» »

[vprasanje] Tedenske aktivnosti za zaposlene

[vprasanje] Tedenske aktivnosti za zaposlene

Temo vidijo: vsi
«
1
2 3

flbroker ::

Ravnokar mi je prislo na uho da iscemo ideje za zanimive aktivnosti ki bi jih lahko delali v podjetju vsak ponedeljek da bi malo dvignili moralo ljudem ker je pac znano da vecnina nima rada ponedeljkov, pa me zanima ce ima kdo kaksno idejo. Gre za IT podjetje z okrog 100 zaposlenimi v pet razlicnih oddelkov, nekateri delajo izmensko delo.

Na misel mi pride vse od tega da bi imeli recimo zajtrk s kavo zjutraj (prvo uro ni treba delat), ali pa neke team building igre kjer bi vodili evidenco in tedensko in bi na koncu mesca zmagovalna ekipa dobila polovico dneva fraj, razne druge igre kjer bi za nagrado imeli kak Amazon vouncher, ali pa da bi v ponedeljek lahko delali od doma in podobne ideje. Tesko je najti nekaj kar bi zadovoljilo vse in ne bi nikogar izoliral, sploh tiste ki so na flexi time in lahko pridejo v sluzbo kadarkoli, do tistih ki delajo izmensko delo do drugih ki so bolj resni ipd.

A ima kdo kaksne ideje?

flyby ::

Raje kot (prisiljen) skupni zajtrk jim omogočite prihod eno uro kasneje.

Invictus ::

Evo nekaj idej za večjo motivacijo:

- višje plače
- krajši delovnik, če denar ni "cse"

Ta teambuilding sranja, kjer morajo zaposleni še sodelovati in, bog ne daj, še tekmovati, so navaden šit, poleg seveda butastih nagrad...

Največ boste za zaposlene naredili, če boste uredili poslovanje podjetja (transparentnost). Ki je očitno v k***u, če se zaposlenim ne da delat...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

TESKAn ::

Dejte zaposlene v pisarne (2 - 4 ljudi/pisarno). Mate lahko teambuilding, firma nakupi profile in gips plate, zaposleni si pa potem sami sestavijo pisarne.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Daliborg ::

Mi smo to uredili tako da je vsak teden vsako sredo skupni sestanek oddelkov ki so povezani.
Predstavi se:
-Tedenski KPI(ključni performančni indikator) po oddelku/projektu seveda so tukaj graje in pohvale ( poročilo vedno uredijo nadrejeni s pomočjo sodelavcev )
-Predstava novosti (če so)
-Izboljšave/poslabšave napram ostalih tednih/mesecih in pogovor kje se lahko izboljšamo
-Osebne stvari glede odnosov do dela in sodelavcev - to je vse off the record in ne vpliva na samo razmerje ampak se pogovorimo da se izboljša.
Pri temu kadrovska NI vključena ampak izključno sodelavci + nadrejeni.

Vse to pa seveda spremlja kavica + malica na račun firme in si vzamemo do 2 uri.Vsak teden je zadolžena druga oseba ki prevzema tel. klice v oddelku.
Se pravi gre za neko vrsto druženja med sodelavci, ki pa je še vedno tesno povezano z delam ampak dejansko nič ne delaš ampak samo debatiraš.

Potem pa je tu še "Innovation box" za katerega vsak od zaposlenih lahko da kakšno pobudo kje bi se lahko na svojem ali drugem področju zadeva izboljšala in najboljša 3 ideje so nagrajene z denarnimi ali drugimi nagradami.

Lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

TheBlueOne ::

Jaz jim nikakor ne bi dajal nagrad iz naslova tekmovanj. Se bodo hitro nasli kaksni brihtni, ki jih bodo pobirali vecino casa. V primeru, da imas malo sramezljive sposobne ljudi jih to lahko dodatno demotivira.

Ce bi jaz razmisljal v taksno smer, bi zelel skozi dejavnosti tudi sam kaj dognati, kar je drugace tezko. Skratka poskusil bi profilirati tiste, ki skacejo naprej, ce skacejo naprej zaradi sposobnosti ali morda ker druge drzijo nazaj, na drugi strani pa tiste, ki so sramezljivi in imajo potencial.

To je seveda mozno pri teh eksperimentih, ker lahko dolocih "pravila igre", jih poenostavis in postavis v preddefinirano okolje. Vazno je, da je to predstavljeno kot aktivnost za sprostitev oziroma kot nekaj "za spremembno" in ne kot eksperiment, da je v delovnem casu in da ima podjetje kontrolo pri tem, kako se formirajo skupine, kaj so teme, kaj so aktivnosti.

