Forum » Strojna oprema » prižiganje računalnika
prižiganje računalnika
mulc007 ::
Računalnik se počasi prižiga že odkar sem ga kupil-rabljenega. Od pritiska na tipko do takrat ko se računalnik zgane traja tudi do 3 sekunde. Sedaj se včasih niti prižge ne več.
So na plati slabi kondenzatorji ali gre za kaj drugega?
Pogledal sem in izgledajo vredu.
Že včeraj se je računalnik redko prižgal danes pa se sploh ni.
Tudi na grafični je vse vredu. Drugih stvari v kišti ni razen disk in napajalnik.
Če prižgem se uglavnem nič ne zgodi. včasih zabliska ledica zraven tipke, včasih se za dva vrtljaja zavrti cpu ventilator, včasih se malo zgane ventilator na napajalniku.
So to znaki za pokvarjen napajalnik?
Že včeraj se je računalnik redko prižgal danes pa se sploh ni.
Tudi na grafični je vse vredu. Drugih stvari v kišti ni razen disk in napajalnik.
Če prižgem se uglavnem nič ne zgodi. včasih zabliska ledica zraven tipke, včasih se za dva vrtljaja zavrti cpu ventilator, včasih se malo zgane ventilator na napajalniku.
So to znaki za pokvarjen napajalnik?
Baja ::
lahko bi bil napajalnik.
vzami ven vse rame in probaj prizgati. ce bo stanje isto je skoraj 100% napajalec ali plata. ce zacne piskati, bodo verjetni rami.
vzami ven vse rame in probaj prizgati. ce bo stanje isto je skoraj 100% napajalec ali plata. ce zacne piskati, bodo verjetni rami.
solatko ::
Dobro bi bilo, če bi se uporabniki, ki rabite pomoč, potrudili z navedbo osnovnih podatkov - prenosnik-desk, matična, napajalnik, grafika,....
Steklene krogle so namreč zelo nezanesljiva zadeva, včasih prikažejo, največkrat pa nič.
Vesele praznike vsem skupaj
Steklene krogle so namreč zelo nezanesljiva zadeva, včasih prikažejo, največkrat pa nič.
Vesele praznike vsem skupaj
Delo krepa človeka
Računalnik je namizni. Komponent ne bi opisoval ker so starejše in potem se najdejo godrnjači ki bi rekli vrži to stran. Meni pa ta računalnik zadošča potrebam.
Ram sem dal ven in ni nič bolje.
Dodal bi še da se ventilatorji zganijo kakšne 3 sekunde po tistem ko sem pritisnil tipko za prižig. Pa še to ne vedno.
Včasih se od nekod sliši tudi rahel kratek šum.
Odprl bom še napajalnik in še tam pogledal kopndenzatorje
Ram sem dal ven in ni nič bolje.
Dodal bi še da se ventilatorji zganijo kakšne 3 sekunde po tistem ko sem pritisnil tipko za prižig. Pa še to ne vedno.
Včasih se od nekod sliši tudi rahel kratek šum.
Odprl bom še napajalnik in še tam pogledal kopndenzatorje
Na podstrešju sem vzel napajalnik iz nekega pokvarjenega računalnika in opazil da je imel na plato priklopljen ne samo 20 pinski priklop ampak zraven še en manjši 6 pinski-na portu piše P8.
V računalniku ki mi nagaja na plati ni 6 pinskega priklopa pa me zanima če bo napajalnik vseeno uporaben čeprav tisti port ne bo priklopljen?
V računalniku ki mi nagaja na plati ni 6 pinskega priklopa pa me zanima če bo napajalnik vseeno uporaben čeprav tisti port ne bo priklopljen?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mulc007 ()
hojnikb ::
načeloma more delat tut brez +4pinskega porta. Tisti 6 pinski je pa verjetno AT priklop za starinske mašine.
#brezpodpisa
DeeCoy ::
Glede na to, da gre za staro mašino.. 99% napajalnik al pa kej u kurc šlusu..
Offtopic:
Pa kolk problemov z računalniki maš ti človek?? Vsak dan nova tema??
