» »

Intel Core 9th-gen

Intel Core 9th-gen

Temo vidijo: vsi
««
23 / 81
»»

Predator X ::

FlyingBee je izjavil:

D3m je izjavil:

Nekaj je off.

Tvoja pamet.

Hehe, sej sem povedal. HU ima zaloge, da sestavi 5-10 PCjev bi res lahko delal realne benchmarke preko spectating istega igralca.

Bolje je 6 ponoviti nek run (kjer vsak drug run verjetno umreš). Z vsakim CPUjem naredil samo 30-60sec (vzamimo 60sec) benchmark ~x12 na CPU ~120+ runov... verjetno je smao jedra disablal. Ker vse sestavljati + delati toliko različnih runov in pričakovati realne rezultate je totalna neumnost.

Sestaviš 6 PCjev i3 + i5 + i9 ter R3 + R5 + R7 (stock) ~ 10 min bencha (ram max stock ~2667) + OC ~10min 64p (3200-3600CL14). Potem lahko še 32p. Kar rabiš za 720p je RTX 2080TI/2080x2/2070x2+GTX1080TI.. ki jih pa verjetno ima na zalogi oziroma bi lahko imel izposojene. Pa bi dobili realne beche.

D3m ::

https://www.guru3d.com/articles_pages/b...

We've also performed some CPU core scaling, and the results are very interesting. Four cores with no SMT/HT performs worst. However, the most interesting observation is that when we disabled hyperthreading in a 6 or 8 core configuration, the performance overall increased substantially in the CPU bound resolutions for the RTX 2080 Ti.

Problem.

:|
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

mahone ::

D3m je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Rampage!

Hvala za potrditev, da je nekaj off.

Špil rabi patch.

Odprte so tudi možnosti, da je problem z nvidia driverji. Je kje test z Vega 64?

Potem bo gpu bottleneck :))

Mr.B ::

Bla bla bla :
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

FlyingBee ::

D3m je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Rampage!

Hvala za potrditev, da je nekaj off.

Špil rabi patch.

Odprte so tudi možnosti, da je problem z nvidia driverji. Je kje test z Vega 64?

Lol, cpu teste se dela s top grafično. Hvala za potrditev, da je nekaj pri tebi na off.

To je premalo. Kar spomni se TR 2990WX.
|HP EliteBook|R5 6650U|

So pozabili v Game mode dat.

Ne. Nvidoa fix zaradi procesorja samega.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Teorije zarote so za ob pivu.

Vsakič me bolj razočaraš. In ti si v HW od 1995 let dalje my ass.

Da ti osvežim spomin.

https://www.pcper.com/reviews/Graphics-...
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

Nisem jaz tisti, ki bi z Vego64 iskal cpu bottleneck.

Ne iščem bottleneck ampak napake same igre ali driverjev. A tega ne veš v vsej svoji zgodovini? Nisi nikdar rabil popravke ali česa podobnega?

Furaš kar out-of-the-box brez kakršnih koli problemov?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

AapocalypseE ::

Če hočeš, da dela out-of-the box tako kot treba se kupi Intel + Nvidia.

Če hočeš špileraj pa AMD + Radeon.

gustek_si ::

Ni res. Ni ti treba kombinirat Intel+Nvidia ali Ryzen+Radeon.

Zgodovina sprememb…

D3m je izjavil:

Ne iščem bottleneck ampak napake same igre ali driverjev. A tega ne veš v vsej svoji zgodovini? Nisi nikdar rabil popravke ali česa podobnega?

Furaš kar out-of-the-box brez kakršnih koli problemov?

Dejasnko je velik CPu bottlenecka across the board.

Trenutno smo nekak v obdobju 4-6C hitrih jeder z nizko latenco do DRAMa.
Recimo neka GTX 1060/70 ne more laufat lepo v večini primerov z i3 8100 oziroma 4C/4T.
Pa pustimo HU, ki dobi nerealno dober performance z i5 7600K (stock v BF5), kar opažam na različnih konfiguracijah je, da so starejši CPUji že problem. Recimo sandy/Ivy tudi ddr3 haswell bridge i7 v BF5 štopa RX 470/570 na 1080p High posledično se podobno zgodi na GTX 1060. Sicer zaradi 8T tega na 60Hz monitorju sploh ne opaziš, ker enostavno frametime je boljši kot pa na novejših 4C/4T procesorjih.

Uglavm, da je tole boljše kot 2400G je res nekaj posebnega. Ker jst dobim pri nižji frekvenci z AMD GPUjem v 4+0 ali 2+2 (zen 8T) konfiguracije boljši performance. Tud starejpši i7 dobi boljši performance brez hujših frame dropov. Nevem kakšen imate občutek vi vendar zlahkoto uporabite komando v konzoli "perfoverlay.drawgraph 1 + perfoverlay.drawframegraph 1" (nerabš MSI AB).

