Forum » Loža » Majster v Ljubljani
Majster v Ljubljani
Stari maček ::
Mogoče možakar ne zna priklopit na wifi, je sicer enostavno tehnično opravilo.
Ali pa ne zna nastavit kanalov ali kaj.
Je to slo-tech, ja, ampak to res ni garancija za karkoli.
Vidim, da vam je veliko fetiš se norčevat iz sogovornikov.
Pri Problemih človeštva ni ravno nepričakovana, pri Loži pa je.
Sam raje ne dajem sodb pri stvareh, ki me NE tangirajo direktno.
No, ne velja vedno.
Daj no, vsak pošten dedec mora to znat!
Tiste, ki je sram klicati mojstra, morajo imeti resnicno krhke egote.
Ha, ha, ha...sram jih je lahko, da kaj takega kot moški ne znajo. Tisti, ki ima močan ego niti slučajno ne prepusti takega trivialnega opravila nekemu majstoru.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stari maček ()
looser ::
Stari maček je izjavil:
Daj no, vsak pošten dedec mora to znat!
Ne ukvarjam se z moraliziranjem, že dolgo ne.
Če zna, fajn, če ne zna, tudi ok.
Preprosto mi je vseeno.
Tile majstri v Ljubljani so zlatarji. Ko sem obnavljal stanovanje za v najem, sem naročil enostavno tuš kabino za 220 EUR. Trgovina ponudi mojstra za namestitev. Ok, rečem, da se ne zajebavam s tem. Tip je hotel imeti fiksno 80 EUR za montažo, 20 EUR za demontažo stare in povrhu še 15 EUR za odvoz. Poslal sem ga v tri krasne, vse skupaj namestil v dobri uri in staro kabino zabrisal zraven smetnjakov, kjer je že čez noč čudežno izginila.
Pravilno! Še prepoceni so. Lepo gremo proti ZDA. V Chicagu je nek znanec vprašal, koliko pride menjava WC kotlička. 700 $ je bila prva ponudba...
Utk ::
Imam znanca, ki je rekel, da bi, če bi (ni) kdaj menjal službo in odpiral s.p., odprl nekaj takega - mala domača popravila in dela. Ker tega primanjkuje in se s tem nihče noče ubadat.
In ta znanec, do včeraj trgovec, delavec v tovarni ali nek uradnik na UE, bi čez noč postal "strokovnjak", ker bi za 50 evrov odprl s.p.
Strokovnjak je že zdaj.
Za razliko od tebe, sem pa mnenja, da marsikateri trgovec (in naprej po tvoji lestvici) zna dobro opraviti marsikatero stvar, le da to ni njegova profesija.
Ne boš verjel, ampak v Sloveniji je veliko starejših, ki nimajo nikogar, ki bi jim pokosil travo, zamenjal žarnico!, očistil odtoke, obesil sliko, zabil žebelj, popravil zapiralo pri oknu........................................................
Tko da, je tvoje norčevanje, butasto.
Butasto je tvoje norčevanje. Vsi, ki še niso nečesa delali, bojo naredili najmanj požar, če pa odpreš s.p. in delaš nekaj prvič, si pa strokovnjak.
Pazi, na tehničnem forumu smo prišli tako daleč, da ne iščemo rešitev, temveč iščemo mojstra, ki bo rešil namesto nas.
Tako deluje cel svet.
Sam delaš kar najbolje znaš, ostalo daš delati drugim...
Sori, nisem hotel dat za izbris.
Samo da nimaš zmeraj časa niti volje se za vsako malenkost ukvarjat z majstri. Ja, on bo naredil v eni uri namesto treh, se boš pa zato ti z njim ukvarjal še dve, ga klical, čakal dopoldan, morda celo dopust vzel.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Shegevara ::
Na youtubu se najdejo praktično vsi how-to tutoriali, pa si vzameš malo časa, pogledaš... če je še kaj nejasnega še malo google vprašaš in je to vse.