Dovolj je ze, da podjetje organizira skupine za diskusije, kjer podjtje poda vedno znova vloge in praviloma premesava sodelavce po tem kaj hoce ugotoviti, koga testira... Te osebe potem lahko delajo reporting nazaj v ekipe itn.

Drugace tukaj o moznih "igrah" ne bi pisal v tem kontekstu, ker ce je na podjetju sto programerjev jih je sigurno kaj tukaj, kar bi delovalo kontraproduktivno.

Drugace pa je res kar pravi Invictus. Ce je cilj minimalna fluktuacija mora podjetje enostavno biti boljse v ponudbi kot ostala, zacensi z manj urami za vec denarja in pametnim kadrovanjem, ker skoraj ni slabsega, kot imeti kretene za sodelavce. Slabse je samo imeti sefa, ki je kreten, kar pa je zelo pogosto, ker podjetja ne cekirajo kaj pocnejo, ko jih nihce ne gleda.

To, da je home office nagrada bi zame bilo norcevanje.

Zgodovina sprememb…

flbroker ::

Gre za izkljucno zabavo, brez neke agende v ozadju. Ocitno vas je polovica funkcionalno nepismenih ali pa delate v nezdravih okoljih in v vsem vidite neko zaroto. Invictus pa lahko odskaklja drugam s takimi maloumnimi in se gre delat pametnega nekje drugje in smetit temo tam kjer so navajeni njegovih veleumnih izjav. Sem ze prosil za zaklep ker vidim da resne debate tukaj ne bo ker ocitno niste zmozni resno debatirat in vam je vse poligon za izlivanje osebnih frustracij in trolanje iz dolgocasja. Hvala izjemam ki so imeli dober namen. Vcasih pozabim da gre za Balkan, pa ceprav na spletu.

harmony ::

Jaz dejansko ne razumem vprasanja. Kaksne ideje potrebujes? Kaj bi lahko zaposleni v ponedeljek delali ali kaj? Predlagam, da zaposleni zacnejo delat, saj so za to placani (upam, da dobro) in je to to.
Komur se ne da, se pa pac ve kako stojijo zadeve.

Meni recimo tudi torek ne ustreza. Se najraj bi delal od srede do petka. V ponedeljek pa zacel ob ene 11 do 17h.

TheBlueOne ::

Ne zaroto, samo skoraj vedno je neko ozadje. Tudi v tem, da bi podjetje dalo nekaj, cesar bi se dalavci veselili verjetno ni brez nekega ozadja?

Ampak same ideje, kakor polovica dneva prosta, kjer moras seveda svoje delo slej kot prej opraviti, home office kot nagrada, ceprav je pogosto stalnica so pac malo mimo.

Sem radoveden, ali vi kot morda direktor menite, da dejansko poznate vse odnose, karakterje in energijo med zaposlenimi? Zakaj pa bi podjetje sploh kaj uvajalo, ce za tem ne stoji nikakersen razmislek.

jype ::

flbroker je izjavil:

Gre za izkljucno zabavo, brez neke agende v ozadju.
Dogovorite se, da lahko pridejo v službo ob 12h.

SimplyMiha ::

Tedenska aktivnost?

A lahko grem domov?

Alien123 ::

Zadnje je, da bi še v službi imel neke ringaraje. Edina motivacija za delavca je večja plača, manj ur na teden s tem da se plača ne spremeni, zastonj hrana itd.. tako se motivira, ne pa z nekim team buildingom ko wannabe v ameriki.. kot je rekel invictus..
Flbroker tak je če hočeš al nočeš, saj boš videl na obrazih delavcev, če bos kaj takega uvedel.

thramos ::

flbroker je izjavil:

A ima kdo kaksne ideje?

So plače nadpovprečne za branžo? Je delovo okolje urejeno (fleksibilen urnik, realni roki brez pritiskov, dobri odnosi ...)?

Če ni, so takšne ideje brezveze.

Če je, so takšne ideje brezveze.

Šmorn ::

Prva ura zajtrk? Zakaj hudiča bi hodil v službo na zajtrk? To lahko delam doma.

opeter ::

Dajte štiridnevni delovnik za isto plačo, pa bo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Baja ::

da bi malo dvignili moralo ljudem ker je pac znano da vecnina nima rada ponedeljkov

+50% na ponedeljske ure. vsi bodo vzljubili ponedeljek.

drugače pa se strinjam z invictusom in alienom. nis(m)o vsi za take štose.

@opeter: pol pa bo čez leto odprl temo o torku :p

jb_j ::

Baja je izjavil:

da bi malo dvignili moralo ljudem ker je pac znano da vecnina nima rada ponedeljkov

+50% na ponedeljske ure. vsi bodo vzljubili ponedeljek.

drugače pa se strinjam z invictusom in alienom. nis(m)o vsi za take štose.

