že sedaj plačaš več premoženjskega davka za 300.000€ vreden apartma ob morju v katerem ne bivaš in te to pride letno 2600€. Na drugi strani pa Hrvati kasirajo za isto med 200€ in 500€. Vidiš ti to razliko? Tako da se ti bolj splača kupiti apartma na hrvaški obali kot pa slovenski. V 10. letih boš na hrvaškem plačal toliko davka kot bi ga pri nas v letu ali dveh. Pišem za isto vrednost nepremičnine v SLO in na CRO.
Še tabela davka pri nas, rubrika b):
Pri nas že sedaj plačaš več premoženjskega davka za 300.000€ vreden apartma ob morju v katerem ne bivaš in te to pride letno 2600€. Na drugi strani pa Hrvati kasirajo za isto med 200€ in 500€. Vidiš ti to razliko? Tako da se ti bolj splača kupiti apartma na hrvaški obali kot pa slovenski. V 10. letih boš na hrvaškem plačal toliko davka kot bi ga pri nas v letu ali dveh. Pišem za isto vrednost nepremičnine v SLO in na CRO.
Ne rabiš ti nič zaključevat, ker tema se ne tiče samo davkov. Zdaj komaj prihaja čas, ko bomo ocenjevali ukrepe plešastega in njegove falange dvornih norčkov.
Davka seveda ne bo, ampak bolj pomembno je, da se čim več mladih zaveda kdo je pravi krivec za obstoječe stanje, da ne bo komu več nikoli prišlo na pamet omenjat kako medgeneracijsko solidarnost.
"To dvoje ne gre skupaj. Namreč da je nek mlad bolj sposoben od enega malerja in si potem maler lahko privošči stanovanje ta ki bi pa naj bil bolj sposoben od tega malerja pa ne. To enostavno ne drži. Te že ni bolj sposoben od malerja. Tako da prosim ne prodajaj takšnih bučk."
Očitno ne bereš kar sem že pojasnil: 75% delovne sile lahko zamenja vsakega malarja, obratno pa ne gre. Denar je nepomemben tle, razen v smislu, da so malarji neupravičeno pretirano bogati.
Očitno ne bereš kar sem že pojasnil: 75% delovne sile lahko zamenja vsakega malarja, obratno pa ne gre. Denar je nepomemben tle, razen v smislu, da so malarji neupravičeno pretirano bogati.
Zaradi AI trenutno lahko 75% white collar dela zamenja kdorkoli, tudi osnovnošolec. Torej za malarja rabiš več znanja in izkušenj.
Quack !
To dvoje ne gre skupaj. Namreč da je nek mlad bolj sposoben od enega malerja in si potem maler lahko privošči stanovanje ta ki bi pa naj bil bolj sposoben od tega malerja pa ne. To enostavno ne drži. Te že ni bolj sposoben od malerja. Tako da prosim ne prodajaj takšnih bučk.
Pričakovano, da nič ne razumeš. Govorimo o generacijah in omejenem prostoru, kar nima veze z enim malarjem. Itak nima smisla razlagat, ker ti nič ne gre v neumno betico.
Zgodovina sprememb…
"To dvoje ne gre skupaj. Namreč da je nek mlad bolj sposoben od enega malerja in si potem maler lahko privošči stanovanje ta ki bi pa naj bil bolj sposoben od tega malerja pa ne. To enostavno ne drži. Te že ni bolj sposoben od malerja. Tako da prosim ne prodajaj takšnih bučk."
Aha, sedaj je že neupravičeno bogat tisti, ki opravlja dela katerih 95% takšnih, ki nima nepremičnine noče delat, ker je potrebno delati, kjer te takšno delo utrudi in prideš zmatran domov.
No če smo že pri apartmajih, pa Hrvati za vreden apartma med 200.000€ in 300.000€ pokasirajo od 200€ do 500€ letno. Nore cifre.
Ne samo da ti ni jasno, da se za izračun tega davka ne uporablja tržna vrednost, ampak niti za to vrednoat nisi prav izračunal.
Zakaj pa ga ne menja če je tako dobro plačano? A ni cilj dela plačilo? Če delaš to kar ti je všeč pač bodi vesel tega kar dobiš...