Forum » Loža » Majster v Ljubljani
Majster v Ljubljani
Aphanisis ::
Vsake toliko potrebujemo v stanovanju kaj za montirat, popravit, zložit... V tem času konkretno bo treba priklopit nov pomivalni stroj.
Pozna kdo kak tak servis iz Ljubljane, ki delo opravi korektno. Ni treba, da je poceni. Smo pa v centru. Hvala za nasvet.
Pozna kdo kak tak servis iz Ljubljane, ki delo opravi korektno. Ni treba, da je poceni. Smo pa v centru. Hvala za nasvet.
K0l1br1 ::
Imaš
- pipo, od kjer ti bo tekla voda v pralni stroj,
- iztok vode in
- vtičač za elektriko?
- pipo, od kjer ti bo tekla voda v pralni stroj,
- iztok vode in
- vtičač za elektriko?
Invictus ::
Zakaj bi delal sam?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zakaj bi delal sam?
Jaz tudi nisem delal sam.
Sem pustil mojemu 14-letniku, da je to naredil.
Pazi.
Vtaknil je vtikač v šteker. / zahtevnost 1.2, ker moraš centrirati, da gre kot ata na mamo
Privil je dovod vode na pipo! / zahtevanost 1.5, ker moraš paziti, da se ulovi navoj
nataknil je cev na odvod vode. /zahtevnost 1.2, ker moraš centrirati, da gre kot ata na mamo.
Nato sem preveril, kaj je naredil, ker bi moral mojstra čakati vsaj 14 dni.
Ker drugih kolobocij ni bilo, razen odstranitev embalaže, sem tudi to prepustil otrokom.
Aja, potem je sledilo nastavljanje nogic.
To pa gre takole (mojster obvezno). Vzameš level, da je strok v levelu. Glede na ta podatek odviješ/priviješ usztrezne nogice. In jih nato fiksiraš z namenostko matico, ki je že montirana.
Seveda je to delal 14-letnik.
Naj se otrok kaj nauči, da ne bo čez 20 let za take stvari okrog mojstre iskal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: K0l1br1 ()
tikitoki ::
Zakaj bi delal sam?
Ne sluzijo vse 400 EUR na dan. Sicer pa izracunaj koliko kesa si izgubil s slo tech, kamlu bi si lahko celo vilo kupil.
Saj mi stranka plača bluzenje na Slo Techu.
nekaj moraš pa tudi delati za dušo, recimo podjebavanje idiotov tukaj .
Pa ne služim 400 EUR na dan...
PrihajaNodi ::
Na uro. 400. EUR na uro spet ni veliko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
Pika na i ::
Ne bit tolk brihtni in gledat vse iz svoje vseznalske perspektive.
Kadar sta voda in elektrika skupaj, jaz nočem znat nič priklapljat (se niti pod razno ne želim naučit) ampak poiščem tistega, ki to zna.
Imam znanca, ki je rekel, da bi, če bi (ni) kdaj menjal službo in odpiral s.p., odprl nekaj takega - mala domača popravila in dela. Ker tega primanjkuje in se s tem nihče noče ubadat.
Kadar sta voda in elektrika skupaj, jaz nočem znat nič priklapljat (se niti pod razno ne želim naučit) ampak poiščem tistega, ki to zna.
Imam znanca, ki je rekel, da bi, če bi (ni) kdaj menjal službo in odpiral s.p., odprl nekaj takega - mala domača popravila in dela. Ker tega primanjkuje in se s tem nihče noče ubadat.
link_up ::
Pa naj imajo mojstri delo. Vrata pa naj mu odpre zena, moski je ze dovolj osramovan.
In and Out
Ne bit tolk brihtni in gledat vse iz svoje vseznalske perspektive.
Tole bi bila zanimiva debata - do kje lahko seže (ne)znalska perspektiva. Koliko smeš biti
največ nebrihten, da je še družbeno sprejemljivo in da te ne zaprejo v institucijo, ker nisi poklical
mojstra za priklopit sesalec, če želiš sesati.
Zgodovina sprememb…
O porkamadona, a če nekaj ne znaš in to poveš, moraš biti osramočen? Sploh če si moški?Pazi tole.
Ko smo v naši bajti vlekli elektriko, sem poklical električarja. Z elektriko se pa že ne bom zajebaval. Bo tako ok?
Zgodovina sprememb…
Zato pa vedno, ko mi nekdo reče, da je bajto delal sam, znižal oglaševano ceno za 30%.
ker bo treba vse popraviti...