@opeter: pol pa bo čez leto odprl temo o torku :p

meh, to bi bilo lahko le v primeru, da bi vsi ljubili ponedeljke in petke.

Gagatronix ::

Ah sam to se clovk rab na sihtu. Prisilno druzenje s sodelavci. (sarkazem)

Ganon ::

flbroker je izjavil:

A ima kdo kaksne ideje?

Izbij iz glave svoje ideje, ker boš s tem zamoril kup ljudi okoli sebe. Najboljši nasvet, ki ga lahko dobiš.

Daliborg ::

Čakajte malo...nekateri izvzemate da je služba velik del vašega življenja in ni samo denar tisto kar te nagradi da obdržiš to službo ampak večji del predstavljajo ljudi s katerim delamo. Res da imamo vsi neka mnenja glede sodelavcev ampak če te ne spravijo na bolniško se da z njimi lepo delati in družiti. OP ima že v štartu sam dobre zamisli, ker je pomembno da se v službi počutiš del nečesa in lahko sodeluješ.
p.s.: imeli smo tudi vsak mesec bowling na račun firme v popoldanskem času
Also rojstni dnevi vsak po nekaj eur...če je vas 100 potem bp lahko sodelavci za 100 eur kupite darilo....idej je tudi za ponedeljek zjutraj veliko verjamem da boste našli to kar boste želeli.
Lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Glugy ::

Verjetno malo skupinske telovadbe pol urce ne bi škodilo; potem pa malo klepetanja; nekaj čisto običajnega nekaj pa mogoče tud v povezavi z delom al pa novicami ( lahko tud tehnično obarvanimi) ; pa zajtrkovanja zadnje pol ure; potem pa začetek dela. Lahko jih tud kdaj presenetiš s čokoladami ; al pa zdej ko jee hladneje s kakšnim kakavom; kej tko mimogrede; ne tisto da je kot nuja ampak čisto naključno da se vid da jih ceniš. Tko na izi začetek dela; da je telo prebujeno; ni pa tistga da morš takoj v luft skočit za delo; da se sodelavce razume kot soljudi; da se vid da smo vsi v istem; da se pomaga če ima kdo kakšno vprašanje glede dela recimo tud; al pa da se tud recimo zaposleni med seboj lahko zmenijo o delitvi dela če želijo. Seveda pa je tako da bolj ko sami od sebe delajo tako kot morajo bolj jim pustiš prosto dihat. Pa tudi obratno. Če kdo pretirava z premehkim pristopom do dela se ga na to tud lepo opozori; na lep način se mu pove koliko se od njega pričakuje in pove zakaj je to pomembno; ne tisto da si tečen; ampak da mu poveš da smo vsi v istem čolnu in da je pomembno da vsi temu primerno prispevamo. Ne da nekdo dela trdo; nekdo drug pa malo manj kot lenari. Pač ja sproščeno ampak še vedno dovolj resno. To je ideal; ga je pa včasih težko dosečt. Nikol ne bo čist vse idealno ; če bo pa blizu temu bo pa to dost ok; včasih je tako da rabš sam dobr kadr da to dojame. Da ni tvoj namen pritiskat na delavca ampak je tvoj namen držat podjetje nad vodo in bit fer tud do vseh delavcev. Da nisi tle da bi ga kritiziral ampak enostavno usmerjal. Seveda če je nekdo neresen je neresen ampak potem se takega delavca odpusti.

slotech5 ::

hehe, s tvojimi idejami flbroker bodo zaposleni še manj marali ponedeljke :)

Glugy je izjavil:

Verjetno malo skupinske telovadbe pol urce ne bi škodilo;

Aha pa se odrecitirat hvalo firmi pa delodajalcu tko k kitajci.

krneki0001 ::

flbroker je izjavil:

Ravnokar mi je prislo na uho da iscemo ideje za zanimive aktivnosti ki bi jih lahko delali v podjetju vsak ponedeljek da bi malo dvignili moralo ljudem ker je pac znano da vecnina nima rada ponedeljkov, pa me zanima ce ima kdo kaksno idejo. Gre za IT podjetje z okrog 100 zaposlenimi v pet razlicnih oddelkov, nekateri delajo izmensko delo.

Začnite teden s torkom in delajte do petka. Sobota, nedelja in ponedeljek pa naj bodo dela prosti dnevi.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

tony1 ::

jype je izjavil:

flbroker je izjavil:

Tole je pravi nasvet, ker verjetno 4-dnevni tedenski delovnik ne bo šel skozi. Če ne pa vsaj začetek dela ob 10h.

