» »

Počasno delovanje prenosnika

Počasno delovanje prenosnika

Endorino ::

Na prenosniku
AMD E-450 1.65 Ghz, 2048 MB DDR3
so naloženi windows 10 x64

valda da bo delo počasno če pa ni zadosti zmogljiv računalnik.
Sedaj me zanima kateri windows bo najbolši za ta prenosnik. pa definitivno 32 bitna verzija če ma samo 2 gb rama. sicer dosti opcij ni. ali windows 7 ali xp ? vaše mnenje

dukedl ::

najprej poglej na proizvajalčevi strani za ta prenosnik katere OSe ti sploh podpira (za kater OS obstajajo gonilniki).
drugače pa rukneš notr ssd, dodaš toliko rama kolikor gre (ok al pa vsaj da maš 4gb) in se po vsaj malo poznalo.
lp dukedl

TheBlueOne ::

Jaz bi stavil na Win 10 x86 (32bit). Bi pa dodal SSD.

KAVINSKY ::

Lahko začneš pri Windows 7 32bit. Pri Intel Atom CPUjih sem opazil da delujejo precej boljše kot 8 in 10. Windows XP bo seveda deloval najhitrejše, ampak je vprašanje iz varnostnega vidika če se izplača. Ima pa AMD v redu Linux podporo, mogoče se malo poigraš z Ubuntu inštalacijo...

Pred tem pa lahko pogledaš bolho, če kdo prodaja še 2GB rama, mogoče še novi 240GB SSD (cca 40€).

Egidij88 ::

Ram in ssd če dobiš poceni, drugače se pa jaz nebi mučil s temi jajci.

Endorino ::

drgače smo na kosovem na misiji in sodelavec še sploh ni uporabo tega računalnika ker mu tako šteka. rabil bi pa ga samo za skype da se bo z domačimi menil in youtube. drugo ne.

zato sem omenil to zadevo ker kdor mu je naložil win 10 x64 nima v glavi pošlihtane zadeve. pa da bi mu tolko omogočo normalno delovanje za ti dve zadevi

TheBlueOne ::

Endorino je izjavil:

drgače smo na kosovem na misiji in sodelavec še sploh ni uporabo tega računalnika ker mu tako šteka. rabil bi pa ga samo za skype da se bo z domačimi menil in youtube. drugo ne.

zato sem omenil to zadevo ker kdor mu je naložil win 10 x64 nima v glavi pošlihtane zadeve. pa da bi mu tolko omogočo normalno delovanje za ti dve zadevi

Poskusi Win10 32, ker potrebuje 1gig rama, da deluje. Win 10 64 ga menda potrebuje 2gig. Potem pa se onemogoci vse, kar ni nujno. Imas kar nekaj tutorialov o tem, samo potem ne bo vec "lep". :)

Morda bi bilo pametno se narediti update, ker te stare masine so grozno pocasne, dokler se ne zakljucijo updati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere Windowse naložiti na HP Compaq 6710b?

Oddelek: Pomoč in nasveti
403486 (1747) hojnikb
»

Primeren prenosnik za win10?

191913 (1557) krneki0001
»

Racunalnik zamrzne na windows logu

11921 (667) vvenum
»

prenosnik lenovo in win 10