Forum » Strojna oprema » AHCI in IDE
AHCI in IDE
mulc007 ::
V bios sem šel pogledat kje spremenim v AHCI da bom naslednjič ob nakupu SSD diska na hitro spremenil, pa vidim da je AHCI že bil vklopljen. Zraven AHCI je možen samo še IDE čeprav je v prenosniku SATA disk.
Mi lahk kdo pojasni kaj bi bilo drugače če bi imel vklopljen IDE in zakaj dela vse normalno čeprav je vklopljen AHCI?
Spomnim se da je bilo potrebno ob inštaliranju win XP, enega od teh vklopiti in na koncu dati nazaj, ne spomnim pa se več natančno. Nazadnje sem inštaliral Linux in se tudi ne spomnim več kaj sem delal.
Na spodnjem linku sem našel da je nekdo z enakim prenosnikom kot ga imam jaz nekoč spraševal za AHCI. Ali je res da je AHCI potrebno pred uporabo inštalirat driver?
AHCI za Lenovo 3000 N500
Mi lahk kdo pojasni kaj bi bilo drugače če bi imel vklopljen IDE in zakaj dela vse normalno čeprav je vklopljen AHCI?
Spomnim se da je bilo potrebno ob inštaliranju win XP, enega od teh vklopiti in na koncu dati nazaj, ne spomnim pa se več natančno. Nazadnje sem inštaliral Linux in se tudi ne spomnim več kaj sem delal.
Na spodnjem linku sem našel da je nekdo z enakim prenosnikom kot ga imam jaz nekoč spraševal za AHCI. Ali je res da je AHCI potrebno pred uporabo inštalirat driver?
AHCI za Lenovo 3000 N500
- spremenil: mulc007 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HDD in SSD v prenosnikuOddelek: Strojna oprema | 1085 (688) | solatko |
» | AHCI in IDEOddelek: Pomoč in nasveti | 834 (627) | krneki0001 |
» | napaka HDD diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 3499 (2991) | Grega255 |
» | Kako nastavit disk v Netbooku na IDE?Oddelek: Pomoč in nasveti | 880 (782) | tony1 |
» | sata/ide nepravilno razumevanje pojma!Oddelek: Strojna oprema | 3348 (3021) | Icematxyz |