Lahko pa tudi vsak ponedeljek firma časti en kup (kvalitetnih) slaščic (vsak teden druge vrste torto) ali peciva. Če folku potalaš dobro hrano, ratajo zadovljni, kar američane poglej :)

avian2 ::

Čakajte malo...nekateri izvzemate da je služba velik del vašega življenja in ni samo denar tisto kar te nagradi da obdržiš to službo ampak večji del predstavljajo ljudi s katerim delamo.

Res je, ampak del zdravega odnosa je tudi to, da znaš ločevati delo od prostega časa. Dosti podjetij s takimi pristopi, kot jih omenja OP, poizkuša zabrisati to mejo v želji, da ustvari večjo lojalnost med zaposlenimi in to, da za isto plačo več časa preživijo na delovnem mestu. To je na dolgi rok v škodo delavcem, zato me ne čudi da ima večina negativno mnenje glede takih reči.

OP ima že v štartu sam dobre zamisli

Ne, nima. Kot so že povedali drugi. Nagrada "delo od doma", kjer dobiš za nagrado nekaj, kar je v tem poslu precej pogost način dela, je bolj žalitev zaposlenih kot kaj drugega. To, da zaposlene prisiliš v to, da imajo zajtrk na delovnem mestu namesto z družino se meni tudi ne zdi dobra ideja. Neka taka "neobvezna" tekmovanja v velikih podjetjih hitro postanejo mesto, kjer se odvija pisarniška politika, itd.

OP pravi, da želijo boljšo moralo zaposlenim. Jaz bi jim predlagal, da naj raje raziščejo, zakaj je nizka, in poizkušajo popraviti stvari tam. Je pa, na primer, zamenjati vodilnega, ki dela ljudi depresivne, dosti težje kot uvesti neke ponedeljkove aktivnosti za zaposlene in se pretvarjati, da si rešil problem.

U mojm prvem sihtu k sm delu u proizvodnji smo mel zajtrk na jutranji izmeni. Pac dobr. Sam da mi pa kdo dons rece da ej bomo mel u pondelk zajtrk zjutri ob osmih pa pol kofetk pa mal gobcanja bi ga pa sam u kurac poslal pa zacel hodt na siht ob devetih.

Machete ::

Te hipiscene so budalaščine.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

darkolord ::

Res je, ampak del zdravega odnosa je tudi to, da znaš ločevati delo od prostega časa.
To ne pomeni, da mora zaradi tega delo nujno biti kot v koncentracijskem taborišču, da bo ločnica jasno vidna.

Nekateri tukaj so očitno takega mnenja, da mora biti tako. Taki bolj zagrenjeni sicer slabo vplivajo tudi na ostale zaposlene, kljub morebiti sicer kvalitetno opravljenem delu.

Furbo ::

flbroker je izjavil:

A ima kdo kaksne ideje?

A asocialne geeke bi ti tlačil v neke skupinske aktivnosti? Morda bi moral dati ti odpoved, to bo dvignilo moralo. >:D
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

darkolord je izjavil:

To ne pomeni, da mora zaradi tega delo nujno biti kot v koncentracijskem taborišču

Js pridem na siht delam svoje normalno komuniciram s sodelavci mi pa ni do tega da bi za brezveze neke bedarije tam zganju. Pol se mi bo pa delo nabralo bom pa gagu se cel tedn naprej. Jebes to.

otago ::

Kar bi lahko slo skozi, si predstavljam, je da bi vsak prvi ponedeljek v mesecu imeli kaksno predavanje z relativno vsebino (novosti, prihajajoci kongresi, kaj se dogaja v podjetju). 1x na mesec za nekaj ur, zdruzis s kavo in pecivom.

- Izpadlo bo zelo brezveze, ce bodo predstavljene vsebine neuporabne, nezanimive, vse ze sami vedo bolje.
- Poslovni nacrti in razvoj podjetja je v rokah menegerjev, ne zaposlenih, morebiti so stvari skrivnost.

Organizator bi moral vsak mesec zagotoviti nekaj zanimivega, kar bo tezko.

bajsibajsi ::

jype je izjavil:

flbroker je izjavil:

Meni se ta predlog dopade, ceprav se zavedam, da ga vsi ne bi zeleli koristiti.

Za tiste, ki pa jim ustreza, bi bilo pa super. V sluzbo se primajes okoli ~12, oddides nekje okoli 17 ure. Nekateri od teh, zlasti tisti, ki se nimajo druzinskih obveznosti, bi, sem preprican, nadomestili manjkajoci cas/delo, tako, da bi ob random casu uro, dve,.. razvijali doma (sam npr. ob vecerih/ponoci, ko bi bila volja).

bajsibajsi ::

otago je izjavil:

Kar bi lahko slo skozi, si predstavljam, je da bi vsak prvi ponedeljek v mesecu imeli kaksno predavanje z relativno vsebino (novosti, prihajajoci kongresi, kaj se dogaja v podjetju). 1x na mesec za nekaj ur, zdruzis s kavo in pecivom.

