Forum » Strojna oprema » SCSI - razjasnitev pojma
SCSI - razjasnitev pojma
ZUM ::
Tko, SCSI mi je prilicno nov zato upam da mi boste razjasnili nekaj pojmov.
Kot razumem se naprave prilkljaplajo z 50 in 68 pinskim kabljom. Gledal sem
ze neke diske z 80 pinskimi, samo nobena kartica nima takega priklucka. Pa pol je tu se ful veliko standardov, pa neki LVD, HVD pa se ene par, ki se jih
ne spomnem.
A so ti vsi standardi med seboj zdruzljivi? A lahko 50 pinski disk dam na 68
pinski prikljucek? itd. itd.
prosim da mi en mal razlozi tale SCSi k nekapiram glih narbolj.
hvala
Kot razumem se naprave prilkljaplajo z 50 in 68 pinskim kabljom. Gledal sem
ze neke diske z 80 pinskimi, samo nobena kartica nima takega priklucka. Pa pol je tu se ful veliko standardov, pa neki LVD, HVD pa se ene par, ki se jih
ne spomnem.
A so ti vsi standardi med seboj zdruzljivi? A lahko 50 pinski disk dam na 68
pinski prikljucek? itd. itd.
prosim da mi en mal razlozi tale SCSi k nekapiram glih narbolj.
hvala
- spremenil: perci ()
Mavrik ::
http://computer.howstuffworks.com/scsi.htm
Kdo bi si mislo kako je lahko ta stran uporabna
Tukaj bi moral meti večino stvari tako bolj laično razloženih.
Kdo bi si mislo kako je lahko ta stran uporabna
Tukaj bi moral meti večino stvari tako bolj laično razloženih.
The truth is rarely pure and never simple.
ZUM ::
Hvala za to stran nisem je poznal
mene ubistvu najbolj od vsega zanima to ali je scsi združljiv. se pravi če jest kupim ultra320 kontroler na kojem piše da ma 68-pinske prilkjučke, ali bom lahko uporabjal tudi diske in skenerjein te stvari, če so starejši in uporablajo 50pinske. tudi me zanima, kaka je razlika med VHDCI in HD zunanjimi priklučki in če obstajajo adapterji med vsemi temi (ker potem je ubistvu vseeno kaj kupim).
mene ubistvu najbolj od vsega zanima to ali je scsi združljiv. se pravi če jest kupim ultra320 kontroler na kojem piše da ma 68-pinske prilkjučke, ali bom lahko uporabjal tudi diske in skenerjein te stvari, če so starejši in uporablajo 50pinske. tudi me zanima, kaka je razlika med VHDCI in HD zunanjimi priklučki in če obstajajo adapterji med vsemi temi (ker potem je ubistvu vseeno kaj kupim).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SCSI in IDE kontroler -dodatni KRMILNIKOddelek: Strojna oprema | 976 (929) | imallears |
» | SCSI kontroler in gonilniki za skenerOddelek: Strojna oprema | 4112 (3025) | k4vz0024 |
» | SCSI skener problem!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1595 (1476) | opeter |
» | Ne zazna zunanje iomega zip enote lpt vhodOddelek: Strojna oprema | 2067 (1906) | jahtba |
» | Projekt: SCSI U320 RAID0Oddelek: Strojna oprema | 1482 (1296) | TribesMan |