Forum » Problemi človeštva » Cene stanovanj v LJ in drugod
Cene stanovanj v LJ in drugod
Temo vidijo: vsi
Utk ::
Tudi OECD strokovnjaki pravijo, da moramo premoženje bolj obdavčiti, pa ekonomska stroka, pa zgled drugih razvitih držav.
Bedaki se seveda s tem ne bodo strinjali, ker so bedaki. Kaj od tega si ti?
Če manj obdavčiš delo, kot tudi pravijo vsi normalni, boš že s tem avtomatsko relativno bolj obdavčil "kapital".
Tako da jaz sem normalen, ker hočem znižanje, ti si bedak, ker hočeš višanje.
jernejl ::
Res je, nekateri radi izbirate češnje in pravite, da so na OECD neumni, in da ne smemo povišat obdavčitve premoženja, ker oni nimajo pojma.Tudi OECD strokovnjaki pravijo, da moramo premoženje bolj obdavčiti, pa ekonomska stroka, pa zgled drugih razvitih držav.
Manjši problem je ker se tem izbranim nasvetom OECD strokovnjakov reče strokovno "cherrypicking", ker ti "strokovnjaki" pravijo še marsikaj drugega, ampak bomo mi izbrali samo to kar nam paše.
Ker druge države pač nimajo v ustavi da so socialna država. Pa drugje v razvitih državah ljudje umirajo od tega ker ni toliko državnih in občinskih monopolov.
Ampak to z višjimi davki je pa res fajn, to bomo vzeli. Ostalo "so pa jasno neumnosti".
Ne, ti si idiot, ker se ne strinjaš s tem, kar priporoča OECD, kar priporoča ekonomska stroka in kar počno druge razvite države sveta. Premoženje je treba bolj obdavčiti, ne glede na mentalno gimnastiko, ki jo tule izvajaš. Če delo manj obdavčiš, s tem nisi bolj obdavčil premoženja, čeprav se idiotom tvojega kova morda tako zdi.Tudi OECD strokovnjaki pravijo, da moramo premoženje bolj obdavčiti, pa ekonomska stroka, pa zgled drugih razvitih držav.
Če manj obdavčiš delo, kot tudi pravijo vsi normalni, boš že s tem avtomatsko relativno bolj obdavčil "kapital".
nuclear ::
Novogradne hise se gibljejo okoli 700 tisoc pa vse do milijon. Ne bom vprasal, kdo si lahko privosci nakup, ampak kdo sploh lahko dobit kredit za take cene?
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
J.McLane ::
Čisto odvisno od tega kakšno hišo imaš v mislih, za neko nezahtevno montažno hišo na ključ boš dal 250k € + parcela
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
jan_g ::
V mislih ima verjetno tiste, ki jih zgradijo firme za prodajo (kot npr. stanovanja). Ne pa da kupiš parcelo in sam investiraš/vodiš projekt od papirjev do ceglov.
A če najameš firmo, da postavi tipsko montažno bajto na ključ, se moraš s cegli ukvarjat?
Ne vem, prvi zadetek v Google: https://www.noah.si/sl/tipske-hise neka klasik 115 m2 je na ključ 190k EUR ne vem a jaz kaj narobe gledam?
Ne vem, prvi zadetek v Google: https://www.noah.si/sl/tipske-hise neka klasik 115 m2 je na ključ 190k EUR ne vem a jaz kaj narobe gledam?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: J.McLane ()
jan_g ::
Dobro no, saj vemo, da eno je reklamni letak, drugo pa končna cena, ki zajema vse od zemljišča do zaključne faze. Verjetno je mislil neko povprečno hišo ali dvojček, 140 kvadratov notranjih površin in 500 kvadratov zemlje, to kar se danes prodaja kot "družinska hiša". In če kupuješ kot se kupuje stanovanja, torej že vse končano, ti samo daš denar, potem so cene takšne, kakršne so. En primer, sicer štajerski konec, verjamem da je v Ljubljani cena še precej višja: https://rendera.si/nepremicnina/hrastje...
enavlaka ::
To se že več kot en let prodaja od kar je bilo izgrajeno.
Dva flata so verjetno od gradbincev, je pa šla po vodi viža od prodajnikov, da je samo še nekaj stanovanj na voljo. Očitno niso prodali nič.