- Izpadlo bo zelo brezveze, ce bodo predstavljene vsebine neuporabne, nezanimive, vse ze sami vedo bolje.
- Poslovni nacrti in razvoj podjetja je v rokah menegerjev, ne zaposlenih, morebiti so stvari skrivnost.

Organizator bi moral vsak mesec zagotoviti nekaj zanimivega, kar bo tezko.

Tocno nekaj takega sem imel sam v mislih,... in potem prebral do konca ter prisel do tvojega posta. :) Tudi sam bi poskusil s predavanji, ki ne bi smeli biti nujno in vedno iz stroke (se pravi ne v smislu "Kako pisati Pythonic"), ampak nekaj zanimivega, zivljenskega; predvsem pa naravnani tako, da bi bilo zaposlenim jasno, da namenjeni (zgolj) uspesnejsemu delu. Nekaj kar ne bi dojemali kot nujno zlo. Mogoce razlicne tematike z razlicnimi (solo) govorniki uro ali dve na mesec ala happy monday mornings. Potopisi, zivljenske izkusnje, motivacija, predavanja kako vzljubiti ponedeljke, bralna urica itd. :)

urosh ::

Mene tudi motijo te "ameriske" finte z druzenjem v firmi. Po moznosti po delovnem casu. NE, s tem se ne dvigne morale. Jaz pridem tja, svoje oddelam/odsedim in grem domov. Zame je sluzba zgolj nekaj, s cimer si omogocam dolocen luksuz in boljsi prosti cas. Tudi prihod ob 12. se mi zdi brezveze - raje delo 4 ure. Bom prisel - kot vedno - ob 7.30 in odsel ob 11.30.
Tudi v sedanji firmi je 1x na mesec kao neki "skupni sestanek", kjer se pac tistih 5 lastnikov raznezi in pove kaj se dogaja, kake nove stranke smo dobili (kot da tega itaq cela firma ze ne ve) itd. In to seveda ob 16. uri pa do 17. ure. Jeeej. Naredi to od 12. do 13 ure. Saj se gre za sluzbene zadeve. (kernzeit mamo od 9. do 14) In ko pac skenslas, ker ze mas privat kaj planirano, te tak cudno gledajo - kaj, tebe pa ne zanima? Ne, me ne! Jaz sem svoje oddelal, ti si me placa in tu se konca. Nebom sel (ker firma to zeli) s sodelavci v privat casu na pivo ali bowling. Lahko v sluzbenem, ce ze to firma zeli. Moj privatni cas, je moj privatni cas. In ce mi je boljse pri sanku sedet, iti kolesarit ali lezat na kavcu, bom to tudi delal. Ne pa se "prostovoljno" druzil z nekom, s katerim se ne zelim.
...just my 5c...

111111111111 ::

Moj predlog: v ponedeljek zjutraj naroči zabojček: http://zeleni-zabojcek.si/za/ in pri vodstvu izposljuj, da je vsak ponedeljek 1 ura za malico.

Če je sto ljudi potem bo šlo 50 človek ur v franže vsak teden. :) Ena velika jeba je pri taki masi ljudi, kar 2 ure neproduktivno klepetat.

Markus386 ::

Od vsega napisanega se strinjam z more money/less work time,... to predvsem drži, če imate štemplanje. Ukinit štemplanje, pa ko narediš, greš domov... je pa to več dena za nadrejene, ki morajo distribuirat delo tako, da ima vsak za vsaj kakih 5, 6 ur realnega dela na dan. To drastično zmanjša zabušavanje na šihtu, pohitri delo, skrajša roke ipd.

4x10-urni delavnik je tudi super ideja. Ali pa vsaj en dan delo od doma, pa da se malo porazporedi po skupinah, ena frej v ponedlejek, druga v torek, pa se zacikla, ipd. Ali pa cela firma v petek :)

Kava, slaščice ipd. so bolj ideja za v petek po kosilu (no, lahko tudi v ponedeljek, ampak ne zjutraj), ker večina potem vzame kos tortice, kavico in gre prebrat 24ur.com, pa sem kaj napisat, preden nadaljuje z delom.

