Forum » Programiranje » ymodem funkcije za C/C++
ymodem funkcije za C/C++
skorc_norc ::
Pozdravljeni!
Zanima me, če ima kdo, ali pa ve, kje se lahko dobijo, funkcije za ymodemski prenos ali pa za modemski prenos napisane v Cju. Namreč imam funkcije za delo s COM portom, funkcije glede samega prenosa (predvsem preverjanje na nivoju zlogov in blokov) pa ne najdem nikjer, razen neke plačljive, ki mi pa povsem ne ustrezajo, saj bi rabil le del njih, pa še to ne bi imel funkcije ampak dll datoteke.
Torej ali kdo ve kakšen način, da se izognem ponovnem izzumljanju tople vode (programiranju modemskega prenosa in kontrole le-tega)? Če ne bi bilo motenj in s tem tudi ne preverjanja, bi bilo vse v redu, ker sem prišel do tega, da modem čaka na RING signal in tudi sam prenos ne bi bilo težko sprogramirati, ker bi bile predmet prenosa ASCII datoteke, šele na to bi se lotil binarnih datotek.
Hvala!
Zanima me, če ima kdo, ali pa ve, kje se lahko dobijo, funkcije za ymodemski prenos ali pa za modemski prenos napisane v Cju. Namreč imam funkcije za delo s COM portom, funkcije glede samega prenosa (predvsem preverjanje na nivoju zlogov in blokov) pa ne najdem nikjer, razen neke plačljive, ki mi pa povsem ne ustrezajo, saj bi rabil le del njih, pa še to ne bi imel funkcije ampak dll datoteke.
Torej ali kdo ve kakšen način, da se izognem ponovnem izzumljanju tople vode (programiranju modemskega prenosa in kontrole le-tega)? Če ne bi bilo motenj in s tem tudi ne preverjanja, bi bilo vse v redu, ker sem prišel do tega, da modem čaka na RING signal in tudi sam prenos ne bi bilo težko sprogramirati, ker bi bile predmet prenosa ASCII datoteke, šele na to bi se lotil binarnih datotek.
Hvala!
Brane2 ::
Za same funkcije ne bi vedel, vendar so x,y in zmodem lepo definirani in njihova definicija je dosgljiva na netu.Ce se prav spomnim, zadeva ni bogvekako komplicirana in mogoce bi to "toplo vodo" prej sam segrel kott da jo isces drugje...
BigWhale ::
Ugh... Za prenos se ti najbolj splaca uporabit zmodem protokol. Sicer pa... prvi link, ki ti ga google ven butne... geez...
zmodem sources napises in taaa-daaa...
zmodem sources napises in taaa-daaa...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dodajanje serial PORT-a na novejši računalnikOddelek: Strojna oprema | 2241 (1767) | crniangeo |
» | Izklop 3G povezave ne deluje več... APNdroidOddelek: Mobilne tehnologije | 4368 (4007) | 5pellfire |
» | VARNA priključitev računalnika v omrežje.Oddelek: Omrežja in internet | 1428 (1252) | poweroff |
» | comportOddelek: Pomoč in nasveti | 894 (819) | CaqKa |
» | KABEL vs ADSLOddelek: Omrežja in internet | 2066 (1561) | Soprano |