» »

Nadomestilo za brezposelnost v primeru skrajšanega delovnega časa zaradi starševstva

Nadomestilo za brezposelnost v primeru skrajšanega delovnega časa zaradi starševstva

Osprey ::

Vem, da je tukaj tudi kak pravnik, ki bo morda vedel, ali pa celo kdo iz prakse.
Torej, če nekdo dela skrajšan delovni čas zaradi starševstva in mu drugo polovico prispevkov tako plačuje država, do kakšnega nadomestila v primeru brezposelnosti je upravičen v primeru odpovedi pogodbe o zaposlitvi s strani delodajalca?
Logično bi mi bilo, da se nadomestilo izračuna glede na poln delovni čas, saj so prispevki dejansko plačani za 8 ur dnevno, čeprav prejema izplačila plače samo za recimo 4 ure. Po pregledu informacij na internetu pa izgleda da praksa ni tako enoznačna, oziroma se najdejo različni primeri. Zato me zanima, če ima tukaj kdo kake novejše informacije glede tega.

buttcrack ::

AFAIK se v povprečje šteje zadnjih 12 mesecev dohodkov, s CSDjem oz. ZPIZom vred...

Ampak ta primer je poseben: izplačila plače so samo za 4 ure, prispevki pa so plačani za 8 ur (deloma delodajalec, deloma država)...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Osprey ()

Miha 333 ::

Upošteva se osnova, od katere se je plačevalo zavarovanje za primer brezposelnosti. Od plače zagotovo, za ostalo pa malo preglej papirje.

K0l1br1 ::

Osprey je izjavil:

upravičen v primeru odpovedi pogodbe o zaposlitvi s strani delodajalca?
Iz krivdnega, poslovnega ali razloga nesposobnosti?

Mato989 ::

Sicer ne vem če je kaj posebnega pri tvojem primeru, ampak kolikor vem, se nadomestilo za brezposelnost plača v višini 80%(po x mesecih manj) od povprečne plače od zadnjih X mesecev (mislim da 3 čeprav meni so 5 začuda upoštevali nazadnje) včasih sem moral plačilke prnest, zdaj vidijo vse...

Tako da pričakujem da bo tole 80% od tvoje bruto plače povprečje zadnjih par mesecev. Tebi so plačevali polno delovno dobo, ne pa plače, nadomestilo za brezposelnost pa pripada kolikor vem na osnovi plače... če bi imel polovičen delovni čas in bi dobil 1.500 bruto, bi dobil od povprečja 80%
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Žiiiga ::

K0l1br1, iz poslovnega razloga (in ne gre zame).

Glede na člem zakona, ki ga je izpostavil Žiga, bi se potemtakem nadomestilo naj obračunalo glede na plačo preračunano na poln delovni čas.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odpoved pogodbe o zaposlitvi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7519235 (9271) val46
»

kako prekiniti pogodbo za določen čas, denarno nadomestilo za brezposelnost (strani: 1 2 )

8533938 (8530) St235
»

Ni plače (strani: 1 2 3 )

10416221 (10949) Daliborg
»

Sluzba za nedolocen cas-odpoved

102355 (1597) xx23
»

Odpoved in socialna pomoč