Igre in nagrade so pomojem precej tečna stvar, sploh če bi rad šel domov, in se ti ne da bit tam in se it nekih bednih igric. Mogoče je boljše imeti kako škatlico za predloge/izboljšave (karkoli, od delovnega procesa pa do "rabimo en pitnik za vodo" in "luč na hodniku brni že dve leti"), pa se da realne na glasovanje, in če je 50%+ glasov, se naredi spremembo in predlagatelja nagradi (denarno, ali pa tudi z torto/pivom/kokakolo/pico karkoli).

KraitPay ::

Pri nas je tako, da podjetje nudi rekreacijo (50% delež za fitnes karto), 1x mesečno brezplačno masažo, zakupnjeno imamo telovadnico preko leta in nekajkrat na leto vikend izlete s "team-bildingom".
Posložujem se samo fines karte; pa še tam smo hitro dobili vrašanje, zakaj bolj ne "dihamo" s podjetjem, da so tukaj tudi vikendi in popoldnevi, da bi glede na ponujeno lahko bili bolj pripadni. Vsak je dobrodošel... No na nadure se pa čaka po par mesecev...

Tako da je zelo dvorezen meč tole. Najbolje res povečat plačo ali omogočiti predčasen odhod domov. Vse ostalo se potem meče zaposlenim nazaj v obraz, če ne prej, ko se gre vprašati za povišico.
Takšne so pač moje izkušnje.

gendale2018 ::

op, pusti razne obvezno prostovoljne dejavnosti izven delovnega časa, kdor se hoče še dodatno družit po službi se že sedaj, tisti ki se ne jim bo pa to samo pilo kri

>še tam smo hitro dobili vrašanje, zakaj bolj ne "dihamo" s podjetjem, da so tukaj tudi vikendi in popoldnevi, da bi glede na ponujeno lahko bili bolj pripadni
reci jim, da če vam bodo šteli v nadure boste bolj pripadni :)
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

kixs ::

Opazam, da to postaja kar popularno... vsi bi radi bili prijatelji... ce nisi IN, si pa OUT :lol:

Nc cudnga da grejo firme u kurac k ste pa vsi taki drekaci da niti smesn ni.

Alien123 ::

Gagatronix je izjavil:

Nc cudnga da grejo firme u kurac k ste pa vsi taki drekaci da niti smesn ni.

Nop.. firme gredo v kurac, ker edino minimalna plača je njihovo plačilo delavcem. Glej kako so se firme bunile v mbju zaradi Magne, bog ne daj da bi delavec imel večjo plačo.
Pozabljate da je inflacija tukaj, vedno dražje so stvari, a plača pa mizerna.. lepo te prosim

SimplyMiha ::

Če bi namesto razdajanja denarja za te "teambuilding" aktivnosti raje dali sorazmerne povišice oz. bonuse, bi bili neprimerno bolj motivirani.

kixs ::

Tole pase sem:

Lev je ustanovil firmo in zaposlil osle, da so delali.

Na začetku je vse potekalo odlično. Lev je vodil firmo, osli so delali, firma se je razvijala.
Čez nekaj časa lev spozna, da ima veliko denarja, a nima prostega časa, zato se odloči, da zaposli managerja. Tako lev zaposli medveda, da mu vodi firmo.

Kot profesionalni manager je medved zahteval različna poročila, da bi lahko čim bolje vodil firmo in o tem poročal levu. Tako je lev užival, medved vodil firmo, osli pa so delali in zraven še pisali poročila za medveda.
Po določenem času je medved spoznal, da porabi preveč časa za analizo teh poročil, zato je zaposlil tri volkove kot poslovodje. Njihovo delo je bilo, da od vseh poročil naredijo zaključno poročilo za medveda. Da bi volki dokazali medvedu kako strokovni in dobri so, so oslom uvedli nova poročila. Sedaj so osli poleg rednega dela in starih poročil dobili še pisanje novih poročil. To jih ni osrečevalo, zato so začeli godrnjati, ker so morali ostajati dlje v službi, da bi dokončali vsa ta poročila za volke.

Medved je uvidel, da morala v firmi pada, zato je zaposlil lisico, da jo dvigne. Lisica je izvedla ankete, organizirala različne tečaje, dogodke in srečanja z namenom, da dvigne moralo v firmi in to seveda izven delovnega časa in med vikendi. Osli so sadaj že odprto kazali nezadovoljstvo, ker so imeli vse več in več dela in vse manj in manj prostega časa. Istočasno je lev spoznal, da dobiček drastično pada, zato skliče medveda, volkove in lisico na sestanek, da se odločijo kako naprej.

