Forum » Omrežja in internet » Ni mi ravno jasno.
Ni mi ravno jasno.
t0mekk ::
Modem - wi fi wklopljen
192.168.30.10 (router1) - wi fi vklopljen
192.168.2.1 (router2) - wi fi IZKLOPLJEN
Vse mi deluje ok.
Ni mi pa jasno sledeče:
Imam štiri tablice, dva starejsa android telefona + dva novejša huaweia (gsm)
Vse tablice + dva starejsa androida se (ko se povezujes na router1) lepo povežejo na IP ruterja (192.168.30.10) in vsem napravam ruter1 lepo podeli IP številke.
Gledam na novejših gsmih (huawei) in vidim da so preko wi-fi omrezja (router1) povezani na router2 kjer je wifi izklopljen, oz naprave imajo dodeljene 192.168.2.125 / 136 - KAKO HURCA SE JE POVEZALO NA ROUTER 2?
192.168.30.10 (router1) - wi fi vklopljen
192.168.2.1 (router2) - wi fi IZKLOPLJEN
Vse mi deluje ok.
Ni mi pa jasno sledeče:
Imam štiri tablice, dva starejsa android telefona + dva novejša huaweia (gsm)
Vse tablice + dva starejsa androida se (ko se povezujes na router1) lepo povežejo na IP ruterja (192.168.30.10) in vsem napravam ruter1 lepo podeli IP številke.
Gledam na novejših gsmih (huawei) in vidim da so preko wi-fi omrezja (router1) povezani na router2 kjer je wifi izklopljen, oz naprave imajo dodeljene 192.168.2.125 / 136 - KAKO HURCA SE JE POVEZALO NA ROUTER 2?
hojnikb ::
da nimaš dns serverje malo pobrkane...
najbrž maš router2 povezan na router1.. ?
najbrž maš router2 povezan na router1.. ?
#brezpodpisa
Routerja sta oba povezana na modem.. Medsebojno nista connected....zanimivo je tudi to da na login page routerja2 pridem.. Na router 1 login page ne morem (pa ceprav sem povezan na wi fi omrezje router1)
SeMiNeSanja ::
Čudna zmešnjava....
Si ziher, da je modem res MODEM in slučajno ne deluje kot router?
S katerim portom pa sta routerja povezana z modemom? V obeh primerih z WAN portom?
Ali je morda bil nekdo preveč igriv in kabel, ki pelje na modem vtaknil v enega od LAN portov?
Jaz bi vsekakor začel pri preverjanju kablov, če so priključeni v prave porte.
Si ziher, da je modem res MODEM in slučajno ne deluje kot router?
S katerim portom pa sta routerja povezana z modemom? V obeh primerih z WAN portom?
Ali je morda bil nekdo preveč igriv in kabel, ki pelje na modem vtaknil v enega od LAN portov?
Jaz bi vsekakor začel pri preverjanju kablov, če so priključeni v prave porte.
3p ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako povezati dva pc-ja v dveh vlan-ih?Oddelek: Omrežja in internet | 1798 (1244) | imagodei |
» | AOE 2 in t2 vprašanjeOddelek: Omrežja in internet | 2311 (2008) | kaktuss123 |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 14868 (13457) | styled |
» | Kako povezat dva routerja?Oddelek: Omrežja in internet | 4510 (4287) | Piqui |
» | 2 routerja, težava s QoSOddelek: Pomoč in nasveti | 1485 (1306) | Vaseer |