» »

Peč na pelete - težava, okvara

Peč na pelete - težava, okvara

robertinjo ::

Pozdravljeni.

Da vam napišem svojo težavo v upanju da mi kdo lahko pomaga jo rešiti. V glavnem imam kaminsko peč na pelete in z nje speljane cevi na črpalko, katera pol črpa vodo v sistem talnega gretje. Dva dneva nazaj pa se je začelo pojavljat težava. Moram dodat da sem menjal tip peletov v teh dneh. Ob zagonu peči sama ta ni več delala pravilno. Peč se zažene, peleti se kurijo vendar na peči temperatura vode ostane nespremenjena. Nato sem poskušal povečati moč peči na maksimalno in isto temperatura dobrih 15 minut se ne spremenjena (ostaja okoli 30 stopinj) pol pa jo v minuti butne na čez 80, kar se prej ni nikoli zgodilo. Nato sem sam poskušal ugotavljat kaj se dogaja in ugotovil sem, če peč deluje na normalni moči in grem samo za 10s prisilno vklopiti črpalko talnega gretja da voda kroži, začne temperatura v peči takoj naraščat.

Zdaj mi ni jasno kaj bi lahko bilo v peči narobe črpalka, kakšno tipalo temperature vode ali kaka ekspanzijska posoda. Sistem je odzračen tako da ni možnosti, da bi v njem bilo kaj zraka, sploh ker še 3 dni nazaj je delalo vse brez težav. Peč je tudi bila generalno sčiščena vsega pepela.

V koliko ima kdo kakšen predlog bi prosil za pomoč.

vofra ::

TheBlueOne ::

Si mislim, da crpalka. Ce imas Grundfoss praviloma lahko odstranis tisti velik "sravf", kjer s prstom lahko cutis, ce se vrti. Pretipaj cevi okoli paci, ce se ne ogrejejo, potem je crpalka. Ce crpalko vklopi kaksen termostat, bi bilo za pogledat se to.

freezby ::

Črpalka, kakšen tip? Poguglej, nekaj lahko razdreš in preveriš. Samo na prihajajoči mraz, se sam ne bi kaj dosti zafrkaval - servis eMundia ali Timiko.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Talno gretje in kurjenje na drva

Oddelek: Loža
337392 (6247) Daniel
»

Toplotna črpalka vs. Peč na pelete

1710556 (9545) WhiteAngel
»

Zalogovnik ali predelava na pelete? (strani: 1 2 )

7216955 (13462) krneki0001
»

Ogrevanje:razmerje porabljene energije (UNP)

Oddelek: Znanost in tehnologija
266395 (5212) sidd
»

Centralno ogrevanje s toplotno crpalko

176308 (5887) xenon74

Več podobnih tem