» »

SIOL BOX Netgem N7700 in wifi

SIOL BOX Netgem N7700 in wifi

tomič ::

Pozdravljeni vsi,

do pred kratkim sem imel SIOL BOX Netgem N7700 povezan preko wifi povezave dveh Mikrotik usmerjevalnikov (RB951), izvedeno z VLANi preko WDS (VLAN za dostop do interneta ter poseben za IPTV, ID = 3999). Zadeva je delovala popolnoma brez problemov. Zdaj sem nabavil dodaten BOX, ki je po Ethernetu priklopljen naprej po hiši od prvega RB951 pri modemu. Ta drugi BOX je tudi povezan preko dveh VLANov, ki so z bridgom povezani skupaj na iste VLANe kot je tudi prvi BOX.

BOX na Ethernetu deluje brez problemov, tisti na Wifi pa deluje sporadično - enkrat deluje kot bi moral, spet drugič pa predvajanje v živo deluje, timeshift (ogled za nazaj) in dostop do interneta (npr. Youtube) pa ne. V prvem primeru javi, da ima v omrežju vse, kar rabi (IP naslov na SIOLovem IPTV multicastu in VLAN ID 3999, IP naslov na lokalnem omrežju, ima dostop do interneta), ko pa ne dela, ima sicer oba IP naslova, vendar ne javlja VLAN IDja za IPTV (3999) in pravi, da ni dostopa do interneta.

Ali mogoče kdo ve, kaj bi ga utegnilo motiti? Mogoče drugi BOX in njegov multicast promet? Kaj BOX pravzaprav potrebuje od omrežnih servisov? DHCP in DNS so urejeni, kot morajo biti, to se ni spremenilo. Ne morem ugotoviti, kaj od drugih naprav ga spravi s tira.

misso ::

Kakšen dodatni box si nabavil? Sagem?

tomič ::

Ne, ni Sagem, ampak je enak prvemu - prej sem narobe napisal, oba sta Netgem N7800-4.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7621941 (10297) Ghost007
»

Siol TV na Siol Box preko routerja

318010 (6661) damirj79
»

Amis TV komunikator za usmerjevalnikom (strani: 1 2 )

6113600 (9268) Master_Yoda
»

problem innbox-router-udpxy?

484758 (3960) Daniel
»

Nova škatla, novi problemi

198524 (4417) kihc

Več podobnih tem