Jaz sem imel sicer nekaj težav zaradi višine, je bilo treba ga malo razšravfat, pa nov kos pohištva sem naročil, ker nimam delavnice. No, vaja dela mojstra.
Jaz sem imel sicer nekaj težav zaradi višine, je bilo treba ga malo razšravfat, pa nov kos pohištva sem naročil, ker nimam delavnice. No, vaja dela mojstra.
ja ampak kje drugje kot na youtubu/spletu se kaj takega sploh lahko naučiš? Pogledaš, vidiš, probaš. Če gre gre, če ne pa pač ne.
Jasno, da so meje. Kakšno pumpo v pomivalcu zamenjat bo težko, če ne veš kaj počneš, ampak če pa celega pomivalca ne moreš usposobiti niti z youtubom pa res bolje, da ga pustiš na miru in pokličeš "majstra".
Aja pa ne me narobe razumet, nisem en od teh ubogih petelinov, ki se majo za nevem koga in pamet solijo o tem kdaj klicat majstra in kdaj ne.
Jasno, da so meje. Kakšno pumpo v pomivalcu zamenjat bo težko, če ne veš kaj počneš, ampak če pa celega pomivalca ne moreš usposobiti niti z youtubom pa res bolje, da ga pustiš na miru in pokličeš "majstra".
Aja pa ne me narobe razumet, nisem en od teh ubogih petelinov, ki se majo za nevem koga in pamet solijo o tem kdaj klicat majstra in kdaj ne.
ja ampak kje drugje kot na youtubu/spletu se kaj takega sploh lahko naučiš? Pogledaš, vidiš, probaš. Če gre gre, če ne pa pač ne.
Ja kako pa misliš, da smo se učili pred internetom? Revija Sam svoj majstor (v hrvaščini), malo ogleda vaškega mojstra in vaja, ponavljanje napak in potem uspeh. Pa nobenega jamranja v stilu:"Jaz pač nisem za to".
Kakšni vaški mojstri? Kakšne revije? V katerem stoletju ti živiš?
Skidaš se na net pa maš vse na dlani. Raje temu zaupam, kot pa da hodim za vsak drek do teh tvojih vaških mojstrov.Glede revij pa bolje, da ne zgubljam besed.
Skidaš se na net pa maš vse na dlani. Raje temu zaupam, kot pa da hodim za vsak drek do teh tvojih vaških mojstrov.Glede revij pa bolje, da ne zgubljam besed.
Si ti malo polpismen? Napisal sem, kako smo to reševali pred internetom. Zdaj pa sralci, ki imate vse svetovno znanje na dosegu miške, ne znate nič.
Smurf ::
Stari maček je izjavil:
Tiste, ki je sram klicati mojstra, morajo imeti resnicno krhke egote.
Ha, ha, ha...sram jih je lahko, da kaj takega kot moški ne znajo. Tisti, ki ima močan ego niti slučajno ne prepusti takega trivialnega opravila nekemu majstoru.
Sej ponavadi je tako, da so najbolj nesigurni moski tisti, ki si najbolj prizadevajo pokazati, da niso ("jaz imam pa mocan ego, in to da znam popraviti kotlicek je dokaz" haha).
V resnici, ce poklices mojstra, ne pomeni, da tega ne bi znal narediti sam (lahko sicer je to razlog), ampak da se tega ne splaca delati tebe. Moski, ki ne potrebujejo hisnih opravil za krpanje svojega ega se odlocijo za mojstra na podlagi racionalnih parametrov. To je tvoja placana ura vs mojstrova placana ura. Cas, ki bi ga ti potreboval vs cas, ki ga potrebuje mojster. Pa koliko ti je vsec delo. Osebno sem nazadnje, ko je bilo potrebno prepleskati hiso najel druge. Ne zato, ker tega ne bi znal naresti sam, ampak ker mi je bilo skoda casa in sem vmes sel rajsi na dopust.