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: amacar ()
Zato pa vedno, ko mi nekdo reče, da je bajto delal sam, znižal oglaševano ceno za 30%.Itak, ker mojstri so 100% in ne delajo napak. Garancije ne dajejo, ker zakaj bi, ker je vse perfektno, stvarne napake pa pri njih tudi ne obstajajo, nikoli ni treba karkoli popravljati v naslednjih 100 letih in to samo za 2 do 3x cene. Niti beliti ne. Stene so ravne kot s puščico, okna pravilno vgrajena, v 100 letih voda ne pušča pa tudi nikogar ni še kakšna elektrika všlatala. Vgrajene TČ delujejo večno. Varovalk ne dajajo, fit stikal tudi ne, zakaj bi, saj so mojstri in torej 100%.
Jp, mojster v Ljubljani bo kar pravi naslov. Teme o tem, kako mojstri nategujejo, naredijo slabo, ne naredijo, so vse fake, zemlja pa je ravna.
Zgodovina sprememb…
Saj ne gre za družbeno sprejemljivost (ok, zgleda da tudi). Gre za to, da ne delaš sam, če nisi prepričan, v svojo izvedbo.
Da se te zato križa(moškega ali žensko), je pa RES družbeno nesprejemljivo.
soncee1 ::
Bog pomagaj, v kaj so se danes spremenili moški. Predlagam da če že imaš pameten telefon se tudi ti obnašaj in delaj s pametjo, ne pa tule pisat neumnosti zaradi katerih je moške sram , da imajo v svoji vrsti tako neumne moške
Saj ne gre za družbeno sprejemljivost (ok, zgleda da tudi). Gre za to, da ne delaš sam, če nisi prepričan, v svojo izvedbo.Da se te zato križa(moškega ali žensko), je pa RES družbeno nesprejemljivo.
Pazi, na tehničnem forumu smo prišli tako daleč, da ne iščemo rešitev, temveč iščemo mojstra, ki bo rešil namesto nas.
Podobno na gradbenem forumu, redki iščejo, kako kaj narediti, večina išče mojstre, ki bodo naredili namesto njih.
Precej je takih, ki mojstra slabo izberejo.
Zato sem dal primerjavo s sesalcem. Od montaže pralnega stroja ga ločijo samo še dve oziroma tri stvari. - priklop na pipo, priklop na odtok, uravnava stroja, da ne bo plesal po kopalnici.
Eni se zgražajo, da kaj sprašuje, jaz ga poskušam prepričati, da gre za tako stvar, ki jo lahko naredi sam, tretji spet, da se ne da, in da naj pokliče mojstra, edit: četrti spet vpletajo nek svoj ego v to.
Kaj je sedaj tukaj mojster? Nekdo z mojstrskim izpitom po tri letni poklicni šoli z dolgoletno prakso za vštekati, 2x priklopiti, enkrat uravnati?
In ali se priklopa vode, vštekanja itd. res ni mogoče naučiti in je tako zahtevno, da je že nevarno, da mora priti kvalificirani mojster, ne pa npr. njegov vajenec?
Tiste, ki je sram klicati mojstra, morajo imeti resnicno krhke egote.Odvisno, zakaj ga kličeš.
Zgodovina sprememb…
link_up ::
vsak odgovor se da obracati in spinati naokoli. Vecinoma se odlocimo za prekinitev rotacije, ko je v drugacnem polozaju. Nima veze, tako se dela.
in seveda je popolnoma nesprejemljivo, ce moski ne zna niti vprasati mojstra, kaj sele izbrati pravega, dobrega. Moski pri hisi pa ne pomeni, da le zivis tam. Dalec od tega.
in seveda je popolnoma nesprejemljivo, ce moski ne zna niti vprasati mojstra, kaj sele izbrati pravega, dobrega. Moski pri hisi pa ne pomeni, da le zivis tam. Dalec od tega.
In and Out
K0l1br1, upam da se prav razumeva.
Nimam prav nič proti tistim, ki znajo narediti sami. In zraven še učiti druge. Nekateri se pa pač nočejo učiti in ne narediti sami določenih stvari.
Poleg tega pa, zakaj misliš, da bi ti recimo morala verjeti, da je tvoj postopek priklopa, pravi in varen? Na internetu smo, tehnični forum gor al dol.
Seveda se lahko nasmoliš tudi z mojstri. Vzameš v zakup, če ne želiš tega delat sam.
@link_up, tebi seveda ne pade na pamet, da HOČEMO tudi ženske same vprašat in najti mojstra. Ne, takoj je treba udariti po moškem. Verjetno predvsem zato, ker nam to pusti, a ne??
