» »

Sušilni stroj Gorenje

Sušilni stroj Gorenje

techuser ::

Pred nekaj dnevi sem nabavil nov sušilni stroj gorenje. Zanima me ali je to normalno, da se ne nabere v kondenzacijski posodi nobene vode? Namreč filter na pokrovu po vsakem sušenju očistim, je pa zanimivo, ker prej nisem uporabljal sušilnega stroja, da se nabere toliko materiala od perila.

Kakšne imate drugi kaj izkušnje z sušilnimi stroji? Kako pogosto čistite filtre, kako je kaj z vodo in kondenzacijsko posodo?

Utk ::

Če nimaš speljano v odtok, bi se morala nabrat voda. Voda nekam mora it...

Zelo malo perila sem imel, posoda je morda zato prazna. Drugače je pa zanimivo koliko se nabere materiala na filtru. Včasih zgleda kot da si polovico oblačil pustil na filtrih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: techuser ()

BladE_ ::

Imava tudi Gorenje, voda se mora nabirat ampak ponavadi dajeva cel stroj perila na enkrat sušit. Če ti pralni stroj dobro ožame bo seveda vode manj. Glede filtra, se boš navadil, vedno bo spihal do zadnje mucke in bo treba pobrat dol :)
Akcija - Reakcija

Novi pralni stroj prav tako od Gorenja pa pere zelo dolgo. Po 2 do 3 ure tudi če dam TIMECARE in različne programe. Ne vem zakaj je to dobro, da v sodobnem času mora človek čakati tako dolgo.

Zgodovina sprememb…

Scorpy84 ::

techuser je izjavil:

Novi pralni stroj prav tako od Gorenja pa pere zelo dolgo. Po 2 do 3 ure tudi če dam TIMECARE in različne programe. Ne vem zakaj je to dobro, da v sodobnem času mora človek čakati tako dolgo.

Zato pa imaš aaaa+++ napise na stroju. Posledica je pa ta, ki jo opisuješ.

Kaj pa perilo in vse kar se nabira pri sušilnem stroju? To je tolik teh muck in vsega, kaj to pomeni, da sušilni stroj toliko prej obrabi perilo kot če bi ga sušil zunaj? To so bile kar polne kepe tega materiala na filtru. Na kakšen programu kaj sušite?

Zgodovina sprememb…

BladE_ ::

Ne bom bral(link spodaj), mogoče celo ni prava info ampak meni je to vsakdanje, ker že odkar smo dobili prvi sušilec(10 let +) se ta zadeva nabira, nič groznega se nam zaradi tega ni pripetilo, cunje pa pomoje bolj uniči pranje kot sušenje, ne vem :)

Where does dryer lint come from?
Akcija - Reakcija

korenje3 ::

zadaj je cevka, ki jo priključiš na kondenzacijsko posodo, integrirano v pralni stroj, ali v odtok.

Je pa normalno, da se na filtrih nabere veliko tkanine. To velja še posebej za novo perilo. Razen če je perilo iz poliestra ipd.

techuser je izjavil:

Kar ni res. Pralni stroj pere 1 uro in 15 min. Razen če nastaviš na program za umazano perilo (60°C), kjer pere 2 uri in 15 min.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Zgodovina sprememb…

• spremenil: korenje3 ()

Utk ::

Jasno, če je perilo čisto, ga daš lahko samo not in vzameš ven, ni treba niti vžgat stroja.

Sem nastavil na 40, 60 in 90. Normalno in Mix in vedno TIMECARE pa nikoli ni opral prej kot v 2 urah. Imam pa nov model od Gorenja.

Zgodovina sprememb…

Mare2 ::

techuser je izjavil:

Sem nastavil na 40, 60 in 90. Normalno in Mix in vedno TIMECARE pa nikoli ni opral prej kot v 2 urah. Imam pa nov model od Gorenja.

Lahko napišeš točno model? Ker bom v kratkem kupil nekaj takega. A srajce tudi "zlika"?

wp723, sušilni stroj posuši kar v 40 minutah, če je malo perila, čeprav je naštimano na 2h. Pralni stroj pa ravno obratno. Na splošno pa sta oba vredu za svojo ceno.

Zgodovina sprememb…

Mare2 ::

techuser je izjavil:

wp723, sušilni stroj posuši kar v 40 minutah, če je malo perila, čeprav je naštimano na 2h. Pralni stroj pa ravno obratno. Na splošno pa sta oba vredu za svojo ceno.

Kaj pa srajce, je treba potem še zlikat?

T-Back ::

No ker je ravno tak splošen naslov: "Sušilni stroj Gorenje" da ne odpiram nove teme bom vprašal kar tukaj.
Mogoče kdo ve kakšna je razlika med strojema DE82 in DA82IL
https://www.merkur.si/catalog/product_c...
Vse kar opazim so vrata, toda ne verjamem, da to upravičuje razliko v ceni. Najprej sem mislil, da ima IL inverter motor, pa ga nima. Po ostalih specifikacijah pa tudi ne najdem nobenih večjih razlik (ok nekaj malenkosti v porabi, ki gredo celo v prid cenejšemu in mogoče drugačen boben) razen če je to kakšen novejši model? Tako da, če kdo najde še kaj. Hvala.

Srajce ni potrebno likat. Samo preveč materiala jim spravi ven, to je slabost sušilca. Oblačila so po večih sušenjih tanjša.

Zgodovina sprememb…

edi123 ::

Ali bi res nujno rabil sušilni stroj inverterski motor? Ker rabim novega in je razlika v ceni med standardnim in inverterskim 200€.

Inverterski
https://www.mimovrste.com/susilni-stroj...

Standardni
https://www.mimovrste.com/susilni-stroj...

MIHAc27 ::

inverterski naj bi zdržali dosti dlje, ker nimajo krtačk... ali neki takega. Običajno oglašujejo da zdržijo 10let+ Pa menda so tišji. (čeprav obema piše 65db)

Drugače pa 2 leti garancije.... jaz ne bi vzel nobenega. Če pa že pa cenejšega.

edi123 ::

Se podaljša na 5 let, samo registriraš aparat na gorenjevi spletni strani. No moje mnenje je tak, da motor bo že zdržal bo prej kaj drugega hin. Če pa se motim pa naj kdo pove če ve.

floyd1 ::

Po mojem razmišljaš čisto prav. Pomembnejša je toplotna črpalka, tu se kar pozna prihranek. Vsaj pri nas se je.

MH0 ::

edi123 je izjavil:

Se podaljša na 5 let, samo registriraš aparat na gorenjevi spletni strani. No moje mnenje je tak, da motor bo že zdržal bo prej kaj drugega hin. Če pa se motim pa naj kdo pove če ve.

Če se prav spomnim, je gorenje na test.de med zadnjimi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri sušilni stroj kupiti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16762626 (153) Karen
»

Kateri pralni stroj (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

1026219082 (2797) MrStein
»

Susilni stroj

Oddelek: Kaj kupiti
207784 (3847) edi123
»

Kateri sušilni stroj ? Test sušilnih strojev? (strani: 1 2 )

5522915 (11529) LeXani
»

Kateri sušilni stroj s TČ (strani: 1 2 )

8832237 (24199) oberskitona

Več podobnih tem