Utk ::
Koliko te stane mojster, ki ti pride ob 10h dopoldan za eno uro naredit nekaj za 20 evrov na uro? In koliko te bi stalo, če bi sam to naredil v dveh urah isti dan popoldan zvečer?
Koliko te stane mojster, ki ti pride ob 10h dopoldan za eno uro naredit nekaj za 20 evrov na uro? In koliko te bi stalo, če bi sam to naredil v dveh urah isti dan popoldan zvečer?
Osebno lahko delam doma, ce vem v naprej in s tem nimam problemov (prav tako je punca dostikrat dopoldne doma, ko ima sluzbo popoldne). Drugace bi se dogovoril za popoldanski cas.
Seveda pa, ce ne bi mogel dobiti mojstra, hkrati bi pa zadevo lahko naredil v 2 urah, bi jo pac naredil. Sej pravim, da se odlocis racionalno na podlagi vseh parametrov.
Stari maček je izjavil:
Si ti malo polpismen? Napisal sem, kako smo to reševali pred internetom. Zdaj pa sralci, ki imate vse svetovno znanje na dosegu miške, ne znate nič.
Matr si ti tečen, nič ni od tebe v tej temi, samo moriš drugim in jamraš za brez veze. Skidi se že stran
Invictus ::
Stari maček je izjavil:
Tipična slovenska... Treba je šparat, pa naj stane kar hoče.
Če nimaš orodja in materiala, dostikrat ne moreš narediti nič.
Glede na vprašanja tukaj o elektriki, večina folka niti znanja nima (niti ga ne rabi...), da bi zadeve pravilno priklopila. Niso povsod vtičnice pod kuhinjskim pultom...
Voda je sploh kritična, Če imaš izliv, imaš cel kup sranja...
Orodje pa stane več, kot tistih par obiskov majstra na domu, ko ga rabiš...
Sam stari prdci so vse sami delali, zato pa je kvaliteta tega tudi taka. In ker mislijo, da so dobri, tudi obrtnikom ni treba biti boljši. Čeprav marsikdo je...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
link_up ::
ves kaj Invictus, te stari prdci so postavili hise, ki kljubujejo ze krepko preko sto let. Brez teh prdcev bi ti veselo se danes v kamen klesal svojo kodo. Raje se nauci kaksnega resnicno uporabnega znanja poleg klofanja po tastaturi. Stari prdci...heh
In and Out
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: link_up ()
Meiniken ::
Ah ja... Včasih so ljudje bili dost bolj vešči fizičnih spretnosti, danes pa tehnologije. Zdej se tako imenovani "stari prdci" čez mlade usajajo, da nič ne znajo medtem pa mladi živce zgubljajo ko gledajo kako se "stari prdci" rokujejo s tehnologijo Pa smo v začaranem krogu.
Če bi si en za druzga cajt vzel, bi vsi lahko bli malce bolj na tekočem
FTad ::
tl;dr
V glavnem, zakaj ste tako proti temu, ce nekdo nekoga isce za eno storitev in je za to pripravljen placati?
Nekaj primerov:
- npr, bi zelel rootat androida. Na netu je sicer milijon tutorialov, kako se to naredi itd, blablaba... ja kaj pa ce se meni to ne da sam delat, ampak sem pripravljen nekomu placati za to?
- npr, imam luknjo v hlacah. Na youtubu je polno tutorialov ampak se mi enostavno tega ne da poceti in sem pripravljen placati sivilji/krojacu, whaterver komu.
Nekaj, kar se nekomu zdi enostavno, drugim pac ni, ali pa nimajo casa ali pa motivacije napravit sam, pa raje za to placa. ce na koncu dela, kot je treba so vsi happy
V glavnem, zakaj ste tako proti temu, ce nekdo nekoga isce za eno storitev in je za to pripravljen placati?
Nekaj primerov:
- npr, bi zelel rootat androida. Na netu je sicer milijon tutorialov, kako se to naredi itd, blablaba... ja kaj pa ce se meni to ne da sam delat, ampak sem pripravljen nekomu placati za to?
