» »

Intel Core 9th-gen

Intel Core 9th-gen

Temo vidijo: vsi
««
40 / 81
»»

Predator X ::

FlyingBee je izjavil:

Ima Intela, samo vtakneš pa je.

ahaha

FlyingBee ::

Lahko kupim najcenejšo am4 matično in rame ter 2400g pa pričakujem performance iz testov po netu?

D3m ::

Yes. Katere rame imaš v mislih?
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

Qrctegleda ::

Samo da so rami na 3200 in si dober.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: madviper ()

AapocalypseE ::

Gledam matične za normalno ceno za Intel in AMD.

AMD - Gigabyte X470 AORUS ULTRA GAMING

Intel - Gigabyte Z390 GAMING X

Cena identična, 160€

Intel podpira rame 4266MHz
AMD podpira rame 3200MHz

Čudno, da AMD podpira samo do 3.2GHz, če toliko pridobi s hitrejšim ramom.

edi45 ::

Predator X je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

ahaha

nevem kaj si pameten kmet en z AMDjem za peasante. Sem pa že verjetno več računalnikov sestavil, kot si jih ti videl :)

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: louser ()

Alien123 ::

AapocalypseE je izjavil:

Cena identična, 160€

AMD podpira rame 3200MHz

mam gaming x-ovo.. ni šfouh

Alien123 je izjavil:

AapocalypseE je izjavil:

Cena identična, 160€

AMD podpira rame 3200MHz

mam gaming x-ovo.. ni šfouh

Ni noben šokiran, saj vsak ve da je AMD krš za budget pcje, kateri ne potrebujejo takšnih hitrih ramov :)

Zgodovina sprememb…

Če bi zdaj kupoval, bi vzel za ATX ohišje, Z390 GAMING X, za Micro ATX pa Z390 M GAMING.

Bom pa verjetno kar vzel Micro ATX ohišje in ploščo, ko bom menjaval sistem, ker hočem čim manjše ohišje.

Fractal design Meshify C Mini ali Define C mini.

Oba prideta letos s podporo za USB Type-C.

Define S2
Define R6
Meshify S2

So najnovejša ohišja od njih s podporo za USB Type-C.

A kar tako. Plato, ki ne bo podpirala 10nm Intel CPUje. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

FireSnake ::

AapocalypseE je izjavil:

Če bi zdaj kupoval, bi vzel za ATX ohišje, Z390 GAMING X, za Micro ATX pa Z390 M GAMING.

Bom pa verjetno kar vzel Micro ATX ohišje in ploščo, ko bom menjaval sistem, ker hočem čim manjše ohišje.

Fractal design Meshify C Mini ali Define C mini.

Oba prideta letos s podporo za USB Type-C.

Define S2
Define R6
Meshify S2

So najnovejša ohišja od njih s podporo za USB Type-C.

Zelo lepa ohišja.

A kako hudiča jim pride na pamet, da usb priključke in ostalo robo dajo na vrh?
Potem se samo prah notri nabira.

Jaz bi imel tako, kot sedaj, da so priključki spredaj, a se jih, z vratci, lahko dol zapre.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

TOP ::

Predator X je izjavil:

edi45 je izjavil:

Pa da vidimo, če jim bo celo uspelo, enkrat narediti single core performance, ki bo omembe vreden :))

No no. Ti se raje prvo nauči sestavljat računalnik... potem pa naprej. V katerih kanalih imaš zdej DDR4?

Ej Predator tega ne bomo nikoli pozabili, na tiste rame.:)):))

edi45 je izjavil:

Predator X je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

ahaha

nevem kaj si pameten kmet en z AMDjem za peasante. Sem pa že verjetno več računalnikov sestavil, kot si jih ti videl :)

Seveda si jih ,v to nobeden ne dvomi, sam uprašanje je kako,če tako kot sebi rame.:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TOP ()

Bwaze6 ::

FireSnake je izjavil:

Zelo lepa ohišja.

A kako hudiča jim pride na pamet, da usb priključke in ostalo robo dajo na vrh?
Potem se samo prah notri nabira.

Jaz bi imel tako, kot sedaj, da so priključki spredaj, a se jih, z vratci, lahko dol zapre.

Meni je pa to idealno, ker imam kišto pod mizo - USB priključki so tako dosegljivi in vidni. Prah na dnu vhoda me ne skrbi, računalnik ni v industrijskem okolju.

