» »

Zvočniki za cca 100€

Zvočniki za cca 100€

Kurzweil ::

Zanima me katere zvočnike predlagate za domačo rabo, do nekje 100€. Vsekakor si ne želim sistema, ki je več kot 2.1, mogoče pa najraje, da sta kar dva zvočnika z basi vred, torej brez ločenega wooferja. Zaenkrat sem gledal tole:

Mackie CR3 Multimedia Monitor

Se najde kaj boljšega za ta denar?

DrSergioDJ ::

Če imaš opcijo (predvsem prostor), potem raje vzemi nekaj z 4"/10cm wooferji, če hočeš kaj od basa.
...

Kurzweil ::

DrSergioDJ je izjavil:

Če imaš opcijo (predvsem prostor), potem raje vzemi nekaj z 4"/10cm wooferji, če hočeš kaj od basa.


Kaj pa predlagaš nekje v tem cenovnem rangu?

Han ::

Če ne rabiš zelo poudarjenih basov, so Creative GigaWorks T40 Series II že 10 let dobra izbira. So pa malo čez 100 eur + poštnina, imajo zunanji napajalnik (pravokotna škatlica).

https://www.amazon.es/dp/B001E5PJ56

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Kurzweil ::

Han ::

Ti so manjši T20, ki imajo slabše base.

https://www.trustedreviews.com/reviews/...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

Kurzweil ::

Meni tole deluje precej cheap in plasitčno, upam da je vsaj zvok takšen kot mora bit. Čeprav nekih normalnih basov verjetno iz teh zvočnikov ni za pričakovat?! Govorim o teh Creativovih.

DrSergioDJ ::

Saj je cheap, še ohišje je iz plastike. Bo Mackie CR3 oz. CR4 bistveno boljša izbira.
...

sivkrokar ::

Imam tele Creative T40 in so super. V živo ne izgledajo cheap niti niso ceneni na dotik. Zvok je ok. Šip basi ne bodo pokali vendar so ok prav tako nimaš nikoli občutka da bi bilo z zvokom kaj narobe.

Kurzweil ::

Sem se nekako odločil za te Mackie zvočnike in berem sicer opise, ampak o zvočnikih res ne vem pretirano veliko, zato bi samo še prosil nekoga, da mi na kratko in simple pove kakšne so dejansko razlike med temi tremi modeli v praksi, če se splača dati toliko več in če jih morda celo ima kdo in kakšne so izkušnje.

Mackie CR3 Multimedia Monitor
Mackie CR4 Multimedia Monitor
Mackie CR5BT

Han ::

Kolikor sem jaz prebral o teh Mackie zvočnikih, jih zase definitivno ne bi kupil.

Darko! ::

Če hočeš dejansko slišat razliko, bi moral imet vse tri v vrsti in preklapljat med prvim, drugim in tretjim parom.

Vse ostalo je teorija, velikokrat neuporabna tudi, če je od nekoga, ki je razliko slišal v živo (če je razliko sploh slišal - občutil). Ker njegova ušesa so zagotovo drugačna od tvojih. In kar ustreza njemu, tebi morda ne. Ker ti zvok dojemaš drugače.

Če imaš dobre slušalke ali obstoječe PC zvočnike se "razlika" sliši povsem jasno med preklopi in na koncu videa, ko je test nizkih frekvenc - večji so glasnejši, bolj bobnijo (v bistvu pa ne slišiš Macki-jev ampak samo svoje slušalke ali svoje zvočnike - ter zvok na mestu postavitve snemalnega mikrofona - to sicer še zdaleč ni zvok Macki-jev, dobiš pa nek občutek kako bi lahko zveneli, morda tudi ta, da razlik praktično ni):





In takole je razliko slišal možak:

CR4 has slightly fuller and more focused sound to name a few differences. Bass extension and quality is suprisingly similar so the difference in favour of CR4 will be noticable on higher levels. Mackie CR3 is slightly warmer sounding with the upper midrange a bit recessed compared to CR4.

Soundwise Mackie CR5BT sounds is mature than smaller brother as it should, the bass is deeper and more natural but a bit boomy in upper ranges, it is less boomy than in smaller CR4 though. Lower midrange is more fleshed out in CR5 and the upper midrange is less forward than in CR4 which is a good thing in my opinion. CR4 seem artifically forward and will be more of a strain to the hearing on longer listenting. Top end is the same as they both use the same tweeters and amplifiers.