Škoda, ker niso naredil 360P raytracing CPu bencha :)). To pa ne, to ni future.

dolenc ::

Vedet moraš tud, da obstaja še kaj drugega kot battlefield 5. Jaz iz prehoda i3(2 jedra 4 niti) na i5, mogoče, če sem v treh špilih dobil spremembo z svojo rx 480. Pa sem jih kar nekaj preigral.

In tudi bf5 bo čez mesec ali dva, ko bo poflajštran čisto druga zadeva kot se sedaj kaže, ravnotako imaš magično zadevo, ki se ji reče "settings".

Potem pa, kot da še ni dovolj hudo, pride kak špil kot je ritni morilec odiseja, kjer je vseeno kak cpu imaš, bo zadeva počasna.

dolenc je izjavil:

Vedet moraš tud, da obstaja še kaj drugega kot battlefield 5. Jaz iz prehoda i3(2 jedra 4 niti) na i5, mogoče, če sem v treh špilih dobil spremembo z svojo rx 480. Pa sem jih kar nekaj preigral.

In tudi bf5 bo čez mesec ali dva, ko bo poflajštran čisto druga zadeva kot se sedaj kaže, ravnotako imaš magično zadevo, ki se ji reče "settings".

Potem pa, kot da še ni dovolj hudo, pride kak špil kot je ritni morilec odiseja, kjer je vseeno kak cpu imaš, bo zadeva počasna.

To je res, večina novejših špilov se pa kr nanaša na CPU 6-8T.

Vsekakor je za gaming zdaj treba vsaj 6 core, če se kupuje nov pc in se gre za res. Žal pa je treba tudi na frekvenco gledat in AMD bo moral tudi na tem nekaj narediti.

dolenc ::

Absolutno, tud nima smisla ne-dat tistih 160eur za tak fejst procesor.

FireSnake ::

Zanimivo branje.

Tudi mene je zanimalo kaj je bolje:
- "navit" dostopne čase ali
- navit frekvenco.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnake ()

gendale2018 ::

iz teh benchmarkov jst vidim da se pri intelu sploh ne splača kupovat hitrejšega rama, če ni res minimalna razlika v ceni
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

TOP ::

Sej to je stara zgodba pri Intelu ni neke razlike,medtem ko pri AMD se pa pozna in je priporočljivo, kupiti hitrejši ram.

Sem že jaz to napisal tukaj, da pri Intelu ni neke razlike in predator temu striktno nasprotuje.

Zgodovina sprememb…

Predator se meče v specifiko, kjer se to pozna. To je pa tudi vse.
|HP EliteBook|R5 6650U|

galu ::

A bo 8 faz za 9700k @5.xGhz s high end hlajenjem dost? Rad bi vzel Msi z390m zaradi wifi pa bt. Gigabyte z390m ma 10 faz pa še cenejša je, ampak je povsod drugod slabša.
Tako to gre.

Imaš za vrednost 9700k več pri konkurenci.

Realist ::

Kaj bi bilo bolje za sparit z gtx1060 6gb za igranje na 1080p? I3-8100 ali kak Ryzen5 2600? I3 je cca 20 eur ceneje. Kako je s stabilnostjo - rad bi imel "mir" z mašino.

gddr85 ::

oboje je stabilno, overall imo bolje 2600, če že, potem mogoče raje en 8350k pa oc, če iščeš max fps..
oz. če bo pc še za kaj drugega kot nabijanje single player špilov, potem bo 2600 bolj futureproof

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gddr85 ()

ja, 2600, ker itak bo 1060 prej bottleneck.

Pri intelu je odvisno od igre

Točno tako.
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

Predator se meče v specifiko, kjer se to pozna. To je pa tudi vse.

Točno tako, sej tud Ryzen ne rab hitrejšega rama za take teste. Kjer se pa je bandwidth omejitev je pa fajn imet hitrejši ram. In če smo realni so tukaj porazne latence.

1. Gaming
2. Server(pegasus lahko malce pove) predvsem kakšen AVX.

mahone je izjavil:

Enako velja za AMD. Vendar tale fant nima pojma kako res izkoristit hitrejši ram. Treba se je zavedat, da so latence CL tudi pomembne.
Nekdo naredi prehod iz 2666MHz CL15 na 3200CL18 pač ne bo videl boljšega performanca.