TOP je izjavil:

Predator X je izjavil:

edi45 je izjavil:

Pa da vidimo, če jim bo celo uspelo, enkrat narediti single core performance, ki bo omembe vreden :))

No no. Ti se raje prvo nauči sestavljat računalnik... potem pa naprej. V katerih kanalih imaš zdej DDR4?

edi45 je izjavil:

Predator X je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

ahaha

Seveda si jih ,v to nobeden ne dvomi, sam uprašanje je kako,če tako kot sebi rame.:D

Ne ne bomo,... mene še zmer oči bolijo. Kako ni videl ko je naredil fotko?
Tip je kupil Intel brez dGPUja. Pameten glede igrc in vsega... nakonc bo pa dal notr nek RTX 2070.

Zdej pa ne uporabljat XMP, ker intel itak od tega ne profitira veliko... mogoče 3-5% kot pravite.

TOP je izjavil:

Predator X je izjavil:

edi45 je izjavil:

edi45 je izjavil:

Predator X je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

ahaha

Boljše kot boš ti kdaj koli znal :) Se opravičujem, ker sem se slučajno zmotil ampak sem po tem ko sem slikal, opazil in popravil napako. Razlog da je prišlo do tega in da sem računalnik sestavljal 2-3 krat dalj kot ponavadi, pa je bila smrt ožjega družinskega člana, kar sem izvedel prav tako v ponedeljek zjutraj in avtomatsko nisem bil z glavo pri stvari. Verjetno vsak tu ve kako je to, ko ti nekdo umre in kar vse ti gre po glavi. Še dobro da se je vklopil v prvo, glede na to v kakšnem stanju sem ga sestavljal, niti kablov še nisem uredil in nič. Drugače pa, še nikoli ni bilo pritožb nad mojimi PC-ji, katere sestavljam za druge.

Predator X je izjavil:

TOP je izjavil:

Predator X je izjavil:

edi45 je izjavil:

edi45 je izjavil:

Predator X je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

ahaha

Ne ne bomo,... mene še zmer oči bolijo. Kako ni videl ko je naredil fotko?
Tip je kupil Intel brez dGPUja. Pameten glede igrc in vsega... nakonc bo pa dal notr nek RTX 2070.

Zdej pa ne uporabljat XMP, ker intel itak od tega ne profitira veliko... mogoče 3-5% kot pravite.

Faušija je ku*ba. :) Če ti jaz nisem fauš za tiste AMD smeti, ki jih imaš, ne rabiš biti ti meni ;)

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: camx ()

|HP EliteBook|R7 8840U|

O kakšnih ramih se zdaj gre?

Ahhhh, rame je nastavil SC namesto DC.

Pač, kot, da bi kupil laptop. ;)
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Aja.. na to sem še ga jaz opozoril :D.. boljše to, kot pa da bi ddr3 kupil :P

ziga1990 ::

edi45 je izjavil:

FireSnake je izjavil:

edi45 je izjavil:

Omembe vreden?

Zaupaj nam, kaj ti počneš z računalnikom?

vse in še več.
Mešana uporaba, igre (144hz), streamanje filmov, občasno rendanje posnetkov, glasba, splet itd.. Prioriteta pa bodo igre seveda in tu se najbolj pozna single core performance, kar AMDju primankuje.

za 144hz pa se splača kaki 9600K, če pa bi bil monitor 60hz pa bi bil kaki 2700X boljši
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

louser ::

Nehi se špikat.

neverjetni99 ::

ziga1990 je izjavil:

edi45 je izjavil:

FireSnake je izjavil:

edi45 je izjavil:

Omembe vreden?

Zaupaj nam, kaj ti počneš z računalnikom?

vse in še več.
Mešana uporaba, igre (144hz), streamanje filmov, občasno rendanje posnetkov, glasba, splet itd.. Prioriteta pa bodo igre seveda in tu se najbolj pozna single core performance, kar AMDju primankuje.

za 144hz pa se splača kaki 9600K, če pa bi bil monitor 60hz pa bi bil kaki 2700X boljši

pa kaj je z vami folk no haha, kako lahko rečeš da sta i5 in amd boljša od i7?

ker sta P/P

Seveda sta. 9700k je v prednosti pred i5 samo zaradi MT.
|HP EliteBook|R7 8840U|

ziga1990 je izjavil:

ker sta P/P

Nevem zakaj bi predlagaš i5 za 144Hz

Predator X je izjavil:

ziga1990 je izjavil:

ker sta P/P

Nevem zakaj bi predlagaš i5 za 144Hz

6C/6T za 2019 pa ni ravno top priporočilo.

Gaming CPU za določen budget:
R5 1400/1600 (GTX 1050 and up ~ RTX 2060) + ~DDR4 3200MHz
r5 2600X DDRR4 3200+ je za 144Hz gaming (RTX 2060 and up) + DDR4 3200MHz~3600MHz
i7 9700K (RTX 2080 and up) + DDR4 3600MHz+

R5 2600 ~3,6GHz + DDR4 3000CL16 čist dost za avg 144Hz gamerja.

