» »

Paradoks enakosti spolov "Gender-equality paradox"

Paradoks enakosti spolov "Gender-equality paradox"

Temo vidijo: vsi

FormerUser ::

Tudi šovinizma in mizoginije ne.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: 49106 ()

49106 ::

Rad pomagam ženskam pri fizično zahtevnih opravilih tudi, če so fizično močnejše od mene. Ne pa tudi feministkam. Sem pač šovinist, jebiga boy.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FormerUser ()

Utk ::

Moj fantek se še pri petih letih rad igra z dojenčki, pravimi in lutkami, ampak ne na način kot to delajo punce. Ne oblači jih in podobno, bolj jih ima za neumnosti delat.
S čim se igra pri enem letu je čist vseeno, ker itak ne loči, glavno da se nekaj premika, vrti ali sveti.

tikitoki ::

FormerUser je izjavil:

Sem pogledala članek o opicah. Od leta 2012 je nevroznanost že toliko napredovala, da je simplistične trditve o moških in ženskih možganih zavrgla.

Super, da na podlagi clankov o opicah delas zakljucke o cloveksih mozganih.

FormerUser je izjavil:

Tudi šovinizma in mizoginije ne.

Iz tebe se cei ocitna misandrija, le zakaj se moski odzivajo negativno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

nevone ::

Morda bi to povedal Bobipalčki, ki je članek o opicah navajal kot kronski dokaz o obstoji moških in ženskih možganov.

Touche.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

D3m ::

nevone je izjavil:

No, jaz ga tudi imam in vem, da tako v resnici ni.

Jaz ti verjamem, da se tvoj ne zanima za te reči. Ti pa meni ne verjameš, da se moj je. Problem je pa velik zato, ker ti mojega in podobnih primerov nočeš videti, čeprav je resničen in ker vsiljuješ svoj model, kot edini pravilen.

In ne gre za to, koliko je posameznih primerov na eni ali drugi stani, ampak za to, da se dopušča še kaj drugega, poleg tega kar sam vidiš kot sveto (resnico).

o+ nevone

Če drugega, kot punčke nisi imela.
|HP EliteBook|R5 6650U|

How low can you go?

o+ nevone

Utk je izjavil:

Moj fantek se še pri petih letih rad igra z dojenčki, pravimi in lutkami, ampak ne na način kot to delajo punce. Ne oblači jih in podobno, bolj jih ima za neumnosti delat.
S čim se igra pri enem letu je čist vseeno, ker itak ne loči, glavno da se nekaj premika, vrti ali sveti.

Vseeno se mi zdi pomembno, da se otrokom čim manj vsiljuje spolne stereotipe, oziroma se proti njim aktivno bori.

Zgodovina sprememb…

HODL ::

Lol moska feminizacija.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Truga ()

nevone je izjavil:

How low can you go?

o+ nevone

Abyss.
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

nevone je izjavil:

How low can you go?

o+ nevone

Abyss.

So long, farwell.

o+ nevone

HODL je izjavil:

Lol moska feminizacija.

Ker skrb za otroke je ženska zadeva, kajne, razen seveda takrat, ko je treba tuliti o krivicah, ki da se godijo moškim, ker ob ločitvi večinoma skrbništvo nad otroki dobijo ženske.

Zgodovina sprememb…

Ker skrb za otroke je ženska zadeva, kajne

Da

Zgodovina sprememb…

Morda bi bilo dobro, da se nam pridružiš v tretjem tisočletju.

Zgodovina sprememb…

Ostal sem v Titovih casih

Zgodovina sprememb…

FormerUser je izjavil:

Kako Alex Jones gleda na to? Je to beli genocid?:D:)):))

Zgodovina sprememb…

Še nekaj "paradoksalnih" slik:

Zgodovina sprememb…

Snežinkica se bo stopila. Ko se nekdo opogumi in gre čez 15cmclita.

Zgodovina sprememb…

Čemu tak random generator slik Hipa?
|HP EliteBook|R5 6650U|

1., 5. in 7.

Ne vidim kaj je stereotipnega?
|HP EliteBook|R5 6650U|

How to raise a gay? Ask Hipatija.

Zgodovina sprememb…

A če si sam kuha in pospravlja je gay?

Čudne poglede ima.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Take slike ne pomenijo kaj dost. Tako kot ne boš naredil ženske ali geja iz fanta, če ga oblačiš v pink kiklice, tako ne boš naredil inženirke iz punce, če ji od malega polagaš orodje v roke. Eno ali drugo se bo zgodilo samo od sebe, če tega ne zatreš, naredit tega pa ne moreš. Sem pa vseeno prepričan, da bi več fantov postalo inženirjev, punc pa učiteljic, tudi če jih res izenačimo. Niti ne vem kaj je narobe s tem.