Na sestanku je bilo odločeno:
Odpustiti polovico oslov, da se zmanjšajo stroški poslovanja, ostalim oslom pa zmanjšati plačo za 20%

fosil ::

Prisilne igre, ki se jih spomni vodstvo gredo večini ljudi na živce.
Lahko recimo firma najame 1x na teden igrišče za košarko/odbojko/nogomet... kamor pač pride kdor želi.
Lahko nabavite namizni nogomet/pikado... kjer se lahko ljudje sprostijo takrat kot sami to želijo.
Samo ne ljudi posiljevat z bebavimi aktivnostmi, ki se zdijo zanimive samo zgoraj omenjeni lisici. Gre za odrasle ljudi in ne otroke.
Sicer pa na vzdušje v podjetju določajo urejeni odnosi in procesi, ne pa vsiljeni enkratni dogodki.
Tako je!

DePalmo ::

Tistole o levu sem tudi jaz hotel prilimat, pa včeraj nisem našel te teme. Bi se pa lahko vsi tile direktorji in menedžerji malo zamislili nad sabo, vsi bi uvajali neka druženja AMPAK vedno po službenem času, ker pač tega ne bojo plačevali.

Kot je že bilo rečeno, večja plača je super motivacija za delavce, če pa si lahko še privoščite da manj delajo je pa sploh pika na i. Še vedno se bo našel kak ki bo godrnjal, ampak je zunaj dosti ljudi ki se bi tepli za njegovo mesto, tako da tudi to ni problem.

Sem tudi sam že razmišljal zakaj ni več volje pri ljudeh do življenja in dela, pa je odgovor čisto preprost. Par deset let nazaj je lahko cela družina shajala z eno plačo, žena je bila doma in skrbela za hišo in otroke, mož je delal 8 ur, občasno več. In s tisto plačo so si lahko kupili hišo ali stanovanje, nov avto, nikoli niso bili lačni, položnice vedno plačane in še vedno se je našlo čas in denar za mesec dni dopusta.
V sedanjih časih so pa ljudje živčni ker morajo delat preveč, hkrati pa še tuhtajo kako bojo plačali položnice oz. bohnedaj da je kak izredni strošek. Dopustov ni več toliko, če pa že za kak teden ali dva pa še to večinoma doma ker vmes ni časa da se kaj postori po hiši oz. stanovanju. Kje je šele denar za svoje stanovanje ali hišo ... In nato se razni menedžerji čudijo da so ljudje zagrenjeni in da jim je vse odveč ...

OP: hočeš kaj dobrega v firmi? Pozanimaj se koliko zaposlenih ima otroke in uvedi vrtec v službi in naj imajo zaposleni otroke tam brezplačno oz. za nek skromen prispevek. Vem da tega ne bojo mogli vsi koristit, boš pa tistim ki bojo močno olajšal življenje in ti bojo hvaležni.
Lahko narediš tudi sobe kjer se zaposleni sproščajo, ampak seveda skoraj brez nadzora, ne da se bojo zaposleni bali iti na sprostitev ker šef čaka na vratih in samo gleda kdo "lenari".

darkolord ::

Ne vem zakaj ste tukaj nekateri tako napadalni, OP bi rad verjetno situacijo izboljšal, ne poslabšal. Me spominja na tisto zgodbico, ko pride mož mimo polja pa vidi kmeta, kako kosi s topo koso. Pa mu reče, glej, s temle nabrusi koso pa bo lažje. Pa mu kmet reče, dej, nimam cajta se s tem ukvarjat, k moram vse to še pokosit.

Kot je že bilo rečeno, večja plača je super motivacija za delavce
To ne drži povsem.

Če ti je na šihtu bedno, ti bo čisto isto bedno tudi z dvojno plačo. Lahko to bedo sicer dlje prenašaš in jo malo bolj potlačiš, ampak tega, da je bedno, to ne bo spremenilo.

Sem tudi sam že razmišljal zakaj ni več volje pri ljudeh do življenja in dela, pa je odgovor čisto preprost. Par deset let nazaj je lahko cela družina shajala z eno plačo, žena je bila doma in skrbela za hišo in otroke, mož je delal 8 ur, občasno več. In s tisto plačo so si lahko kupili hišo ali stanovanje, nov avto, nikoli niso bili lačni, položnice vedno plačane in še vedno se je našlo čas in denar za mesec dni dopusta.
V sedanjih časih so pa ljudje živčni ker morajo delat preveč, hkrati pa še tuhtajo kako bojo plačali položnice oz. bohnedaj da je kak izredni strošek. Dopustov ni več toliko, če pa že za kak teden ali dva pa še to večinoma doma ker vmes ni časa da se kaj postori po hiši oz. stanovanju. Kje je šele denar za svoje stanovanje ali hišo ... In nato se razni menedžerji čudijo da so ljudje zagrenjeni in da jim je vse odveč ...
Tole je sicer zanimivo (sicer klasika), a precej short-sighted razmišljanje.

