» »

Intel Core 9th-gen

Intel Core 9th-gen

Temo vidijo: vsi
««
41 / 81
»»

Predator X ::

Ko eid dobi GPu naj požene tistle bench.

Qrctegleda ::

edi45 je izjavil:

AapocalypseE je izjavil:

8400 3.8GHz vs. 2600X 4.2GHz

Omg fake..kako lahko 2600x ki je tako super duper cpu izgublja proti 8400? Sem vedel kaj bo, preden sem pogledal haha

Na kateri resoluciji vi to igrate igrice? 720p? Meni je vse kar je manj od 4k kockasto in ne morem sploh gledat.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: amacar ()

IvoJan ::

Qrctegleda je izjavil:

edi45 je izjavil:

AapocalypseE je izjavil:

Omg fake..kako lahko 2600x ki je tako super duper cpu izgublja proti 8400? Sem vedel kaj bo, preden sem pogledal haha

Na kateri resoluciji vi to igrate igrice? 720p? Meni je vse kar je manj od 4k kockasto in ne morem sploh gledat.

:|
|TUF X670E plus WIFI|9800X3D|arctic LF3 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

Mr.B ::

Qrctegleda je izjavil:

edi45 je izjavil:

AapocalypseE je izjavil:

To je Future proof resolucija 1080p ta naslednjih 6 let.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

FlyingBee ::

Na 4k višje od i3 ali r3 ne glej.

TOP ::

Ma jaz ne vem,zakaj eni primerjate Ryzen proce,še 1 serijo,ker itak so bili konkretno počasnejši v IGRAH od intela,šele druga serija Ryznov ala 2600 se je nekoliko približala,ampak dohitela pa ne,če gledamo FPS in nobeden ram ne bo tega nadoknadil,tudi tole ni enim jasno.

IvoJan ::

TOP je izjavil:

Ma jaz ne vem,zakaj eni primerjate Ryzen proce,še 1 serijo,ker itak so bili konkretno počasnejši v IGRAH od intela,šele druga serija Ryznov ala 2600 se je nekoliko približala,ampak dohitela pa ne,če gledamo FPS in nobeden ram ne bo tega nadoknadil,tudi tole ni enim jasno.

to ze cel cas govorimo, ampak ja, ryzen je boljsi zato ker v multi threaded sinteticnih testih pokaze visjo cifro, ok
|TUF X670E plus WIFI|9800X3D|arctic LF3 360mm|
|64gb 6000 CL30 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

Mr.B je izjavil:

To je Future proof resolucija 1080p ta naslednjih 6 let.

Se ne strinjam.
100.13 PPI - 1080P na 22 inčnem zaslonu
91.79 PPI - 1080P na 24 inčnem zaslonu
81.59 PPI - 1080P na 27 inčnem zaslonu

Retina je pa okoli 220 PPI. To je torej ločljivost slike, ki se jo cilja pri monitorju na mizi - klasična postavitev.
Torej imamo še ogromno prostora za lepšo sliko in merjenje spolnih udov na ločljivosti 720p in 1080p res nima smisla. Smo še zelo daleč od perfekcije. Rabimo še vsaj 5 let da namizniki zadenejo v strop.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: madviper ()

AapocalypseE ::

8K 22inch that's future proof 8-)

AapocalypseE je izjavil:

8K 22inch that's future proof 8-)

Vse kar je več od 5K na 27 inčniku je nonsense, kajti od tu naprej oko več ne loči ali gre za boljšo ločljivost (govorim o tipični razdalji od oči za uporabo na mizi). Od tu naprej je pametno iti v višje osveževanje. Optimalno bi bilo naprimer 34 inčnik 144hz z ločljivostjo 8K. Govorim za igranje videoigric seveda. Ampak na tej ločljivosti top hardware izpljune prej 14 sličic na sekundo kot 144. Žal tako imamo. :D

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: madviper ()

Nonsense, ti bi opazil to razliko ;)

D3m ::

In na koliko je bil navit 8400?

Ker 3.8 i5-8400 vs. R5 2600X na 4.2 ni OK.

Sam IPC je on pair z 8.serijo

Ali latence ali pa nvidia GTX?
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

mahone ::

Testirano na RX 480.