R5 2600 in i5 9600K sta že ~100€ razlike.
Kar je kr velik namest tega lahka vzameš za 50€ hitrejš ram ter 50€ več v GPU. Tm morš kupt še COOLER... je dodatnih 30€ še več v plato.

Zgodovina sprememb…

Potem pa dobiš takle približn performance ven iz 150€ CPUja.

Nevem zakaj radi posiljujete z i5, ker trenutno je to samo za največje fanboye. Če se vzame se vzame vsaj i7 za gaming... recimo čeprav je edi vzel i7 brez GPUja mu bo to 10x boljšas naložba kot pa i5. Na njegovem mestu, če bi bila nuja za intel bi naredil enako. Drgače bi pa vrgel notr R5 2600X + DDR4 3600Cl15 + ~120-130€ MB ter RTX 2060-2080Ti odvisn od budgeta ter nek hud 144Hz gaming monitor.

Treer ::

Predator X je izjavil:

edi45 je izjavil:

KO ne veš več s čem bi diskreditiral, potem pa en momentalni lapsus non-stop naprej mečeš ;((
Aja, pa 9600k je tudi še v 2019 najboljša izbira za nekoga, ki išče cpu za high refresh rate gaming, a ne za nevem kako veliko število let. V tem primeru pa pač 9700k ali celo 9900k za max longevity.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Treer ()

MostWanted ::

že i5 8400-8600 so neverjetno dobri v navezi z 1070ti -1080/ti. kaj šele 8600k z 2060-2080.

6 cores je trenutno sweet spot, ryzen še vedno ne prepriča takoj, bo treba do Computexa počakat. Sicer pa je 2600 p/p, rami 3200 in baje je vse cool

FlyingBee je izjavil:

6 cores je trenutno sweet spot, ryzen še vedno ne prepriča takoj, bo treba do Computexa počakat. Sicer pa je 2600 p/p, rami 3200 in baje je vse cool

Sej ko je ryzen prišel ven je bil sweetspot i5 7600K.. zakaj se zdej ne priporoča i3 8350K @ 5GHz napram i5 8400?... če i3 naviješ na 5.3GHz si skor z MTjem na i5 3.8GHz oziroma ~ 3.55GHz

gddr85 ::

ker je zdej tud intel rekel, da je več jeder bolj kul ;)

Unlocked 4/4 chipi iz zadnjih generacij sicer še vedno dobro služijo, ampak v času 7000 serije (in delno že 6000 pred njo) je bilo že precej govora, da se optimum za gaming pomika proti i7-kam, napovedani pa so bili seveda že tudi 6/6 in 6/12 od Intela v bližnji prihodnosti. Trnutno pa pač za high-refresh rate gaming (100Hz+) ni kaj razmišljat - Intel all the way 8-) Če bi bila 3000 serija že zunaj, bi se morda dalo debatirat, tako pa izbire ravno ni...

Treer je izjavil:

Unlocked 4/4 chipi iz zadnjih generacij sicer še vedno dobro služijo, ampak v času 7000 serije (in delno že 6000 pred njo) je bilo že precej govora, da se optimum za gaming pomika proti i7-kam, napovedani pa so bili seveda že tudi 6/6 in 6/12 od Intela v bližnji prihodnosti. Trnutno pa pač za high-refresh rate gaming (100Hz+) ni kaj razmišljat - Intel all the way 8-) Če bi bila 3000 serija že zunaj, bi se morda dalo debatirat, tako pa izbire ravno ni...

Gamersnexus je priporočal drugače.

Predator X je izjavil:

Potem pa dobiš takle približn performance ven iz 150€ CPUja.

Nevem zakaj radi posiljujete z i5, ker trenutno je to samo za največje fanboye. Če se vzame se vzame vsaj i7 za gaming... recimo čeprav je edi vzel i7 brez GPUja mu bo to 10x boljšas naložba kot pa i5. Na njegovem mestu, če bi bila nuja za intel bi naredil enako. Drgače bi pa vrgel notr R5 2600X + DDR4 3600Cl15 + ~120-130€ MB ter RTX 2060-2080Ti odvisn od budgeta ter nek hud 144Hz gaming monitor.