- npr, imam luknjo v hlacah. Na youtubu je polno tutorialov ampak se mi enostavno tega ne da poceti in sem pripravljen placati sivilji/krojacu, whaterver komu.
Nekaj, kar se nekomu zdi enostavno, drugim pac ni, ali pa nimajo casa ali pa motivacije napravit sam, pa raje za to placa. ce na koncu dela, kot je treba so vsi happy
ves kaj Invictus, te stari prdci so postavili hise, ki kljubujejo ze krepko preko sto let. Brez teh prdcev bi ti veselo se danes v kamen klesal svojo kodo. Raje se nauci kaksnega resnicno uporabnega znanja poleg klofanja po tastaturi. Stari prdci...heh
In kaj pol?
Saj so delali zase, ne zame...
In ti stari prdci večinoma nimajo pojma. Rešuje jih ponavadi predimenzioniranost in preprostost gradnje hiš. Saj to ni "rocket science"...
In kaj pol?
In ti stari prdci večinoma nimajo pojma. Rešuje jih ponavadi predimenzioniranost in preprostost gradnje hiš. Saj to ni "rocket science"...
"Preprostost gradnje hiš"...ja, sure, zato pa je danes na eni bajti do 30 različnih poklicnih profilov gor obešenih od projektanta, arhitekta, dizajnerja, statika.. do zidarja, keramičarja in električarja. Stari prdci smo seveda vse to obvladali, danes pa tudi tehnologijo, ki je za vas rocket science. Sprijaznite se, da ste v primerjavi s starejšimi generacijami popolni fah idioti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stari maček ()
Mato989 ::
Stari maček je izjavil:
In kaj pol?
"Preprostost gradnje hiš"...ja, sure, zato pa je danes na eni bajti do 30 različnih poklicnih profilov gor obešenih od projektanta, arhitekta, dizajnerja, statika.. do zidarja, keramičarja in električarja. Stari prdci smo seveda vse to obvladali, danes pa tudi tehnologijo, ki je za vas rocket science. Sprijaznite se, da ste v primerjavi s starejšimi generacijami popolni fah idioti.
Mhm, zato pa so vse stare bajte nepraktične, kaj šele da greš prenavljat, kabli pretanki vse kar je grajeno pred 1950 je vprašljivo ipd... Da ne omenjam kakih butanih ki so jih domači velemojstri gradili sami =)
Mislijo da imajo zlato imajo pa kup dreka in parcelo.
Samostojna hiša ki nima dokaza podjetja ki jo je gradilo pred letom 1970 je vredna toliko kolikor stane parcela + priključki potem pa odšteješ ceno rušenja =)
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Stari maček je izjavil:
Nič niste obvladali...
Poleg tega so bili standardi precej slabši, pa še nihče jih ni preverjal. Večina hiš bi bila nevseljiva, če bi prišel en gradbeni inšpektor...
Zaradi šparanja malenkosti dostikrat uporabljeni zanič materiali, sploh pri stvareh, ki jih omet skrije...
Bi rad videl starega prdca kako je računal statiko. Večina jih ni znala niti dobro računati... So dali pač malo širše cegle, in 5 cm debelejšo plato. Da bo ziher...
Samostojna hiša ki nima dokaza podjetja ki jo je gradilo pred letom 1970 je vredna toliko kolikor stane parcela + priključki potem pa odšteješ ceno rušenja =)
Točno to .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Meiniken ::
Ne pozabit da na vsake kvatre v novicah beremo/gledamo o plesni Tolk o teh domačih mojstrih.
ginekk ::
Ah ja... Včasih so ljudje bili dost bolj vešči fizičnih spretnosti, danes pa tehnologije. Zdej se tako imenovani "stari prdci" čez mlade usajajo, da nič ne znajo medtem pa mladi živce zgubljajo ko gledajo kako se "stari prdci" rokujejo s tehnologijo Pa smo v začaranem krogu.