Takšen video bi kar zbrisal.

mahone ::

AapocalypseE je izjavil:

Testirano na RX 480.

Takšen video bi kar zbrisal.

Poglej si video od zacetka do konca ;)
Imas podobne rezultate kot pri Wolfgangu

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mahone ()

Kakšna razlika bi šele bila s kakšno 2080.

mahone je izjavil:

Ok.

Torej je problem z nvidio pri zgornjem posnetku.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

Problem je v ryznu, ker ne more izkoristit Nvidie.

Nope. Problem je ali nvidia ali microsoft kernel (da ne bo samo nvidia).
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

Nope. Ryzen ni sposoben poganjat Nvidie. Too much FPS.

ziga1990 ::

^^ niti ne so težave v software na strani Nvidie in Win 10 zaradi katerih Ryzeni slabše izkoristijo grafično
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Zgodovina sprememb…

Treer ::

Seveda, seveda - krivda je vedno nekje drugje in ne v tem, da je Ryzen pač (krepko) inferioren ;(( Navsezadnje pa tudi če bi bil res problem v kernelu - high end gpu-ji so samo še zeleni in če jih Ryzni ne morejo izkoristit, pač nimaš druge izbire kot Intel (to zna bit problem pri 3000 seriji)

Hehe, kakšna blamaža AMDja.

Kritičnega razmišljanja vam primanjkuje.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

Mr.B ::

A ni bilo pri linku z testi prih 720p rečeno, če kupuješ za danes i5 če za prihodnost AMD ?
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Zgodovina sprememb…

V prihodnosti kupuj AMD so mislili, ko bo 3000 serija.

D3m je izjavil:

Kritičnega razmišljanja vam primanjkuje.

Tebi ga je povsem zmanjkalo, ko je PredatorX napisal neumnosti glede 1600 vs 8700k.

Zgodovina sprememb…

Če kupuješ za danes i5, če za dalj časa, pa i7/i9 (tako kot vedno do sedaj, s tem da so i5-ke 2.-4. serije močno presegle prvotna pričakovanja dolgoživosti) in mogoče enkrat 3000 serijo, ampak je še ni na vidiku, tako da v kolikor rabiš/želiš nov PC v doglednem času, na to ne gre računat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Treer ()

Predatorja celo bereš? WTF.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

Ja, saj ima prav glede latenc in hitrosti, ampak težko smiselno poveže še z drugimi rečmi, ki zraven štejejo.

Iz tehničnega smisla je zanimivo. To je pa tudi vse.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Torej to leto pričakujemo 10gen na 14nm z dodatnim + in mobilne procesorje na 10nm?

Zgodovina sprememb…

Ja, beri: počakat bo treba na 2020, verjetno šele Computex junija 2020. Hvala bogu bo 3xxx ryzen to leto, game on!

^^ vprašanje kakšen bo performance sumim, da bo spet kakšna optimatizacija problematična

Sigurno ne bo povsem brez težav, vsekakor pa je napredek dobrodošel. Baje so chiplets prihodnost in zna biti tudi 2020 Intel v tem znamenju, Sunny Cove naj bi bila prva večja sprememba archa po Nehalmu.

Microsoft in AMD bosta kernel rešila z novo izdajo win 10 1903 letos.

ziga1990 je izjavil:

Torej to leto pričakujemo 10gen na 14nm z dodatnim + in mobilne procesorje na 10nm?

10nm server ter laptop.

Desktop naslednje leto.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

XLapse ::

AapocalypseE je izjavil:

Problem je v ryznu, ker ne more izkoristit Nvidie.

Kaj bodo te lego kocke procesor sploh poganjale... Hvala bogu nism poslušal ta AMD spam in si nabavu pravi procesor Intel.
alien technology

^^ pravi prcesor lol

Zgodovina sprememb…

V primerjavi z Ryzeni definitivno, sploh če ga je kupil še pred prihodom 2000 serije...

Engineer_SLO ::

Predator X je izjavil:

Treer je izjavil:

Samo 9000 serija proti Ryznom so razlike večinoma dosti večje, dovolj, da SO opazne...

Recimo i7 8700k z ddr4 2666mhz bo pocasnejsi od ryzena r5 1600x ddr4 3200cl14

Razlike so majhne pri hitrejsemu ramu.

