Forum » Programiranje » Excel - vnos meritve - zapis časa in datuma
Excel - vnos meritve - zapis časa in datuma
TechnoPlast ::
Zdravo,
v excelu pripravljam splošen obrazec za vnašanje meritev v proizvodnji.
Želel bi da ko vnesem v celico meritev, da mi zraven zapiše trenuten čas, kateri se ob osvežitvi oz ne spremeni.
V tem primeru mi funkcija =now() ne koristi. Torej ali obstaja funkcija, ki bi uporabljala =now() in jo potem ne bi spreminjala.
=IF(ISBLANK(D4);"";NOW())
v excelu pripravljam splošen obrazec za vnašanje meritev v proizvodnji.
Želel bi da ko vnesem v celico meritev, da mi zraven zapiše trenuten čas, kateri se ob osvežitvi oz ne spremeni.
V tem primeru mi funkcija =now() ne koristi. Torej ali obstaja funkcija, ki bi uporabljala =now() in jo potem ne bi spreminjala.
=IF(ISBLANK(D4);"";NOW())
chort ::
Poskusi tole rešitev, sekcija Circular References Trick to Automatically Insert Date and Timestamp in Excel
TechnoPlast ::
Chort, hvala ti za tole! Uporabil sem: Creating a Custom Function to Insert Timestamp, in je točno to kar sem potreboval. Hvala za privarčevan čas.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Podpisovanje exe programa s certifikatomOddelek: Programiranje | 1013 (897) | carota |
» | Reply-i na emailOddelek: Programska oprema | 718 (555) | SeMiNeSanja |
» | Neznancev username/pass na 'mojem' compu?! WTF?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2099 (893) | Hayabusa |
» | Čas objaveOddelek: Programiranje | 1550 (1159) | Utk |
» | SETI je končno obrodil sadoveOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 5213 (3441) | Alexius Heristalski |