Offtopic:
Pa kolk problemov z računalniki maš ti človek?? Vsak dan nova tema??
Ostale stvari so popravljene. Samo še prižig tega računalnika nagaja. Pogledal sem kondenzatorje na napajalniku pa se zdijo vredu.
Zamenjal sem drug napajalnik ampak s tistim se ventilatorji niti premaknili niso. Možno da je tudi ta napajalnik pokvarjen.
Še en napajalnik sem našel na podstrešju ampak ima 4 pine preveč.
Ven bom vzel disk da poberem uporabno, pc pa bom vrgel v kanto.
Zamenjal sem drug napajalnik ampak s tistim se ventilatorji niti premaknili niso. Možno da je tudi ta napajalnik pokvarjen.
Še en napajalnik sem našel na podstrešju ampak ima 4 pine preveč.
Ven bom vzel disk da poberem uporabno, pc pa bom vrgel v kanto.
d3m1g0d ::
4 pini preveč ne bi smeli biti problem. Glede na opisano se strinjam z drugimi, da je najverjetneje fuč napajalnik, možno pa je tudi, da se je na matični plošči pojavil kratek stik, ki izklopi napajalnik nekaj sekund po zagonu. Kdaj je ta računalnik nazadnje deloval?
Gott ist tot! Gott bleibt tot! Und wir haben ihn getötet!
Nazaj sem priklopil star napajalnik in zdaj zadeva zopet deluje. Kaže da je bil nekje slab stik.
Ko bo naslednjič nagajalo bom poskusil z zamenjavo kabla in tipke za vklop računalnika.
Ko bo naslednjič nagajalo bom poskusil z zamenjavo kabla in tipke za vklop računalnika.
Tipka za vklop ni nič kriva, če ne bi delovala, se ti tudi ventilatorji ne bi zavrteli, ker se napajalnik sploh vklopil ne bi. 95% gre za napajalnik s pokvarjeno komponento, ki včasih dela, včasih pa ne, odvisno od temperature, vlage, motenj, luninih men in drugih spremenljivih dejavnikov. Imaš to v sobnih pogojih ali v kakšni garaži, delavnici?
Hja, potem gre za relaivno stabilne pogoje. Verjetno se ti ne splača zanašati na tak napajalnik, ker ti bo odpovedal ravno takrat, ko ga boš najbolj rabil. Lahko pa, da imaš prav, in da je izklop-vklop kabla očistil kontakte toliko, da stvar spet dela. Mogoče ne bi škodilo, če vzameš alkohol in zobno ščetko in očistiš kontakte na kablu in matični plošči, da čim manj prepustiš naključju. Če se ti pa potem spet pojavi nestabilno delovanje, pa najbolje, da zamenjaš napajalnik, pa mir. Lahko pa si od koga sposodiš delujočega za testiranje, da potrdiš, če je to res problem.
XLapse ::
Računalnik se počasi prižiga že odkar sem ga kupil-rabljenega. Od pritiska na tipko do takrat ko se računalnik zgane traja tudi do 3 sekunde. Sedaj se včasih niti prižge ne več.
ko se niti ne prižge več. Preprosto izklopi kabel iz elektrike. Počakaj nekaj časa. Vklopi in bo spet se vžgal.
Če to ne naredi razlike, resetiraj baterijo matične plošče, zelo preprosto , lokaliziraš, daš ven , počakaš malo, daš noter. Voila.
Kaj sm dajal js čez pred leti z dual core iz prazgodovine kako je tisto sploh delalo tok časa....
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5757 (4693) | svetetko |
» | matična ali cpu zaničOddelek: Pomoč in nasveti | 1560 (1224) | Duhec |
» | Računalnik se ne odzivaOddelek: Pomoč in nasveti | 8900 (8347) | Pšenični |
» | Star, na novo sestavljen računalnik se ne zbudiOddelek: Pomoč in nasveti | 2867 (2121) | fosil |
» | Ni boota, ni posta (včasih)Oddelek: Strojna oprema | 1064 (927) | tomitza |