Nimam prav nič proti tistim, ki znajo narediti sami. In zraven še učiti druge. Nekateri se pa pač nočejo učiti in ne narediti sami določenih stvari.
Poleg tega pa, zakaj misliš, da bi ti recimo morala verjeti, da je tvoj postopek priklopa, pravi in varen? Na internetu smo, tehnični forum gor al dol.
Seveda se lahko nasmoliš tudi z mojstri. Vzameš v zakup, če ne želiš tega delat sam.
@link_up, tebi seveda ne pade na pamet, da HOČEMO tudi ženske same vprašat in najti mojstra. Ne, takoj je treba udariti po moškem. Verjetno predvsem zato, ker nam to pusti, a ne??
Glugy ::
Men se zdi to čist normalno da ne veš niti osnov ker konc koncev cajti se spreminjajo. Če ne rabiš tega delat ko si mlajši normalno da ni od tebe za pričakovat da se boš tega prvič loteval kasneje ko si zbombandiran z raznimi podatki o raznih stvareh ki bi šle lahko narobe pri narazličnejših tehničnih opravilih. Raje plačaš pa imaš mir. Normalno. Majstr pa za to tud lepo zasluž in sta oba vesela. Ne razumem zakaj bi koga obsojal za to. Edino kar je je to da bi šolstvo šlo v korak z časom; ugotovilo da se časi spreminjajo in uvedlo predmet kjer bi se preizkušalo take razmeroma nezahtevne tehnične zadeve. Da zna človk vsaj žarnico zna varno zamenjat. Pa men verjemte da marsikateri mladi bi se radi naučil sam ne bi pa radi zafrknil kej. Dandanes si kot mlad bombandiran z nevarnostmi; stvarmi ki bi šle lahko narobe. Starši tud ne znajo spodbujat. Rajš sami naredijo k da bi mogl mislit kaj pa če bo njihov sin / hči naredila kej narobe. Jz k sm vprašal starše da bi sam spustil zrak ven iz radiatorjev ( večkrat videl kako starši to naredijo ); da bi se rad naučil kak se to naredi; so mi starši rekl da naj ne delam tega; da bodo že oni zrihtal.
No potem sem se enkrat opogumil pa na skrivaj naredil sicer manj spretno ampak sem naredil. Pol pa te isti starši jamrajo kako bi mladina morala med vojake da bi se naučila kako se kej dela. ... .mislim ... a se hecate?
No potem sem se enkrat opogumil pa na skrivaj naredil sicer manj spretno ampak sem naredil. Pol pa te isti starši jamrajo kako bi mladina morala med vojake da bi se naučila kako se kej dela. ... .mislim ... a se hecate?
Matek ::
Zato sem dal primerjavo s sesalcem. Od montaže pralnega stroja ga ločijo samo še dve oziroma tri stvari. - priklop na pipo, priklop na odtok, uravnava stroja, da ne bo plesal po kopalnici.Za začetek, človek sprašuje za pomivalni stroj in ne pralnega. Nadalje pa zmotno sklepaš, da je vse ostalo že pripravljeno. Kaj če človek ne menjuje stroja, ampak ga prvič namešča? Kaj če nima vse potrebne infrastrukture?
V tem primeru bo morda treba pod bližnjim pomivalnim koritom odmontirati obstoječ dovod vode in namontirati novega z dodatnim priklopom za pomivalca. Pri tem je treba izbrati prave velikosti navojev (za v steno, za obstoječo armaturo in za novega pomivalca), zapreti glavni ventil, dobro zatesniti navoj v steno s tistimi klinćevimi nitkami itd. Če na sifonu ni odvoda za pomivalec, bo treba menjati še sifon. Potem je treba mogoče navrtati luknje v stranico kake omarice, da se napelje cevi in kable. Kar se tiče elektrike spet predvidevamo, da že čaka en lep vtikač direkt za pomivalcem - kaj če je samo en kabel iz stene za štedilnik v bližini in bo treba še malo prevezovati na roke?
V glavnem - odvisno od situacije tu komot najdeš čisto solidne razloge za to, da pokličeš mojstra.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.
Mato989 ::
Saj ne gre za družbeno sprejemljivost (ok, zgleda da tudi). Gre za to, da ne delaš sam, če nisi prepričan, v svojo izvedbo.
Vsako stvar ki smo prvič naredili nismo bili prepričani vanjo, tudi ko si prvič začela hodit si bila prepričana v to? Če bi delovali po tvojem principu bi obležali na tleh... Kako misliš da so odkrili elektriko? Prepričani ziher niso bili da delajo prav :O
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Med pomivalnim strojem in pralnim strojem ni nobene razlike. Enak kabel, enak priključek za vodo in enaka cev za odvod.
