Forum » Programska oprema » Nakup programske opreme v tujini
Nakup programske opreme v tujini
tntn3000 ::
Pozdravljeni,
sem pred nakupom treh licenc za affinity photo/designer aplikaciji na firmo in me zanima, na kakšen način se plača ddv (vat)? Zahtevam račun z vračunanim vat ali brez vat in ddv plačam kot samoobdavčitev? Plačal bom preko sepa naloga, ker nimam MC/paypala/...
Delam to prvič in po branju tozadevnih tem po netu mi ni nič več jasno...
Lp
ps: Smo zavezanec za ddv
sem pred nakupom treh licenc za affinity photo/designer aplikaciji na firmo in me zanima, na kakšen način se plača ddv (vat)? Zahtevam račun z vračunanim vat ali brez vat in ddv plačam kot samoobdavčitev? Plačal bom preko sepa naloga, ker nimam MC/paypala/...
Delam to prvič in po branju tozadevnih tem po netu mi ni nič več jasno...
Lp
ps: Smo zavezanec za ddv
SeMiNeSanja ::
Račun obvezno rabiš BREZ VAT (mora pa imeti tvoj VAT ID - davčno v naslovu, če je iz EU).
Račun mora odražati dejansko plačilo prodajalcu.
DDV potem plačaš preko samoobdavčitve (predvidevam, da se gre za internetni download).
Če ni download in ti pošljejo 'škatlo' pa lahko z DDV urediš pri carinjenju, če prihaja izven EU. Sicer ravno tako preko samoobdavčitve (ker ne gre na carino).
V principu bi ti moral že računovodski servis vse pripraviti?
Vprašaj računovodkinjo.
Račun mora odražati dejansko plačilo prodajalcu.
DDV potem plačaš preko samoobdavčitve (predvidevam, da se gre za internetni download).
Če ni download in ti pošljejo 'škatlo' pa lahko z DDV urediš pri carinjenju, če prihaja izven EU. Sicer ravno tako preko samoobdavčitve (ker ne gre na carino).
V principu bi ti moral že računovodski servis vse pripraviti?
Vprašaj računovodkinjo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup v tujini in DDVOddelek: Pomoč in nasveti | 5331 (3329) | mat xxl |
» | Kupim v tujini, prodam v slo. Kot podjetje. Davek?Oddelek: Loža | 7029 (5820) | darkolord |
» | nakup komponent v tujiniOddelek: Kaj kupiti | 5008 (3967) | theBill |
» | VAT ID in spletni nakup na firmoOddelek: Loža | 1011 (942) | BlaY0 |
» | DDV carina - EU online trgovineOddelek: Kaj kupiti | 2068 (1676) | mitjaje |