Forum » Programska oprema » Software recommendation - "Push" monitoring sistem za linux škatle
Software recommendation - "Push" monitoring sistem za linux škatle
burekman ::
Živjo,
imam nekaj deset škatlic (pc, raspberrypi) z ubuntu/debian sistemi, ki se nahajajo po raznoraznih networkih, kar pomeni za natom, za raznimi firewalli, vse pa imajo dostop navzven do spleta (80, 443 porti).
Rabil bi en basic monitoring sistem na "push" način, tako, da škatle same pošiljajo podatke (system load, disk, ram, network,..) na nek server, in da imam potem tam vpogled (grafki, alarmi).... sem gledal večino teh najbolj popularnih (nagios,...) , pa so vsi na "pull", torej da server vleče podatke z agentov, to pa pri meni ne gre. Sem razmišljal, da bi jih povezal v nek vpn, ampak zaradi securityja bo težka...
kaka pametna ideja? Da ne odkrivam tople vode, pa programiram posebej in server in client side... ziher nisem edini, ki to rabi :)
imam nekaj deset škatlic (pc, raspberrypi) z ubuntu/debian sistemi, ki se nahajajo po raznoraznih networkih, kar pomeni za natom, za raznimi firewalli, vse pa imajo dostop navzven do spleta (80, 443 porti).
Rabil bi en basic monitoring sistem na "push" način, tako, da škatle same pošiljajo podatke (system load, disk, ram, network,..) na nek server, in da imam potem tam vpogled (grafki, alarmi).... sem gledal večino teh najbolj popularnih (nagios,...) , pa so vsi na "pull", torej da server vleče podatke z agentov, to pa pri meni ne gre. Sem razmišljal, da bi jih povezal v nek vpn, ampak zaradi securityja bo težka...
kaka pametna ideja? Da ne odkrivam tople vode, pa programiram posebej in server in client side... ziher nisem edini, ki to rabi :)
c3p0 ::
Zabbix ima oba načina podprta, pa tudi templates in auto-register, torej ko startaš klienta se bo sam povezal na master in se registriral. Praktično ni ročnega dela, če je le prav poštimano.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pinganje SWITCHa - oz.ali je ta kriv za problemeOddelek: Omrežja in internet | 2585 (1902) | crniangeo |
» | Domači strežnik (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 12944 (11037) | Zalachenko |
» | [C#] Človek ne jezi seOddelek: Programiranje | 2265 (1988) | avtek |
» | [linux]backup serverOddelek: Operacijski sistemi | 1201 (952) | BigWhale |
» | Svoj server,kako? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 8930 (6680) | jackorsen88 |