Imaš pa prav, če par stvari manjka, je treba par dodatnih spretnosti vključiti in se še kaj naučiti. Vendar imajo stanovanja predpripravo za take stvari - vsaj na načelni ravni. Vendar tako daleč še nismo, smo komaj pri osnovah.
Imaš pa prav, če par stvari manjka, je treba par dodatnih spretnosti vključiti in se še kaj naučiti. Vendar imajo stanovanja predpripravo za take stvari - vsaj na načelni ravni. Vendar tako daleč še nismo, smo komaj pri osnovah.
Zgodovina sprememb…
AceD ::
Vodovodar, ki je nekaj stvari naredil tudi pri nas (v Ljubljani):
Hozjan: 040 396 248
Splošnega mojstra pa ne poznam nobenega. Mogoče najdeš kakšnega na https://www.mojmojster.net/.
Hozjan: 040 396 248
Splošnega mojstra pa ne poznam nobenega. Mogoče najdeš kakšnega na https://www.mojmojster.net/.
deleted ::
Jst mam (LJ Šiška) enga študenta, k zna res vse živo porihtat. Še največ pride prav mami, ki živi sama, ga kliče za vsa ta razna popravila. Res spreten pa simpatičen dečko, cel cajt v akciji. Lohk dam kontakt na ZS.
starfotr ::
Zato pa vedno, ko mi nekdo reče, da je bajto delal sam, znižal oglaševano ceno za 30%.Itak, ker mojstri so 100% in ne delajo napak. Garancije ne dajejo, ker zakaj bi, ker je vse perfektno, stvarne napake pa pri njih tudi ne obstajajo, nikoli ni treba karkoli popravljati v naslednjih 100 letih in to samo za 2 do 3x cene. Niti beliti ne. Stene so ravne kot s puščico, okna pravilno vgrajena, v 100 letih voda ne pušča pa tudi nikogar ni še kakšna elektrika všlatala. Vgrajene TČ delujejo večno. Varovalk ne dajajo, fit stikal tudi ne, zakaj bi, saj so mojstri in torej 100%.
Jp, mojster v Ljubljani bo kar pravi naslov. Teme o tem, kako mojstri nategujejo, naredijo slabo, ne naredijo, so vse fake, zemlja pa je ravna.
Tu je problem, ker se ne daje delat projektov in ker se ne najema ustreznih nadzornih. Nadzor lahko argumentirano zavrne vse, kar ni ok. In potem na koncu je vse ok, ker drugače ne dobijo plačano, dokler ni korektno opravljeno.
Ganon ::
Bom izkoristil temo. V kratkem imam namen kupiti novo televizijo. Pozna kdo izkušenega mojstra, ki bi mi jo priklopil?
Mato989 ::
Bom izkoristil temo. V kratkem imam namen kupiti novo televizijo. Pozna kdo izkušenega mojstra, ki bi mi jo priklopil?
Resno? TVja si ne znaš priklopit? Jaz ti ga lahko... potni stroški do tebe in nazaj + 20€ "Delo"
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
starfotr ::
A ne vidiš sarkazma. Vendar na trgu obstajajo rešitve tudi za te težave, čeprav so namišljene v njegovi glavi, vendar marsikdo pa rabi to.
looser ::
Mogoče možakar ne zna priklopit na wifi, je sicer enostavno tehnično opravilo.
Ali pa ne zna nastavit kanalov ali kaj.
Je to slo-tech, ja, ampak to res ni garancija za karkoli.
Vidim, da vam je veliko fetiš se norčevat iz sogovornikov.
Pri Problemih človeštva ni ravno nepričakovana, pri Loži pa je.
Sam raje ne dajem sodb pri stvareh, ki me NE tangirajo direktno.
No, ne velja vedno.
Ali pa ne zna nastavit kanalov ali kaj.
Je to slo-tech, ja, ampak to res ni garancija za karkoli.
Vidim, da vam je veliko fetiš se norčevat iz sogovornikov.
Pri Problemih človeštva ni ravno nepričakovana, pri Loži pa je.
Sam raje ne dajem sodb pri stvareh, ki me NE tangirajo direktno.
No, ne velja vedno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: looser ()
googleg1 ::
Ce hoces TV namontirat na zunanjo steno v 70 let starem stanovanju moras kaj hitro lepit vlozke, da ti vse ven ne pade. Ce je TV za mnogo EUR se splaca koga z izkusnjami dobit in prihranit nekaj casa in truda. Nimajo vsi istih prioritet v zivljenju.
