» »

Sistem za multimedijo

Sistem za multimedijo

Freelancer ::

Boljse se nisem mogel izrazit :)

Zadeva je sledeca: computer uporabljam izkljucno za delo in buljenje filmov. Ker je moj mlincek za slednje opravilo zaradi starosti postal nekam pocasen, sem razmisljal o nakupu novega.
Toda...
Po razmisleku sem se odlocil, da obdrzim obstojeco zadevo (za pisalni stroj je vec kot dovolj hitra) in si sestavim en PC za predvajanje DVDjev, DivXov, itd... ki bi ga imel v dnevni sobi priklopljenega na TV. Itak sem imel namen kupiti DVD player ampak zakaj bi se zajebaval s kompatibilnostjo (x)(S)VCDjev in nezmoznostjo predvajanja DivXov? Pa se mojo Skystar2 lahko nesem v novo kisto pa mam free player za digitalen satelit :P Se eno brezzicno mis rabim pa je problem upravljanja resen :)

Prioriteta tega sistema je tudi tihost. Skorajda neslisen PSU ze imam, graficna bi bila brez ventilatorja, na CPUju pa bi imel kvecjem 80×80mm ventilator na 4-5V (underclock & undervolt, ce bo treba - verjetno bo treba :)). EPIE od VIE bi bile lahko moznost, ampak C3 je totalka prepocasen. Intel je preprosto predrag, celerona (nove generacije) pa ne mislim kupovat, ker je drek (128 cacha?).

V mislih sem imel nekaj takega:
Mamaplata: ABIT NF7-S NFORCE2 DDR +SB+LAN+SATA+FW (~ 32KSIT)
ALI abitka na KT400 (~22 KSIT)
Procesor: ATHLON XP 2200+ (1.80GHz) (~ 20KSIT)
Graficna: GF4MX-420 je brez ventilatorja, ce se ne motim, ampak jo ni na cenikih. Se to sploh se dobi? Matr cene si bom (spet) kupu (v tem primeru rabljenega) radeona 7500 TV-OUT... To sem mel vcasih, laufal mi je brez heatsinka in ventilatorja in se ni niti malo pregreval. Zakaj sem ga ze prodal?!?!?! :) (recimo ~15KSIT)
Disk:: Verjetno IBM 80GB (~ 22KSIT)
RAM:: Za zacetek 256MB DDR 3200 (~12.5 KSIT) sej vec itak nevem zakaj bi rabil :)
PSU, DVD enota - ze mam
Za NF2 se itak vsesplosno govori da je uber alles... Predvidevam, da se stvari se niso spremenile?:) Underclockat & undervoltat predvidevam, da se da? Ker to bom 99% rabil.
Zanima me, kako se v primerjavi z NF2 obnesejo plate s KT400 cipovjem? Glede na to, da je plata na KT400 za 10KSIT cenejsa... Pa glede na to, da bom stvarco rabil samo za filme... Se bolj sem nagibam.

Ostane le se dokaj pomembna stvar - ohisje. Stvarca more tud lepo zgledat. Tukaj bi prosil za predloge. Cimmanjse (a la mini tower?) in cimlepse more bit :).

Any feedback appreciated...


edit: typos.

flipflop ::

Če boš gledal samo filme,ne vidim razloga za NF7-S,pa 3200 rame,pa ne vem kaj še vse. Kupiš al Celerona (ker tak crap pa spet ni da filmov ne more predvajat),al pa durona,pa mogoče celo od vie ni tok slaba kakšna epia. Rama je dost 128 MB,al pa 256,ampak ne rabiš 3200,že sdram je dost hiter. Ti si raje za v dnevno zrihtaj čim tišji sistem,ker te bo motilo če bo ena turbina zraven.

Freelancer ::

*Zeh* Spet se bo en dan zgodaj zacel... No da vidimo... Ena nocna ptica je ze odgovorila :)

1. Epia JE crap (1GHz EPIA = 500 MHz Celeron)
2. Duron je prepocasen (v mislih imej, da js tega sistema ne bom navijal, kvecjem underclockal), dam se par jurjev zraven pa mam Athlona XP.
3. Zakaj bi kupoval celerona, ce dobim za isti denar Athlona?

Sorry, ampak tko je :) Dej mi pojasn, kako bom js dekodiral in gledal satelit s skystar na EPII? Se 1.3GHz celeron mal kolca zravn.
Ce ze kupujem, je bols, da kupm orenk, ker ce bi kupu epio bi ze divxi komaj delal. Pol bom pa spet menju? Hvala lepa :).
ABIT KT400 = 22KSIT
AXP 1800+ = 16KSIT
Za 38KSIT dobim najcenejso in ce mene vprasas zelo dobro varianto. Sploh pa nebi smel bit Athlon kar se tice vrocine problem, ce ga undervoltas pa malo underclockas. Neverjetno, kolk to pomaga.

256MB 3200 RAMa je 720SIT drazje od 2700 RAMa. Nevem zakaj potem nebi kupil 3200?
Sorry, Ampak 128RAMa je pa premalo. To je komaj za OS :)

Ja no sej v smeri tisine razmisljam! PSU mam ze prakticno neslisen pripravljen, grafa bo brez ventilatorja... Na procesor bo prsu pa en tonski heatsink pa en 80×80 vent na enih 4 voltih. V bistvu bo edin vir hrupa ventilator na CPUju. To bo hudo tiha zadeva :). Ze moja trenutna kista je sprejemljivo tiha pa mam not taisti tih PSU, ki caka na novo kisto in 3 80×80mm vente na 5 voltih.

Zgodovina sprememb…

nodes ::

Tukaj boš obvezno rabu Dollbysorraund. Kakšna ABIT NF7-s obvezna.
Da se tudi dalinca uštimat za osnovne komande....

P.S.

Grafična naj podpira strojno dekodiranje DVD-ja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nodes ()

_Tom_ ::

Absolutno X-BOX... cena 199 eur - IVA... tih ... poceni.. pa se igre lahko igraš :)

Samuel ::

Ce hoces grafično brez ventilatorja si kupi GF FX5200, ki so povecini brez venta, pa precej boljs od GF MX420.:\

flipflop ::

Prioriteta tega sistema je tudi tihost.


Zato sem mislil na durona,ker hočeš imeti tih sistem,pa še napisal si,da je samo za filme gledat. Če ga pa misliš uporabljat še za druge stvari,pol pa tk povej,ne pa da govoriš da mora bit tih,pa sam za filme.

Sploh pa za filme gledat je verjetno dovolj že tvoj sedanji,pa tega prestavi tja,za sebe si pa drugega kupi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljša socket A matična (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
574236 (3123) t3hn0
»

Čim manjše oz. Mini mini. Od celih ohišij do komponent

Oddelek: Kaj kupiti
401941 (1451) Big_Al
»

Tih strežnik 24/7 za zelo malo dostopa dnevno

Oddelek: Omrežja in internet
111554 (1294) Poldi112
»

VIA C3 z 1GHz

Oddelek: Novice / Procesorji
111854 (1854) minmax
»

DivX komponente

Oddelek: Sedem umetnosti
131819 (1197) buhica1

Več podobnih tem