V bistvu ti ne pove veliko. Le svoje občutke.

Teorija pa gre tako:

Ker vsi navajajo enako moč, je ojačevalni modul v vseh treh enak. Ker gre za poceni omarice, se v vseh napajata tako nizkotonec kot visokotonec iz istega vezja. Zvočne omarice nimajo ločenih ojačevalcev za visoko in nizko tonce, pri tem pa je ena zvočna omarica popolnoma pasivna - do nje pripelješ zvočniški kabel iz aktivne (za razliko od pravih studijskih monitorjev, kot npr. JBL LSR 305, kjer ima ena omarica dva ločena ojačevalca; druga spet dva ločena - torej vsak driver (zvočnik) ima svoj ojačevalni modul - kar ima več prednosti; predvsem v smeri linearnosti in porabe moči, saj nizkotonec porabi veliko več razpoložljive moči kot visokotonec).

Razlike v razpoložljivi moči torej ni.

Visokotonci so identični v vseh treh.

Iverke je pa na večjih več. Ker morajo zašraufat večji nizkotonec v omarico. Razlika med 3" - 4" in 4" - 5" nizkotoncem je najverjetneje zanemarljiva.

Razlika je najverjetneje vsem slišna med 3" in 5" nizkotoncem, predvsem zaradi večjega fizičnega volumna zvočne omarice. Iz tega razloga neposredne primerjave možak sploh ni šel delat.

Najbolj očitna pa je razlika med blutut in ne-blutut zvočno omarico. Če potrebuješ blutut je potem izbira jasna.

Ker gre za majhne zvočne omarice (tako v šali - flaša pira v vseh dimenzijah je meni en tak priročen mejnik med nekaj se bo slišal brez aktivnega nizkotonca - in nič se ne bo slišal) čudežev ne moreš pričakovat.

V kolikor želiš zvočno zapolnit večji prostor; želiš večjo glasnost in boljši nizkofrekvenčni odziv; je morda bolj kot nakup večjih - za razmislit v smeri dodatnega aktivnega subwoferja, za katerega prvega stotaka privarčuješ s tem, da kupiš tamale Macki-je.

Ali katerekoli druge.

V kolikor greš v to smer se moraš pa spet zavedat, da boš potreboval še najmanj dva stotaka zraven, če želiš slišno spremembo na prvo uho. Ker pri subwoferju res ni za varčevati.


Ps.:
Na foro "subwoferja" se prodajajo tudi vsi ti poceni Logihec in podobni 2.1 ter večkanalni računalniški zvočniki in AV sistemi, pa tudi poceni soundbari. Za njih je praktično značilno, da srednjetonskega področja sploh nimajo. Kar je jasno, saj iz plastičnih škatlic - ne večjih od flaše pira - zvoka ne moreš dobit.

Razen nadležnega cviljenja, ki pa se potem kompenzira z bobnečim in sapo pihajočim "woferjem", ki pa je vse prej kot to. Je pa dovolj, da zavede ušesa.
:|

finkec ::

Haj, nisem vedel katero temo naj izberem ker jih je tolko, vrjetno bom nabavil nekaj v smislu, uporabljano v 2.0 ali kasneje v 3.0 sistemu. Sem pa tudi odprt za predloge za zvočnike.

https://www.heco-audio.de/en/downloads/...

Ali lahko montiram to s stenskimi nosilci ali na poličko, ker drugače nimam prostora.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: finkec ()

XLapse ::

Logitech Z337 very nice zadeva. https://www.mimovrste.com/kompleti-zvoc... Dva satelitska zvočnika in nizkotonec, ki s skupnimi močmi proizvedejo 40 W RMS moči in bogat, čist, močen zvok. Nizkotonec poskrbi za močne base. Boljše ne bi mogli opisat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: XLapse ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

zvocniki Bluetooth TV & PC

Oddelek: Zvok in slika
162015 (1199) helo
»

Katere studijske zvočnike

Oddelek: Zvok in slika
233437 (2624) Kurzweil
»

Nakup zvočnikov za TV

Oddelek: Kaj kupiti
101629 (1125) Hoden
»

dovoljena meja obremenitve zvočnikov

Oddelek: Zvok in slika
4610336 (8282) čuhalev

Več podobnih tem