» »

Prikop 6 ohm zvočniki na Hi-fi kompononto

Prikop 6 ohm zvočniki na Hi-fi kompononto

Navje ::

Evo vprasanje za audiofile, doma imam par starih 6 ohm zvocnikov ki delujeta odlicno edino hi-fi enota na katero sta prikopljena je fuč. Potreboval bi pa komponento cd/mp3 player, pa me zanima na kaj moram gledati ko bom kupoval kompnento, oz. kaj kej kdo priporoca?

Poldi112 ::

?

Ti je crknil ojačevalec? Kaj priklopiš na njega kot vir zvoka je pa dosti vseeno.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Meizu ::

Navje je izjavil:

Evo vprasanje za audiofile, doma imam par starih 6 ohm zvocnikov ki delujeta odlicno edino hi-fi enota na katero sta prikopljena je fuč. Potreboval bi pa komponento cd/mp3 player, pa me zanima na kaj moram gledati ko bom kupoval kompnento, oz. kaj kej kdo priporoca?

Če boš vzporedno priklapljal zvočnike glej, da ojačevalec lahko varno deluje v 3 ohmskem režimu. Glej tudi malo skupen RMS teh zvočnikov, pa kalibriraj izbiro ojačevalcev po tem podatku.

Nič ni narobe, če vzameš močnejši ojačevalec od zvočnikov, tudi headroom bo večji, moraš pa pazit kako potem doziraš volume, ker lahko zvočnike enostavno scvreš. Tudi z manjšo močjo se da čisto komot zvočnike kurit ampak je vseeno malo bolj idiot-proof, sploh če nimaš EQja na konzoli s katerim bi lahko sfižil situacijo.

Navje ::

Poldi112 je izjavil:

?

Ti je crknil ojačevalec? Kaj priklopiš na njega kot vir zvoka je pa dosti vseeno.

Nonstop mi crkuje cd enota in ga imam dovol, takoda kupujem nekaj novega.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

dovoljena meja obremenitve zvočnikov

Oddelek: Zvok in slika
4610798 (8744) čuhalev
»

Nakup zvočnikov Logitech z906

Oddelek: Zvok in slika
367119 (6067) Skyman
»