Sem montiral v tako steno knjizno polico iz Ikee in sem z 8mm svedrom naredil vsaj 20mm luknjo.
Sem montiral v tako steno knjizno polico iz Ikee in sem z 8mm svedrom naredil vsaj 20mm luknjo.
korenje3 ::
Vsake toliko potrebujemo v stanovanju kaj za montirat, popravit, zložit... V tem času konkretno bo treba priklopit nov pomivalni stroj.
smo preveč "fini" da bi sami priklapljali pomivalni stroj?
Stari maček je izjavil:
Bog pomagaj, kam smo prišli...
jap.
kolega bo rabil še mojstra za menjanje žarnic.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
Utk ::
In ta znanec, do včeraj trgovec, delavec v tovarni ali nek uradnik na UE, bi čez noč postal "strokovnjak", ker bi za 50 evrov odprl s.p.
In ta znanec, do včeraj trgovec, delavec v tovarni ali nek uradnik na UE, bi čez noč postal "strokovnjak", ker bi za 50 evrov odprl s.p.
Strokovnjak je že zdaj.
Za razliko od tebe, sem pa mnenja, da marsikateri trgovec (in naprej po tvoji lestvici) zna dobro opraviti marsikatero stvar, le da to ni njegova profesija.
Ne boš verjel, ampak v Sloveniji je veliko starejših, ki nimajo nikogar, ki bi jim pokosil travo, zamenjal žarnico!, očistil odtoke, obesil sliko, zabil žebelj, popravil zapiralo pri oknu........................................................
Tko da, je tvoje norčevanje, butasto.
Meiniken ::
Jao, nekateri odgovori...
Če vprašaš si glup, če pa nekej na svojo roko delaš in gre narobe in pol vprašaš si pa spet glup v smislu "kuko nis tega vedu?!". Kako zmagaš? :)
Če vprašaš si glup, če pa nekej na svojo roko delaš in gre narobe in pol vprašaš si pa spet glup v smislu "kuko nis tega vedu?!". Kako zmagaš? :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Meiniken ()
Pazi, na tehničnem forumu smo prišli tako daleč, da ne iščemo rešitev, temveč iščemo mojstra, ki bo rešil namesto nas.
Tako deluje cel svet.
Sam delaš kar najbolje znaš, ostalo daš delati drugim...
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Utk ()
jocoj ::
Tile majstri v Ljubljani so zlatarji. Ko sem obnavljal stanovanje za v najem, sem naročil enostavno tuš kabino za 220 EUR. Trgovina ponudi mojstra za namestitev. Ok, rečem, da se ne zajebavam s tem. Tip je hotel imeti fiksno 80 EUR za montažo, 20 EUR za demontažo stare in povrhu še 15 EUR za odvoz. Poslal sem ga v tri krasne, vse skupaj namestil v dobri uri in staro kabino zabrisal zraven smetnjakov, kjer je že čez noč čudežno izginila.
Ganon ::
Resno? TVja si ne znaš priklopit? Jaz ti ga lahko... potni stroški do tebe in nazaj + 20€ "Delo"
Sarkazem.
staro kabino zabrisal zraven smetnjakov, kjer je že čez noč čudežno izginila.
Zdaj si me spomnil na menjavo bojlerja. Nisem imel avtomobila, da bi starega, nedelujočega, odpeljal na Komunalo in mi reče sosed, naj ga samo postavim poleg smetnjakov in bo izginil. V manj kot eni uri se je tam ustavil avtomobil in ga naložil.
Stari maček ::
Kam?
Tja, da eni še tega ne dojamejo, da so v riti in to sprašujejo.
Ce hoces TV namontirat na zunanjo steno v 70 let starem stanovanju moras kaj hitro lepit vlozke, da ti vse ven ne pade. Ce je TV za mnogo EUR se splaca koga z izkusnjami dobit in prihranit nekaj casa in truda. Nimajo vsi istih prioritet v zivljenju.
Jaka stvar not nalit malo enokomponentnega PU lepila in par zobotrebcev okoli vložka zabit....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stari maček ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Elektroinštalacija stanovanja 30m2 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 12800 (9876) | s1m0n |
» | Odvod kondenza-klimaOddelek: Loža | 6206 (5339) | Reaper |
» | kako naj očistim te kozarce?Oddelek: Loža | 4044 (2676) | Unknown_001 |
» | kako na legalen način zjebat monterja kuhinj....Oddelek: Loža | 18927 (17022) | Karaya 52 |