Forum » Pomoč in nasveti » Davinci Resolve
Davinci Resolve
skidoo600 ::
Zdravo,
a ma kdo idejo zakaj mi davinci pri exportu uporablja samo cca 40-50% CPU? In moram potem čakati 35min za 30 clipov po 30sek, ko pa bi lahko naredil vse to več kot 2x hitreje. Grafa ni obremenjena sploh, disk je dovolj hiter, rama tudi dovolj. Kje bi lahko bilo ozko grlo?
Hvala :)
a ma kdo idejo zakaj mi davinci pri exportu uporablja samo cca 40-50% CPU? In moram potem čakati 35min za 30 clipov po 30sek, ko pa bi lahko naredil vse to več kot 2x hitreje. Grafa ni obremenjena sploh, disk je dovolj hiter, rama tudi dovolj. Kje bi lahko bilo ozko grlo?
Hvala :)
Ales ::
Kateri CPU, kateri OS in katera točno verzija DaVinci Resolve?
Kateri format datotek?
Kateri format datotek?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ales ()
DamijanD ::
Sicer malo verjetno ampak je možno, da ti diskovje bremza zadevo? Pa koliko kompleksen timeline exportiraš?
Exportam iz samsungovega M.2 960 ssdja na drug identicen M.2. Ce to stopa potem pa tut kurc taka roba. :D
Exportam posamezne clipe. 4k h.264, nic taksnega. Ventilatorji se sploh ne potrebujejo zagnat. Graficna ma kar ugasnjene. Od CPUja pa tut ne pojaca. Temperaturo doseze samo 70 stopinj.
Ne vem kaj je to, pocasi dela za popizdit, sistem pa lufta se za enkrat hitrej. Optimiziran vse v pizdi ocitno.
Exportam posamezne clipe. 4k h.264, nic taksnega. Ventilatorji se sploh ne potrebujejo zagnat. Graficna ma kar ugasnjene. Od CPUja pa tut ne pojaca. Temperaturo doseze samo 70 stopinj.
Ne vem kaj je to, pocasi dela za popizdit, sistem pa lufta se za enkrat hitrej. Optimiziran vse v pizdi ocitno.
ngc2392 ::
nisem ravno expert...ampak da vinci se zelo opira na grafično. če je nvidia, še boljše. tako da preveri kaj v tej smeri, če ni ravno vse delo namenjeno procesorju...
United We Stand, Divided We Fall
Odvisno kaj delaš. Ko jaz exportiram je proc na 90-100 (R5 2600), grafika na na 6-12% (rx580), več ko imaš nodov barvne korekcije, bolj uporablja grafiko. Pri samem mp4 kodiranju pa niti ne toliko...
Grafike mi ne uporablja prakticno nic. Par % samo. Imam 970 gtx, ni ravno najbolj svoh no, sicer pa itak ni pomembna.
Jaz tukaj ne vidim ozkega grla.
Jaz tukaj ne vidim ozkega grla.
to je porazno no... med exportom. Potem nihče ne ve, kje bi lahko bila težava? Laptop mi exporta hitreje od tega.
http://shrani.si/?2B/8f/1lIPpJB3/screen...
http://shrani.si/?2B/8f/1lIPpJB3/screen...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skidoo600 ()
acookook ::
Trenutno moram editirati par stvari, imam pa kar precej težav (workaroundi sicer pomagajo, se pa konstantno pojavljajajo druge težave). Da ne bom dolgovezil, je tu link do main teme oz. edit, kjer je (zaenkrat še) aktualnejša verzija posta. Target na koncu je 1080p25 in od tega ne odstopam.
TheBlueOne ::
Ce se ne motim samo placljiv Davinchii uporablja vse resurse. Za graficno sem 90% preprican, da jo samo placljivi, kako je s threadi procesorja pa nisem 100%. Zna biti, da ker dela po framih in ne render, da uporablja samo doloceno stevilo jeder.
Je pa vseeno bistveno hitrejsi kot recimo Blender Video Edit Mode.
Grafično uporablja tudi free - ampak samo eno, plačljiv pa poljubno mnogo. Za threade pa ne vem - mojih 12 porabi vse
TheBlueOne je izjavil:
Ce se ne motim samo placljiv Davinchii uporablja vse resurse. Za graficno sem 90% preprican, da jo samo placljivi, kako je s threadi procesorja pa nisem 100%. Zna biti, da ker dela po framih in ne render, da uporablja samo doloceno stevilo jeder.
Pa vseeno je takšna poraba, da ti vse zašteka za par frameov clipa, too much, ne glede na free/paid verzijo.
Scaramouche3 ::
https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k... Imam to plato.
Ker nimam še posebi grafične, kakšno cenejšo lahko vzamem?
Je to cool?
https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...
Ker nimam še posebi grafične, kakšno cenejšo lahko vzamem?
Je to cool?
https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/k...
WizzardOfOZ ::
Če že, potem nvidia 1030. 710 je res že stara.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Ampak preveri, če je to sploh dovolj za daVincija, ki je kar požrešen. Če rabiš nekaj na izi obstajajo drugi lažji programi (shotcut npr)
Pod 50 serijo kartic niti ne razmišljaj. Probaj se stegnit vsaj do X070 oz. X060 Ti verzijo. Vse ostalo je metanje denarja stran, sploh za verzije po DaVinci Resolve 16.
.
Daniel ::
Jaz sem imel prej kartico z 2 Gb RAMa, mislim da Gigabyte 1050, pa se je Davinci vsake toliko sesul, ko je grafični zmanjkalo pomnilnika. Potem nabavil rabljeno GTX 1070 z 8 GB RAMa in od takrat ni več težav.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | video editorOddelek: Zvok in slika | 865 (557) | BlaY0 |
» | "Pohitritev" računalnikaOddelek: Strojna oprema | 2088 (1121) | Han |
» | Program za WAV + fotkeOddelek: Pomoč in nasveti | 501 (337) | TheBlueOne |
» | Video converterOddelek: Pomoč in nasveti | 1258 (487) | acookook |
» | Programi za urejanje videaOddelek: Programska oprema | 3710 (2820) | noraguta |