Narobe ni nič. Ne vem čemu se Hipa sekira.

Mojega zanima tehnika tamalo pa barbike in oblekice.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

D3m je izjavil:

1., 5. in 7.

Ne vidim kaj je stereotipnega?

Da so ženske, za razliko do moških, naravno bolj "talentirane" za gospodinjska opravila in nego otrok.

Zgodovina sprememb…

Na 4. in 7. sliki je oče.
|HP EliteBook|R5 6650U|

kuall ::

Število programerk upada od leta 1984. Ko je enkrat programiranje postlo praktična veščina, ki se je lahko naučiš od doma, ne pa več akademska, kjer je bilo dostopno samo na univerzah, je normalno začelo upadat, ker so fantje bolj zagnani za to. Pa še to mi je zanimivo, da se na fiziko vpiše več žensk kot na računalniške fakse. Pa bi človk pričakoval, da bodo ženske zagnane za to, ker ne marajo kmetavzarjev in so vedno zagnane za tisto, kar je moderno. Ampak ne! Ženske so res antitalent za programiranje, kar je škoda, ker bi bila dobra komibinacija, če bi se lahko z njimi o tzem pogovarjal, ker so drgač v redu, samo to jih pa res ne zanima.

kuall je izjavil:

Število programerk upada od leta 1984. Ko je enkrat programiranje postlo praktična veščina, ki se je lahko naučiš od doma, ne pa več akademska, kjer je bilo dostopno samo na univerzah, je normalno začelo upadat, ker so fantje bolj zagnani za to. Pa še to mi je zanimivo, da se na fiziko vpiše več žensk kot na računalniške fakse. Pa bi človk pričakoval, da bodo ženske zagnane za to, ker ne marajo kmetavzarjev in so vedno zagnane za tisto, kar je moderno. Ampak ne! Ženske so res antitalent za programiranje, kar je škoda, ker bi bila dobra komibinacija, če bi se lahko z njimi o tzem pogovarjal, ker so drgač v redu, samo to jih pa res ne zanima.

Heretik. Bi rekla Hipa.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

Utk je izjavil:

Take slike ne pomenijo kaj dost. Tako kot ne boš naredil ženske ali geja iz fanta, če ga oblačiš v pink kiklice, tako ne boš naredil inženirke iz punce, če ji od malega polagaš orodje v roke. Eno ali drugo se bo zgodilo samo od sebe, če tega ne zatreš, naredit tega pa ne moreš. Sem pa vseeno prepričan, da bi več fantov postalo inženirjev, punc pa učiteljic, tudi če jih res izenačimo. Niti ne vem kaj je narobe s tem.

Ljudje se učijo s posnemanjem, posnemajo pa tisto kar vidijo, tudi na slikah, zato je pomembno, da slike ne podpirajo stereotipov. Jaz sem pa prepričana, da bi bilo v bolj egalitarnih družbah stanje bolj in ne manj izenačeno kot to trdi teza iz naslova. Narobe je pa predvsem to, da vsi poklici niso enako cenjeni, vplivni in plačani.

Zgodovina sprememb…

Saj slovenija je egalitarna družba.

Samo ženske bi rade 4 urni delavnik.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Naredi raziskavo ali so moški v ženskih poklicih bolj srečni od tistih v moških poklicih, in obratno za ženske. To bi pomenilo, da bi radi nekateri delali obratno, pa jim je nekdo preprečil.

Saj delam 4 ure ostale 4 ure pa delam na S-T.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Cruz ::

FormerUser je izjavil:

zato je pomembno, da slike ne podpirajo stereotipov.

Potem morajo biti nasprotje stereotipov? Kako je to boljše?
One of the most moral acts is to create a space in which life can move forward.

Utk je izjavil:

Naredi raziskavo ali so moški v ženskih poklicih bolj srečni od tistih v moških poklicih, in obratno za ženske. To bi pomenilo, da bi radi nekateri delali obratno, pa jim je nekdo preprečil.

Ne, treba je narediti raziskavo zakaj se ljudje sploh odločajo za študij in poklice za katere se in žal bi rekla, da jih večina hodi v službo zaradi denarja, ne toliko zaradi sreče.

Cruz je izjavil:

FormerUser je izjavil:

zato je pomembno, da slike ne podpirajo stereotipov.

Potem morajo biti nasprotje stereotipov? Kako je to boljše?

Pestrost je boljša od monokulture, tako pravi narava.

