» »

Boot meni težava

Boot meni težava

SkIDiver ::

Imam problem. Na disku sta bila dva sistema. Windows xp profi in windows 2k profi. Sedaj xp-jev ni več in delujejo gor samo 2k vendar se ob bootanju prikaže meni da izbereš kaj hočeš zagnati. Primarno je nastavljeno na 2k. Če zberem in dam na xp javi da treba zamenjati ali na novo namestiti nek file. Kako bi uštimal, da bi se znebil tega boot menija in bi lepo bootal win2k ki so gorej na pc-ju? Disk je razdeljen na 2 partriciji. Na prvi je OS, druga pa je extended.

Sem uporabil iskalni stroj na slo-techu pa nisem nič našel a se spomnim, da sem enkrat celo jaz že imel to temo na forumu!

sash ::

iz datoteke boot.ini izbriši vrstico kjer piše "... Windows XP ..."

ali pa Control panel > system > advanced > starup setings > EDIT (tole sem bolj na pamet napisal) prideš pa do iste datoteke kot če poiščeš na disku poiščeš zgoraj omenjeno datoteko in jo spremeniš in shraniš
--------------------
Think different...
TOROiD Group

Ziga Dolhar ::

... če pa ti hax00rsko urejanje ni všeč, zaženeš računalo s pomočjo Winxp [ali 2k] CDja, izbereš Recovery Console in se pomatraš uporabit orodje fixboot [oz. nekaj podobnega -- napiši "Help" in boš dobil seznam vseh ukazov].
https://dolhar.si/

SkIDiver ::

Hvala obema. Sem uredil z control panel vse skup. Datoteke boot.ini pa nisem našel:\

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

boot.ini vprašanje

Oddelek: Operacijski sistemi
262088 (1442) ta_ki_tke
»

zagon : težava

Oddelek: Pomoč in nasveti
6716 (661) TeraSonic++
»