Kdor je vešč je vešč, kdor hoče znat bo znal, nima veze starost.
krneki0001 ::
V resnici, ce poklices mojstra, ne pomeni, da tega ne bi znal narediti sam (lahko sicer je to razlog), ampak da se tega ne splaca delati tebe. Moski, ki ne potrebujejo hisnih opravil za krpanje svojega ega se odlocijo za mojstra na podlagi racionalnih parametrov. To je tvoja placana ura vs mojstrova placana ura. Cas, ki bi ga ti potreboval vs cas, ki ga potrebuje mojster. Pa koliko ti je vsec delo. Osebno sem nazadnje, ko je bilo potrebno prepleskati hiso najel druge. Ne zato, ker tega ne bi znal naresti sam, ampak ker mi je bilo skoda casa in sem vmes sel rajsi na dopust.
Meni je pa všeč šraufat, kak knauf položit, napeljat cevi za vodo, napeljat kable za elektriko po bajti. Glede na to, da večino časa sedim za računalnikom, mi taka sprememba delovnega okolja res paše in se ob šraufanju recimo sprostim. Zato v prostem času kr dosti šraufam avtomobile ali pa delam kaj po bajti.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster
FTad ::
krneki0001 je izjavil:
Meni je pa všeč šraufat, kak knauf položit, napeljat cevi za vodo, napeljat kable za elektriko po bajti. Glede na to, da večino časa sedim za računalnikom, mi taka sprememba delovnega okolja res paše in se ob šraufanju recimo sprostim. Zato v prostem času kr dosti šraufam avtomobile ali pa delam kaj po bajti.
to je povsem vredu. Gre se za to, da ni potrebno popljuvati OP-ja ker pac ne zeli sam vgraditi pomivalnega stroja iz taksnih in drugacnih razlogov.
Gagatronix ::
Tudi sam sem pred casom klical mojstra, da je prisel porihtat nekaj bedarij okrog elektricne napeljave. Jebiga, napeljava je iz leta 1963, ne mislim jaz po tem sarit. Ceprav imam nekaj znanja, bi najbrz povzrocil vec skode kot pa koristi. (Trda bakrena zica izolirana s tekstilom--ker pac 1963 juga.)
marjan_h ::
Da preprečimo nesreče kot je pred kratkim bila ta: https://www.24ur.com/novice/crna-kronik... je pametno prepustiti strokovjakom kar se tiče električnih del.
Toliko je številnih brezglavih komentarjev na 24ur, da niti ne vem kaj je tukaj "strokovnjak" ki je vezal inštalacijo naredil narobe? Ker v članku piše, da so bili vsi aparati pod napetostjo.
Toliko je številnih brezglavih komentarjev na 24ur, da niti ne vem kaj je tukaj "strokovnjak" ki je vezal inštalacijo naredil narobe? Ker v članku piše, da so bili vsi aparati pod napetostjo.
Gagatronix ::
Ozemljitev je bila izvedena narobe, oziroma ni bila priklopljena. Posledicno so kovinska ohisja aparatov, ki naj bi bila ozemljena, bila pod napetostjo.
marjan_h ::
Gagatronix je izjavil:
Ozemljitev je bila izvedena narobe, oziroma ni bila priklopljena. Posledicno so kovinska ohisja aparatov, ki naj bi bila ozemljena, bila pod napetostjo.
Tole: ?
GrX ::
Imam občutek, da so homo sapiensu šteti dnevi.. Groza!! Pomivalni stroj imaš priklopljen v 2 minutah, za prilop pa ne potrebuješ strokovnjaka..
krneki0001 je izjavil:
Ce ti je to vsec, je to druga stvar.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Elektroinštalacija stanovanja 30m2 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 12800 (9876) | s1m0n |
» | Odvod kondenza-klimaOddelek: Loža | 6206 (5339) | Reaper |
» | kako naj očistim te kozarce?Oddelek: Loža | 4044 (2676) | Unknown_001 |
» | kako na legalen način zjebat monterja kuhinj....Oddelek: Loža | 18927 (17022) | Karaya 52 |