Realist ::

Zdravo,

ne iščem max fps. Itak nimam gaming monitorja in mi ni cilj navijanje do onemoglosti.
Bolj mi je poanta, da špili delajo normalno na tej frekvenci (1080p). Tam pa tam bom uredil kak video
in to je to. No ostalo je pisarniško delo, kar pa ni faktor.
Špile bo v glavnem špilal sin, sam pa imam še druge opravke in se ne bi rad preveč ukvarjal s samim
delovanjem PCja. Saj včasih je bilo zabavno, sedaj imam druge skrbi :)

Torej katero plato pa bi priporočali za 2600?

Plus za intla je tudi da je simpl izpeljat hackintosha.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Realist ()

Predator X je izjavil:

mahone je izjavil:

Enako velja za AMD. Vendar tale fant nima pojma kako res izkoristit hitrejši ram. Treba se je zavedat, da so latence CL tudi pomembne.
Nekdo naredi prehod iz 2666MHz CL15 na 3200CL18 pač ne bo videl boljšega performanca.

aha :))

vsi timingi so tweakani

Jaz govorim o tem :
1000/1600*18 = 11,25ns
1000/1333*15 = 11,25ns
1000/1600*15 = 9,38ns

Zgodovina sprememb…

Amdforce ::

Funtech ima 9700k box za 475 eur. Nikjer nisem nasel ceneje.....govorim za slo. Sem kar narocil :8)

Bwaze6 ::

Meni ni bilo nikoli jasno to svetovanje Samsung B die spomina za Ryzen. Nikoli nihče ne izpostavi cene - 32 GB 3200 CL14 stane 400 €, za Intel normalen 3200 CL16 je 270 €. Mislim, če se gremo all out, potem je vseeno če nabaviš 9900K?

9700K 475€. Že pada cena. Bo še padla pod 400€ tako kot bi morala bit.

gustek_si ::

Bo. Do sredine leta 2019 bo 9700K sigurno pod 400€.

AapocalypseE je izjavil:

9700K 475€. Že pada cena. Bo še padla pod 400€ tako kot bi morala bit.

Samo 475€ za zmogljivost, ki je bila pred meseci za 300€?

Kje je bil 8700K za 300€?

Pri nas je bil 370€.

Zgodovina sprememb…

Pri nas doma v Nemčiji je bil celo 282€ en trenutek:

Intel Core i7-8700K, 6x 3.70GHz, boxed ohne Kühler

Okrog 300€ pa je bil pa na voljo dolgo časa.

AapocalypseE je izjavil:

9700K 475EUR. Že pada cena. Bo še padla pod 400EUR tako kot bi morala bit.

Huh, to še ne bo kmalu.
Je res da je intel moral dvign cene zaradi dobave? Sure. Bolj kot ne so na intel pritisnila razna podjatja s katerimi sodeljujejo. V 2015-2016 so prodajal OEM i5 (4C) za 200EUR+ (PC je tako koštal z neko midrange grafo 700-800EUR). Nekaj časa nazaj si pa dobil dejansko i5 z 6C za podobno ceno... probleme z dobavo my ass, mal so jim "vrvico" zategnili.

No zdej nek stari i5 4C/4T za 120-130EUR ni več tako slaba izbira, če si intel fan. Kdo bo pa plačal še dodatnih 100-150EUR za 2 jedra več?

Zgodovina sprememb…

Pri nas nisem našel 8700K za 300€.

Preveč se obremenjujete s cenami. Nimaš fizično ali psihično 400 eur samo za Intel proc? Ni problema, pač nimaš top performanca v igrah. Vseeno pa se prodajajo, ker so top in ponavadi se kupi to za vsaj 4 leta.

FireSnake ::

Intel in TDP.

Ko brebereš sekcijo "Intel and TDP" ne veš ali bi se smejal ali jokal.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

FlyingBee je izjavil:

Preveč se obremenjujete s cenami. Nimaš fizično ali psihično 400 eur samo za Intel proc? Ni problema, pač nimaš top performanca v igrah. Vseeno pa se prodajajo, ker so top in ponavadi se kupi to za vsaj 4 leta.

Ah, ta teorija, da v razvitem svetu, kjer ljudje ne škrtarijo, pa dragi Inteli kar letijo s prodajnih polic...

Week 47 Mindfactory.de CPU sales

AMD 64% sales share...

Mah ne, ampak saj od nekdaj Intel proda več cpujev kot amd pa je slednji že imel boljše in/ali cenejše proce. Tole od mf že nekaj pomeni, ampak diy trg je razmeroma majhen.
««
23 / 81
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup CPUja 2019 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10618109 (13747) Predator X
»

Intel predstavil 9. generacijo Core procesorjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Procesorji
8419339 (15756) MrStein

Več podobnih tem