Včasih so pač bili zadovoljni z lastnoročno sezidano hišo na vasi, yugom/fičkom/stoenko, počitnicami v prikolici/šotoru/počitniškem domu s pogradi. Standard se seveda viša, ampak luksuzne vile znotraj obvoznice, mercedesi in hoteli v turističnih mestih so tudi takrat že obstajali.

Neskončno grabljenje materialnih dobrin v nasprotju s splošnim mišljenjem ne prinaša sreče. Oz. jo, ampak skoraj zanemarljivo malo z drugimi dejavniki. To se enostavno pogoogla, je na tisoče raziskav na to temo.

Če se vrnemo nazaj na topic, če zaposlene siliš v neke skupinske aktivnosti, verjetno to ne bo imelo želenega efekta. Tudi razna predavanja, kljub temu, da so morda zanimiva, so IMO v ponedeljek edino recept za povečanje zaspanosti. Meni se zdi najbolje, če je na voljo nekaj, s čimer se lahko zaposleni - po želji - maljo sprostijo. Pri nas imamo npr. na firmi (bolj za hobi) nekaj 3D printerjev, pa gremo malo printat ali šraufat printerje, ko se možgani malo preveč zabašejo. To je zaenkrat vsem bilo ful zanimivo. Delo pa itak prilagodiš tako, da se zaradi takih pavz ne nabira. Itak je pa boost že od tega, da tu in tam malo preklopiš na kakšno drugo stvar.

Zgodovina sprememb…

::

SimplyMiha je izjavil:

Če bi namesto razdajanja denarja za te "teambuilding" aktivnosti raje dali sorazmerne povišice oz. bonuse, bi bili neprimerno bolj motivirani.

Mogoče pa šefi verjamejo, da z raznimi teambuildingi povečajo povezanost med zaposlenimi, ki se tako bolje spoznajo, kar se nato odraža v večji produktivnosti. Sploh tam, kjer je rezultat odvisen od ekipnega in ne individualnega dela.

Unknown_001 ::

?

Kaj je z vami. Skupne aktivnosti kot prvo naj ne bodo obvezne!

Če vam je ideja urediti kotiček za zajtrk druženje DO IT. Ljudje se bodo že sami organizirali kot jim paše. Zrihtaš eno korito, pipo, pult, šank, barske stolčke, hladilnik, espreso mašino, mikrowello, en indukcijski kuhalnik in beštek. Hrano ne vem... date kakšno skledo s sadjem, kofe itd. potem pa kakor komu paše. Uro pred začetkom dela se lahko zadržujejo v skupnem prostoru in debatirajo o tem in onem. Pet minut pred začetkom dela naj bo prostor pospravljen in marš v pisarno delat. V delovnem času naj velja POSEL je POSEL in konec z osebnimi debatami. Po štirih urah jim lahko mogoče podaljšate odmor za malico, če si lahko to privoščite. Pol ure se obeduje + pol ure počiva ali druži v skupnih prostorih. Nato v miru oddelajo še 4 ure in nato domov po opravkih.

Zadnje na kar bi pristal so skupne aktivnosti po koncu delovnega časa. NE NE NE ! Doma ima marsikdo bolj važne obveznosti za razliko od nekih bebavih prisilnih dejavnosti za krepitev skupinskega duha.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Unknown_001 ::

Invictus je izjavil:

Ta teambuilding sranja, kjer morajo zaposleni še sodelovati in, bog ne daj, še tekmovati, so navaden šit, poleg seveda butastih nagrad...

A veš to je nekak tako... psihološki trik. Postaviš nek namišljen sistem rangiranja. Potem gledaš in se diviš samemu sebi. Ljudje se začno pehati za neke nazive, ki bodo zapolnili manjkajočo čustveno praznino ala "zaposleni leta" bla bla. Realno pa ta naziv ni vreden ničesar. Rezultat je dodaten stres za delavce in nevarnost kuhanja zamer zaradi namišljene bedarije. Isto kot so te v SŠ nategnil da si hodil na tekmovanja na koncu pa realno od tega razen pohvale nisi imel nič. Samo šolski zavod se je s tvojim uspehom promocijsko naduval, ker si jim statistiko popravil.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt
«
1
2 3

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Teambuildingi in socializacija s sodelavci zunaj službe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6914622 (8191) LeQuack
!

Anketa o plačah v IT industriji (2019)

Oddelek: Programiranje
2812087 (9873) Mavrik
»

Ali se za timbilding izplača plača? (strani: 1 2 )

7714499 (11019)          
»

Česa si želite na delovnem mestu? (strani: 1 2 )

549112 (5195) Alien123

Več podobnih tem