Dva flata so verjetno od gradbincev, je pa šla po vodi viža od prodajnikov, da je samo še nekaj stanovanj na voljo. Očitno niso prodali nič.
zavajon ::
Novogradne hise se gibljejo okoli 700 tisoc pa vse do milijon. Ne bom vprasal, kdo si lahko privosci nakup, ampak kdo sploh lahko dobit kredit za take cene?
Le tretjina nepremični se kupi s kreditom. Rekel bi, da gre večina teh kreditov za nakupe stanovanj v 50+ let starih blokih in polkletne garsonjere. Tako da je najbrž tvoje vprašanje irelevantno.

kriptobog ::
A če najameš firmo, da postavi tipsko montažno bajto na ključ, se moraš s cegli ukvarjat?
To je hiša na ključ. Potrebuješ pa še komplet dokumentacijo, uredit priključke, plata, opremit hišo. Si hitro na 100k, če je visok komunalni prispevek.
nuclear ::
V mislih ima verjetno tiste, ki jih zgradijo firme za prodajo (kot npr. stanovanja). Ne pa da kupiš parcelo in sam investiraš/vodiš projekt od papirjev do ceglov.
Te novogradnje moderne hise, naprimer https://podsmarnogoro.si/enote/
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
Zako ::
Če imaš znanje in izkušnje se da služit tudi 5k in več. Sam za plačo več nikoli ne bi delal. Od plačanih davkov nimam nič. Pa penzijo sem že pozabil. Dajte jo se vi. Kmalu se bo delalo do 70. Leta
Zako je zakon!!!
Te novogradnje moderne hise, naprimer https://podsmarnogoro.si/enote/
Bravo, hiša ki ima več kvadrature kot zemlja na kateri stoji (za 650k eur). V čem je point tega, a ni bolje kar v stanovanju žvet. Povabiš ene dve familiji na obisk pa še parkirat nimajo kje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: J.McLane ()
PROTEINSKI ::
pujsekpepe je izjavil:
Jasno. In prav vsak je imel moznost nakupa btcja po 1000 usd in manj.
Je tudi veliko takih, ki ne rabijo BTC ali LOTO, da si kupijo hišo za milijon. Še preveč je takih. Glede na to da cene rastejo, povpraševanje presega ponudbo. Sam trdo delo in se da vse.
Vsekakor je večina, ki kupijo brez kredita tako ali drugace prišla do denarja preko kapitalskih trgov, pa naj bo to lastno podjetje ali vlaganje v take ali drugačne naložbe. Zgolj z "delom" jih malo pride do milijona, sigurno so, ampak jih je malo.
Ne rabiš 10x donosa ali loterije, dovolj je 10 let z 10%-15% letno.
p1nky ::
Tudi OECD strokovnjaki pravijo, da moramo premoženje bolj obdavčiti, pa ekonomska stroka, pa zgled drugih razvitih držav.
Ja, baje je tko: ce manj obdavcis place, in manj obdavcis dobicke, potem dobis vec denarja. Minus plus minus da plus logika desnicarjev.
"Pametni" utk. Low low low
/
<strong>Stojimo na robu prepada, ampak mi bomo naredili korak naprej.</strong>
Jozef horvat, nsi, 2020
Jozef horvat, nsi, 2020
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: p1nky ()
PROTEINSKI ::
Vsekakor je večina, ki kupijo brez kredita tako ali drugace prišla do denarja preko kapitalskih trgov, pa naj bo to lastno podjetje ali vlaganje v take ali drugačne naložbe. Zgolj z "delom" jih malo pride do milijona, sigurno so, ampak jih je malo.
Kdo ti bo čakal 10+ let da si kupi hišo? Kredit in trdo delo pa maš bajto jutri. V 10 letih lahko že guzneš, če nisi res rosno mlad.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PROTEINSKI ()
Utk ::
Ja, baje je tko: ce manj obdavcis place, in manj obdavcis dobicke, potem dobis vec denarja. Minus plus minus da plus logika desnicarjev.
"Pametni" utk. Low low low
/
Zakaj spet lažeš kot psica teče?
PROTEINSKI je izjavil:
Kdo ti bo čakal 10+ let da si kupi hišo? Kredit in trdo delo pa maš bajto jutri. V 10 letih lahko že guzneš, če nisi res rosno mlad.
Saj zato pa kupujejo stari fotri za svoje otroke ali pa kar tako, ker pač lahko, ker jim je v vseh teh letih pač nekaj denarja kapnilo skupaj.