» »

Dell XPS 15 9560 zamenjava wi-fi kartice

Dell XPS 15 9560 zamenjava wi-fi kartice

weasel ::

Pozdravljeni,

Na mojem Dell-u je ocitno sla wi-fi kartica (Killer), saj mi naenkrat ne najde vec nobenega razpolozljivega omrezja (ceprav imam telefon in drug laptop normalno povezan na to omrezje). Zamenjava (posodobitev) driverjev in restore sistema na datum, kjer je se vse delalo, ne pomaga.

Zanima me, ce lahko za test zamenjam s kartico na priblizno 7 let starem laptopu, ki je trenutno povezan na to omrezje. Ali so kake razlike med temi karticami, na katere moram biti pozoren?

Karen ::

Najbrž ne bo šlo (fizično ne paše), ker je standard port v tvojem notebooku (NGFF, M.2) po mojem, preveri v kakem user manualu, 7 let stara kartica iz notebooka bo pa drugačne oblike, verjetno mini-pcie.
Mislim da imam nekje Eno Aetheros ki bi bila ustrezna (moram pogledat), pa BT 4.2 je še gor. Bi moralo delati bp, bela antenca na belo, črna nazaj na črno, enako kot vzameš dol gre tui gor. Če rabiš pod privat, dam za simboličnih 10 EUR...

weasel ::

Hvala, Karen, imam ze naroceno novo od Intela (ocitno to Killer kartico zamenjuje vecina lastnikov XPS-ov, ker jim dela tezave). Sem samo hotel testirati med cakanjem dostave.

OldSkul ::

Ali Dell nič ne blokira wifi kartic v biosu? Za Lenovo vem da jih, tako da moraš kupiti njihov originalni del, razen če se da dobiti spremenjen BIOS.

TheBlueOne ::

Moji sem montiral to:

https://www.amazon.de/EDIMAX-EW-7811UN-...

dela OK.

weasel ::

@OldSkul, nisem zasledil, da bi imel kdo tezave pri XPS-u.

@thetilko, nekaj podobnega bom lahko testiral cez 2 dni. Ampak vseeno neugodno, saj potem ne bi imel vec prostega edinega USB slota.

SmeskoSnezak ::

Kupis XPS za vec kot (DVA) tisoc evrov na koncu pa dela probleme kartica, ki stane par ficnikov. Jebelo sunce, da ne znajo vec nic kvalitetnega spravit vkup ta podjetja.
@ Pusti soncu v srce... @

c3p0 ::

Dell ne blokira menjav. Sem jo tudi sam menjal v XPS, ker originalna ni bila podprta v hackintoshu in povrhu precej uboge kvalitete.

weasel ::

Tudi meni gre to po glavi trenutno. Trenutno je racunalnik neuporaben, saj niti Ethernet vticnice nima.

Karen ::

Lenovo Yoga 910 ne dela težav pri menjavi wifi kartice, preverjeno (nič ne teži). No, če kdo rabi, imam Aetheros Wifi/BT, NGFF, M.2, na voljo, dam poceni.

W3by ::

Predlagam da zamenjaš z Intel kartico 8265 - na Redditu veliko uporabnikov XPSa uporablja kartico od Intela, pravijo da je boljša od Killerja.
https://www.reddit.com/r/Dell/comments/...
BTW, jaz imam tudi XPS 9560 (i7, 256GB SSD, FHD). Osebno sem malo razočaram nad kvaliteto Della ampak sedaj po ponovnem nanosu termalne paste dela kar vredu... Prenosnik je drugače kar soliden.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: W3by ()

weasel ::

Predlagali so tudi 9260, ki sem jo narocil. Upam, da bo v redu, drugace vzamem 8265.

Karen ::

9260 bi morala delati brez težav, ima BT 5.0, prej si na USB ključ naloži drajverje z Intel site-a (wifi in BT) ker jih avtomatsko verjetno ne bo našel, po namestitvi in restartu vse najde. Sem 3 take (9260) namestil v zadnjem mesecu, pa vse delajo BP, tako da s to verzijo ne boš falil.

weasel ::

Zacasni epilog:

Wifi je en dan delal BP preko WIFI USB kljucka.

Nato pa: Se preden je prispela kartica iz Amazona, je slo ocitno nekaj hudo narobe, saj je naenkrat zmrznil, se parkrat restartal in ugasnil. Nazaj ga ni bilo mogoce prizgati, nobenih znakov zivljenja. Sumim na maticno, tako, da je sel na servis (vsaj pod garancijo je se). Trenutno imam kartico doma in caka, da pride laptop iz servisa. :)

fujtajksel ::

SmeskoSnezak je izjavil:

Kupis XPS za vec kot (DVA) tisoc evrov na koncu pa dela probleme kartica, ki stane par ficnikov. Jebelo sunce, da ne znajo vec nic kvalitetnega spravit vkup ta podjetja.


Z XPS je očitno tako da plačuješ za eleganten tanek dizajn in čipe visokih specifikacij, ki v prvega niti ne sedejo najbolje in standardna fabriška termalna pasta ni dovolj dobra. Ni kej prida QC ne za HW ne za FW, rešuje sceno to da so razmeroma velike serije in težave odkrivajo tudi drugi.
Ne štekam kaj se gredo s temi wifi karticami, a jim Killer plačuje da jih dajejo not al kaj. Narejena sicer na osnovi QCA radia, ki sploh ni na slabem glasu, menda eden redkih ki mu MU-MIMO včasih dejansko deluje ;) Ampak bluzijo s svojo napredno optimizacijo prometa, ki je izgleda precej občutljiva in hroščasta - nekateri so težave rešili z driver-only instalacijo (brez Killer suite).

Map ::

Daj sporoči, kam si ga dal na servis in kaj bodo zrihtali.

Imam občutek, da tudi mene zajebava matična, ker je včasih stalno metal ven bsod, samo da sem ga malo premaknil/vzdignil/butnil. Lahko bi bil tudi RAM, ker težav več ni, odkar sem eno kartico vzel ven, ampak na vseh testih je šel RAM skozi, pa tudi, ko sem jih menjal levo desno je bilo isto.

Han ::

Se je to dogajalo tudi ko je bil priklopljen na elektriko?

weasel ::

Dal sem ga na ITS Intertrade. So rekli, da je verjetno sla maticna, 2 tedna bo treba baje cakat na dele. Kar se tice wi-fi problemov, ki sem jih tudi omenil, mi je njihov serviser poslal navodila za reset driverjev (ceprav sem ze sam nekaj posodabljal-neuspesno). Bom videl, kako bo obnasanje na novi plati.
Je pa zanimivo, da mi je pred nekaj casa "odnehal" pant na eni strani med ohisjem in zaslonom. Jaz sem samo privil vijak na dnu ohisja, je pa mozno, da se je kdaj prej med dviganjem zaslona malo nalomila tudi plata? Glede na to, kako so (na slikah notranjosti, ki sem jih gledal na netu) deli stiscani notri v ohisju, bi se to po mojem mnenju lahko zgodilo.

@Han, zmrznil in ugasnil se mi je med tem, ko je bil priklopljen na elektriko, tako, da ja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenova prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
351747 (1025) aborko
»

Dell XPS 13'' 2017 16GB RAM

Oddelek: Kaj kupiti
443591 (2475) lolipop2
»

Programerski laptop

Oddelek: Kaj kupiti
416853 (4862) ragezor
»

HP vs Dell

Oddelek: Kaj kupiti
121968 (1661) __X__
»

Ali je ta konfiguracija ustrezna?

Oddelek: Kaj kupiti
5920 (838) Good Guy

Več podobnih tem