Taje pa dobra predator ti iz prve roke povem da ni tako pri i7 8700k je razlike pri ramu 1-2 fps v povprecju med 2666 cl15 ali pa 3200 cl16 na 2k resoluciji.

Seveda vaak scojeg konja hvali sam s tem AMD povelicevanjem ste pa ze dosadni . Mogoce bo 3000 tisto pravo do sedaj pa je se vedbo korak zadaj. Je pa fino da vpliva na cene in malo pospesi razvoj. Drugace sem parkrat probal AMD procesorje pa sem vedno razocarn ker kot konplet nikoli nekaj ni spilal. Pri starejsih cipseti na maticnih, tezave z ramok pa od vekomaj . Podobno rudi pri graficnih pa swm imel os 8500 , radeon 9700pro, x800xt, HD5870 , R9 290x pa vedno nekaj ni spilal sicee super graficne vendar vedno problemi z igrami redvsem open gl igre opazno pocasnejse in kup tezav dokler niso postimal driverjev takrat pa igre itak ze stare:) . Recimo Rage se vedno ne dela dobro z amd-ati karticami.

Drugace pa normalno vsak ima svoje mnenje in svoje omejitve :)
ASUS ROG Maximus X Hero, I9 9900K, NZXT Kraken X62
32GB DDR4 3200 CL16, 512MB + 1024GB GB NVME SSD+ 2x2TB 7200rpm
EVGA GeForce RTX 3090 FTW3 ULTRA, ALIENWARE 38 - AW3821DW

gddr85 ::

Treer je izjavil:

V primerjavi z Ryzeni definitivno, sploh če ga je kupil še pred prihodom 2000 serije...

ne vem, afaik je bil totalno razočaran, ko je menjal iz sandy na i5 8500 ;)

XLapse ::

gddr85 je izjavil:

Treer je izjavil:

nisem več razočaran, ker sem opazil da pri 75% do 100% cpu usage, mi desktop dela še vedno tako bliskovito hitro kot si želim. Na sandy je bla TEMA, zadeva je zgubila hitrost , grozno čim je šlo nad 60%.
Torej spreminjam mnenje na, ŽIVAL OD PROCESORJA. Pa še CS:GO igram z integrated GPU z 9000 fps in ownam vse noobe. Zmagam ogromno death matchov
alien technology

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: XLapse ()

Alien123 ::

XLapse je izjavil:

gddr85 je izjavil:

Treer je izjavil:

nisem več razočaran, ker sem opazil da pri 75% do 100% cpu usage, mi desktop dela še vedno tako bliskovito hitro kot si želim. Na sandy je bla TEMA, zadeva je zgubila hitrost , grozno čim je šlo nad 60%.
Torej spreminjam mnenje na, ŽIVAL OD PROCESORJA. Pa še CS:GO igram z integrated GPU z 9000 fps in ownam vse noobe. Zmagam ogromno death matchov

12-13 let šteješ?

XLapse je izjavil:

gddr85 je izjavil:

Treer je izjavil:

neo5468 ::

cringe

Treer je izjavil:

Kupil ga je sedaj.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

louser ::

XLapse je izjavil:

gddr85 je izjavil:

Treer je izjavil:

Pod LEMom ste itak sami nubi

Predator X ::

Zanimivo.

Modri v damage controlu:D

Sicer pa takrat ko sem jaz kupoval nov računalnik je imel AMD boljšo izbiro pač nisem hotel dati toliko denarja za 4c/8t Intelov procesor, če bi pa sedaj kupoval bi pa bila odločitev med 9700K ali 2700X, kar problematična

Zgodovina sprememb…

In kdaj je bilo to? Če takoj po izidu, so bili predragi in polni poporodnih težav, če pa malo kasneje, so bile pa 8000 serije že tik pred vrati. 1700 je za splošno rabo res slaba izbira, uporaben je kvečjemu za namenski render-box ali kaj podobnega in še to v zadnjem času, ko jim je cena res strmoglavila.

tikitoki ::

Treer dej potegni glavo iz riti in dojemi, da INTEL ni vec edina racionalna izbira.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: MostWanted ()
««
41 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup CPUja 2019 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10619765 (15403) Predator X
»

Intel predstavil 9. generacijo Core procesorjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
8421080 (17497) MrStein

Več podobnih tem