Zgodovina sprememb…

Hodiš v službo?
|HP EliteBook|R5 6650U|

FormerUser je izjavil:

Če bi spremenili slike na nasprotje stereotipov, bi le-to postalo monokultura/stereotip. Moralo bi biti oboje, ne le eno ali ono. Let them have freedom of choice.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cruz ()

Cruz je izjavil:

FormerUser je izjavil:

Če bi spremenili slike na nasprotje stereotipov, bi le-to postala monokultura. Moralo bi biti oboje, ne le eno ali ono. Let them have freedom of choice.

Saj, zato gre, da sedaj svobode ni, ampak so samo spolni stereotipi, ki se jih je treba držati, če ne si črna ovca kar pa nihče ne želi biti.

D3m je izjavil:

Hodiš v službo?

In to je pomembno zakaj?

Zgodovina sprememb…

Ne hodiš, ok.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

Cruz je izjavil:

FormerUser je izjavil:

Če bi spremenili slike na nasprotje stereotipov, bi le-to postalo monokultura/stereotip. Moralo bi biti oboje, ne le eno ali ono. Let them have freedom of choice.

Če je nečesa veliko, drugega pa malo, stvari lahko izenačiš kvečjemu tako, da je nekaj časa tistega česar je malo, več od tistega, ki ga je več. Nihče pa ne govori, da je treba sedaj eno stran zradirati, kar se rado podtika.

o+ nevone

Pa dajte puncam šrauficgre, da se igrajo.

Zgodovina sprememb…

looser ::

od daleč spremljal tole vašo ognjevito debato, moram reči, da jaz hodim službo IZKLJUČNO zaradi denarja, nikakor zaradi sreče... družba je sicer fajn, ampak tako zelo pa ne, da bi jih iskal, če se ne bi srečali v službi... če bi imel dovolj denarja (kot recimo nekateri mladi upokojenci na forumu), zagotovo ne bi hodil v službo, ampak bi se posvečal svojih hobijem...

D3m je izjavil:

Ne hodiš, ok.

Ti hodiš, pa imaš manj pameti in bistveno več žlehtnobe, kot ona.

o+ nevone

nevone je izjavil:

D3m je izjavil:

Ne hodiš, ok.

o+ nevone

A nisi ti gospodinja?

Zgodovina sprememb…

49106 je izjavil:

nevone je izjavil:

D3m je izjavil:

Ne hodiš, ok.

o+ nevone

A nisi ti gospodinja?

Kaj ima to veze?

o+ nevone

Nisi, ok.
|HP EliteBook|R5 6650U|

louser ::

HODL je izjavil:

Hipatija zakaj si proti moskim? S pravim pristopom ti bo lahko tudi alfa samec dal. Ce si lejzbika se pa oproscam.

jaz sem moški. Ona ni proti meni.
Se pravi je proti določenim moškim. Tistim zavrtim najbrž.
Potlej sem tudi jaz lezba.

nevone je izjavil:

Cruz je izjavil:

FormerUser je izjavil:

Če je nečesa veliko, drugega pa malo, stvari lahko izenačiš kvečjemu tako, da je nekaj časa tistega česar je malo, več od tistega, ki ga je več. Nihče pa ne govori, da je treba sedaj eno stran zradirati, kar se rado podtika.

o+ nevone

Jaz v ta pristop ne verjamem. Verjamem v slow and steady, kjer postopoma zmanjšuješ vodilno. Preveč shoving down people's throats mi deluje, lahko kar hitro doživiš back-fire. Change is slow, ampak počasi se daleč pride.

Change is slow, ampak počasi se daleč pride.

Ne pa se ne. To je zgolj manever, da se nekoga utiša. Če nisi vsaj malo agresiven, te agresivni ne slišijo.

o+ nevone

Fight fire with fire.

louser je izjavil:

HODL je izjavil:

Hipatija zakaj si proti moskim? S pravim pristopom ti bo lahko tudi alfa samec dal. Ce si lejzbika se pa oproscam.

jaz sem moški. Ona ni proti meni.
Se pravi je proti določenim moškim. Tistim zavrtim najbrž.
Potlej sem tudi jaz lezba.

Ti si umsko omejen cucek. Go scream nazi.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: MostWanted ()

Fight fire with fire.

Ne. Fire with water. Ampak ogenj vode ne mara.

o+ nevone

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Na FDV odstranili pisoarje (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
64085520 (76509) vostok_1
»

Velika Britanija: žrtve posilstev bodo morale policiji predati mobilne telefone (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26645567 (41117) vostok_1

Več podobnih tem