Forum » Loža » Izločanje niklja v konzervi
Izločanje niklja v konzervi
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Jan50 ::
Kaj morda kdo ve ali je kaj na tem, da je potrebno neporabljeno hrano iz pločevinke predeti v drugo posodo, ker se baje v odprti konzervi začne v hrano izločati nikelj ki je strupen?
![](https://static.slo-tech.com/stili/bel_non_grata.png)
Unknown_001 ::
Ni potrebno, ker so konzerve v notranjosti oplaščene s polimernim filmom. Tako direktnega kontakta s hrano ni.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
![](https://static.slo-tech.com/stili/bel_non_grata.png)
IL_DIAVOLO ::
Brez skrbi, ze itak kupis sranje od hrane, tako da malo niklja ne bo naredilo razlike.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Dimnik ()
![](https://static.slo-tech.com/stili/bel_non_grata.png)
Invictus ::
Glede na vse sranje od kemikalij, ki jih tlačijo v hrano za podaljšanje obstojnosti, so konzerve v večini primerov čisto bio eko stuff
![:))](https://static.slo-tech.com/smeski/icon_lol.gif)
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Avenger ::
Unknown_001 je izjavil:
Ni potrebno, ker so konzerve v notranjosti oplaščene s polimernim filmom. Tako direktnega kontakta s hrano ni.
+1
Če gre za preobčutljivost na nikelj, se je treba izogibati hrani z veliko niklja in uporabljati pribor, ki je brez niklja v litini.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
![](https://static.slo-tech.com/stili/bel_non_grata.png)
Unknown_001 ::
Unknown_001 je izjavil:
Ni potrebno, ker so konzerve v notranjosti oplaščene s polimernim filmom. Tako direktnega kontakta s hrano ni.
+1
Če gre za preobčutljivost na nikelj, se je treba izogibati hrani z veliko niklja in uporabljati pribor, ki je brez niklja v litini.
Ta je pa bosa. Torej odsvetuješ rosfrej posodo in pribor?
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Avenger ::
^^^^^Študija na pubmedu. Ja, tud jaz nisem mogel verjet, sem mislil pač rostfrej je rostfrej in je stabilen, ampak ni čist tko. Pribor brez niklja je označen z 18/0; 18 pomeni 18% kroma, ki v tej obliki AFAIK ni nevaren.
Nikelj oziroma povišana koncentracija le-tega v telesu pod določenimi pogoji povzroča razne nevšečnosti (tudi resne), recimo kombinacijo naslednjih stvari: nepravilno delovanje razstrupljevalnega sistema, če ne zaužije dovolj mineralov ali pa raznolike in kvalitetne hrane, če ima preveč stresen vsakdanjik. Prav veliko več o tem ne vem, sem pa prepričan, da je najbolje uporabljati emajlirano posodo za kuhanje, za pribor pa vsaj 18/0, če ne kaj bolj eksotičnega, recimo srebro.
Nikelj oziroma povišana koncentracija le-tega v telesu pod določenimi pogoji povzroča razne nevšečnosti (tudi resne), recimo kombinacijo naslednjih stvari: nepravilno delovanje razstrupljevalnega sistema, če ne zaužije dovolj mineralov ali pa raznolike in kvalitetne hrane, če ima preveč stresen vsakdanjik. Prav veliko več o tem ne vem, sem pa prepričan, da je najbolje uporabljati emajlirano posodo za kuhanje, za pribor pa vsaj 18/0, če ne kaj bolj eksotičnega, recimo srebro.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Jan50 ::
Unknown_001 je izjavil:
Ni potrebno, ker so konzerve v notranjosti oplaščene s polimernim filmom. Tako direktnega kontakta s hrano ni.Potem lahko rečemo, da se v konzervah ne izloča nikelj (morda je to veljalo včasih). Za inox posodo pa sem tudi že slišal, da se izloča nikelj. Emajlirana pa ima slabost v tem, da če jo daš v pomivalni stroj sčasoma emajl izgubi gladkost in se potem na dno prijemlje hrana. Nobena posoda ni idealna, verjetno pa tega niklja ni toliko, da bi imel ne vem kakšen vpliv na zdravje.