Trenutno mi ni slo financno skoz da bi vzel se gpu takrat, saj sem imel in se imam kar nekaj financnih obveznosti. Sem studiral prvo ja i5, cheap plata, mali cooler in ena poceni rtx 2070, ampak sem se rajse tako odlocil, saj je i7 boljsi in ko bom dokupil graficno (trenutno se odlocam ce se mogoce bol splaca vzet 1080ti kot 2080, ker razlike skoraj ni) bo vseeno konkretno boljsa masina kot bi bla z i5 in 2070. Sem pa rabil racunalnik, saj sem bil trenutno brez in sem se odlocil da bom vse ostalo zdaj kupil, graficno in se kaksni ssd 1-2tb pa zdaj februarja.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

ziga1990 je izjavil:

ker sta P/P

Mene osebno ne zanima glih p/p. Ampak v tem primeru the best of the best za gaming in to je i7. Mas pa seveda jih polno ko gledajo samo P/P in s tem ni nic narobe. Vem da ni i7 najbolj budget friendly, vem da bi ceneje prisel skozi z i5 ali pa 2700x, ampak sem hotel i7 ker da vec od sebe v igrah. In ce ima neka stvar boljsi p/p se ne pomeni da je boljsa. Torej je po tvojem dacia boljsa od bmwja ker je bol budget friendly in dobis najvec za svoj denar?

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

TOP ::

edi45 je izjavil:

ziga1990 je izjavil:

ker sta P/P

Mene osebno ne zanima glih p/p. Ampak v tem primeru the best of the best za gaming in to je i7. Mas pa seveda jih polno ko gledajo samo P/P in s tem ni nic narobe. Vem da ni i7 najbolj budget friendly, vem da bi ceneje prisel skozi z i5 ali pa 2700x, ampak sem hotel i7 ker da vec od sebe v igrah. In ce ima neka stvar boljsi p/p se ne pomeni da je boljsa. Torej je po tvojem dacia boljsa od bmwja ker je bol budget friendly in dobis najvec za svoj denar?

Glej to je tako,ti se moraš odločit,kaj boš naredu,če imaš omejeno količino denarja za PC pač gledaš,kaj boš dobil največ za svoj denar,če nimaš omejene vsote, potem kupiš kar ti hočeš ali si želiš in potem imaš še take,ki kupujejo Gaming PC,čeprav vemo vsi ,da ne nabijajo samo igre in iščejo,kateri proc izplune več FPS in gledajo razliko ne vem 10 FPS razlike pri recimo 120 FPS,kot jih dosežeš v igri ni nobena razlika človeško oko ne bo zaznalo.

Samo 9000 serija proti Ryznom so razlike večinoma dosti večje, dovolj, da SO opazne...

Treer je izjavil:

Samo 9000 serija proti Ryznom so razlike večinoma dosti večje, dovolj, da SO opazne...

Recimo i7 8700k z ddr4 2666mhz bo pocasnejsi od ryzena r5 1600x ddr4 3200cl14

Razlike so majhne pri hitrejsemu ramu.

Zgodovina sprememb…

Predator X je izjavil:

Treer je izjavil:

Nikoli in nikdar. Od kod vam takšne pravljice za lahko noč? Imaš kakšen bench mogoče?

Zgodovina sprememb…

MostWanted ::

edi45 je izjavil:

Predator X je izjavil:

Treer je izjavil:

Nikoli in nikdar. Od kod vam takšne pravljice za lahko noč? Imaš kakšen bench mogoče?

pust ga vidiš daje čist moker od amdja. že i5 8400 je skoraj hitrejši od 2600 ka šele 1600?? hehe

Dejstvo je da 2700X zaostaja za 9700K pri igrah na 1080p okoli 9% razlika v ceni pa je 70€(Funtech)

test: https://www.techpowerup.com/reviews/Int...

Zgodovina sprememb…

edi45 je izjavil:

Predator X je izjavil:

Treer je izjavil:

Točno tako je.

sposodi si GPU zdownloadej SoTR pa naredi bench :
2700X@4300MHz, 3200MHz CL14 XMP, GTX1060@2075/9000, Shadow of the Tomb Raider 145FPS

2700X@4300MHz, 3466MHz CL14 tight timings, GTX1060@2075/9000, Shadow of the Tomb Raider 172FPS

2700X@4300MHz, 3600MHz CL14 looser timings, GTX1060@2075/9000, Shadow of the Tomb Raider 175FPS

Zgodovina sprememb…

Hehe, slab damage control, PredatorX, 1600 s 3200 cl14 hitrejša od 8700k 2666 si dal prvotno. Koliko stane 16gb 3200 cl14?

8400 3.8GHz vs. 2600X 4.2GHz

AapocalypseE je izjavil:

8400 3.8GHz vs. 2600X 4.2GHz

Omg fake..kako lahko 2600x ki je tako super duper cpu izgublja proti 8400? Sem vedel kaj bo, preden sem pogledal haha

Čakaj malo, celo 1600 je hitrejši od 8700k, kaj šele 2600 od 8400.

Predator X je izjavil:

Ahahahahaha, this takes the cake!!! :));((:))
««
40 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup CPUja 2019 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10619765 (15403) Predator X
»

Intel predstavil 9. generacijo Core procesorjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
8421080 (17497) MrStein

Več podobnih tem