» »

Pomoč pri samostojnem delu med študijem

Pomoč pri samostojnem delu med študijem

modic14 ::

Pozdravljeni, pred nekaj leti sem zasledil freelance način dela in me zadnjih par mesecev močno mika da bi se spustil v to. Sem študent zadnjega letnika in trenutno delam preko studentskega servisa ampak bi se rad lotil nekaj projektov preko platforme kot so Upwork ali Freelancer.com. Zanima me kakšne so moje možnosti, da se tega lotim. Rad bi obdržal vse študentske ugodnosti, saj tukaj govorimo o občasnih in malih prihodkih.

Projekti bi se v večini izvajali za stranke izven EU kar pomeni da osebno dopolnilno delo odpade. Ali obstaja kakšen način da legalno izdajam račune? Ali sploh potrebujem izdajati račune ko delam preko tovrstnih platformah itd.

Hvala.

TheBlueOne ::

Lahko odpres podjetje, samo ugodnosti potem menda nimas vec. Naprej se lahko menda vpisujes redno, kar pri tebi niti ni vazno.

https://mladipodjetnik.si/podjetniski-k...

Kar se tice dela, pa nujno povprasaj na forumu kako postavit tarife. Praviloma je pametno oddelati kaksno leto, da dobis obcutek okoli cen. Ce v druzini nimas kaksnih podjetnikov in si vajen studentskih tarif potem je to zelo zelo pomembno.

BivšiUser2 ::

Saj pa ni problem če ma koga v družini, ki je pripravljen na svoje ime odpret račun. En tako na s.p. starša hodi snemat poroke, včasih še koga pozove, če je dron želja.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

zlobcek ::

Zmen se z enim sp pa nej on daje račune za provizijo. Za svoj sp rabiš kar precej prometa.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

S.P. (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
578508 (6348) Kleemen
»

Remote programiranje - prejetje plačila (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
5115254 (12604) M.B.
»

Alternativa študentski napotnici (strani: 1 2 )

6221090 (18812) Furbo
»

Študentsko delo ali hitra diploma

407667 (5771) Tomi
»

ukinitev obcasnega in zacasnega dela za pavzerje prek studentskega servisa s 1.1.2007 (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
807613 (5753) Gr0unD Zer0

Več podobnih tem