![](https://static.slo-tech.com/stili/bel_non_grata.png)
Dr_M ::
Unknown_001 je izjavil:
Ni potrebno, ker so konzerve v notranjosti oplaščene s polimernim filmom. Tako direktnega kontakta s hrano ni.
To je pa nekaj novega. Super.
Se spomnim pred leti, ko sem za foro pustil malo vsebine (mislim, da je bil nek kompot) v konzervi, naslednje jutro je bilo vse rjavo in crno not, ceprav je bila konzerva v hladilniku.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
![](https://static.slo-tech.com/stili/bel_non_grata.png)
Unknown_001 ::
Unknown_001 je izjavil:
Ni potrebno, ker so konzerve v notranjosti oplaščene s polimernim filmom. Tako direktnega kontakta s hrano ni.Potem lahko rečemo, da se v konzervah ne izloča nikelj (morda je to veljalo včasih). Za inox posodo pa sem tudi že slišal, da se izloča nikelj. Emajlirana pa ima slabost v tem, da če jo daš v pomivalni stroj sčasoma emajl izgubi gladkost in se potem na dno prijemlje hrana. Nobena posoda ni idealna, verjetno pa tega niklja ni toliko, da bi imel ne vem kakšen vpliv na zdravje.
Ful preveč komplicirate.
Zakaj neki se inox uporablja po kuhnah/menzah/bolnišnicah/...
Come on guys. To je pretiravanje.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
Avenger ::
Raptor, vedno gre za kombinacijo stvari; človeško telo lahko prenese marsikaj, tolerira tudi strupe v majhnih dozah, vendar obramba pade, če gre za kombinacijo večih faktorjev.
Inox se po ustanovah uporablja zaradi antikorozivnih lastnosti, enostavnosti čiščenja in posledično higieničnosti ter tudi vzdržljivosti/obstojnosti. Nikakor ne zato, ker bi bil to najbolj neoporečen material - je pa good enough. Sploh pa ne moreš vedeti katero izmed variant inoxa uporabljajo. Ampak če mene vprašaš, če vem, da je nekaj vir strupa, tudi če je v še tako mikro količinah, ki se ga lahko izognem, se bom tudi potrudil, da se mu izognem, na strupe, ki jih v telo dobim nevede, ali pa se jim ne morem izognit, pač nimam vpliva. Če se tebi zdi to pretiravanje, čisto razumem in je povsem v redu.
Inox se po ustanovah uporablja zaradi antikorozivnih lastnosti, enostavnosti čiščenja in posledično higieničnosti ter tudi vzdržljivosti/obstojnosti. Nikakor ne zato, ker bi bil to najbolj neoporečen material - je pa good enough. Sploh pa ne moreš vedeti katero izmed variant inoxa uporabljajo. Ampak če mene vprašaš, če vem, da je nekaj vir strupa, tudi če je v še tako mikro količinah, ki se ga lahko izognem, se bom tudi potrudil, da se mu izognem, na strupe, ki jih v telo dobim nevede, ali pa se jim ne morem izognit, pač nimam vpliva. Če se tebi zdi to pretiravanje, čisto razumem in je povsem v redu.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
![](https://static.slo-tech.com/stili/bel_non_grata.png)
Unknown_001 ::
Nerjavnih jekel imaš več vrst, drži. V osnovi imaš Feritne in Avstenitne. Obvezen legirni element je Krom, ostalo... pač odvisno od namena.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
fikus_ ::
Nekateri so alergični na nikelj. V kuhinji se ponavadi uporablja 18/10, 18/8 nerjavno jeklo. 18/0 še nisem videl. Verjetno se to izdeluje za alergike.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
mancini ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | katera tuna v olivnem olju ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 37259 (6473) | mitkos |
» | pasja hrana - kje kupujete? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 54129 (4643) | Groot |
» | Avion v Šentvidu (Ljubljana)Oddelek: Loža | 4361 (3054) | msjr |
» | Količinski popusti v Mercatorju/Sparu/Tušu...Oddelek: Loža | 6728 (4888) | fosil |
» | Projekt Mars-500 pred simulacijo pristanka na MarsuOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 10600 (8243) | poweroff |