Forum » Programska oprema » Firefox skriti podatki za sign in
Firefox skriti podatki za sign in
yyyeb ::
Pozdrav, zanima me kako lahko na firefoxu skriješ podatke z katerimi se vpisuješ v spletne strani kot naprimer tukaj. Na moj računalnik hodi nekaj ljudi in nočem, da vsi vidijo kaj je moj nickname in se tudi sami lahko z mojim prijavijo, ker brskalnik ponuja.
Najmanj si želimo zvedeti resnico, ki bi nam najbolj koristile.
Miha 333 ::
Pozdrav, zanima me kako lahko na firefoxu skriješ podatke z katerimi se vpisuješ v spletne strani kot naprimer tukaj. Na moj računalnik hodi nekaj ljudi in nočem, da vsi vidijo kaj je moj nickname in se tudi sami lahko z mojim prijavijo, ker brskalnik ponuja.
Rešitev za to so ločeni uporabniški računi na nivoju operacijskega sistema, seveda zaščiteni z geslom. Potem si lahko vsak nastavi vse po svojih željah.
Ales ::
@yyyeb, hraniš up.imena in gesla v Firefoxu, imaš nastavljen master password?
Če imaš master password, potem je rešitev, da se preden zapustiš računalnik odlogiraš ter hkrati pobrišeš zgodovino brskanja in piškotke.
Podvarianta tega bi bila, da v Firefoxu sploh ne hraniš prijavnih podatkov, pač pa da zato uporabljaš ločeni password manager. Brisanje piškotkov in zgodovine brskanja ter dobro zaščitena gesla v tem zunanjem password managerju bi odpravilo težavo.
Če pa namenoma dolgoročno hraniš prav prijavne piškotke v Firefoxu, potem neke druge pametne rešitve ni, razen te, kot jo je navedel Miha 333.
Če imaš master password, potem je rešitev, da se preden zapustiš računalnik odlogiraš ter hkrati pobrišeš zgodovino brskanja in piškotke.
Podvarianta tega bi bila, da v Firefoxu sploh ne hraniš prijavnih podatkov, pač pa da zato uporabljaš ločeni password manager. Brisanje piškotkov in zgodovine brskanja ter dobro zaščitena gesla v tem zunanjem password managerju bi odpravilo težavo.
Če pa namenoma dolgoročno hraniš prav prijavne piškotke v Firefoxu, potem neke druge pametne rešitve ni, razen te, kot jo je navedel Miha 333.
gendale2018 ::
zakaj nima vsak uporabnik svojega računa kot je predlagal Miha 333? tako se rešuje te težave
lahko daš tudi en račun zase z geslom in enega brez gesla za vse ostale, če se drugim ne ljubi ukvarjat s prijavo/odjavo
lahko daš tudi en račun zase z geslom in enega brez gesla za vse ostale, če se drugim ne ljubi ukvarjat s prijavo/odjavo
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene
čuvajte se žene, bit ćete jebene
Ribič ::
Ali si ti lastnik tega računalnika?
Imaš sploh možnost dodajanja novih uporabnikov?
Imaš sploh možnost dodajanja novih uporabnikov?
Vse ribe so mi pobegnile!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ribič ()
ToniT ::
V Firefoxu:
Možnosti->Zasebnost in varnost->odstrani kljukico pri Ponujaj shranjevanje prijav in gesel za spletne strani
Možnosti->Zasebnost in varnost->odstrani kljukico pri Ponujaj shranjevanje prijav in gesel za spletne strani
sem lastnik ampak občasno se zgodi, da PC posodim za kak dan. torej dva accounta naredit. a pol nalagam programe na oba naenkrat ali moram na vsak account posebej? naprimer office , brskalnik in podobno
joze67 ::
Office, brskalnik in podobno se da namestiti tudi (ali celo samo) tako, da so na voljo vsem uporabnikom. Ostane vprašanje licenc - če je programska oprema licencirana po uporabnikih, potrebuješ dodatne licence.
če bi nova accounta naderil sedaj ko so že vsi programi instalirani bi verjetno ostalo za vse?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Varovanje uporabniških imen in gesel v poslovnem okolju?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2416 (1900) | d3m1g0d |
» | shranjevanje gesel v windowsOddelek: Informacijska varnost | 2991 (2110) | Saul Goodman |
» | Passwordi me ubijajo! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Informacijska varnost | 48050 (34469) | Pero_SLO |
» | LastPass odslej omogoča brezplačno sinhronizacijo med napravamiOddelek: Novice / Varnost | 9235 (6431) | PARTyZAN |
» | Google želi tvoriti in hraniti vaša gesla (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 29070 (25689) | antonija |